רובכם נתקלו בודאי בשם חנות המותג המופיע בכותרת האשכול, סביר להניח ששמעתם על מותגים נוספים אשר הנהיגו משטרי קנייה מותגייםבארצם.
רובם שלטו ביד רמה במשך שנים רבות אך לבסוף ירדו מכס שלטונם ע"י מותגים אחרים אשר בעטו בם בעוצמה.
אין צורך לחפור בהיסטוריה, מספיק לראות מה מצב העולם המערבי כיום....
אם הגעתם עד לשורה זו, אתם בודאי תמהים מה למשטרים מותגיים ולפורום שידוכי חרדים?
להלן יובא הקשר:
נדמה כי משטרים מותגים פסו ממדינות רבות בעולם, אך עברו לשכון בבתים רבים בידי נשים צרכניות רדודות ובזבזניות.
ובמה דברים אמורים?
לאחרונה שמעתי מחברים על מקרים רבים שפשוט גרמו לי לצמרמורת.
רוצים דוגמא?
בתחילת השנה קניתי פריט לבוש כלשהו. אם הייתי קונה פריט שני מאותו סוג הייתי זכאי לקבל 25% הנחה.
המוכרת אמרה שאני לא חייב לקנות את הפריט הנוסף אלא יכול להעביר את הזיכוי לאחות או לחבר.
אחותי לא הייתה זקוקה באותו זמן לפריט זה אז העברתי את הזיכוי לחבר נשוי.
נגיד שהיה מדובר במגפיים ( זה היה משהו אחר, אני פשוט לא רוצה שאשתו תזהה את עצמה פה...). חבר שלי קנה מתנה לאשתו מגפיים שטוחות שאשתו מאוד רצתה לקנות כבר זמן רב.
תכננו להתחלק יחד בהנחה, ואז לאחר מספר ימים האור אומר לי שבשום פנים ואופן אשתו לא מסכימה ללכת עם מגפיים שטוחות, הוא מעוניין שהיא תחליף אותן למגפיים עם פלטפורמה... וזאת כיון שהשטוחות יצאו כבר מהאופנה והיא לא רוצה שחברות שלה יזלזלו בה שרכשה מגפיים לא באופנה.
חבר שלי רצה כ"כ את המגפיים האלו להפתיע את אשתו, הוא אברך בן תורה, ואין ידו משגת בלי ההנחה לקנות לה אותם... ריחמתי עליו שהוא נאלץ להחזיר אותן בפקודת אשתו...
מזתומרת שהאופנה והמתוגים יקבעו לה מה ללבוש ומה לא?
מילא אם הייתה פה איזה בעיה של צניעות....
אני מבינה שיש לאשתו טעם מסוים, אבל אם אשתו כ"כ רוצה משהו מסוים למה שהאופנה תמנע ממנה?
האם מה שיפה בעיני אשתו לא יפה בעיני חברות שלה? והאם לא שווה לחברות שלה שחברה שלהן תהיה מרוצה גם אם זה לא בדיוק הטעם שלך?
דיברתי על הנושא הזה עם חבר אחר (רווק...) והיא אמרה שכן יש כאלה נשים שמרגישות באסה !! אין להן כסף לעמוד בצו האופנה והמותגים, וקשה להן..
הוא סיפר לי שהיא הולכת לחוג ציור לשמנים בקופת חולים , (זה אמור איכשהו להוריד משקל) או משהו דומה, ויש שם אישה נשואה שתמיד מביאה חומרים פשוטים יותר ממה שהמדריכה אומרת להביא.
הצבעים- פשוטים, הדפים – תמיד יהיו באיכות ירודה ממה שביקשה המורה.
היא אמרה לחברים בחוג שבעלה לא מסכים לה לקנות חומרים מידי יקרים, כי אז לא יישאר לו איך לממן לה קניות של בגדים שהיא כל חודש, למרות שיחסית יותר קל למצוא בגדים כי במידות גדולות תמיד נשאר...
פעם אחת החבר שלי שמע אותה מדברת בפלאפון עם בעלה, והיא אמרה לו משהו (לא זוכרת אפילו מה..) בצורה מאוד החלטית, ובצורה שלא יהיה לו פתח לויכוח.
אח"כ היא אמרה למשתתפי ומשתתפות החוג משהו בסגנון: אישה לא צריכה להיות כזאת רכרוכית ונכנעת, היא צריכה להיות חזקה ולהראות לבעלה מי היא, ופתאום היא התחילה לבכות....
שמעתי את הסיפור הנ"ל בזעזוע רב והצטערתי בשבילה.
האם אשה וחברותיה נמצאים במלחמת כוחות מתמדת?
מי יגבר על מי?
חברות אמור להיות שותפות לחיים, מפרגנות!!!! לא שופטות ולא מבקרות!!
האם זה לא ברור לכמה בחורות חוצפניות שמנסות לנהל למשהי את החיים???
הסיפורים הנ"ל היו רק דוגמאות, אז אל תתייחסו לפרטי פרטים אלא לרעיון בכללותו.
איך מזהים בחורות עם אופי של מכורות למותגים בפגישות????
אני לא רוצה להתחתן עם מכורה!!!!
לא רוצה אשה שחברות שלה ישלטו על התקציב החודשי, סדר וניקיון, בישולים, לבוש ועוד...
לא רוצה שהיא תהיה נתונה במאבק מתמיד מי נמצא יותר גבוה מהשני.
איש חכם פעם אמר לי – תעלה בפגישה נושא שבודאי יקפיץ את הבחורה (חינוך ילדים/ אינטרנט וכו') תשתף אותה בדעתך – אפילו לא מה שאתה באמת חושב, אלא משהו שאתה יודע שהיא בודאי לא יסכים עמו- ותבדוק את תגובתה....
אם הגעתם עד לכאן מגיע לכם צל"ש....
בקיצר מה יש לכם להוסיף????
מה דעתכם????
האם נתקלתם בתופעה???
אגב יכול להיות מקרה הפוך בו הבעל מכור למותגים וקניות והאשה מממנת אותם.... ואז זה אפילו יותר פתטי....
קדימה התחילו להגיב ולשתף...