| נשלח ב-14/9/2011 21:07 |
|
| |
יש לי קעקוע. לספר על זה בפגישה?
אני חוזרת בתשובה כבר שנתיים ובעוונותיי הרבים עשיתי קעקוע השאלה היא מתי לספר את זה בפגישות, אם בכלל? מה דעתכם?
תוקן על ידי אסיק_good ב- 15/09/2011 09:54:39
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 21:39 |
|
| |
ברור שלספר קעקוע זה לא פשע, אם ההיסטוריה ידוע---הקעקוע יהיה דבר לא מפליא בעליל. הצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 22:33 |
|
| |
| די88 כתב: |  | | אני חוזרת בתשובה כבר שנתיים ובעוונותיי הרבים עשיתי קעקועהשאלה היא מתי לספר את זה בפגישות, אם בכלל?מה דעתכם? |
|
ראשית, אני מניח שאת נפגשת עם בחורים שיודעים עלייך שאת חוזרת בתשובה, בחורים שמוכנים לקבל אותך כמו שאת וכמי שאת..(אחרת תברחי מהם..!) ואם כך, אל לך לחשוש ממה שהם יגידו או יגיבו... רק היות וזה לא דבר הכי מצוי גם אצל חוזרות בתשובה, לכן עדיף שתספרי את זה בשלבים יותר מאוחרים, אחרי שהם כבר מכירים את האישיות שלך, את האופי שלך, והם יוכלו להבין ולהרגיש שהקעקוע זה לא מי שאת, אלא מעשה של רגע.. בהצלחה:)!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 22:55 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | ראשית, אני מניח שאת נפגשת עם בחורים שיודעים עלייך שאת חוזרת בתשובה, בחורים שמוכנים לקבל אותך כמו שאת וכמי שאת..(אחרת תברחי מהם..!) ואם כך, אל לך לחשוש ממה שהם יגידו או יגיבו... רק היות וזה לא דבר הכי מצוי גם אצל חוזרות בתשובה, לכן עדיף שתספרי את זה בשלבים יותר מאוחרים, אחרי שהם כבר מכירים את האישיות שלך, את האופי שלך, והם יוכלו להבין ולהרגיש שהקעקוע זה לא מי שאת, אלא מעשה של רגע.. בהצלחה:)! |
|
קודם כל תודה על התשובה, אבל מה יקרה אם אני אחליט להמשיך עם הבחור והוא יבקש ממני להסיר את הקעקוע? כי כבר שאלתי רב אם אני צריכה להסיר אותו והרב אמר שלא אז השאלה מה לעשות עם הבחור להוריד אותו או להסיר את הקעקוע?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 23:00 |
|
| |
אם את מתלבטת בין קעקוע לבחור.. כנראה שהבחור לא בשבילך... עכשיו, מה שהרב ענה לה שאת לא צריכה להסיר, זה מבחינה הלכתית, שאחרי שכבר עשית, אין הלכה שמחייבת אותך להוריד, אך ברור שאם זה מפריע לבחור (מכל סיבה שלא תהיה) אז למה לך לוותר על הבחור בשביל קעקוע..? או שיש לך סיבה אחרת שחשוב לך הקעקוע מאד...??
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 23:05 |
|
| |
הקעקוע ברור שלא חשוב, אבל אם הקעקוע הוא ממש מהווה בעיה לבחור אחרי שהוא כבר הכיר אותי אז אולי זה לא הבחור בשבילי כי הקעקוע הוא פקטור חזק בשבילו. מקווה שהייתי ברורה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 23:10 |
|
| |
| די88 כתב: |  | הקעקוע ברור שלא חשוב, אבל אם הקעקוע הוא ממש מהווה בעיה לבחור אחרי שהוא כבר הכיר אותי אז אולי זה לא הבחור בשבילי כי הקעקוע הוא פקטור חזק בשבילו. מקווה שהייתי ברורה |
|
תראי, אני לא יודע איזה קעקוע זה, ואיפה הוא נמצא, כך או כך, טבעי שזה יפריע לבחור אף שהוא מכיר אותך, הן מבחינה אסתטית, והן מבחינת הרגשה שבכל זאת הרי זה אסור לפי ההלכה, ואף אחד לא רוצה איזה סממן שיזכיר לו את העבר או את האיסור כל הזמן.. אם הבחור, אף שהוא יודע שאת רוצה להסיר את זה, זה מפריע לו, אז באמת לא הוא הבחור שלך, רק אם הוא רוצה אותך רק מבקש שתורידי את זה.. אני חושב שזה מאד לגטימי ומובן.. וההפך זה גם מראה שהוא מבין אותך...
מקווה שהבנתי נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 23:15 |
|
| |
הבנת נכון.. והאמת גם נגעת בנקודה (או כמה נקודות) שלא חשבתי עליהן שהן ממש נכונות אז תודה :)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 23:20 |
|
| |
| די88 כתב: |  | הבנת נכון.. והאמת גם נגעת בנקודה (או כמה נקודות) שלא חשבתי עליהן שהן ממש נכונות אז תודה :) |
|
הנקודות הללו הם גם בשבילך.. אני לא יודע איזה סנטימנטים יש לך לקעקוע הזה.. אבל אם כבר עשית את הצעד האבירי הזה, אז למה שלא תעשי אותו עד הסוף..?? ככל שאת יותר משאירה לעצמך זיכרונות ותזכורות מאותו עבר שחצית אותו.. את רק גורמת לך שהמעבר יהיה קשה יותר, ומה גם זה קושר אותך לאותו עבר. ככל שתתנתקי יותר.. שתפתחי דף חדש וחלק, גם יהיה לך יותר קל, וגם את תצליחי יותר..!
מה גם, שאם העלית את השאלה הזאת, אני מניח שנתקלת כבר בסיטואציה כזאת, אז למה לך להיכנס לבוץ ואחר כך לשאול איך לצאת ממנו, כשאת יכולה לא להיכנס בכלל לבוץ הזה..??
בהצלחה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 23:22 |
|
| |
סליחה!! רק לי לא מובן למה היא בכלל צריכה לספר את זה?? אם הבחור לא יודע סימן שזה במקום נסתר. עכשיו מה תגידו, אחרי החתונה הוא יראה? אז נניח והיה לבחורה חרדית רגילה באותו מקום כתם לידה בגודל של הקעקוע, האם בפגישה החמישית היא צריכה להגיד למשודך: "צ'מע יש לי משו להגיד לך. יש לי בגב ליד החוליה העשירית כתם לידה מאוד גדול. מפריע לך?" ????
(כמובן בהנחה שהוא יודע שהיא חוזרת בתשובה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 23:29 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | סליחה!! רק לי לא מובן למה היא בכלל צריכה לספר את זה?? אם הבחור לא יודע סימן שזה במקום נסתר. עכשיו מה תגידו, אחרי החתונה הוא יראה? אז נניח והיה לבחורה חרדית רגילה באותו מקום כתם לידה בגודל של הקעקוע, האם בפגישה החמישית היא צריכה להגיד למשודך: "צ'מע יש לי משו להגיד לך. יש לי בגב ליד החוליה העשירית כתם לידה מאוד גדול. מפריע לך?" ???? (כמובן בהנחה שהוא יודע שהיא חוזרת בתשובה...) |
|
תראה תגדיר נסתר...כמעט כל מקום בגוף הוא נסתר יש לי חברה שעל חצי רגל תחתונה שלה יש קעקוע עצום ועד החתונה אף אחד לא יראה אותו. חוץ מזה שיש הבדל בין כתם לידה לבין קעקוע שמבחינה הלכתית הוא אסור לעשייה בכלל!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 23:35 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | הנקודות הללו הם גם בשבילך.. אני לא יודע איזה סנטימנטים יש לך לקעקוע הזה.. אבל אם כבר עשית את הצעד האבירי הזה, אז למה שלא תעשי אותו עד הסוף..?? ככל שאת יותר משאירה לעצמך זיכרונות ותזכורות מאותו עבר שחצית אותו.. את רק גורמת לך שהמעבר יהיה קשה יותר, ומה גם זה קושר אותך לאותו עבר. ככל שתתנתקי יותר.. שתפתחי דף חדש וחלק, גם יהיה לך יותר קל, וגם את תצליחי יותר..! מה גם, שאם העלית את השאלה הזאת, אני מניח שנתקלת כבר בסיטואציה כזאת, אז למה לך להיכנס לבוץ ואחר כך לשאול איך לצאת ממנו, כשאת יכולה לא להיכנס בכלל לבוץ הזה..?? בהצלחה!! |
|
יש לי סנטימנטים לקעקוע אבל השאלה אם להסיר אותו עברה לי בראש תקופה ארוכה ולכן שאלתי רב אמרתי מה שהרב יגיד אני אעשה והרב אמר שאני לא צריכה אז סגרתי את הנושא. חוץ מזה שאני נגד להתנתק מהעבר אני לא חושבת שהעבר "הורס" אותי אלא להפך בונה ואני לא בטוחה שזכרונות הם דבר רע. להסיר קעקוע הוא דבר לא פשוט הן מבחינה כספית והן מבחינת כאב אז למה לי לעשות משהו לפני שנתבקשתי לעשות אותו?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 23:37 |
|
| |
נכון שאסור לעשות, אבל אם כבר יש לא צריך לגרד את העור עם שפכטל. אלא אם עשית דרקון על כל היד, אני חושב שהוא יסתדר עם זה. (כאילו מי עוד חוץ ממנו יראה את זה?)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 23:40 |
|
| |
כל הקטע הוא שגם אם עשיתי קעקוע דרקון על כל היד (מה שלא עשיתי) רק הוא יראה את זה. זה לא משנה באיזה גודל ובאיזה מקום עשיתי את זה (אלא אם כן זה על הפנים) אף אחד לא יראה את זה הבעיה היא לא אם זה נראה אלא כמה עצם העובדה שהקעקוע קיים מפריעה לבחור
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 23:43 |
|
| |
| די88 כתב: |  | | הנקודות הללו הם גם בשבילך.. אני לא יודע איזה סנטימנטים יש לך לקעקוע הזה.. אבל אם כבר עשית את הצעד האבירי הזה, אז למה שלא תעשי אותו עד הסוף..??ככל שאת יותר משאירה לעצמך זיכרונות ותזכורות מאותו עבר שחצית אותו.. את רק גורמת לך שהמעבר יהיה קשה יותר, ומה גם זה קושר אותך לאותו עבר. ככל שתתנתקי יותר.. שתפתחי דף חדש וחלק, גם יהיה לך יותר קל, וגם את תצליחי יותר..!מה גם, שאם העלית את השאלה הזאת, אני מניח שנתקלת כבר בסיטואציה כזאת, אז למה לך להיכנס לבוץ ואחר כך לשאול איך לצאת ממנו, כשאת יכולה לא להיכנס בכלל לבוץ הזה..??בהצלחה!!יש לי סנטימנטים לקעקוע אבל השאלה אם להסיר אותו עברה לי בראש תקופה ארוכה ולכן שאלתי רב אמרתי מה שהרב יגיד אני אעשה והרב אמר שאני לא צריכה אז סגרתי את הנושא.חוץ מזה שאני נגד להתנתק מהעבר אני לא חושבת שהעבר "הורס" אותי אלא להפך בונה ואני לא בטוחה שזכרונות הם דבר רע. להסיר קעקוע הוא דבר לא פשוט הן מבחינה כספית והן מבחינת כאב אז למה לי לעשות משהו לפני שנתבקשתי לעשות אותו? |
|
שוב, מה ששאלת את הרב, זה היה מבחינה הלכתית, האם את צריכה להסיר, או מבחינת הנהגה, מה עדיף..? אני מניח שהרב ענה לך הלכתית לא מבחינת הנהגה, כלפי ההנהגה, לא אמרתי שהעבר "הורס" אלא תמיד כשאת רוצה להשתנות, ולעשות שינוי מהותי ודרסטי בחיים, אז הכי טוב זה להתנתק מהכל, (כמובן לאט, לאט וכו'.. ) להתנתק מכל אותם דברים שיכולים להפיל אותנו שוב, או לגרום לנו לרגשות של עבר שיחזרו.. את לא אמורה לשכוח את הזיכרונות של העבר, ממש לא, אך כל אותם זכרונות שמרחיקים אותך או מעכבים אותך מלהתקדם, אותם את צריכה להשתדל למלאות את עצמך בזכרונות טובים ויפים יותר.. כך, שכלפי הקעקוע, היות וזה אסור על פי ההלכה, ואני גם מניח שזה זיכרון מלא ברגש ולא בהכרח רגש שמועיל לך לדרך החדשה שלך, לכן עדיף וטוב לך להסיר אותו.
כמובן, שאם באמת זה לא משהו מהותי בשבילך, וזה עוד זיכרון כמו תמונה מטיול וכו', ולבחור זה לא מפריע, אז את צודקת שלמה לגרום לך לכאב והוצאת כסף מיותר.. אך אם יש אמת בדבריי.. אז לכי תעשי את זה בגבורה כמו כל מה שעשית עד היום..!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 23:44 |
|
| |
מספרים מתי שזה מרגיש נכון, אם בכלל. ומי יודע, אולי הוא יאהב.
|
|
|
|
|