בית פורומים שידוכי חרדים

"בעקבות"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/9/2011 13:23 לינק ישיר 
"בעקבות"

בעקבות דיונים לכאן ולשם האם הדרך הטובה ביותר למצוא את "האחד" הוא ע"י דרך שידוך או בדרכים אחרות.. 
אשמח לשמוע את דעתכם ונימוקכם לצד זה או אחר.. אולי ביחד תתגבש עמדה טובה וברורה בדרך שהכי נכונה..
בתודה מראש..:)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 13:32 לינק ישיר 

בהמשך לדיון אתמול...
יש המון אופציות אני לא חושבת שיש דרך אחת שהיא הכי טובה...
כל אחד בוחר מה שהכי מתאים לו
ואולי כדאי שתרשום גם מה דעתך בנושא ומדוע...

תוקן על ידי די88 ב- 18/09/2011 14:04:29

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/9/2011 14:23 לינק ישיר 

תודה על האשכול.
לדעתי הדרך שיכולה להביא בן זוג מתאים יותר למה שמתאים לי, לפי ידיעותיי, היא ההיכרות באופן עצמאי.. אך מה שכן, היות ודרך זו אינה מבוקרת - בנוסף לדברים הלא טובים שאפשר להיגרר אליהם - רוחנית, יש את עניין הכאב, כיון שבאופן טבעי יותר משקיעים בקשר כזה, יש יותר ציפיות, וכאשר הציפייה אינה מתממשת - הכאב לא קטן. היות וכך, בנוסף לסיבות נוספות, עדיף להיכר מישהו שפחות מתאים, בדרך מבוקרת, בדרך של שידוך - שיש לעדכן על כל דבר את השדכן, ובכך למנוע הרבה בעיות..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/9/2011 17:43 לינק ישיר 

אנשים רבים יש בעולם, לכל אחד דרכו, כל אחד מה שהכי מתאים לו...
שידוכים זה לא:
One size fit all!!!!
בעצם בכל תחום בחיים...
בתכל'ס לדעתי עדיף בדרכים המקובלות....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/9/2011 17:55 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
בעקבות דיונים לכאן ולשם האם הדרך הטובה ביותר למצוא את "האחד" הוא ע"י דרך שידוך או בדרכים אחרות.. אשמח לשמוע את דעתכם ונימוקכם לצד זה או אחר.. אולי ביחד תתגבש עמדה טובה וברורה בדרך שהכי נכונה..בתודה מראש..:)

הוסיף רק את דעתי ואת שורש הנידון...

הרי, ללא ספק הרבנים וכך בעצם היה במשך כל הדורות ביהדות .. (מאדם הראשון ועד עתה!) צורת נישואין נעשתה ע"י שידוך, בצורה כזאת שאחד הציע את השני, ללא יחסים מוקדמים, וללא כל מיני רגשות, והכרויות למיניהם.. א"כ מדוע באמת כך הם חושבים  (וכך הרי נהגו בכל ההיסטוריה)?
לכאו' לא עדיף שקודם נצא זמן מה, נכיר אחד את השני כמו שצריך, לא נחליט בצ'יק צ'ק, נחליט עם רגשות, עם תחושות אחד לשני, עם הכרות טובה ומעמיקה במעלותיו וחסרונותיו של המיועד?? לא עדיף כף??

התשובה היא פשוטה:

אין סיכוי בעולם! שנכיר אחד את השני לא משנה כמה זמן שנחיה ביחד לפני החתונה.. מה שמכירים לפני החתונה זה לא אותו האדם שאחרי החתונה, וכמו שאמר חכם אחד: התחתני עם 3 נשים, אחת בפגישות, שניה, בין האירוסין לחתונה, והשלישית לאחר החתונה..
אם כך... אין שום עניין ומשמעות להכרות לפני החתונה.. אין בזה תועלת רק חסרונות..
ואמנה אותם:
א. סתם מתקשרים זה לזה, ואחרי הכל מאד קשה להיפרד. 
ב. נוצרים רגשות, שרק גורמים לאחר זמן לעשות השוואות בין קשר למשנהו. 
ג. מאד קשה להיות אוביקטיבים בבחירה ובהחלטה במה מתאים, כשמעורב בזה רגשות ותחושות.. 
ד. שזה מכשול גדול בהלכות ואיסורים.. ומי רוצה להתחיל את חיי הנישואין שלו ברגל שמאל..??

לעומת קשר שנוצר ע"י שידוך, אין את כל החסרונות הללו.. "והטענה שאיך אני אכיר אותו בכמה פגישות.." "איך אני אחליט דבר כה גורלי בכמה שעות"... אין זה טענה ושוב א. כי לעולם לא מכירים גם במשך חצי שנה.. ב. כי השאלה היא מה מחפשים ולמה מתחתנים.. כשבן אדם מבין את מה שהוא מחפש, ולמה הוא מחפש את מה שהוא מחפש, הוא מבין שאין משמעות לשעות נוספות.. אלא לחפש את הבסיס ואת הפרטנר שלו..

אני לא אומר שלא היו מקרים מעולם.. ואני לא דן באופן פרטי כל אחד וסיפוריו הוא.. אין זה אלא דעה כללית.
דעתכם...?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 18:06 לינק ישיר 

אהבתי את השאלה.
בהכרות עצמית, המון פעמים מוותרים על דברים מהותיים, 

כי באים מעמדה סובייקטיבית, ופתאום לא כל כך מתייחסים ליראת השמים,
באיזה משפחה הוא\היא גדל\ה  וכו  
מצד שני עד שמוצאים אחד\ת  שנראה שיש סיכוי לאהבה...
ולכן נראה לי שהפתרון באם נקרא בדרכך מהאמור לעיל, 
לפני כל התקדמות, עליך לברר כאילו זה שידוך, ולראות על מה מתפשרים 
ומה לא. 
(אח של אני)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 18:07 לינק ישיר 

אני חושבת שהכל תלוי בס"ד.
ובדרך שאדם רוצה לילך מוליכין אותו.

מנסיון ברור של האופציות- האופציה הכי טובה היא שידוכין.
אבל, לא לכולם היא מתאימה.
במיוחד כאלה שהם לא חרדים מבטן ולידה, או שהם קצת יצאו מהנורמה.
כי אז החברה החרדית מוקיעה אותם- והם נופלים בין הכיסאות.
(ככה בין היתר אני מרגישה).

אבל מי שהוא חרדי- ויש לו סביבה תומכת- והכל- אני באמת לא חושבת למה הוא צריך לחפש יותר מדי.
זו הדרך הכי קלה והכי בטוחה.
אף אחד לא צריך לחפש- מביאים את השידוך אליך.
יש כללים ברורים להכל.
ואם לא רוצים- אומרים לשדכן ולא למשודך בפנים.

אני לא חושבת שמי שהוא חרדי- צריך לפנות להכריות משום סוג שהוא מלבד שידוכין.
אחרת הוא יכרה לעצמו את קברו שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 18:34 לינק ישיר 

לעמקויות 
איך שהבנתי מדעתך, השיטה החסידית היא האידיאלית 
פגישה מכורה מראש של שעה ונגמר העניין, כי הרי  אין סיכוי
להכיר באמת, ורק לבדוק שהמראה בסדר, הקול סביר, וגמרנו.                                                              וזה לא יכול להיות כי הרי כמה פעמים מורידים אחרי הפגישות הראשונות
למרות שהפגישות היו נהדרות. 
אני מסכים איתך שבפגישות א''א להכיר איך תהיי אישתך, כי הכל משתנה,
אבל ודאי שבפגישות אפשר להכיר את האדם שמולך, האם הוא חכם, ירא שמים,
עמוק\רדוד וכו וכו ויכול להיות שהכרות יותר עמוקה תוכל לראות אם כזה אדם
אני רוצה להקים בית. (אח של אני)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 20:18 לינק ישיר 

אחת_מהישוב כתב:
אנשים רבים יש בעולם, לכל אחד דרכו, כל אחד מה שהכי מתאים לו...
שידוכים זה לא:
One size fit all!!!!
בעצם בכל תחום בחיים...
בתכל'ס לדעתי עדיף בדרכים המקובלות....

התגובה הכי נכונה פה.

אין שום(!) ערבות שצורת שידוכים מסויימת תעבוד יותר טובה מהשניה או שיהיו נישואים יותר מוצלחים.

כולנו בנים של יעקב אבינו (לפחות ככה אנחנו מאמינים) והוא פגש אותה על הבאר (בַּאר? :-) ), נישק אותה
והתאהב בה עד שהציע לאביה שיעבוד 7 שנים בשביל שיתן לו את ידה. (אולי כמה בחורים אגואיסטים צריכים
ללמוד מזה קצת מוסר לפני שהם מבקשים דירה מאב הכלה)

אז אין מפתח "מאסטר" ללב הבנות, וכל אחד יעשה איך שנראה לו, כל עוד זה לא בדרך זולה ולמטרה
רצינית, אין בזה שום בעיה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/9/2011 23:33 לינק ישיר 

עמקויות, אני מסכימה איתך לחלוטין ממש עם כל מילה.
אבל (חח) אנשים שנפגשו לא דרך שדכן גם יכולים לשמור על גדרי הצניעות 
וגם לא חייבים להתאהב אדם הוא מספיק בוגר והחלטי לשים לעצמו גבולות ולא לעבור אותם.
כלומר גם בחורה שנפגשת עם בחור דרך שדכנית יכולה לפתח רגשות אז בפועל מה ההבדל רק העובדה שקיימת מתווכת אבל גם בהרבה מקרים דרך שדכנים עדיין מחליפים מספרי טלפון ומדברים מדי פעם אז בסופו של דבר זה יכול להגיע לאותה נקודה כמו פגישות אחרות.
מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/9/2011 23:48 לינק ישיר 

די88 כתב:
וגם לא חייבים להתאהב אדם הוא מספיק בוגר והחלטי לשים לעצמו גבולות ולא לעבור אותם.

נראה לי או שאנשים פה אומרים שלפתח רגשות למישהי/מישהו זה משהו פסול ולא טוב? כי לדעתי
זה לפספס את המטרה של הנישואין. אולי נעשה כמו בפרק ב', נישואים של "כי זה מסתדר לי טוב"...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/9/2011 23:54 לינק ישיר 

לכל אחד יש מטרה אחרת כנראה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/9/2011 23:56 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

נראה לי או שאנשים פה אומרים שלפתח רגשות למישהי/מישהו זה משהו פסול ולא טוב? כי לדעתי
זה לפספס את המטרה של הנישואין. אולי נעשה כמו בפרק ב', נישואים של "כי זה מסתדר לי טוב"...

אדם לפתח רגשות זה דבר טוב תלוי מתי...אם אתה נפגש עם מישהי במשך חודשיים ומתחילים להיות לך אליה ממש רגשות 
ככה שאתה לא רואה בגלל זה את החסרונות אז זה לא טוב!!
כי אתה לא אובייקטיבי...אם אתה רוצה לבלות איתה תקופה ואז להתראות אז בסדר(לא באמת אבל לצורך הדוגמא)
אבל אם אתה רוצה להתחתן איתה אתה חייב להפריד שכל ורגש.
אתה נפגש איתה ויש לך כמה קריטריונים או כמו שנאמר כאן צ'ק ליסט ברגע שכל הרשימה מתאימה אתה נפגש עוד כמה פגישות לראות שזה באמת מתאים וברור שכבר יש רגשות זאת לא אהבה אבל רגשות קיימים.
ואתה יכול באמת להיות בטוח שבדקת שכל מה שאתה מחפש באמת קיים.
יכול להיות שזה נשמע קר אבל עובדה שזה עובד לפחות יותר טוב מדרכים אחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/9/2011 23:58 לינק ישיר 

מה אכפת באיזה דרך???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2011 00:18 לינק ישיר 

די88 כתב:
אדם לפתח רגשות זה דבר טוב תלוי מתי...אם אתה נפגש עם מישהי במשך חודשיים ומתחילים להיות לך אליה ממש רגשות 
ככה שאתה לא רואה בגלל זה את החסרונות אז זה לא טוב!!
כי אתה לא אובייקטיבי...אם אתה רוצה לבלות איתה תקופה ואז להתראות אז בסדר(לא באמת אבל לצורך הדוגמא)
אבל אם אתה רוצה להתחתן איתה אתה חייב להפריד שכל ורגש.
אתה נפגש איתה ויש לך כמה קריטריונים או כמו שנאמר כאן צ'ק ליסט ברגע שכל הרשימה מתאימה אתה נפגש עוד כמה פגישות לראות שזה באמת מתאים וברור שכבר יש רגשות זאת לא אהבה אבל רגשות קיימים.
ואתה יכול באמת להיות בטוח שבדקת שכל מה שאתה מחפש באמת קיים.
יכול להיות שזה נשמע קר אבל עובדה שזה עובד לפחות יותר טוב מדרכים אחרות.

את יודעת מה? אגלה לך סוד:
יש חסרונות שמגלים אחרי החתונה (ואז אני מקווה שגם לשיטתך מאוהבים בזמן הזה, אחרת המצב קשה)
ואגלה לך עוד סוד:
נישואין צריכים לבוא מאהבה. ורוב האנשים גם כשהם אוהבים מישהו/י יודעים ברוב הפעמים מתי יש דברים
עקרוניים שעליהם אי אפשר לוותר.
עכשיו אולי את מתלהבת מכל בחור ומיד מאבדת את העשתונות, אבל אצלנו כשאנו מתלהבים ממישהו/י זה
לא אומר שמיד נרוץ מחר ונציע נישואין...

עובד יותר טוב מדרכים אחרות? מי אמר לך?
(גם חסידי גור לא נוגעים בנשותיהם בכלל כל חייהם שלא לצורך. עובדה שזה עובד?)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2011 00:33 לינק ישיר 

אדם לפני שאני מתחילה להגיב אתה מאמין לי שכשאני רואה שהגבת אני צריכה לקחת נשימה עמוקה?!
ועכשיו התגובה....
קודם כל אתה לא צריך לגלות לי סודות!
דבר שני ברור שגברים לא ירוצו להתחתן למה שגבר ירצה להתחתן?!
מבחינה לוגית גבר לא רוצה להיות כבול בשלשלאות...האשה רוצה להתחתן זה הטבע שלה
הטבע של הגבר הוא כמה שיותר זמן להישאר רווק...
נישואין לא צריכים לבוא מאהבה כי תראה כמה חילונים מתחתנים "מאהבה" and look how good that turned out!! ככה שאל תגיד לי שאהבה זה בסיס כל הנישואין כי זה שטויות במיץ ...חוצמזה אתה אולי מדבר בתור גבר ועכשיו אני אסביר לך את המוח הנשי...האשה נקשרת הרבה יותר מהר מהגבר ומפתחת מאוד מהר רגשות והיא עיוורת ממש אבל לחסרונות שאנשים מבחוץ רואים ובטוחה שהיא תוכל לשנות אותם והיא לוקחת את אותו גבר כפרוייקט שיקומי מדוע ולמה?! כי אוהבתתתת אותו ופה טמונה הבעיה!! ולכן עניין השידוך מונע ממנה להיקשר ולפתח רגשות וככה היא יכולה באמת ובתמים להחליט מה היא רוצה!!
ואל תגיד לי שמה שאמרתי שטויות כי יש לי מספיק חברות כאלה ושמעתי מספיק סיפורים!
ואתה יודע מה עדיף להיות חסיד גור ולא לגעת באשה שלא לצורך מאשר להיות לא יודעת מה ולגעת באשה כל זמן שמתחשק וכולנו יודעים שזה לא ממש עובד!!

תוקן על ידי די88 ב- 19/09/2011 00:35:56

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > "בעקבות"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext