| נשלח ב-18/9/2011 18:16 |
|
| |
כמה זה מרגיז
שהצעה יורדת, בגלל שמישהו אמר שלדעתו זה לא מתאים. ואני שואל לרגע מי שמך לאיש להחליט מה מתאים ומה לא??
שואלים אותך על הבחור או הבחורה תענה מה שאתה יודע ותו לא, מי מתי אתה מבין ומאבחן בני אדם ומחליט מה מתאים ומה לא???...
ידוע הסיפור של הגמרא של אחד שניסה לשדך 400 עבדים שלו ל 400 שפחות ומה יצא מזה.. בקיצור לא מה שנראה לנו כנכון זה באמת נכון ולא מה שלא נראה לנו זה באמת כך.
ואם כבר נקודה נוספת, אמרתם שזה לא מתאים תשתדלו לתת סיבה למה.. לפעמים יכול להיות שזה אינפורמציה שגויה שקיבלתם וברגע שהצד השני ישמע על כך הוא יוכל לתקן את הרושם הלא נכון.. לפעמים דברים לא מדויקים והסבר יכול להבהיר את המצב.. לפעמים יש למישהו סתם אינטרס להרוס או ללכלך.
אל תהיו שטחיים, תנסו להתבונן ולהתעמק יותר לפני שאתם פוסלים.
אחלה יום.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 18/09/2011 18:28:10
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2011 18:36 |
|
| |
תרשה לי רק לספר לך סיפור קטן וממנו גם יהיה תשובה לשאלתך...
אחד הגיע לחזו"א וטינה בפניו את צערו, שכל שכניו בבנין שונאים אותו, ומה הוא יעשה בשידוכים?? שאל אותו החזו"א: שכן אחד בבניין, יש שכן בקשר טוב איתך? ענה לו: הן. אמר לו החזו"א: אל תדאג, כשיגיע השידוך שלך, ישאלו רק את אותו שכן.. וכך היה!
הבן.. לא פלוני או אלמוני, הם אחראים על הזיווג שלך, אותה פלונית שנקבעה לך 40 יום קודם יצירתך.. היא שלך.. (אא"כ ממש תעשה דברים שיגרמו לך להפסיד אתה) ואף אחד לא יכול לקחת אותה ממך, חוץ מאתה עצמך..!
אם כן, תן תודה להשם.. שחסך לך שוב הכנות, מתחים, ריגושים מיותרים, נסיעות, ואנרגיה מיותרת על אחד שבין כה וכה לא שלך...!
בהצלחה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2011 19:53 |
|
| |
עמקויות, לדעתי עדיין אדם צריך לעשות השתדלות שלא יהרסו לו על ידי לכלוכים וכדומה ולא להגיד הכל משמיים וברגע שיגיע שלי הכול יסתדר.. וכידוע שמגלגלים זכות על ידי זכאי וחוב על ידי חייב.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2011 21:11 |
|
| |
תציע להם אצל מי לברר מי שנראה לך שמכיר אותך ויתן אינפורמציה נכונה וידבר עליך בצורה חיובית
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 00:12 |
|
| |
| שידוכים1 כתב: |  | שהצעה יורדת, בגלל שמישהו אמר שלדעתו זה לא מתאים. ואני שואל לרגע מי שמך לאיש להחליט מה מתאים ומה לא??
שואלים אותך על הבחור או הבחורה תענה מה שאתה יודע ותו לא, מי מתי אתה מבין ומאבחן בני אדם ומחליט מה מתאים ומה לא???...
ידוע הסיפור של הגמרא של אחד שניסה לשדך 400 עבדים שלו ל 400 שפחות ומה יצא מזה.. בקיצור לא מה שנראה לנו כנכון זה באמת נכון ולא מה שלא נראה לנו זה באמת כך.
ואם כבר נקודה נוספת, אמרתם שזה לא מתאים תשתדלו לתת סיבה למה.. לפעמים יכול להיות שזה אינפורמציה שגויה שקיבלתם וברגע שהצד השני ישמע על כך הוא יוכל לתקן את הרושם הלא נכון.. לפעמים דברים לא מדויקים והסבר יכול להבהיר את המצב.. לפעמים יש למישהו סתם אינטרס להרוס או ללכלך.
אל תהיו שטחיים, תנסו להתבונן ולהתעמק יותר לפני שאתם פוסלים.
אחלה יום.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 18/09/2011 18:28:10 |
|
יפה דיברת..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 09:30 |
|
| |
לא תמיד זה עוזר. ברגע שלכלכו אותך ומסרו אינפורמציה לא נכונה, לא תמיד אפשר לתקן. בדרך כלל זה כבר לא עוזר, כי אנשים משום מה מעדיפים להגיד למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?!
תוקן על ידי שידוכים1 ב- 19/09/2011 09:31:57
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 11:11 |
|
| |
אני לא אחת שפוסלת מלכתחילה, אבל אני אומרת שאין עשן בלי אש..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 12:32 |
|
| |
| שידוכים1 כתב: |  | | עמקויות, לדעתי עדיין אדם צריך לעשות השתדלות שלא יהרסו לו על ידי לכלוכים וכדומה ולא להגיד הכל משמיים וברגע שיגיע שלי הכול יסתדר.. וכידוע שמגלגלים זכות על ידי זכאי וחוב על ידי חייב. |
|
השתדלות צריך לעשות... אבל אתה התייחסת לחלק המרגיז בזה.. לחלק הלא יפה שבזה.. לתסכול בעקבות מקרים כאילו ואחרים.. ועל זה עניתי לך, שאם תתייחס לזה באופן הנ"ל לא תרגיש את כל הרגשות הקשיים הללו..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 12:33 |
|
| |
| שידוכים1 כתב: |  | | עמקויות, לדעתי עדיין אדם צריך לעשות השתדלות שלא יהרסו לו על ידי לכלוכים וכדומה ולא להגיד הכל משמיים וברגע שיגיע שלי הכול יסתדר.. וכידוע שמגלגלים זכות על ידי זכאי וחוב על ידי חייב. |
|
השתדלות צריך לעשות... אבל אתה התייחסת לחלק המרגיז בזה.. לחלק הלא יפה שבזה.. לתסכול בעקבות מקרים כאילו ואחרים.. ועל זה עניתי לך, שאם תתייחס לזה באופן הנ"ל לא תרגיש את כל הרגשות הקשיים הללו..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 12:34 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 13:29 |
|
| |
אופס יצא לך 3 פעמים. לא נורא. הלוואי והיינו בדרגה כזאת באמונה שהיינו יכולים להסתכל על זה רק ככה ולא להרגיש את הקושי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 13:59 |
|
| |
| שידוכים1 כתב: |  | | אופס יצא לך 3 פעמים. לא נורא. הלוואי והיינו בדרגה כזאת באמונה שהיינו יכולים להסתכל על זה רק ככה ולא להרגיש את הקושי. |
|
סורי..:)
ונכון שזה לא קל... אבל הקב"ה מנסה אדם אא"כ הוא יכול לעמוד בו.. משמע, שאתה מסוגל ומאמינים בך בזה...! הכל עניין של הסתכלות.. והלבבות נמשכים אחר הפעולות...
בהצלחה:)!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 14:33 |
|
| |
אנשים טפשים ושלא יודעים לפרגן תימד יהיו..כתוב שבמקום שבו נגמר השכל מתחילה האמונה....אני חושבת שזה המקום של מבחן האונה האמיתית...ובכל אופן ברור שאין ענין להסתכסך עם כל השכנים בשביל שיהיה אחד לטובתך והשידוך יעבור דרכו..ודל..וצריך לעשות בזה השתדלות...
תוקן על ידי available1 ב- 19/09/2011 14:33:38
|
|
|
|
|