| נשלח ב-23/9/2011 12:14 |
|
| |
ה-סגולה...
כל אחד באשר הוא.. מתמודד.. עורג.. כמהה. מחכה לרגע הנכסף - "האחד/ת"... ימים עוברים.. גלים מתנפצים..לבבות נשברים..ודמעות נשפכים.. והעתיד אין.... והשאלות מנקרת בלב מציקות..חוששת להשמיע את קולן.. אבל בסתר, בסתר.. הם צצות רוקדות על המצפון... ... "למה אני"... "מה איתי".. "למה כולם"...ובכלל.. "יש תקווה"..ושאלת השאלות "מתי"...??
מה באמת התשובה? ומה בעצם ההסבר בכל התהליך הזה..?
"קשה זיווגו של אדם קריעת ים סוף".. וכבר התחבטו בה רבים מה הקשר בין זיוגו של אדם, לקריעת ים סוף דווקא..?
הביאור: נדמיין לעצמינו את עמ"י תחת שיעבוד קשה.. ייסורים קשים מנשוא.. והנה הגיע רגע השחרור.. בשורת הגאולה... לא טבעי שמליבם תפרוץ השירה.. שירת החיים?? מה בעצם גרם לך לשיר רק על קריעת ים סוף...?? ויותר פלא, מקשה ה"משך חכמה", מדוע עד הגיעם לים סוף, כתוב שמלאך השם הולך לפניהם.. וכשהם הגיעו לים סוף, הוא הולך מאחוריהם...? בדיוק שצריך אותו אז הוא הולך??
עונה ה"משך חכמה" יסוד אדיר, עד ים סוף. הקב"ה נשא אותם בידיו... באותות ומופתים, היה להם את משה רבינו שהנהיג אותם בכל צעד ושעל..נכון שהם האמינו.. נכון שהיה נס.. אבל אמונתם לא הייתה שלימה.. סו"ס היה להם מורה דרך.. מופתים שהרגיעו אותם.. אבל בים סוף.. לא היה אף אחד.. לא היה משה רבינו.. לא היה מלאך.. וגם עמוד האש לא היה...הם נשארו לבד.. עכשיו נראה אותכם מאמינים...!! וכשהם האמינו.. האמינו באמונה שלימה.. בכל מצב..אז... אפשר לשיר.. שירה אמיתית.. שירה שלימה..!
כך זה בדיוק זיווגו של אדם... האדם אינו יודע מי הוא "האחד".. איך אפשר לבחור.. האם טעיתי שהורדתי או שהמשכתי.. או שלא.. מתי הוא יגיע.. ובכלל מי יעזור לי בזה..?? אין איזה מורה דרך, או גילוי ישיר מה נכון ומה לא... פה נדרשת האמונה - אמונה מלשון נאמנות... בוא נראה אותך יהודי.. האם גם עכשיו אתה מאמין.. האם גם עכשיו אתה נאמן לי.. האם גם עכשיו אתה סומך עליי.. או שלא..?!
ו..מי שנאמן, מי שמאמין בכל מצב.. שיודע שהקב"ה צופה ומביט.. אוהב ומרחם.. דואג "כנשר יעיר קינו על גוזליו ירחף"... "הבן יקיר לי אפריים"... מי שמאמין בזה.. נאמן לזה.. אז.. הוא יכול להיות בטוח שיבקע בשבילו ים סוף הפרטי שלו..!
"ושמי לא נודעתי להם".. אומרים חז"ל...אומר הקב"ה.. מי שמאמין בי.. אני אראה לו שאפשר להאמין...!
נהיה נאמנים..אז נזכה...!!
אמן....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 12:20 |
|
| |
מאוד יפה ומעודד תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 12:26 |
|
| |
מאד מעודד..
ומנגד די מחייב...
אמונה זה לא הכי פשוט וקל וברור בתקופה הזו..
תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 12:56 |
|
| |
עמקויות בחור על רמה,אין ספק.יפה מאוד ונכון מה שכתבת.רק לי יש שאלה אחת -שתמיד מנקרת בי-איך יכול להיות שהמשפט-קשה זיווגו....נאמר על כולם בעוד יש כאלה שעוד לא יצאו לשידוכים וכבר התארסו ז"א בקלות מאוד...ויש כאלה שאפפילו לא הספיקו להתפלל על זה.... תודה מראש על התשובה!
תוקן על ידי available1 ב- 23/09/2011 13:04:23
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 13:03 |
|
| |
אהבתי, התחזקי והתעודדתי.. (מעניין אם אדם שנאמן לזולתו, נאמן לבוראו, או שאין קשר) (אח של אני)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 13:18 |
|
| |
| available1 כתב: |  | עמקויות בחור על רמה,אין ספק.יפה מאוד ונכון מה שכתבת.רק לי יש שאלה אחת -שתמיד מנקרת בי-איך יכול להיות שהמשפט-קשה זיווגו....נאמר על כולם בעוד יש כאלה שעוד לא יצאו לשידוכים וכבר התארסו ז"א בקלות מאוד...ויש כאלה שאפפילו לא הספיקו להתפלל על זה.... תודה מראש על התשובה!
תוקן על ידי available1 ב- 23/09/2011 13:04:23
|
|
חן, חן ...:)
ולעצם שאלתך, יכול להיות לזה כמה סיבות, אמנה כמה מהם ואת תקישי מהם להנהגת הקב"ה שלכל דבר יש סיבה, גם אם אנחנו לא מבינים..
א. יכול להיות שבאמת הם האמינו בהשם, היה להם באמת נאמנות בלב כלפי הקב"ה. ב. יכול להיות, שההפך הם רחוקים מהשם, והשם פשוט לא רצה לנסות אותם.. לגדל ולרומם אותם עי"כ..(כל הגדול מחברו ייצרו גדול הימנו..!) ג. יכול להיות שהקושי בזיווג שלהם יהיה בהמשך...(כמו שקורה אצל הרבה..) ד. יכול להיות שיש להם זכות אבות..
וכו'...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 13:22 |
|
| |
| אני19 כתב: |  | אהבתי, התחזקי והתעודדתי.. (מעניין אם אדם שנאמן לזולתו, נאמן לבוראו, או שאין קשר) (אח של אני)
תשובה לשאלתך: אמרו חז"ל: "כל הכופר בטובתו של חברו סופו לכפור בטובתו של מקום"...כך שזה היינו הך...
וסתם שאלה, למה את תמיד מתחבא מאחורי אח שלך? את מפחדת מהצל שלך או שאת מתביישת מעצמך?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 14:21 |
|
| |
אחלה גבר.עמקויות.
מעכשיו יש למי לפנות.על כל שאלה יש תשובה...(:
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 14:31 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | אהבתי, התחזקי והתעודדתי.. (מעניין אם אדם שנאמן לזולתו, נאמן לבוראו, או שאין קשר) (אח של אני)
תשובה לשאלתך: אמרו חז"ל: "כל הכופר בטובתו של חברו סופו לכפור בטובתו של מקום"...כך שזה היינו הך...
וסתם שאלה, למה את תמיד מתחבא מאחורי אח שלך? את מפחדת מהצל שלך או שאת מתביישת מעצמך?
זה אני אח שלה באמת, פשוט זה מחשב אחד והרבה יותר קל להשתמש בניק אחד. אז שאני רוצה להגיב שידעו אני (זכר) ולא אחותי אני כותב אח... פשוט לא?!
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 14:39 |
|
| |
לך זה קל, אותנו זה מבלבל. (אתם מתחלקים גם בהודעות אישיות?)
אם כ"כ קשה לך לצאת ולהיכנס שוב לניק תשתמשו ב-2 דפדפנים. (למשל היא באינטרנט אקספלורר ואתה בפיירפוקס או להיפך)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 14:40 |
|
| |
| אני19 כתב: |  | | אהבתי, התחזקי והתעודדתי.. (מעניין אם אדם שנאמן לזולתו, נאמן לבוראו, או שאין קשר) (אח של אני)תשובה לשאלתך: אמרו חז"ל: "כל הכופר בטובתו של חברו סופו לכפור בטובתו של מקום"...כך שזה היינו הך...וסתם שאלה, למה את תמיד מתחבא מאחורי אח שלך? את מפחדת מהצל שלך או שאת מתביישת מעצמך?זה אני אח שלה באמת, פשוט זה מחשב אחד והרבה יותר קל להשתמש בניק אחד. אז שאני רוצה להגיב שידעו אני (זכר) ולא אחותי אני כותב אח...פשוט לא?! |
|
נשמע מעניין... ופשוט? לא הייתי אומר בהתחשב בעובדה שבכל תגובה שלך אתה צריך להוסיף (אח של אני) אז כבר יותר קל להחליף ניק.. אבל יש לי רעיון בשבילך..(על הצד...) תשתמש בניק שלך, רק בדפדפן אחר, כך לא תצטרך להחליף ניק ולהסתבך...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 14:45 |
|
| |
כבר הרבה יותר מבלבל כל הניקים הדומים-מעמיקה ועמקויות אני קטנה ואני19 וכו...זה ממש מעצבן...במטותא ממך אם אתה פותח ניק תשתמש בשם מקורי ולא דומה....תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 14:55 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | לך זה קל, אותנו זה מבלבל. (אתם מתחלקים גם בהודעות אישיות?)
אם כ"כ קשה לך לצאת ולהיכנס שוב לניק תשתמשו ב-2 דפדפנים. (למשל היא באינטרנט אקספלורר
ואתה בפיירפוקס או להיפך) |
|
חחחח אתה לא יודע מה תכננתי לעשות להם בקטע...
אולי הסגרתי תצמי עכשיו...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 15:19 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | אהבתי, התחזקי והתעודדתי.. (מעניין אם אדם שנאמן לזולתו, נאמן לבוראו, או שאין קשר) (אח של אני)
ההי אני ממש לא מתביישת בעצמי!! זה נראה שזה ממש נוגע בנפשכם.. אז אני אפתח לו ניק בהפתעה.. ואני מקווה שא-נ-י לא אשכב פצועה במיטה בעקבות זה:) סתתתם אנחנו ממש חברים טובים ולא דוגלים באלימות (רק מילולית:)
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 15:27 |
|
| |
מחזק מאוד...
|
|