בית פורומים שידוכי חרדים

ענני (הנני) החדש ומספר/משתף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/9/2011 04:18 לינק ישיר 
ענני (הנני) החדש ומספר/משתף

שבוע טוב לכולם/ן!

חדש איתכם אז אספר עלי?
בן 27, ירושלמי, עובד חצי יום ולומד בחציו השני. (שכנטוזי)

אני רואה שלכל אחד ממכם יש סיפור, אז גם לי.

אני מגיע מבית ממש ממש "פרום". רדיו בקושי דולק כאן. בגיל 17 לערך אני עזבתי את הישיבה ופרשתי לדרך אחרת.
כיום, 10 שנים אחרי, אני חרדי לגמרי אך באופן קצת שונה מאחיי ואחיותיי.
לפני חצי שנה - פסח, הציעו לי בחורה. בירורים משני הצדדים ו...יאללה - לפגישה.
אני מגיע לאסוף את הבחורה ואני רואה שמדובר ברבנית, ממש ממש חרדית כמו הבית שממנו אני בא. (חצאית 3/4, שיער אסוף של סמינר וכו' וכו')
ראיתי מיד שכנראה חלה כאן טעות, אך בשבילי אין דבר טוב יותר שאני מאחל לעצמי מאשר אישה כזו.(זה כבר נושא לאשכול אחר)
הדבר הראשון שחששתי ממנו היה שלא אמרו לה בדיוק מי אני ומה אני. אשע"כ עוד לפני תחילת הפגישה עצרתי בצד ואמרתי לה-
"אינני בחור ישיבה, אין לי עתיד לכאורה של אברך בכוילל. אני לא הולך בלבוש "שחור לבן"" - בקיצור -שמתי את עצמי לגמרי על השולחן ואמרתי - 
"אם חלה כאן טעות - בואי לא נגרום זל"ז עוגמ"נ - ונשוב לנו לבית."
ראוי לציין שהדגשתי שבשבילי - רמת החרדיות שלה היא מעלה ולא חסרון. אך מ"מ אם בשבילה זה לא מתאים - נסגור את זה כאן ועכשיו.

תשובתה למרבה הפלא היתה שהמראה החיצוני לא מעניין אותה ואמרו לה מראש שאני לא "סטנדרט".
המשכנו לפגישה.
אחרי הפגישה הייתי בטוח שאין לי סיכוי - למרות שאני מאוד התלהבתי.
להפתעתי המאוד מאוד גדולה היא הייתה מעוניינת להמשיך.
נפגשנו פעם שניה ושלישית.
ופתאום
מישהו התקשר למשפחה שלה וסיפר להם שהבת שלהם יוצאת עם מישהו שהרג מישהו בתאונה בצעירותו! שהייתי מאושפז אחרי אותה תאונה במוסד שיקומי במשך שנה וחצי! ועוד סיפורים למכביר.
מיותר לציין שהכל מצוץ מהאצבע.
אני הייתי בשוק.
מזל היה לי ולפני כן סיפרתי הכל לאותה בחורה על עברי. למה עזבתי את הדרך, למה עזבתי את עולם הישיבות (ולאחמ"כ חזרתי) - הייתי כנה לגמרי.
הבחורה התייעצה עם רב והוא אמר לה לשאול אותי אם יש אמת בדברים - זאת משום שהוא התרשם שאני איש אמת.
כך באמת היה ותגובתי הייתה צחוק מתגלגל. פשוט לא האמנתי.
עוד פגישה ועוד פגישה ותוך כדי השדכנית אומרת לי שהיא ממש מאוהבת בי, כאן אני נכנסתי קצת לבעיה כי אני ממש ממש הערכתי אותה אך לא הצלחתי להתחבר כל כך רגשית. התפללתי להשם וביקשתי ממנו או שאני יצליח להתחבר אליה או שזה יירד.
והוא ענה לי לההכל. גם התחברתי וגם ירד.
אחרי הפגישה האחרונה שבה קרה מה שרציתי - נקשרתי אליה - התקשר שוב אותו בן אדם למשפחתה של הבחורה ובסיפורו - הוא אימת את כל הפרטים על התאונה והאשפוז, ואני - ש-ק-ר-ן!

אני הייתי בטוח שעד כדי כך אין טמטום בעולם. יש גבול למה שאפשר להעליל על אדם כדי לקלקל לו. לכן לא ייחסתי לכך חשיבות.
הבחורה רצתה לחשוב.
חשבה וחשבה, לאחר שבוע אני מקבל תשובה - 
"לא מתאים הסגנון"

זה כל כך עצבן אותי! אני אמרתי לך מראש! בדקה הראשונה שנפגשנו אמרתי לך שאם לא זה הסגנון - נפרוש עכשיו כדי למנוע עגמת נפש. אז למה משכת? אני יודע את התשובה. היא אהבה אותי. השדכנית סיפרה לי אחרי כל פגישה על איך שהיא מדברת עלי וכו' וכו'. אז אם היא כן רצתה - מה קרה פתאום שזה לא הסגנון??

למדתי דבר אחד. כשאלוקים לא רוצה משהו- יש לו את הדרכים שלו. לנו נותר רק לעמוד בצד ולהסתכל.

כיום אני הרבה הרבה אחרי זה, אך בכל פעם שאני חושב על זה אני מתעצבן רק עליה. למה ולמה ולמה היא לא חשבה על זה בהתחלה כששאלתי?

נ.ב.
1) הסיפור אמיתי לגמרי. אני מונע מראש שאלות כגון "איך אמרו עליך דבר כזה??" "אפשר לברר את זה?!?"
אז- אין תשובה. צריך לשאול את אלוקים. רק הוא מסביר דברים הזויים.
2) אם יש כאן מישהו שמכיר אותי הוא בוודאי יזהה אתי לפי הסיפור. אז.. אהלן! שלח הודעה בפרטי.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 04:38 לינק ישיר 

שלום וברכה (:

אספר לך סיפור קטן...
אני חזרתי בתשובה.... אבל לשמחתי עשיתי מסלול חיים חרדי כי חזרתי בגיל צעיר.
ויום אחד בצר לי הלכתי למורתי מהסמינר ושטחתי בפניה את דאגותיי לקראת השידוכין.
ואמרתי לה "מה? באמת ילכו ויבררו אצל השכנים שלי?!" וכו וכו'...
והיא בתגובה סיפרה לי סיפור.

על בחור צדיק שיצא לשידוכין- אבל היתה לו שכנה קנאית ורכלנית שתמיד בגלל שהיתה צרת עין קילקלה לו לפני כל שידוך פוטנציאלי- ותמיד לפני שהיה עומד לסגור משהו טוב,
כשהיו דופקים בדלת שלה- היא היתה מעלילה עלילות.
והשידוך היה יורד.
הבחור הצדיק- הבין שמשהו כאן לא בסדר- והלך לשאול בעצת רבו.
והרב ענה לו "הכל משמיים- כשתבוא הבעשערט- הכל יסתדר לטובה"...
ובאמת...
הגיעה לבחור הצעה מאוד טובה... והפגישות החלו ונמשכו עד שהגיעו לקראת הוורט.
ובאמת ביררו אצל כל השכנים....
והכשהגיעו לדלת של אותה שכנה- מסתבר שהיא לא היתה בבית. (היא היתה בחו"ל עד לאחרי החתונה).
והם סגרו וורט...

וחיו באושר ועושר עד עצם היום הזה (:

בקיצור- לא יודעת מי מה כמה ולמה.
אבל- תהיה בטוח- שרק ה' מכוון את העולם הזה.
וקשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף.
ואומר לך עוד דבר- קשה לי להאמין שבחורה כזו פרומערית- תרצה בחור שהוא לא.
זה פשוט לא היה מסתדר.
עם כל הרצון הטוב.

גם אני בעמדה כזו- שיצאתי מהצד הקיצוני- לצד הפחות קיצוני- ולא הייתי מסוגלת לחיות עם מישהו שהוא הרבה יותר צדיק ממני.
חפש לך בחורה צדיקה- עם שאיפות כמו שלך- ותתחזקו ביחד.

אגב- עצם העובדה שיש מישהו שכ"כ מתאמץ לקלקל לך ולהעליל עליך כאלה עלילות- זה אומר דרשיני...
לא שחלילה יש אמת בדברים- אבל זה גורם לתהות- למה?! ומה עשית שזה מגיע לך....?

בהצלחה- ושנה טובה (:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 05:07 לינק ישיר 

דווקא זה הוא הדבר האחרון כמעט שהטריד אותי. שיקלקל אותו אדם כמה שליבו חפץ. מה שחשוב הוא שאני לעצמי יידע שאני חי את חיי בצורה הגונה כלפי אלוקים ואדם. לפני ממש כמה ימים נודע לי למה אותו אדם קלקל. אין זה משהו שקשור בי - ואיני יכול להאריך בזה.

תוקן על ידי ענני_ממעש ב- 25/09/2011 05:09:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 08:08 לינק ישיר 

ענני, יענך ה'! כאבתי לקרוא את הדברים. זה רק מראה לי כמה אנשים גדולים יש בעולם, כמה אמונה ה' נוסך בכל אחד ואחד, כמה אפשר ללמוד מהם.

הכאבת לי, אך חיזקת אותי.

מאחלת לך את הטוב ביותר, שתצליח, ושתשמיע בקרוב ממש בשורות טובות!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2011 09:14 לינק ישיר 

הסיפור שכתבת לי מזכיר לי משהו שאדם גדול שאל וענה...
שאלה: "איך מבלבלים בחורות?"
תשובה: "לא מבלבלין אותן, הן נולדות ככה".
בקיצור, אין באמת הגיון במה שבחורה עושה, כמו שמי שינסה למצוא הגיון במה שיושבת ראש ועד העובדים של רקבת ישראל עושה בימים אלו, הוא לא ימצא...
בכל אופן מאמין שתמצא את זיווגך משורש נשמתך לא יאוחר משלושת רבעי שנה הקרובה, אז אל תדאג, יהיה בסדר.
הליטאי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 09:16 לינק ישיר 

ליטאי, אני חושבת שאין לך מה לעשות בשידוכים.. יש פורומים באתרים אחרים שיתאימו לך.. הדבר האחרון שאתה צריך - זו בחורה. כי אם תכיר אחת כזו - היא תהיה מסכנה.

אתה מוכן לקחת את רגליך ולצאת מהפורום הזה? אתה רק מוריד את הרמה, והורס כל חלקה טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2011 13:40 לינק ישיר 

יווו איפה בחורים כאלו מתחבאים ממני?!
אפשר להיפגש איתך? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2011 13:56 לינק ישיר 

מה מיוחד בו באותו בחור? (שמנסה לשאוב מחמאות אבל באמת לא מבין מה עושה אותו למיוחד כאן?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 14:00 לינק ישיר 

ענני_ממעש כתב:
מה מיוחד בו באותו בחור? (שמנסה לשאוב מחמאות אבל באמת לא מבין מה עושה אותו למיוחד כאן?)

[זה לא אתה?]

הגיל,
והרצון להשתדך עם מישהי שיש לה קוקו של סמינר, למרות ה"דרך אחרת"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2011 14:03 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:
בקיצור, אין באמת הגיון במה שבחורה עושה, כמו שמי שינסה למצוא הגיון במה שיושבת ראש ועד העובדים של רקבת ישראל עושה בימים אלו, הוא לא ימצא...
בכל אופן מאמין שתמצא את זיווגך משורש נשמתך לא יאוחר משלושת רבעי שנה הקרובה, אז אל תדאג, יהיה בסדר.
הליטאי
מה יש בשלושת הרבעים הקרובים? קם לנו נביא בעירנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 14:05 לינק ישיר 

תמי_4 כתב:

[זה לא אתה?]

התגובה של ענני ממעש נראה היתה כי הובנת שאת מתלהבת על ליטאי.. גם אני שגיתי בכך..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2011 14:06 לינק ישיר 

אויש, לא.
לא על ליטאי

[ליטאי אל תעלב וזה.. ]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2011 14:08 לינק ישיר 

תמי_4 כתב:

[זה לא אתה?]

הגיל,
והרצון להשתדך עם מישהי שיש לה קוקו של סמינר, למרות ה"דרך אחרת"

ידוע ידעתי שהכוונה אלי.
סתם כתבתי בגוף ג'.

וכמו שכתבתי זהו נושא לאשכול נוסף..(אל תגנובנה לי! תנו לי - החדש כאן - לפתוח את האשכול. אי"ה בשעות הקרובות. אחרי שאגמור ספונג'ה בבית המטונף..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 14:11 לינק ישיר 

בקיצור פספסת את ההזדמנות להגיד "איי דו"... חבל 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2011 14:39 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:
הליטאי

בבא ליטא, תן ברכה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 16:35 לינק ישיר 

אני_הקטנה כתב:
הליטאי

בבא ליטא, תן ברכה!!!

כמדומני הברכה הקודמת שבירכתי לפני בערך שנתיים התקיימה. ואל תהי ברכת הדיוט קלה בעיניך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ענני (הנני) החדש ומספר/משתף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext