| נשלח ב-1/10/2011 23:45 |
|
| |
כנות
היו פה כמה אשכולות האם צריך לספר בפגישות, ואם כן מתי.. השאלה היא האם צריך לספר בכלל? גם אחרי הנישואים? ולא מדובר פה על גלישה באינטרנט או שמיעת שירים או על אחות חורגת אלא על תקופות לא טובות שהיו לך, על חוויות (לא טובות) שעברת, האם באמת צריך לספר את זה? או שזה סתם יכביד על הבן זוג, ויגרום לקשים בחיי הנישואים?
אני אתן דוג' למרות שאני לא מתכוונת רק למקרה הספציפי הזה, יש לי חברה שעברה תקופה קשה והיתה בקשר עמוק עם בחור מסוים, בעזרת איש חינוך היא התגברה על זה, והיום היא ממש חזקה, אבל אותו אדם יעץ לה שעדיף שלא תספר על זה לבעלה לעתיד כי מה שהוא לא ידע לא יזיק לו, וזה רק יגרום לקשיים בחיי הנישואים,
אז מה אתם חושבים? באמת יש דברים שעדיף לא לספר? או שזה תלוי בעומק הקשר?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2011 23:56 |
|
| |
יש דברים שלא צריך לספר אותם, הם לא תורמים לקשר יותר מידי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 00:02 |
|
| |
ציקית, מעונינת לפרט? למה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 00:07 |
|
| |
בפגישות אם הם מתחברים וכיף להם ביחד, לא נראה לי שכדאי להעלות את העבר, כי העבר לא מזיק להם. אחרי החתונה לא נראה לי שכדאי להסתיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 00:33 |
|
| |
לפני החתונה ברור שלא לספר. אולי בכללי ממש מעל לפני השטח...
אחרי החתונה- זה כבר תלוי בפתיחות. אני לא חושבת שאף גבר חרדי יכול לקבל את העובדה שאישתו "היתה" עם מישהו אחר. או אפילו רק היתה מאוהבת.
אבל, יש ויש. שוב, תלוי בבן אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 00:44 |
|
| |
טוב אז לשם הבהרה אני מדברת רק על אחרי הנישואים, וגם אני לא מדברת רק על הדוג' הנ"ל אלא באופן כללי, האם צריך לתת את כל כולך על מגש -זאת אני תתמודד או שיהנה מהצדדים הטובים, מה שהוא יגלה טוב ומה שלא יותר טוב..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 00:54 |
|
| |
"אשרי נשוי פשע, כסוי חטאה"... לומדים מכאן חז"ל שטוב לו לאדם לא לפרסם את חטאו.. ואל אחת כמה וכמה, אם זה בין בני זוג שזה רק יגרום נזק ולתחושות לא נעימות..
פתיחות, לא משנה כמה פתיחות שלא תהיה.. תכלס, כשבן אדם שומע על השני דבר לא טוב, או דבר שממש עלול להפריע.. או שמוריד את הערך.. כמה שיהיה ביניהם פתיחות.. זה משפיע על הלב.. ברצונו או שלא ברצונו...
כך.. שמי לנו יותר חכמים מדוד המלך וחז"ל שהורו לנו לא לספר?!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 00:55 |
|
| |
אהבתי את ההוכחה מהפסוק. 
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 00:57 |
|
| |
גם אחרי הנשואים, אסור להוציא את כול חטאי העבר, זה לא מועיל לכלום (אם כבר מזיק).
אבל אם היה משהו רציני, שהיה חלק מהחיים תקופה, לא נראה לי טוב להסתיר. (לפעמים נפלט או שמישהו אחר אומר ואז הרבה יותר גרוע)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 01:00 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | "אשרי נשוי פשע, כסוי חטאה"... לומדים מכאן חז"ל שטוב לו לאדם לא לפרסם את חטאו.. ואל אחת כמה וכמה, אם זה בין בני זוג שזה רק יגרום נזק ולתחושות לא נעימות..
פתיחות, לא משנה כמה פתיחות שלא תהיה.. תכלס, כשבן אדם שומע על השני דבר לא טוב, או דבר שממש עלול להפריע.. או שמוריד את הערך.. כמה שיהיה ביניהם פתיחות.. זה משפיע על הלב.. ברצונו או שלא ברצונו...
כך.. שמי לנו יותר חכמים מדוד המלך וחז"ל שהורו לנו לא לספר?! |
|
מדויק..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 01:33 |
|
| |
א. ומה עם הכנות? הרי זה הבסיס ליחסים, ב. אני לא מדברת דווקא על חטאים, (לכן אני מצטערת שהבאתי דוג') אלא על אישיות פנימית, על האני האמיתי, העמוק... על האישיות שאנחנו חולקים רק עם עצמינו, האם זה נכון לגלות אותה? גם אם היא לא הכי נוצצת? או שכל החיים צריך לשאת את הנטל הזה לבד?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 01:39 |
|
| |
מה זה כנות? האם צריך להיות כנה בכל דבר? נניח ובעלך הביא לך יסמין, אבל את לא מתה על יסמין ומעדיפה ורדים, את חייבת לומר לו את זה? :)
שנית, יש כזה דבר אישיות לא נוצצת? הוא לא אמור לגלות את זה בפגישות/שידוכים? בהמשך? אם זה משהו שהוא לא יודע, כנראה זה לא חשוב לו לדעת.. אני די בטוח שגם אם תעברו 120 שנה ולא תגידי לו שיש לך פחד משממיות לא יקרה כלום.. :)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 01:44 |
|
| |
| שירלי19 כתב: |  | א. ומה עם הכנות? הרי זה הבסיס ליחסים, ב. אני לא מדברת דווקא על חטאים, (לכן אני מצטערת שהבאתי דוג') אלא על אישיות פנימית, על האני האמיתי, העמוק... על האישיות שאנחנו חולקים רק עם עצמינו, האם זה נכון לגלות אותה? גם אם היא לא הכי נוצצת? או שכל החיים צריך לשאת את הנטל הזה לבד? |
|
א. כנות.. זה אומר לומר רק את האמת.. לא לומר שקר..(גם שקר לבן!) לא לשתף בדברים.. או לא לספר דברים שהיו.. אין בין זה לבין חוסר כנות.. שום קשר.. מקסימום חוסר פתיחות..! לספר הכל, זה גם לדעת מה לא לספר...!
ב. האני האמיתי שבך.. את לא בהכרח צריכה לספר.. אם הוא יחיה אותך.. הוא יגלה את זה לבד.. ואם הוא לא.. זה אומר שהוא לא חיי אותך.. אלא איתך....! ואין ספק.. שאם זה עושה לך טוב לשתף.. לחוות.. להתמודד ביחד.. אז ברור שאת צריכה לספר ולשתף.. אבל אם את חוששת ממה שהוא יגיב.. מהעובדה שהוא יגלה משהו לא הכי "נוצץ".. זה אומר שהוא לא הכי מעריך אותך כמו שאת.. זה אומר שהוא אוהב אותך בגלל המעלות שלך..(אינטרסים) ולא בגלל מי שהוא כשהוא לידך... במצב כזה אולי באמת שלא תשתפי אותו... אלא שתשתפי יועץ נישואין...!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 01:52 |
|
| |
אני בעד כנות ופתיחות. אבל רק במה שבתוך הקשר עצמו. במה שתלוי בו או בה ממש. קשרים מהעבר או כל דבר אחר שלא יכול להשפיע לשום כיוון ואין הכרח לספר חוץ מסקרנות של הצד השני - הרי שאין בכך שום טעם. והרבה פעמים יצא מכך לבסוף רק רע!!
כדאי גם לשאול אם לשתף בנושא זה או אחר. כך יהיה ביטחון לדעת שאנו פועלים נכונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 01:12 |
|
| |
אפשר לכתוב "אחורה" בזמן? =)
|
|
|
|