| נשלח ב-27/10/2011 12:23 |
|
| |
אבא יקר!
הייי אבא הרבה זמן לא דיברתי איתך, לא יודע היה לי קשה הרגשתי שאתה פשוט לא מקשיב לי, שלא אכפת לך ממני, אני יודע שזה לא נכון, אבל אני רק משתף אותך במה שאני מרגיש, מי כמוני יודע שאתה תמיד דואג לי בכל רגע ובכל שניה אני בטוח בזה!
אבל למה אתה לא מקשיב לי?
אז לפני חודשים ושלוש כשדברתי איתך ובכיתי לפניך, באתי אלך לבית שלך (למה שנשאר ממנו בכ"א) והרגשתי שאתה מקשיב לי ואתה נותן לי את מה שאנני מבקש ואז פתאום כלום... כאילו לא דיברתי...
אני זוכר עדיין כשהייתי קטן יותר כשהייתי מדבר איתך ביותר רגש והייתי קורא לך אבא וישר היית עונה לי... והיום אני מרגיש שכלום שאתה לא מקשיב לי בכלל...
נכון שכל יום התפללתי אליך.. אבל זה היה כמצוות אנשים מלומדה...
אתה הרי יודע מה אני רוצה ממך נכון? אתה גם בטח יודע למה קשה לי לדבר איתך?
תראה אבל'ה לפני שנולדתי היה לי עוד חצי שמחובר אלי... לקחת אותו ממני ואמרת לי שתחזיר לי אותו בגיל 18 ויותר מזה חייבת אותי לקחת אותו בחזרה בגיל 18 ולכל המאוחר בגיל 20 ואני בן טוב, שמעתי בקולך, אבל אתה לא מחזיר לי אותו למה?
אתה ציוות אותי לקחת אותו בחזרה אז למה אתה לא נותן לי אותו? מה? תגיד לי מה? לא ביקשתי ממך שום דבר מיוחד... לא הייתי בררן כלל ועיקר.. רק ביקשתי את האחת שלי... לפי הקרטריונים שאתה קבעת!! את החצי שלי שאתה ציוות עלי לקחת אותו.. ציוות??
אני את שלי מוכן לעשות!! אתה עכשיו תעשה את שלך!!
למה אתה סתם נותן לי להפגש עם כאלו שהם לא שלי? אני תמיד נגעתי רק בדברים שלי... מעולם לא נגעתי בשום דבר ששיך למישו אחר, אז גם עכשיו אני רוצה לקבל רק את שלי, ולא רוצה אפילו להסתכל על דברים ששייכים לאחרים...
אני יודע שבזמן האחרון התרחקתי ממך...יותר ויותר... אבל זה לא באשמתי!
אני פשוט לא אדם שלם אני חצי בנאדם... ומחצי בנאדם מה כבר אתה יכול לדרוש? עד הגיל שהייתי שלם הייתי ילד טוב ואפילו קצת יותר מזה, אני פשוט לא יכול לעשות כלום בלי אישור מהחצי שלי...
ושנית בתורתך כתוב- אמר רבי תנחום א"ר חנילאי: כל אדם שאין לו אשה – שרוי בלא שמחה, בלא ברכה, בלא טובה; בלא שמחה – דכתיב: ושמחת אתה וביתך (דברים י"ד), בלא ברכה – דכתיב:להניח ברכה אל ביתך(יחזקאל מ"ד), בלא טובה – דכתיב: לא טוב היות האדם לבדו (בראשית ב'). במערבא אמרי: בלא תורה, בלא חומה; בלא תורה – דכתיב: האם אין עזרתי בי ותושיה נדחה ממני (איוב ו'), בלא חומה – דכתיב: נקבה תסובב גבר (ירמיהו לא). רבא בר עולא אמר: בלא שלום, דכתיב: וידעת כי שלום אהלך ופקדת נוך ולא תחטא (איוב ה').
אז איך אתה רוצה שאני אלמד תורה? איך אתה רוצה שאני אמשיך להיות בנאדם אם אין לי לא ברכה לא שמחה בלא טובה... אתה רוצה לנסות אותי? תן לי את שלי... תהפוך אותי לאדם ואז... עכשיו כל מה שאני עושה זה פשוט לא אני!!
אתה אוהב את הדמעות שלי? אז שירדו משמחה... לפני חודש אמרתי לפניך אם כבנים אם כעבדים אז אבא אם כבנים תרחם עלי- איך אתה היית מסתכל על אבא שלא נותן לבן שלו את מה שהוא מבקש ממנו במשך שנים? תרחם עלי-איך אתה יכול להביט עלי ככה בעצבוני מתבוסס בדמעותי ולא לרחם עלי? ואם לא כאבא אז כמלך..
הגמרא שעסקת בעניני קידושין היא גם עוסקת בעניני עבדים ושמה כתוב בדיוק איך צריך להתייחס לעבד... אז אם כבנים אם כעבדים אני בנך ועבדך מבקש ממך תן לי את האחת שלי שמיועדת לי זהו רק את האחת שלי.. לא יותר! כמו שביקשתי והתפללתי אליך במשך כל השנים האחרונות!!
תודה אבא שהסכמת להקשיב לי, אשמח אם תענה לבקשתי.
ואחרי הכל אני תמיד הבן שלך, ותמיד תמיד אני אוהב אותך הכי בעולם לא משנה מה תעשה לי! מבטיח לך.. ואני אשתדל להיות ילד יותר טוב בשביל לעשות לך נחת רוח.!
אוהב אותך!!
תוקן על ידי אסיק_good ב- 27/10/2011 12:27:05
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 12:46 |
|
| |
כתיבה יפה וכנה. מרגש.
מזדהה עם המחשבות שלך. כשאני חושבת לעצמי את הנ"ל אני שואלת אותי: 'האם אני באמת מתנהגת תמיד כמו בת, האם ההתנהגות שלי באמת כמו של עבד...' ועל פי רב, אני מוצאת את חסרון השלמות... ואז אני אומרת לעצמי, קודם תהיי בת באמת, ואח"כ תבקשי ותקבלי בהתאם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 13:36 |
|
| |
האמת שאיננו מבקשים מהקב"ה שייתן לנו כפי מעשינו כי איננו ראויים
אלא אנו מבקשים ממנו שיחון (מלשון מתנת חינם) אותנו וישלח לנו את השידוך הראוי לנו (או כל בקשה אחרת).
אם לפני כל דבר שנבקש נבדוק את עצמינו אזי אף פעם לא נוכל לבקש ממנו אף פעם שום דבר כי תמיד נרגיש שלא עשינו את מה שהקב"ה מבקש.
לכן אנו מבקשים "כרחם אב על בנים" כמו אבא שנותן לבן שלו מה שצריך גם אם הוא לא הכי כיבד אותו כך גם אנו מבקשים ממנו שיחוס ויחון אותנו בשידוך הראוי.
תוקן על ידי צדיקאלוקי ב- 27/10/2011 13:38:21
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 13:54 |
|
| |
| שימי56 כתב: |  | הייי אבא הרבה זמן לא דיברתי איתך, לא יודע היה לי קשה הרגשתי שאתה פשוט לא מקשיב לי, שלא אכפת לך ממני, אני יודע שזה לא נכון, אבל אני רק משתף אותך במה שאני מרגיש, מי כמוני יודע שאתה תמיד דואג לי בכל רגע ובכל שניה אני בטוח בזה!
אבל למה אתה לא מקשיב לי?
אז לפני חודשים ושלוש כשדברתי איתך ובכיתי לפניך, באתי אלך לבית שלך (למה שנשאר ממנו בכ"א) והרגשתי שאתה מקשיב לי ואתה נותן לי את מה שאנני מבקש ואז פתאום כלום... כאילו לא דיברתי...
אני זוכר עדיין כשהייתי קטן יותר כשהייתי מדבר איתך ביותר רגש והייתי קורא לך אבא וישר היית עונה לי... והיום אני מרגיש שכלום שאתה לא מקשיב לי בכלל...
נכון שכל יום התפללתי אליך.. אבל זה היה כמצוות אנשים מלומדה...
אתה הרי יודע מה אני רוצה ממך נכון? אתה גם בטח יודע למה קשה לי לדבר איתך?
תראה אבל'ה לפני שנולדתי היה לי עוד חצי שמחובר אלי... לקחת אותו ממני ואמרת לי שתחזיר לי אותו בגיל 18 ויותר מזה חייבת אותי לקחת אותו בחזרה בגיל 18 ולכל המאוחר בגיל 20 ואני בן טוב, שמעתי בקולך, אבל אתה לא מחזיר לי אותו למה?
אתה ציוות אותי לקחת אותו בחזרה אז למה אתה לא נותן לי אותו? מה? תגיד לי מה? לא ביקשתי ממך שום דבר מיוחד... לא הייתי בררן כלל ועיקר.. רק ביקשתי את האחת שלי... לפי הקרטריונים שאתה קבעת!! את החצי שלי שאתה ציוות עלי לקחת אותו.. ציוות??
אני את שלי מוכן לעשות!! אתה עכשיו תעשה את שלך!!
למה אתה סתם נותן לי להפגש עם כאלו שהם לא שלי? אני תמיד נגעתי רק בדברים שלי... מעולם לא נגעתי בשום דבר ששיך למישו אחר, אז גם עכשיו אני רוצה לקבל רק את שלי, ולא רוצה אפילו להסתכל על דברים ששייכים לאחרים...
אני יודע שבזמן האחרון התרחקתי ממך...יותר ויותר... אבל זה לא באשמתי!
אני פשוט לא אדם שלם אני חצי בנאדם... ומחצי בנאדם מה כבר אתה יכול לדרוש? עד הגיל שהייתי שלם הייתי ילד טוב ואפילו קצת יותר מזה, אני פשוט לא יכול לעשות כלום בלי אישור מהחצי שלי...
ושנית בתורתך כתוב- אמר רבי תנחום א"ר חנילאי: כל אדם שאין לו אשה – שרוי בלא שמחה, בלא ברכה, בלא טובה; בלא שמחה – דכתיב: ושמחת אתה וביתך (דברים י"ד), בלא ברכה – דכתיב:להניח ברכה אל ביתך(יחזקאל מ"ד), בלא טובה – דכתיב: לא טוב היות האדם לבדו (בראשית ב'). במערבא אמרי: בלא תורה, בלא חומה; בלא תורה – דכתיב: האם אין עזרתי בי ותושיה נדחה ממני (איוב ו'), בלא חומה – דכתיב: נקבה תסובב גבר (ירמיהו לא). רבא בר עולא אמר: בלא שלום, דכתיב: וידעת כי שלום אהלך ופקדת נוך ולא תחטא (איוב ה').
אז איך אתה רוצה שאני אלמד תורה? איך אתה רוצה שאני אמשיך להיות בנאדם אם אין לי לא ברכה לא שמחה בלא טובה... אתה רוצה לנסות אותי? תן לי את שלי... תהפוך אותי לאדם ואז... עכשיו כל מה שאני עושה זה פשוט לא אני!!
אתה אוהב את הדמעות שלי? אז שירדו משמחה... לפני חודש אמרתי לפניך אם כבנים אם כעבדים אז אבא אם כבנים תרחם עלי- איך אתה היית מסתכל על אבא שלא נותן לבן שלו את מה שהוא מבקש ממנו במשך שנים? תרחם עלי-איך אתה יכול להביט עלי ככה בעצבוני מתבוסס בדמעותי ולא לרחם עלי? ואם לא כאבא אז כמלך..
הגמרא שעסקת בעניני קידושין היא גם עוסקת בעניני עבדים ושמה כתוב בדיוק איך צריך להתייחס לעבד... אז אם כבנים אם כעבדים אני בנך ועבדך מבקש ממך תן לי את האחת שלי שמיועדת לי זהו רק את האחת שלי.. לא יותר! כמו שביקשתי והתפללתי אליך במשך כל השנים האחרונות!!
תודה אבא שהסכמת להקשיב לי, אשמח אם תענה לבקשתי.
ואחרי הכל אני תמיד הבן שלך, ותמיד תמיד אני אוהב אותך הכי בעולם לא משנה מה תעשה לי! מבטיח לך.. ואני אשתדל להיות ילד יותר טוב בשביל לעשות לך נחת רוח.!
אוהב אותך!!
תוקן על ידי אסיק_good ב- 27/10/2011 12:27:05 |
|
וואי, זה כ"כ מקסים ונוגע ללב.... את כל המחשבות שלי...פשוט- העלית על כתב!! כמעט ועלו לי כמה דמעות..זה ממש מזכיר לי, שלא תמיד אנחנו באמת "ילדים טובים של אבא". אבל, איך אמרו לפניי??? "חננו"--מתנת חינם!!
שנזכה כולנו לבנות את ביתנו, ב-ש-מ-ח-ה-!! בעז"ה...
נ.ב. אפשר להעתיק את זה?? (אני כמובן אתן קרדיט אם צריך...) <אתה לא חייב להסכים!!>
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 14:07 |
|
| |
יפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 14:11 |
|
| |
כתיבה כנה ואמתית.
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 14:36 |
|
| |
התרגשתי. הזדהיתי. שומעים כאן את הלב מדבר-לא צריך הסברים. כשהקב"ה מביא לנו נסיון- הוא מביא לנו את הכלים להתמודד- כל מה שצריך. ומה שהכי מחזק אותי זה "את אשר יאהב ה' יוכיח"- כל דימעה שיורדת מהעין מוכיחה- ה' אוהב אותי.עם כל התכווצות של הלב בכאב אני מרגישה אותו בפנים. "אני אוהב אותך ילדה שלי יותר ממה שאי פעם יוכלו לאהוב אותך. אני סומך עליך. את חזקה. את לא תאכזבי אותי"- זו תחושה כל כך עוצמתית. כל כך אמיתית ועמוקה- לעולם לעולם לעולם לא היית מוותרת עליה. בזמן כזה אני מרגישה - היה שווה. אין דרך אחרת להגיע לקרבת ה' כל כך עמוקה. אני מוסיפה תפילה ואומרת: ריבונו של עולם. עכשיו, כשאני מכירה אותך. כשאתה בתוך הלב שלי- אין סיכוי שאי פעם אוותר עליך!!!! והרי כשאני בוכה אתה בוכה איתי. וכשאני שמחה- זה עושה לך נחת רוח. אני מבטיחה לך- כשתביא לי את האושר אני לא אשכח אותך!! אני אודה לך כל יום! כל רגע! אני אהיה כלכך אסירת תודה שלא אעלה בדעתי להתנתק ממך. ולעולם (בל"נ) לא אפסיק לבקש. תמיד אהיה תלויה בך!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 14:44 |
|
| |
| הסירהשלנו כתב: |  | התרגשתי. הזדהיתי. שומעים כאן את הלב מדבר-לא צריך הסברים. כשהקב"ה מביא לנו נסיון- הוא מביא לנו את הכלים להתמודד- כל מה שצריך. ומה שהכי מחזק אותי זה "את אשר יאהב ה' יוכיח"- כל דימעה שיורדת מהעין מוכיחה- ה' אוהב אותי.עם כל התכווצות של הלב בכאב אני מרגישה אותו בפנים. "אני אוהב אותך ילדה שלי יותר ממה שאי פעם יוכלו לאהוב אותך. אני סומך עליך. את חזקה. את לא תאכזבי אותי"- זו תחושה כל כך עוצמתית. כל כך אמיתית ועמוקה- לעולם לעולם לעולם לא היית מוותרת עליה. בזמן כזה אני מרגישה - היה שווה. אין דרך אחרת להגיע לקרבת ה' כל כך עמוקה. אני מוסיפה תפילה ואומרת: ריבונו של עולם. עכשיו, כשאני מכירה אותך. כשאתה בתוך הלב שלי- אין סיכוי שאי פעם אוותר עליך!!!! והרי כשאני בוכה אתה בוכה איתי. וכשאני שמחה- זה עושה לך נחת רוח. אני מבטיחה לך- כשתביא לי את האושר אני לא אשכח אותך!! אני אודה לך כל יום! כל רגע! אני אהיה כלכך אסירת תודה שלא אעלה בדעתי להתנתק ממך. ולעולם (בל"נ) לא אפסיק לבקש. תמיד אהיה תלויה בך!
|
|
מזדהה!!!
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 17:50 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 17:51 |
|
| |
| הסירהשלנו כתב: |  | התרגשתי. הזדהיתי. שומעים כאן את הלב מדבר-לא צריך הסברים. כשהקב"ה מביא לנו נסיון- הוא מביא לנו את הכלים להתמודד- כל מה שצריך. ומה שהכי מחזק אותי זה "את אשר יאהב ה' יוכיח"- כל דימעה שיורדת מהעין מוכיחה- ה' אוהב אותי.עם כל התכווצות של הלב בכאב אני מרגישה אותו בפנים. "אני אוהב אותך ילדה שלי יותר ממה שאי פעם יוכלו לאהוב אותך. אני סומך עליך. את חזקה. את לא תאכזבי אותי"- זו תחושה כל כך עוצמתית. כל כך אמיתית ועמוקה- לעולם לעולם לעולם לא היית מוותרת עליה. בזמן כזה אני מרגישה - היה שווה. אין דרך אחרת להגיע לקרבת ה' כל כך עמוקה. אני מוסיפה תפילה ואומרת: ריבונו של עולם. עכשיו, כשאני מכירה אותך. כשאתה בתוך הלב שלי- אין סיכוי שאי פעם אוותר עליך!!!! והרי כשאני בוכה אתה בוכה איתי. וכשאני שמחה- זה עושה לך נחת רוח. אני מבטיחה לך- כשתביא לי את האושר אני לא אשכח אותך!! אני אודה לך כל יום! כל רגע! אני אהיה כלכך אסירת תודה שלא אעלה בדעתי להתנתק ממך. ולעולם (בל"נ) לא אפסיק לבקש. תמיד אהיה תלויה בך!
|
|
יפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 19:51 |
|
| |
המכתב והתגובות מרגשות.
קראתי לא מזמן כתבה של בחור חולה סרטן שכתב שהוא מדמיין איך מכל הבחורים בישיבה הקב״ה בחר דווקא בו להשכין את שכינתו כי הרי אומרים: את אשר יאהב ה׳ יוכיח.
כמובן להבדיל אלף אלפי הבדלות, גם בשידוכים, תדמיינו איך מכל הכיתה/הישיבה ה׳ בחר דווקא בנו כי הוא אוהב אותנו ורוצה שנתקרב אליו עוד יותר.
בשורות טובות ובקרובבבבב
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 20:34 |
|
| |
הקבה מכה בקנקנים החזקים...כתיבה יפה ומרגשת!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 21:07 |
|
| |
בני בני! היה חזק! אבא.
(נראה לי שאבא שלך לא קורא כאן.. אז אני עונה במקומו.)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 22:15 |
|
| |
| ענני_ממעש כתב: |  | בני בני! היה חזק! אבא.
(נראה לי שאבא שלך לא קורא כאן.. אז אני עונה במקומו.) |
|
אוהו, הגזמת קצת עם הרגשת ה"זקן שבחבורה"..לא?
|
|
| נשלח ב-28/10/2011 05:48 |
|
| |
הוא כתב מכתב לאבא.. לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2011 11:16 |
|