| נשלח ב-31/10/2011 13:12 |
|
| |
נפגשים ונאלצים להיפרד...
בעקבות הרבה אשכולות וסיפורים שעוברים דרכי, אודות בנות שהיו להם קשרים נפלאים עם בחורים, ומסיבה זו או אחרת הם לא מתחתנים או שהם נאלצים להיפרד, והשבר הוא באמת גדול מאד מאד. נוצר לי בראש סבך שלם של מחשבות ושאלות אל עצמי, ואני רוצה לשתף אתכם:
האם זה באמת כזה מושלם כמו שזה נראה? אם יש כ"כ הרבה אנשים שפגשו את המושלם בשבילם, אולי זה לא כזה נדיר למצוא שלמות? אם זה לא כזה נדיר למצוא שלמות, למה לא רואים הרבה זוגות שנשואים באושר לגמרי? למה כ"כ הרבה פעמים זה לא יוצא לפועל, מה לא בסדר בתהליך הזה שהוא כושל כ"כ הרבה פעמים?
ועוד הרבה שאלות ומחשבות.. תנסו להסביר לי מה קורה פה, אתם מוזמנים להוסיף ולשתף גם, אולי נגיע למסקנות ותובנות מעניינות.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 31/10/2011 15:12:18
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 13:31 |
|
| |
לעיתים יש חיבור, נקשרים רגשית ואפילו אוהבים, אבל ההתאמה אינה מספקת לכדי חיי נישואין.
לדוג' ניתן לראות בחורה ובחור שמוצאים שפה משותפת, הם מבינים אחת את השני וכיף להם ביחד אך יש ביניהם פערי דת ותרבות, או תכונות אופי שונות שעלולות לפגוע להם בחיי נישואין, גם אם לא באות לידי ביטוי בקשר ארעי. אנשים נוטים לזכור מקשר שכזה אהבה גדולה וכמה היה טוב ביחד מכיוון שהיה זה קשר לא מחייב ולא ארוך, אך אם הקשר הזה היה מוביל לנישואין ייתכן והפערים ביניהם, שנראים זניחים בקשר ארעי, היו פוגעים בנישואיהם.
תוקן על ידי האלכסנדרה ב- 31/10/2011 13:42:26
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 13:41 |
|
| |
כן, אבל יש הרבה פעמים שהזוג מבחינתם היו מתחתנים , ובכולופן זה לא יוצא לפועל.
בכל מקרה, מה שבעיקר מפריע לי: אם זה קורה לכ"כ הרבה, למה המונננננים נופלים בפח הזה שוב ושוב, וגם כאלו שכבר קרה להם פעם אחת חוזרים ונופלים בזה פעם שניה ויותר....
כל הסיפור הזה... לא יודעת.. קצת... כואב בעיקר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 13:42 |
|
| |
אני חושב שיש להבחין פה בין שני סוגים של קשרים נפלאים.
א. קשר נפלא הכולל מנת יתר של ריגוש, של משיכה, של כימיה, וכדומה. כששני אנשים הם בקשר כזה הם מרגישים צעירים ורעניים, מלאים בכוח ומרץ, ושהם עומדים ממש על סף ארץ ללא גבולות. קשר מסוג זה הוא לא כזה נדיר, אבל, מצד שני, בדרך כלל הוא גם לא תמיד מחזיק מעמד. אפשר אפילו לומר שרובם של קשרים כאלו דועכים אחרי תקופה קצרה יחסית, אם זה כמה חדשים, והכי הרבה שנה שנתיים.
ב. קשר נפלא מסוג אחר לחלוטין הוא קשר המבוסס על שאיפות תואמות, על נכונות הקשעה ועבודה מאומצת משני בני הזוג, על שיתוף, על ויתור, וכן, גם משיכה. בקשר נפלא כזה לא הריגוש היא התכונה הדומיננטית, אלא הסיפוק, המשמעות והאושר. יכול להיות גם שקשר זה דורש משני הצדדים המון הקרבה ומסירות, עד שלא נשאר כמעט אפשרות להתרגש, כי כאן בני הזוג לא מחפשים ריגוש, אלא מחפשים משמעות ועומק. קשר נפלא כזה הוא נדיר ביותר, ומעט מאד זוגות זוכים בו. הוא בדרך כלל יציב לאורך שנים, ומעניק לשני בני הזוג את האפשרות להגשים בצורה עמוקה את שאיפותיהם, ולהביא לידי בטוי מושלם את הכוחות שלהם, והוא אכן נדיר ביותר.
כשאנו שומעים על בני זוג שהם בקשר נפלא, אנו צריכים לשאול את עצמנו, איזה סוג נפלא זה, ובהתאם, מה הסכוי שלו להחזיק מעמד. וכשאנו שומעים על קשר כזה שמתפרק גם יש לנו לשאול האם קשר זה בכל מקרה היה מתפרק במוקדם או במאוחר, ואז הצער שלנו אינו גדול כל כך, כי עדיף לכאורה שזה יתפרק במוקדם מאשר במאוחר, או שמדובר בקשר שהיה אמור להיות יציב ובריא, ובגלל כל מיני סיבות מתפרק, ואז באמת במקרה כזה אין גבול לצערנו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 13:51 |
|
| |
1. למה מה שקשר מסוג א' מציע, אינו מספיק? 2. אם הנורמה היא להשיג קשר כמו א', שהסוף שלו לא נחמד, למה הרבה מנסים אותו שוב ושוב, הרי כמו שאנחנו יודעים שלא יורדים לכביש אם יש מכונית, היינו אמורים לדעת שאין לעשות את הנ"ל בשום אופן? 3. איך מתמודדים עם הדברים הנ"ל במסגרת שידוך?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 13:58 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | 1. למה מה שקשר מסוג א' מציע, אינו מספיק?
כי הוא מבוסס בעיקר על משיכה הדדית, דבר שדועך עם השנים אם לא מבוסס על דברים עמוקים יותר.
2. אם הנורמה היא להשיג קשר כמו א', שהסוף שלו לא נחמד, למה הרבה מנסים אותו שוב ושוב,
הרי כמו שאנחנו יודעים שלא יורדים לכביש אם יש מכונית, היינו אמורים לדעת שאין לעשות את הנ"ל בשום אופן?
משום שבד"כ הנפשות הפועלות במקרים כאלו הם אנשים/נשים צעירים/ות עם עודף הורמונים ונפש סוערת ופחות שקולה.
3. איך מתמודדים עם הדברים הנ"ל במסגרת שידוך?
בדרך של שידוך הבעיה פחות רווחת כי אנישם נטים לשפוט את הדברים בצורה אובייקטיבית יותר, ולחתוך.
|
|
תוקן על ידי האלכסנדרה ב- 31/10/2011 13:58:51
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 14:01 |
|
| |
בדר"כ אני לא קונה את הסיפורים האלה.
סורי מראש...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 14:01 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  | אני חושב שיש להבחין פה בין שני סוגים של קשרים נפלאים.
א. קשר נפלא הכולל מנת יתר של ריגוש, של משיכה, של כימיה, וכדומה. כששני אנשים הם בקשר כזה הם מרגישים צעירים ורעניים, מלאים בכוח ומרץ, ושהם עומדים ממש על סף ארץ ללא גבולות. קשר מסוג זה הוא לא כזה נדיר, אבל, מצד שני, בדרך כלל הוא גם לא תמיד מחזיק מעמד. אפשר אפילו לומר שרובם של קשרים כאלו דועכים אחרי תקופה קצרה יחסית, אם זה כמה חדשים, והכי הרבה שנה שנתיים.
ב. קשר נפלא מסוג אחר לחלוטין הוא קשר המבוסס על שאיפות תואמות, על נכונות הקשעה ועבודה מאומצת משני בני הזוג, על שיתוף, על ויתור, וכן, גם משיכה. בקשר נפלא כזה לא הריגוש היא התכונה הדומיננטית, אלא הסיפוק, המשמעות והאושר. יכול להיות גם שקשר זה דורש משני הצדדים המון הקרבה ומסירות, עד שלא נשאר כמעט אפשרות להתרגש, כי כאן בני הזוג לא מחפשים ריגוש, אלא מחפשים משמעות ועומק. קשר נפלא כזה הוא נדיר ביותר, ומעט מאד זוגות זוכים בו. הוא בדרך כלל יציב לאורך שנים, ומעניק לשני בני הזוג את האפשרות להגשים בצורה עמוקה את שאיפותיהם, ולהביא לידי בטוי מושלם את הכוחות שלהם, והוא אכן נדיר ביותר.
כשאנו שומעים על בני זוג שהם בקשר נפלא, אנו צריכים לשאול את עצמנו, איזה סוג נפלא זה, ובהתאם, מה הסכוי שלו להחזיק מעמד. וכשאנו שומעים על קשר כזה שמתפרק גם יש לנו לשאול האם קשר זה בכל מקרה היה מתפרק במוקדם או במאוחר, ואז הצער שלנו אינו גדול כל כך, כי עדיף לכאורה שזה יתפרק במוקדם מאשר במאוחר, או שמדובר בקשר שהיה אמור להיות יציב ובריא, ובגלל כל מיני סיבות מתפרק, ואז באמת במקרה כזה אין גבול לצערנו. |
|
יפה דיברת
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 14:04 |
|
| |
אין לי הרבה מה להוסיף על האלכסנדרה, רק אני אומר, שגם אנשים בגילאי הששים שאמורים להיות שקולים עושים את אותה טעות.
אני חושב שהסיבה העיקרית היא כמו כל טעות, שהיצר מעדיף את ההנאה על פני ההשקעה. קשר המבוסס על הנאה יכול לחזיק מעמד עד ההנאה הבאה. קשר המבוסס על מטרות משותפות יחזיק מעמד כל עוד שלשני בני הזוג אותן מטרות.
במסגרת שידוך צריך לבחון אם ישנן מטרות משותפות, שאיפות דומות וכדומה. אם יש גם משיכה מדהימה, זה רק תוספת, אבל ח"ו שזה יהפוך לעיקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 14:06 |
|
| |
הקטנה למה שלא תאמיני לאנשים המדווחים על הרגשות שלהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 14:24 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | בעקבות הרבה אשכולות וסיפורים שעוברים דרכי, אודות בנות שהיו להם קשרים נפלאים עם בחורים, ומסיבה זו או אחרת הם לא מתחתנים או שהם נאלצים להיפרד, והשבר הוא באמת גדול מאד מאד. נוצר לי בראש סבך שלם של מחשבות ושאלות אל עצמי, ואני רוצה לשתף אתכם:
האם זה באמת כזה מושלם כמו שזה נראה? אם יש כ"כ הרבה אנשים שפגשו את המושלם בשבילם, אולי זה לא כזה נדיר למצוא שלמות? אם זה לא כזה נדיר למצוא שלמות, למה לא רואים הרבה זוגות שנשואים באושר לגמרי? למה כ"כ הרבה פעמים זה לא יוצא לפועל, מה לא בסדר בתהליך הזה שהוא כושל כ"כ הרבה פעמים?
ועוד הרבה שאלות ומחשבות.. תנסו להסביר לי מה קורה פה, אתם מוזמנים להוסיף ולשתף גם, אולי נגיע למסקנות ותובנות מעניינות.
|
|
הבלים במיץ תות בשייקר. כשמשהו לא מסתדר המוח מדמיין תילי תילים של הגזמות. בעוד שיש סיכוי מעל הסביר שאם היו נשארים יחד היו זוג לא משהו. הכלל הוא : ברגע שבמערכת יחסים, ה"מערכת יחסים" נהיית לנושא בפני עצמה, הגיע הזמן לסגור את הבסטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 15:29 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | בעקבות הרבה אשכולות וסיפורים שעוברים דרכי, אודות בנות שהיו להם קשרים נפלאים עם בחורים,ומסיבה זו או אחרת הם לא מתחתנים או שהם נאלצים להיפרד, והשבר הוא באמת גדול מאד מאד.נוצר לי בראש סבך שלם של מחשבות ושאלות אל עצמי, ואני רוצה לשתף אתכם:האם זה באמת כזה מושלם כמו שזה נראה?אם יש כ"כ הרבה אנשים שפגשו את המושלם בשבילם, אולי זה לא כזה נדיר למצוא שלמות?אם זה לא כזה נדיר למצוא שלמות, למה לא רואים הרבה זוגות שנשואים באושר לגמרי?למה כ"כ הרבה פעמים זה לא יוצא לפועל, מה לא בסדר בתהליך הזה שהוא כושל כ"כ הרבה פעמים?ועוד הרבה שאלות ומחשבות.. תנסו להסביר לי מה קורה פה, אתם מוזמנים להוסיף ולשתף גם, אולי נגיע למסקנות ותובנות מעניינות.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 31/10/2011 15:12:18 |
|
לפני הכל, "אין בן זוג מושלם, אלא בן זוג שמשלים".. כשבן אדם ניגש לקשר בידיעה שהוא אמור להשקיע, להעניק, לתת, שאין כזה דבר לשקוט על השמרים, ואין כזה דבר לצפות או לדרוש, אלא לחשוב על השני.. אז כל אותם סיפורים שאת שומעת לא היו קורים.. הסיבה העיקרית שהם קורים, משום שכל אחד התחיל לדרוש מהשני.. וכשמתחילים לדרוש זה מתכון בדוק למריבות, אכזבות והיד נטויה..
היות וכך, הסיבה שהקשרים שלא בשידוך נגמרו אף שלבבות וורודים פרחו באוויר, משום שלא השכל והפנימיות היו השחקנים הראשיים, אלא הרגש, ההנאה, הריגוש וכו'.. וכטבעו של כל רגש, לדרת ולדעוך לאחר זמן, אף אם משקיעים בו בצורה כזאת או אחרת.. זה לא שונה משוקולד או כל דבר טעים אחר, שבהתחלה זה טעים, משגע אבל לאחר זמן מחליפים ממתק..
עוד נקודה, כשהבסיס הוא הרגש, ההנאה, הפרפרים, אז כל אותם נורות אדומות של השכל שזה לא ילך, מחמת סיבות שכליות.. (כמו הבדלי מנטליות, הורים, השקפות וכו') הרגש גורם להם להתעלם מזה.. וכשמגיע הזמן שמביניים שא"א למשוך את זה, שחייבים להמשיך עם אחד/ת אמיתיים אז מגיע השבר... על זה נאמר "החכם עיניו בראשו"...!
אילו בני האדם היו בונים את הקשר שלהם על שותפות, הקרבה, נתינה, וויתור, שבעצם הכל זה דבר אחד - השני.. אז הכל היה נראה אחרת...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 15:43 |
|
| |
אדם גודל ומתנתק מעצמו, יוצר לעצמו תבנית,
מוצא בן זוג "מושלם" לתבנית שיצר לעצמו,
אבל משהו מפריע לו,
הוא מסתבך כמה שבועות, הרי זה בדיוק מה שהוא חיפש,
לבסוף הוא נאלץ לחזור להיות עצמו.
והסיפור חוזר על עצמו שוב ושוב בואריאציות שונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 15:52 |
|
| |
| והרוח_תשוב כתב: |  | אדם גודל ומתנתק מעצמו, יוצר לעצמו תבנית,
מוצא בן זוג "מושלם" לתבנית שיצר לעצמו,
אבל משהו מפריע לו,
הוא מסתבך כמה שבועות, הרי זה בדיוק מה שהוא חיפש,
לבסוף הוא נאלץ לחזור להיות עצמו.
והסיפור חוזר על עצמו שוב ושוב בואריאציות שונות. |
|
נשמע כמו על משקל: אדם צובר זכרונות כמו נמלים בחודשי הקיץ. בחודשי הקיץ כמו חגב בעת הקיץ - ויש שאדם שר. ובחורף הנמלים מתכנסות מתנועעות ברכושן ומכלות לאט, ואז הוא מתבאס על הקשר האחרון...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 16:24 |
|
| |
לא הכרתי את מילות השיר, דווקא שיר יפה,
נמלים = מחשבות.
(מסתבר שיונה וולך לא כתבה רק על תפילין).
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 18:41 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | בעקבות הרבה אשכולות וסיפורים שעוברים דרכי, אודות בנות שהיו להם קשרים נפלאים עם בחורים,ומסיבה זו או אחרת הם לא מתחתנים או שהם נאלצים להיפרד, והשבר הוא באמת גדול מאד מאד.נוצר לי בראש סבך שלם של מחשבות ושאלות אל עצמי, ואני רוצה לשתף אתכם:האם זה באמת כזה מושלם כמו שזה נראה?אם יש כ"כ הרבה אנשים שפגשו את המושלם בשבילם, אולי זה לא כזה נדיר למצוא שלמות?אם זה לא כזה נדיר למצוא שלמות, למה לא רואים הרבה זוגות שנשואים באושר לגמרי?למה כ"כ הרבה פעמים זה לא יוצא לפועל, מה לא בסדר בתהליך הזה שהוא כושל כ"כ הרבה פעמים?ועוד הרבה שאלות ומחשבות.. תנסו להסביר לי מה קורה פה, אתם מוזמנים להוסיף ולשתף גם, אולי נגיע למסקנות ותובנות מעניינות.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 31/10/2011 15:12:18 |
|
הי!
אני מגיב לפני שאני קורא את כל התגובות ש"נתגבו". אני מאמין שאכוון בוודאי לדעת אחד/ת מן המגיבים/ות.
ותשובתי לתהייתך כדרכם של יהודים - בשאלה.
למה הכל נהיה מושלם רק לאחר מעשה? למה הכל מושלם רק עם אלו שלא יצא לנו להתחתן איתם?
אני מאמין שיותר מזה לא צריך.
|
|
|
|
|