| נשלח ב-8/11/2011 18:14 |
|
| |
איך להכיר שידוך-ואיך לא
זוגות זוגות ברא אלוקים חיה בהמה ועוף,ראה האדם ורצה גם,ויפל ה' תרדמה על האדם ויברא אותה מאחת מצלעותיו ויקרא אותה אשה.
זוגות זוגות בשיפולי הרחובות וספסלי הגינות בבתים ובחצרות.חלקם מעץ הדעת לא אכלו ובין טוב לרע לא ידעו ערומים היו ובושה לא התבוששו.וחלקם כאביהם האדם זוגות היו אך בתוך הגן זאת ידעו, את הצניעות שמרו.
והנה ראו בני האדם את בנות האדם כי טובות הן, ורצו גם, וחיפשו להם נשים. והנה הם מחפשים ונתקלתי בהרבה מהם ומסתבר שגם אתם,וגם אני אחד מהם.התאר לכם 4 מהם בתור תיפאורה לדיון שאשמח אם תחוו דעתכם:
מלי: יודעת מה היא מחפשת בגבר אותו היא דורשת,ראשו בלימוד התורה אבל שלא היה תלוי רק בה בפרנסה,רציני אבל לא בדיכאון,יש לו מה לומר אבל לא על חשבונה,ראש ישר אבל לא מרובע עם שפיצים,נראה טוב אבל לא מכוער,ומעל לכל מאמין בבורא עולם ישתבח שמו לעד ושיעשה רצון הבורא כמו שיעשה את רצונה וכמובן שישאר גבר.
והיא,היא יודעת מה זו אהבה הרי לבשל היא יודעת מצוין תעיד על כך כל השכונה מיד.
שומעת זאת חברתה מיכל והוגה מי יתאים לרשימה.
נתי: נתיי בחור כארז הרי כך שומע הוא מהראי כל בוקר אחרת מה הוא נעמד מולו שעה במבט כזה?!ובכלל נתי בטוח שימצא אחת(מקסימום שתים)בדיוק כמו שהוא מחשיב את עצמו,אבל מה לעשות וההורים של נתי בכל זאת מודאגים מאוד,טוב נתי תמיד אמר שיש להורים שלו בעייה,והרבנים של נתי כבר מזמן לא בראש שלו.
כרטיס הרב קו שלו מלא הרי את כל העיר הוא מסובב ועדיין את כלתו לא מצא,טוב ההיצע גדול והוא לא יכול שכל הבנות שהוא מנסה לעניין אתן- ירצו.הרי לא לכולן יש את הטעם שלו...אז ניתן לו לחפש לבד לא נעים להפריע לו ולהסתכל.
נחמי: אז את נחמי לא הרבה יכולים לראות במסגרת פגישה כי לא כזה קל להיפגש איתה, אז רק שמעתי עלי.
ובמקרה שתשאלו אותה מה היא מחפשת אז תשמעו ממנה שהיא באמצע לימודים והיא לא שומעת. רק אם זה הצעה של בחור שופרא דשופרא אפשר לעניין את ההורים שלה, ואולי הם כבר ילחצו עליה.
אומרים שהיא מאוד יפה אפילו שאח שלה נראה כמו העונות והפשעים שלי(לא טוב),ואומרים שהיא מאוד מוכשרת כי היא במגמת מחשבים, ואומרים שהם נותנים המון כסף כי סבא שלהם עשיר תראו איזה אוטו יש לו.
אבל למה להוציא לכם את העינים היא לא בשידוכים אז אל תנסו להציע,ובכלל עכשיו אני מנסה לשלוח מישהו שיציע בשבילי.
יוחנן: בחור כהילכתו יושב על מפתן דפי גמרתו,והוגה סדרים כסדרי ישיבתו ,והן הגיעה השעה בה חפץ להכיר את בת זוגו.שהרי זאת הלכה ולא ח"ו יעכב את עצמו.אך הזמן עושה את שלו ועולה הוא שנה בשנה בגילו,ההצעות שידוכים הרי לא מספקים את דרישתו.
אמו מולידתו שמעה שיש שדכנית שמולידה שידוכים ישר משמים שלחה את פרי בטנה לכתובת של אותה אשה בתפילה.
הלך יוחנן עלה במדרגות ועמד על מפתן פתחה של דלת,דפק דפיקה של דרך ארץ ולא נפתחה הדלת העיז פניו וצילצל בפעמון ונשמע לו הקול כצפירת יום הזיכרון.
כפכפים התקרבו ועינית הדלת מיצמצה לעברו זמן מה והנה נתרווחה לה הדלת,עינים גדולות במשקפי הקרבה קיבלו את פניו בחקירה,קמטים בצידי האף שהעידו על נסיון בתחום,קיבלו את פניו בסיקור מיונים.
אחרי שהתישב שטפו אותו השאלות ולא הספיקה להתישב דעתו ונתבלבלה עליו רוחו והוכה בסנוורים והכתה בו המחשבה מה לו לדבר על בחרות והוא לא הכירן(ח"ו)אלא מאחותו,שזאת ידע שלא רצה ממין זאת.
בסוף את הדלת מצא,ויצא.הסתחררה שאלה בראשו האם מתוך קלסר מצהיב של שדכנית הלזו תצא עצם מעצמי וחציי השני וזאת תהיה אישתי?
ובכן עד כאן בנתיים הדמוית המוקצנות מעט,בהשוואה יחסית למחפשי שידוכים על סוגיהם השונים, בסיוגם בקהילות בתוך העדות בערים השונות.ובכל זאת אין הרבה אפשרוית נוספות להכיר ולמצוא את הזיוג כמו להכיר עי' חבר/ה כו מלי.או להכיר הכרות ברחוב וכדו' כמו נתי.או לבנות פוזה של קשה להשגה כמו נחמי,ולחכות שהעולם המתרשם יציע. או כמו יוחנן ללכת נבך לשדכן.
אז אתם יכולים אולי לשתף מיתוך נסיון חיים או חוכמת חיים או סתם תבונה,איך הדרך המומלצת להכיר? ואיזה דרך לא היא קו אדום בעבורכם?
(כמוו לדוגמא אחד/ת שינסה להתחיל איתך ברחוב וזה נראה מקסים יותר ממה שחלמתם תידחו?)
תוקן על ידי אסיק_good ב- 08/11/2011 21:41:37
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 19:25 |
|
| |
איזה שאלה אינדיבידואלית!!! אין כאן עניין של מומלצת.....כי יכול להיות שניים שהכירו בדרך כלשהיא ולהם טוב בדרך הזו...אבל אחרים בחיים לא יעשו את זה.... זה תלוי כל אחד וסגנונו האישי/משפחתי/חברתי....וכו..... אני אישית....רק בדרך שידוך- שדכנית/שדכן וכו.... אני דיי נסלדת מאלו המנסים להשיג תשומת לב ברחוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 19:43 |
|
| |
כן דרך שידוך. עדיף שאנשים שמכירים ישדכו כי אז ההצעות יותר מתאימות בד"כ. אם לא דרך מכרים אז דרך שדכנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 20:06 |
|
| |
העדפה אישית...אנשים שמכירים..... שדכניות מבחינתי הם מוקצה!!
וה"אלה" שקורצים ברחוב מגעילים אותי...אז הם "מוקצה מחמת מיאוס..."
אבל, זה תלוי...כל אחד והדרך שלו...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 21:57 |
|
| |
שידוך זו הדרך הכי יפה וצנועה להכיר. ועדיף דרך מכרים כי יש להם יותר מחויבות כלפיך. והעובדה שיש כללים מסודרים- מי מפגיש, מתי כמה ואיפה, ברורים, פגישות, אחת שתים שלוש, וסוגרים או שמורידים- אולי זה מקובע ומשעמם, אבל זה קל יותר. מסודר יותר. הכל פשוט יותר.
במקרה נפגשתי גם בעוד דרך מיוחדת שלא מנית... אבל לא אפרט... כדי שלא יזהה אותי...:) החיים לא צפויים...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 23:44 |
|
| |
חדשונט-זה לא בדיוק שאלה אינדיוידאלית בציבור החרדי...
לרוב אלה שקורצים ברחוב אינם מהציבור שלנו,אבל לא פעם רואים רצון של בעלי מגבעת לקרוץ כשרואים אותם בוהים על בחורה.אני לא יודע איך מרגישות הבחורות זה מעניין..
אני חושב שבאמת הדרך הקלה היא במקרה של הצעת שידוך אם כי הסירהשלנו תזכרי שלא לכולם זה קל.לפעמים בגלל שמקובל לקטלג בציבור שלנו יש אנשים שנופלים בין הכסאות,כך ששדכנים זה לא פעם אנשים שאוהבים לחטט אפם בבית השכן ובתור שדכנים הם אף מתגדלים בזה,ואחד הסיבות ששדכנים בזויים בעיני זה הסיבה של התאמה של משפחות ופחות של המשודכים עצמם.והוייש מה יש לך לפחד הוא לא יטריד אותך פה וזה בדיוק מה שחיפשתי סיפורים מענינים בדרך הלא צפויה...אבל נסתפק בדמיון שבשלוש נקודות ששמת...
תוקן על ידי פתוחלהציץ ב- 08/11/2011 23:52:03
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 10:22 |
|
| |
איזה מגניב. כתיבה משובחת ומעניינת.
אמממ.... לכאורה נשמע שמלי היא האופי הממוצע ביותר. אני יכולה לומר שאח שלי הוא כמו נחמי, לא מדובר בקטע של פוזה, אלא כי הוא פשוט 'שפיץ', וזה קורה לבד (המצב הזה). הדרך הלא מומלצת היא של נתי. והדרך המומלצת למי שאינו מכיר אנשים שיכולים להציע לו, או שמכל סיבה אחרת סובל ממחסור בהצעות זו הגישה של יוחנן.
יכוליות שהיה צריך לכתוב ארבע כיתות בעמ"י, ואלו הן: מלי, נחמי, נתי ויוחנן. כי זה באמת לא ממש קטע של המלצה אלא יותר של מציאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 12:45 |
|
| |
כל הדרכים ( חוץ מזו של נתי) הם אופציות טובות השאלה היא באמת מה המצב שלך:
מקום מגורים. גיל. אפילו כמות האנשים שמציאה הצעות. וכו'...
רק הדרך של נתי ודאי לא מומלצת - את לא יכולה לדעת מתי יהיה הפעם הבאה שהוא ילך ברחוב ויראה מישהיא
שנראית לו קצת יותר....
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 16:38 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 16:41 |
|
| |
מחוץ, הגעת בזמן הנכון, לא יודעת אם ראית, אבל שלחתי לך הזמנה על גבי הפורום לאשכול 'נפגשים ונאלצים להיפרד'.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 17:10 |
|
| |
גם אני לא חושב שקריצה זו פניה טובה במיוחד ( למרות שזה עדיף מכלום).
יש דרכים הרבה יותר מוצלחות איך לפנות לבחורה. ואגב לעתים היכרות שלא באמצעות שידוך
זה פתרון יחיד עבור אלה שנופלים בין הכיסאות מבחינת הסטיגמות הקיימות בחברה החרדית.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 17:24 |
|
| |
| מחוץלקופסא כתב: |  | | גם אני לא חושב שקריצה זו פניה טובה במיוחד ( למרות שזה עדיף מכלום).
יש דרכים הרבה יותר מוצלחות איך לפנות לבחורה. ואגב לעתים היכרות שלא באמצעות שידוך
זה פתרון יחיד עבור אלה שנופלים בין הכיסאות מבחינת הסטיגמות הקיימות בחברה החרדית.
|
|
פתרון טוב. אבל לא בתור דרך של מלכתחילה. ולא בתור שיטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 18:41 |
|
| |
שיר852קודם כל תודה רבה על המחמאה,אשמור לי אותה למזכרת.
יש לציין שאת צודקת שהענין כל אחד היכן הוא עומד אבל השאלה אם באמת כל אחד מחפש
לפי הדרך של הרקע שלו/השפיציות שלו אם כדאי לו לגלוש לנסות להכיר בדרך אחרת.
בכל מקרה יש מצב שגילת את הנוסחה למה יש כאלו שמתעכבים בשידוך-יתכן שהם מחפשים לא לפי מה
שקיטלגו אותם(באשמתם או שלא)
מחוץלקופסא הרבה יזדהו אם מה שאתה אומר שלצערינו מי שלא בדיוק ממש לפי המסגרת
המוכתבת ימצא את עצמו נאלץ למצוא את זיוגו בדרך שגם הוא לא התכון אליה..ולא מומלצת גם לפי דעתו
ונתנאלה2 אם אני אקח את עצמי לדוגמא אני לא סגור על הדרך שבה אני אמור למצוא את זאת
שאני מחפש עד כלות(בלילות אני מוצא את עצמי מסתפק אם עננים הם אשר נבקעו או עיני הם
אשר דמעו)ולרוב את צודקת שאלו המשוטטים הם רדודים ואין בהם אמונה- שהם מבינים מה זו אהבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 10:21 |
|
| |
פתוח, אמממ.. לגבי האם כדאי לגלוש לדרך אחרת, אני לא חושבת שזה מעשי, או יכול להיות יעיל. הרי אחד שהוא עילוי ויש לו ארבע הצעות ליום, הוא באמת תפוס כל הזמן, מכורח המציאות נוצר הרושם של: 'אני תפוס קחו פתק וחכו בתור.' מי שיש לו הצעה אחת לחודשיים, מה העניין לנהוג כמו עילוי? הרי גם ככה אין הרבה הצעות, אז סתם לדחות/לעכב מה שיש? בחור טוב שמכירים לו גם ככה בשידוכים, מה טעם להכיר בחורות ברחוב? היחיד שיכול ליעל את דרכו, וזו תשובה גם למחוץלקופסא, זה הבחור שמכיר מעצמו, נכון שאין לו ברירה והכל, אבל גם את הדרך הזו אפשר לעשות בצורה טובה יותר או פחות. למשל, הוא רואה בחורה שנראית לו, מכיר באינטרנט או בכל מקום אחר, שייגש למישהו שיציע, ואז אתה מרוויח גם את הבחורה שרצית וגם יש לך את היתרונות של שידוך.
סליחה אם זה היה מידיי ארוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 14:12 |
|
| |
אני לא מבין מה זה דרך לא מומלצת ולא לכתחילה וכו' . אדם שזו האופציה
היחידה שלו עבורו זו כן שיטה וכן לכתחילה אלא אם כן הוא מתכוון להישאר רווק לכל
החיים או להתחתן עם מישהי שהוא ממש לא מעוניין בה ואחר כך לשנוא את כל העולם ואשתו
( אני מתכוון אשתו ממש ולא של העולם) עם סיכוי מצוין שנישואיו יתפרקו בשלב כזה או
אחר. אז אם לא הובנתי נכון אני חוזר ומדגיש בשבילי זה כן לכתחילה ( יחד עם זה אני
לא פוסל גם שיטות יותר קונבציאונליות כמו שדכן, למרות שאין לי ציפיות גדולות מהם)
מה לעשות שמה אני מחפש , כפי שציינו כאן נכון, לא לפי מה שקטלגו אותי
ואני לא רואה שום סיבה להסתיר או להתבייש בכך. כן אני רוצה משהו מסוים שלפי התובנות הנפוצות
בחברה החרדית זה ממש אבל באמת ממש לא מגיע לי.
וגם לגבי אלה כאן בפורום ( ולא רק) , שאוהבים לצקצק בלשונם וממרום
מושבם להעיף מבט מזלזל כלפי אלה שלא הולכים בתלם. נכון כמה קל להטיף מוסר לאחרים
כשנולדת במשפחה חרדית סטנדרטית נחשב/ת שפיץ/ית של ישיבה/סמינר כל חודש יש לך עשרות
הצעות מצוינות. האם זה באמת צדקנות או שמא משהו אחר? אני גם מסכים בשביל מה לטרוח
ולהסתכן באפשרות לספוג ביקורת מהחברה בניסיון להכיר לבדף, כמה קל להרים טלפון
לשדכן הוא מיד יציע לך מיטב דמיטב שיש לו. ראיתי כאן גם אשכול הזוי הדן האם בכלל
צריך להתקשר לשדכן או שמא זה מפחית מערכך בשוק. אבל מה לעשות שיש רבים (כמוני)
שהאופציה זו לא קיימת עבורם. מה להם לעשות? להתקשר לשדכנים כדי לספוג פעם נוספת
עלבונות או לקבל הצעה מעליבה? שכל אחד יסתכל פנימה ויגיד לעצמו למה הוא פונה לשדכן:
האם זה בגלל הצדקנות שלו או שמא זה משהו אחר כגון עצלנות לטרוח להכיר לבד ובחירה
שבדרך הקלה? ולגבי סיפורים מזילי דמעה למיניהם: על לבבות שבורים וזוגות שנפרדו וכו'. השיטה שאני דוגל בה היא אכן לא מתאימה לכל אחד. היא מתאימה רק למי שיודע טוב מאד מה הוא רוצה מעצמו מאחרים ומהחיים. ואם אדם יודע את זה אז סיכון בה הוא לא יותר גדול משאר שיטות.
תוקן על ידי מחוץלקופסא ב- 10/11/2011 14:26:00
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 14:50 |
|
| |
אולי. אני לא ממש יודעת מה השיטה שלך. אבל מה הבעיה בלפנות לשדכן/חבר/שכן שיציעו מישהי סוימת? למה אתה מעדיף לעבוד לבד?
מבקשת סליחה, אם התגובה שלי היתה פוגעת צדקנית או לא מבינה.
|
|
|
|
|