| נשלח ב-20/11/2011 14:08 |
|
| |
המשקל שיש לייחס לדעת ההורים?
תהיתי כמה מקום יש לייחס לדעתם של ההורים על הפרטנר/ית.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 20/11/2011 14:43:18
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 14:11 |
|
| |
הכותרת טיפה מטעה....נראה לי שמתאים יותר "דעת ההורים בנוגע ל..." חוצמיזה....אין לי תשובה על שאלתך! כי מבחינתי זו לא שאלה כלל!...ההורים מקבלים הצעה...מבררים....אני יוצאת....ומחליטה....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 14:31 |
|
| |
תלוי מה את ותלוי מה הוורים שלך...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 14:34 |
|
| |
כדאי מאד לשמוע את דעת ההורים,הם רואים דברים שאנו לא. ולא שמעתי על מקרה אחד שההורים אמרו לא והוא צלח!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 15:43 |
|
| |
צריך לבחון איך ההורים תפקדו עד היום. אם ההורים תמיד שמו בראש מעיינם טובת הילד, אפשר לקוות שגם כשזה מגיע לשידוכים ידאגו אך ורק לטובת הילד. אבל אם ההורים לא ממש יודעים איך להתמודד עם הבן שלהם, וכל הזמן יש סכסוכים ומריבות, והילד מזהה אצל ההורים או שרירותיות, או עקשנות, או רוע, או דאגה מופרזת לשמם הטוב או כל מידה שלילית אחרת, סביר להניח שגם בשידוכים טובת הילד הוא רק מרכיב אחד ממגוון השיקולים שהם שוקלים כשהם ניגשים לשידוך, ופעמים הוא גם לא המרכיב העיקרי.
באשר לטענת מימי שהיא לא מכירה מקרה אחד שזיווג הצליח כשההורים התנגדו, אני מכיר כמה שדוקא כן הצליחו. אחד מהם מפורסם ביותר, כשהאבא של החתן היה צריך שומרי ראש מפני שהתנגדותו לשידוך התסיסה את צד הכלה בצורה מופרזת. מה שכן, בדרך כלל כשילד רב עם ההורים שלו, זה משאיר צלקות. צלקות אלו מקשים על ניהול חיים תקינים, וזה גורם בהרבה מקרים לגירושין. אז מימי צודקת, במקרים שיש ילד שרב בלי סוף עם ההורים, אז הוא יותר עלול להתגרש, בין אם ההורים מסכימים לשידוך ובין אם לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 15:55 |
|
| |
אני חושבת שכל אחד צריך לחשוב עם עצמו עד כמה הדעה שלו תואמת את הדעה של ההורים, וצריך להבין שבדרך כלל ההורים רוצים את הטובה של הילד שלהם.. ככה שאם הם מתנגדים למשהו, כנראה הם חושבים שהוא לא מספיק טוב בשביל הבן שלהם.. למרות שיש הרבה מקרים של הורים שנמצאים פשוט בראש אחר לגמרי מהילד..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 20:23 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  | צריך לבחון איך ההורים תפקדו עד היום. אם ההורים תמיד שמו בראש מעיינם טובת הילד, אפשר לקוות שגם כשזה מגיע לשידוכים ידאגו אך ורק לטובת הילד. אבל אם ההורים לא ממש יודעים איך להתמודד עם הבן שלהם, וכל הזמן יש סכסוכים ומריבות, והילד מזהה אצל ההורים או שרירותיות, או עקשנות, או רוע, או דאגה מופרזת לשמם הטוב או כל מידה שלילית אחרת, סביר להניח שגם בשידוכים טובת הילד הוא רק מרכיב אחד ממגוון השיקולים שהם שוקלים כשהם ניגשים לשידוך, ופעמים הוא גם לא המרכיב העיקרי.
באשר לטענת מימי שהיא לא מכירה מקרה אחד שזיווג הצליח כשההורים התנגדו, אני מכיר כמה שדוקא כן הצליחו. אחד מהם מפורסם ביותר, כשהאבא של החתן היה צריך שומרי ראש מפני שהתנגדותו לשידוך התסיסה את צד הכלה בצורה מופרזת. מה שכן, בדרך כלל כשילד רב עם ההורים שלו, זה משאיר צלקות. צלקות אלו מקשים על ניהול חיים תקינים, וזה גורם בהרבה מקרים לגירושין. אז מימי צודקת, במקרים שיש ילד שרב בלי סוף עם ההורים, אז הוא יותר עלול להתגרש, בין אם ההורים מסכימים לשידוך ובין אם לא. |
|
תגובה המורה על כושר אנליטי מפותח.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 20:25 |
|
| |
| edenach כתב: |  | וצריך להבין שבדרך כלל ההורים רוצים את הטובה של הילד שלהם.. ככה שאם הם מתנגדים למשהו, כנראה הם חושבים שהוא לא מספיק טוב בשביל הבן שלהם. |
|
בד"כ הורים רוצים בטובת ילדיהם אבל לעיתים אין להם את הכלים לדעת מה טוב לילדיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 20:41 |
|
| |
| האלכסנדרה כתב: |  | תהיתי כמה מקום יש לייחס לדעתם של ההורים על הפרטנר/ית.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 20/11/2011 14:43:18 |
|
אם אני מבין נכון אז בעצם שאלתך טמונה השאלה, מה קורה שדעתם של ההורים הם כנגד דעת המשודך/ת...
אם הבנתי נכון, אז קשה להגיד בזה מדע מדויק כמה כן וכמה לא, מתי כן ומתי לא, משום שזה הרבה תלוי במידת הקשר וההכרות של ההורים עם הבן/בת. זה תלוי הרבה ביחס של ההורים עם הבן/בת, וכמובן כמה באמת השיקולים היחידיים שלהם זה טובת הבן/בת..
אך בכל מקרה דבר אחד צריך להיות ברור, המושדך/ת הם לא מספיק אובייקטיבים, הם לא מספיק בעלי ניסיון חיים בשביל שיהיה להם פרספקטיבה רחבה יותר לראות עוד דברים שקשה לראות ממרומי הגיל הצעיר.. כך, שאפי' אם נניח שההורים לא מספיק אובייקטיביים ואולי יש להם עוד שיקולים מעבר טובת הילד, עדיין שווה לשקול את דעתם בצורה אובייקטיבית, בכובד ראש, ובמקרה הצורך פשוט לשאול צד שלישי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 20:50 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  |
אם אני מבין נכון אז בעצם שאלתך טמונה השאלה, מה קורה שדעתם של ההורים הם כנגד דעת המשודך/ת...
אם הבנתי נכון, אז קשה להגיד בזה מדע מדויק כמה כן וכמה לא, מתי כן ומתי לא, משום שזה הרבה תלוי במידת הקשר וההכרות של ההורים עם הבן/בת. זה תלוי הרבה ביחס של ההורים עם הבן/בת, וכמובן כמה באמת השיקולים היחידיים שלהם זה טובת הבן/בת..
אך בכל מקרה דבר אחד צריך להיות ברור, המושדך/ת הם לא מספיק אובייקטיבים, הם לא מספיק בעלי ניסיון חיים בשביל שיהיה להם פרספקטיבה רחבה יותר לראות עוד דברים שקשה לראות ממרומי הגיל הצעיר.. כך, שאפי' אם נניח שההורים לא מספיק אובייקטיביים ואולי יש להם עוד שיקולים מעבר טובת הילד, עדיין שווה לשקול את דעתם בצורה אובייקטיבית, בכובד ראש, ובמקרה הצורך פשוט לשאול צד שלישי. |
|
תשובה נאה להפליא. אבל לעיתים קשה להורים/סביבה לראות את המצב לאשורו משום שהם רואים בעיקר את המאפיינים החיצוניים, הסביבתיים והחברתיים של הפרטנר/ית וקשה להם לחדור לעומקם של קשר והתאמה.
תוקן על ידי האלכסנדרה ב- 20/11/2011 20:58:24
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 23:17 |
|
| |
| האלכסנדרה כתב: |  | אם אני מבין נכון אז בעצם שאלתך טמונה השאלה, מה קורה שדעתם של ההורים הם כנגד דעת המשודך/ת...אם הבנתי נכון, אז קשה להגיד בזה מדע מדויק כמה כן וכמה לא, מתי כן ומתי לא, משום שזה הרבה תלוי במידת הקשר וההכרות של ההורים עם הבן/בת. זה תלוי הרבה ביחס של ההורים עם הבן/בת, וכמובן כמה באמת השיקולים היחידיים שלהם זה טובת הבן/בת..אך בכל מקרה דבר אחד צריך להיות ברור, המושדך/ת הם לא מספיק אובייקטיבים, הם לא מספיק בעלי ניסיון חיים בשביל שיהיה להם פרספקטיבה רחבה יותר לראות עוד דברים שקשה לראות ממרומי הגיל הצעיר..כך, שאפי' אם נניח שההורים לא מספיק אובייקטיביים ואולי יש להם עוד שיקולים מעבר טובת הילד, עדיין שווה לשקול את דעתם בצורה אובייקטיבית, בכובד ראש, ובמקרה הצורך פשוט לשאול צד שלישי. תשובה נאה להפליא.אבל לעיתים קשה להורים/סביבה לראות את המצב לאשורו משום שהם רואים בעיקר את המאפיינים החיצוניים, הסביבתיים והחברתיים של הפרטנר/ית וקשה להם לחדור לעומקם של קשר והתאמה.
תוקן על ידי האלכסנדרה ב- 20/11/2011 20:58:24 |
|
תראי, תבדילי בין עומקו של קשר/רגש לבין התאמה.. ייתכן מאד שאת בקשר עם מישו, יש לך רגשות אליו, כימיה ומבחינתך הוא "האחד" המושלם שלך.. אבל עדיין זה לא אומר שהוא מתאים לך, עדיין זה לא אומר שלבנות חיי נישואין טובים, באמת אתם מתאימים ויש לך איתו את הכלים לכך..
אני גם מסכים, שלא בהכרח שהקריטריונים הם דברים שקשורים בהכרח לחברה או סביבה, אבל בהחלט יש להם משקל מסוים, מה גם שלא תמיד ההורים יודעים להגדיר את הנקודה שמתאימה והם תולים את הרגשתם בסיבות צדדיות.. אבל אחרי הכל יש מושג "לב של אמא", יש מושג של אינטואיציה..
|
|
|
|
|