בית פורומים שידוכי חרדים

התפשרות?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/1/2012 17:26 לינק ישיר 
התפשרות?!

דנתי בכך רבות עם עצמי עם משפחתי עם חברותי וכו.האם באיזה שהוא שלב צריך לרדת ברמת הציפיות? מהי התפשרות?והרי אף אחד בעצם לא מקבל בדיוק את מה שהוא רצה שידוך זה לא הזמנה..אם כך אז כולם מתפשרים?! ואם כן אז עד כמה? מצד שני איך אפשר לסגור שידוך כשלא שלמים עם עצמך ואת חושבת שהתפשרת? אשמח לשמוע את תגובותיכם בענין הזה. יעל.

תוקן על ידי available1 ב- 18/01/2012 17:27:58

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/1/2012 17:38 לינק ישיר 

על דברים עקרוניים כגון רמה דתית לא מתפשרים וכנ"ל דברים נוספים שקריטיים לך ברמה הזאת.
שאר הדברים בסיגנון גובה, צבע עיניים או במה בדיוק העיסוק העתידי.. לדעתי מלכתחילה אין עניין לחפש דווקא מה שמדמיינים כי בדברים האלו אף אחד לא יכול להיות בטוח מה באמת הכי טוב בשבילו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2012 17:46 לינק ישיר 

לורן, לא חשבתי שצריך להתפשר על רמה רוחנית.ואני לא חושבת שמי שחלמה שבעלה יהיה בלונדיני נפגשת רק עם בלונדיניים...רק תהיתי אם משהו יכול להסביר לי מהי באמת התפשרות ואיך זה מסתדר עם זה שבסוף רובם מוצאים לא בדיוק את מה שחיפשו.ודמיונות לא תמיד אפשר לעצור..אם כי אפשר להיות מודעים שחלומות לחוד ומציאות לחוד.... מקווה שהבנת/ם אותי..לא יודעת איך בדיוק להסביר אתזה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/1/2012 18:32 לינק ישיר 

ננסה להסביר יותר ברור.. יש דברים שעליהם לא תתפשרי ואין מה לדון בנושא. ניתן דוגמה לבחור מעשן. אם את מחליטה שזה לא בשבילך ואת לא הולכת להתמודד עם דברים כאלו אז תבררי מראש ותיפגשי רק עם בחורים שלא מעשנים.
יש דברים אחרים שמותר לך לרצות דברים מסויימים, אבל זה לא יהפןך אותם להכרחיים. למשל את מעדיפה שהבחור יהיה עד גיל מסויים ומחוג מסויים. אבל אם יציעו לך בחור שעונה על הדרישות שלך אבל הוא מחוג אחר ממה שחשבת או קצת יותר גדול ממה שחשבת- דברים בסיגנון הזה נכון שזה סוג של התפשרות אבל מלכתחילה ידעת שלא בטוח שזה יהיה בדיוק כמו שאת חושבת.
בסופו של דבר נכון שכולם מתפשרים אבל יש את הרשימה של הדברים שניתנים לשינוי ולפשרה ויש את הרשימה של הדברים ההכרחיים שעליהם לא מתפשרים. רק אם החלטת לשנות משהו שחשבת שבחיים לא תשני זה נקרא באמת להתפשר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2012 19:25 לינק ישיר 

Lorein כתב:
ננסה להסביר יותר ברור.. יש דברים שעליהם לא תתפשרי ואין מה לדון בנושא. ניתן דוגמה לבחור מעשן. אם את מחליטה שזה לא בשבילך ואת לא הולכת להתמודד עם דברים כאלו אז תבררי מראש ותיפגשי רק עם בחורים שלא מעשנים.
יש דברים אחרים שמותר לך לרצות דברים מסויימים, אבל זה לא יהפןך אותם להכרחיים. למשל את מעדיפה שהבחור יהיה עד גיל מסויים ומחוג מסויים. אבל אם יציעו לך בחור שעונה על הדרישות שלך אבל הוא מחוג אחר ממה שחשבת או קצת יותר גדול ממה שחשבת- דברים בסיגנון הזה נכון שזה סוג של התפשרות אבל מלכתחילה ידעת שלא בטוח שזה יהיה בדיוק כמו שאת חושבת.
בסופו של דבר נכון שכולם מתפשרים אבל יש את הרשימה של הדברים שניתנים לשינוי ולפשרה ויש את הרשימה של הדברים ההכרחיים שעליהם לא מתפשרים. רק אם החלטת לשנות משהו שחשבת שבחיים לא תשני זה נקרא באמת להתפשר.

גם אני מצטרף להנ"ל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2012 22:06 לינק ישיר 

available1 כתב:
דנתי בכך רבות עם עצמי עם משפחתי עם חברותי וכו.האם באיזה שהוא שלב צריך לרדת ברמת הציפיות? מהי התפשרות?והרי אף אחד בעצם לא מקבל בדיוק את מה שהוא רצה שידוך זה לא הזמנה..אם כך אז כולם מתפשרים?! ואם כן אז עד כמה? מצד שני איך אפשר לסגור שידוך כשלא שלמים עם עצמך ואת חושבת שהתפשרת? אשמח לשמוע את תגובותיכם בענין הזה. יעל.

תוקן על ידי available1 ב- 18/01/2012 17:27:58

א"א, ואסור לסגור כשלא שלמים! ולהתפשר אפשר ואפילו רצוי מתי שהלב שלם!

אתן דוגמה, נפגשתי עם בחורה שלא כלכך הזכירה את "מלכת חלומותיי" היא לא הייתה יפה במיוחד, ולא 
מבריקה או משהו, וגם היו לה מלא שיגעונות... אבל היא מצאה חן בעיני, חן ששבה את לבי, והייתי שלם
עם כביכול "ההתפשרות" שלי...

(ובבקשה, לא לשאול למה אנחנו לא נשואים...) 

לאהוב זהו הטוב שבטוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2012 22:15 לינק ישיר 

אחי23 כתב:

הייתי חייב לשאול - למה באמת אתם לא נשואים ?

דרך אגב,תספר לנו באיזה דבר היא מצא חן בעייניך ?

תוקן על ידי glvs ב- 18/01/2012 22:15:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2012 22:31 לינק ישיר 

glvs כתב:

הייתי חייב לשאול - למה באמת אתם לא נשואים ?

דרך אגב,תספר לנו באיזה דבר היא מצא חן בעייניך ?

תוקן על ידי glvs ב- 18/01/2012 22:15:12

ולמה היא מצאה חן?!  חשבתי על זה הרבה ויש לי הרבה תשובות... אולי בגלל 
שהיה בה מן כנות כזאת.. אולי כי הרגשתי טוב איתה...  ועוד ועוד... 

לאהוב זהו הטוב שבטוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2012 23:47 לינק ישיר 

אחי סיקרנת עכשיו ממש!!!!
תספר לנו....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/1/2012 23:54 לינק ישיר 

אם אכן לא מדובר בדברים מאד עקרוניים אז שווה לבדוק, לצאת לפגישה, לתת הזדמנות. ואם אחרי 2/3 פגישות עדיין מרגישים שזה מאדמאד מפריע אז אפשר להוריד... יצאתי עם בחור דימכוער אבל הרבה דברים דווקא התאימו, ניסיתי 3 פעמים וזה עדיין מאד מאד הפריע לי אז הורדתי, אבל לפחות בדקתי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2012 23:57 לינק ישיר 

די, די.... סתם... סיפור ארוך ואין לי כוח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 00:56 לינק ישיר 

לכולנו יש דמיון איך החתן שלנו יהיה, המון ציפיות... וזה האויב הכי גדול שלנו בשידוכים. צריך ללמוד להפתח לאפשרויות אחרות שכן, הוא יהיה קצת אחר, הוא יראה קצת שונה...
צריך כמובן לדעת להבדיל בין התפשרות על דבר עקרוני וחשוב (שזו טעות גדולה) לבין התפשרות על זה שהוא לא יהיה כמו ההוא מהסרט אתמול.....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/1/2012 01:13 לינק ישיר 

דעתי הקטנה שלעולם אסור להתפשר כמובן במידה ואת אדם רציונלי ואני אומר זאת מניסיון מהשכן צריך המון סבלנות וכן תמיד לדעת מה באמת חשוב לחיים כן מידות האדם בעצמו...כן זה לא מנטרה....ואם את מאמינה בעצמיך זה יגיע בעזרתו יתברך גם אני מחכה לא מעט זמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 10:12 לינק ישיר 

השליו כתב:
דעתי הקטנה שלעולם אסור להתפשר כמובן במידה ואת אדם רציונלי ואני אומר זאת מניסיון מהשכן צריך המון סבלנות וכן תמיד לדעת מה באמת חשוב לחיים כן מידות האדם בעצמו...כן זה לא מנטרה....ואם את מאמינה בעצמיך זה יגיע בעזרתו יתברך גם אני מחכה לא מעט זמן

אני מכיר רווקה בת 45 שכבר 25 שנה לא מתפשרת.
האם היא חכמה גדולה? לא בטוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 11:58 לינק ישיר 

הנה לך תשובתו של הרב שטיימן שליט"א לאותו אבא שבת בוגרת הייתה לו בביתו, ושאלו על מה להתפשר..?

ענה לו הרב:

אל תתפשר על שום דבר רק על "מה ייאמרו"....!!!

להתחתן בדיעבד.. להתחתן עם תחושה שמוותרים על משהו.. להתחתן עם דברים שלא נחמדים.. לא רק שזה לא מעשה חכם או גדלות.. זה אף סוג של טיפשות - אי ראיית העתיד.. משום.. שאולי כעת יש דברים שמחפים, אבל בחיים האמתיים כשיצוצו כל מיני דברים שמפריעים.. אז אותם דברים שעכשיו מתפשרים רק יגדלו ביותר חזקה.. והאכזבה, תחושת הפספוס.. ועוד שלל רגשות שלילים רק יעיבו כצל ענן על היכולת לאהוב כמה שיותר.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 17:51 לינק ישיר 

תודה רבה לכולכם על התגובות ובכלל..

נגיד שיש בחורה שמפריע לה בחור עם זקן..לאחר שלוש שנים בשידוכים..אנשים מתחילים לרמוז לה מה אכפת לך תתפשרי על זה וכוכו'

אי אי אי אבל הבחורה לא רוצה לשבת עם בעלה יום אחרי החתונה(במקרה הטוב..) ולהגעל מזקנו של הזכרכר שיושב מולה.....
הבנתי מכולכם שיש צורך לוותר לפחות על דברים חיצוניים..אבל עד כמה???

ועמקויות אתה צודק זה דבר שאנחנו צריכם לבדוק בו את עצמינו כל הזמן!....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > התפשרות?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext