| נשלח ב-26/1/2012 10:33 |
|
| |
לדמותה של החרדית המודרנית האשכנזית...
איך הגעתי למצב כזה? איך איך איך??? אני יושב שם מולה, ותוהה לעצמי, איך בדיוק אני אמור לתקשר עם הבריאה שממולי? אני לא אוהב לדבר בצורה שלילית, אבל אחרי עוד מפגש בלתי מוצלח אני מקוה שהקהל הקדוש יסלח לי על מה שאני הולך לומר.
בדרך כלל, מציעים לי בחורות יותר "פתוחות" (הלוואי וידעתי פשר הבטוי הזה). אז הנה תיאור של בחורה כזאת.
היא באה מבית חרדי רגילה, אבא לומד או אבא עובד. עברה מסלול רגיל של בית יעקב וסמינר. אחים ואחיות חרדים רגילים. כיום, היא עובדת במשרד חילוני, או נוטה לחילוני. אני שואל אותה: חוץ מהעבודה מה את אוהבת לעשות? היא עונה: ים, בריכה, קניות, כל הדברים הרגילים. כבר פה, אני אומר לעצמי, אוי ואבוי אם אלו הדברים הרגילים שלה, מעניין אם היא תמצא זמן לנהל בית בזמן שבין הבריכה לקניות. כושר היא מקפידה לעשות לפחות פעמיים בשבוע, בדרך כלל במקום מעורב. אני לא מתייאש וממשיך לשאול: האם את עובדת על עצמך, ואיזה כוחות את רוצה לפתח? והיצורה שממולי עונה לי: טוב לי במקום שאני נמצא. ואני תוהה, איזה מין בריאה זו, שנטולה כל שאיפה אישית?
אז התייאשתי מהקטע של התוכן, נעבור לקטע הרגשי. ומה מסתבר? שהבחורה הזאת חסרת כל רגש של חמלה, אכפתיות, ואהבה. חוץ מהיא עצמה והחברות הכי קרובות שלה, ובמדה קטנה יותר אולי גם המשפחה, לא מעניין אותה שום דבר בעולם. אה כן, שכחתי, כן מעניין אותה הזכויות שלה. על זה היא לא מפסיקה לדבר, והיא לא מדלגת על שום אפשרות להסביר לכל מי שנמצא בקרבתה, שהיא לא פראיירית, ועליה אי אפשר לעבוד, ואם זה מגיע לה, אז היא לא רואה שום סיבה בעולם שהיא לא תיקח.
טוב, התייאשתי גם מהקטע הרגשי, אולי ננסה לדבר דברים קצת יותר על רמה. פרשת השבוע, מצב המשק, מוסיקה, אומנות, ספרות, מוסר, פילוסופיה, כלום! כל ניסיון לדיבור מסוג זה היא דוחה בלעג, בבדיחה או בביטול. אם היא היתה משתמשת בחצי מהכשרון שלה, ובדרך כלל מדובר בבחורות כשרוניות, בכדי ללמוד משהו על העולם שבו היא נמצאת, היה סכוי לשיחה נחמדה. אבל למעשה, כלום!
כתבתי אשכנזית, כי אני מוצא שספרדיות, אפילו אם הן מודרניות, הן עדיין מחוברות לעולם פנימי עשיר יותר של רגש, של שאיפה, של נתינה ושל אהבה.
בבקשה! תגידו לי שאני לא צודק! תגידו שיש המון בנות טובות גם! תרעיפו עלי מליוני הבטחות והכללות. כי תכלית, אני מאוכזב בפעם ה-1656.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 10:56 |
|
| |
האשכול הזה הולך להיות מעניין. העלית כאן נושא חשוב...
תוקן על ידי משה852 ב- 26/01/2012 11:00:07
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 11:24 |
|
| |
אוקיי לדעתי האשכנזיות בפורום יתרעמו מאוד על מה שאמרת... אבל אין מה לעשות אנשים לא מושלמים אפילו עד מאוד ועד שתפגוש את זאת שתתאים לך כמו כפפה ליד תצטרך לעבור 7 מדורי גהינום...בהצלחה :)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 12:23 |
|
| |
מעפיל יקר, רק האשכול שפתחתי אתמול יוכיח לך בעקיפין שיש בחורה אשכנזית, אני, שנקראית 'מודרנית' ואכפת לה מהרוחניות, מאישיות נבונה וטובה של החתן שלה והבית שלה לעתיד עד דמעות.
ויש המון בנות כאלו, מבטיחה לך.
תוקן על ידי נעמה10 ב- 26/01/2012 12:27:53
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 13:44 |
|
| |
ראשית, זה בהחלט לא נעים ואיחוליי וייחולי שתמצא את אשך חפצך נפשך בזמן ה-טוב בשבילך...
שנית, אתה רוצה לומר לי שכל אותן בחורות שאיתן נפגשת הן היו בסגנון הזה..?! אם כולן היו בסגנון הזה, אז שמא תמשש בעצמך האם אין בך איזה דבר שגורם שרק כאילו בנות נפגשות איתך..?! ואם לא כולן היו כאילו אלא אחוז מסוים, אז מה לך מהבטחותינו (כאילו שאתה באמת סומך עלינו...) צא וראה במציאות שאתה עצמך נתקלת בה, ואיך לא, בבורא עולם שיצר לך את האחת שלך עוד לפני שנוצרת...
שלישית, לגופם של דברים. אין ספק שבני עדות המזרח יש בהן יותר רגש במובן מסוים, אך כמו כל דבר שבעולם א"א להכליל, ויש את כל הסגנונות המינים והסוגים בכל עדה ועדה.
ואף אם מצאת בחורה שיש בה עולם פנימי מלא ברגש חום ואהבה, עדיין אל תשכח שהיות וזה מבוסס הרבה על רגש, אז המצב עצמו הוא לא בהכרח יציב והוא יכול הרבה יותר להשתנות מהר או לא לעמוד במצבים מסוימים לעומת בחורה שבנויה יותר על אדני השכל והתמודדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 13:59 |
|
| |
ברור לי שמה שכתבתי היא הכללה מזעזעת (כפי דברי בחורה אחת שקבלתי בפרטי), אבל ההתרשמות שלי היא, שהתיאור הנ"ל מתאים לחלק לא מבוטל מהבנות הנקראות "מודרניות". זאת אומרת, שדי קשה למצוא בחורה חרדית פתוחה שאת מגוון הכוחות החיוביים שלה היא מביאה לידי בטוי בצורה נעימה ובריאה. קרי, שאיכפת לה מאנשים, שהיא מתחשבת באחרים, שהיא לא דורסנית, אלא ההפך, עדינה ונשית. שהיא מתעניינת במגוון תחומים ולא רק בבגדים ומסעדות. ובקיצור בחורה, שנעים הוא להסתובב בחברתה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 14:12 |
|
| |
קראתי רק את ההודעה הפותחת, ומה שתיארת לא נראה לקוח מעולם הדמיונות די ברור לי שיש לגמרי מצב כזה.
אני אספר לך מה מספרת לי חברה אשכנזיה שלי, וגם בתור ספרדיה אני יכולה לספר את זה.. [וואההה לא אוהבת את החלוקה מהטופשת הזו, אבל נו.......]
זה מה שרב הבחורים היום מחפשים שתיהיה חמודה, ומבלה, וזורמת, ובלהההההההההההההה
היא קצת יותר מדי חכמה, יודעת להעמיק, כבר יש בהלה...
תגיד לי שלא? הלוואי, תגיד שלא..........
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 14:33 |
|
| |
עוד מעט יהיה אשכול הדרת אשכנזיות..... 
"לאני הקטנה"
"זה מה שרב הבחורים היום מחפשים שתיהיה חמודה, ומבלה, וזורמת, ובלהההההההההההההה היא קצת יותר מדי חכמה, יודעת להעמיק, כבר יש בהלה... תגיד לי שלא? הלוואי, תגיד שלא.........."
אני חושבת שיש אמת בדברייך...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 14:35 |
|
| |
וכשאני מדברת יותר מדי ברמה.
השדכניות אומרות לי:
"תורידי טון"
הבחור לא אמור להרגיש שאת משכילה מדי
ויותר חכמה ממנו.
יותר "עממית".. "זורמת".. "נעימה"..
תעני על שאלות..
אל תשאלי אותו.
ואז פלא?...
שאנחנו מורידות רמה???
אמרו לנו לא להבהיל אותכם!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 14:44 |
|
| |
נא לא להכליל.
החלום שלי למצוא מישהי חכמה, רחבת אופקים ומאתגרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 15:04 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | קראתי רק את ההודעה הפותחת, ומה שתיארת לא נראה לקוח מעולם הדמיונות די ברור לי שיש לגמרי מצב כזה.
אני אספר לך מה מספרת לי חברה אשכנזיה שלי, וגם בתור ספרדיה אני יכולה לספר את זה.. [וואההה לא אוהבת את החלוקה מהטופשת הזו, אבל נו.......]
זה מה שרב הבחורים היום מחפשים שתיהיה חמודה, ומבלה, וזורמת, ובלהההההההההההההה
היא קצת יותר מדי חכמה, יודעת להעמיק, כבר יש בהלה...
תגיד לי שלא? הלוואי, תגיד שלא.......... |
|
הלוואי ותסבירי לי מאיפה לקחת את הסטטיסטיקה הזאת?! מאין לך מה "רב" הבחורים מחפשים? וזה שנתקלת בבחור אחד או שנים אפי' שלש. זה שנתקלת בשדכנית אומללה שהפכה את עולם השדכנות לביזנעס, ועולם הבחורים/בחורות לפרות. לא הופך את המציאות לצורה כזאת או אחרת..
ועוד נקודה, בין כה וכה את תצטרכי רק את האחד שלך.. אז מה אכפת לך מה "רוב" הבחורים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 15:13 |
|
| |
| בובת0משי כתב: |  | וכשאני מדברת יותר מדי ברמה.
השדכניות אומרות לי:
"תורידי טון"
הבחור לא אמור להרגיש שאת משכילה מדי
ויותר חכמה ממנו.
יותר "עממית".. "זורמת".. "נעימה"..
תעני על שאלות..
אל תשאלי אותו.
ואז פלא?...
שאנחנו מורידות רמה???
אמרו לנו לא להבהיל אותכם!!!! |
|
מתפלא אני עלייך, איך זה שבגלל איזה אמרה של שדכנית שפתחה את בסטת השדכנות, את משנה את מי שאת ומה שאת..?!
מתפלא אני עלייך, מדוע הנקודה, ש"בינה" יתירה ניתנה לנשים.. היא המידה המייחדת אותכן, ולא "חכמה" ניתנה לנשים.. השכלה, וידע נרחב, פילוסופיה ודעתנות, לא אילו התכונות שבת ישראל צריכה להתפאר בהם, אלא דווקא בהיותה רגישה ומבינה, חמה ולבבית.
לילדים שלך, לא ייתן כלום מהידע וההשכלה שלך. לזוגיות שלך, לא תועיל כל השכלה או ידע נרחב, אז מה הקטע להרשים בזה? או להדגיש מידה כזאת או אחרת..?!
והתחושה האישית שלי, שלאחרונה מאד רווח בין הבנות הרצון להיות משכילה, ידענית, מבינה בהוויות העולם וכו'.. ואם אני צודק.. אז אוי לאותה בת שזה שאיפתה.. ואוי לאותו בית/בעל/ילדים, שבמקום לטפח את העיקר, מטפחים את הטפל..
הלוואי ושאני טועה..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 15:36 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  |
מתפלא אני עלייך, איך זה שבגלל איזה אמרה של שדכנית שפתחה את בסטת השדכנות, את משנה את מי שאת ומה שאת..?!
מתפלא אני עלייך, מדוע הנקודה, ש"בינה" יתירה ניתנה לנשים.. היא המידה המייחדת אותכן, ולא "חכמה" ניתנה לנשים.. השכלה, וידע נרחב, פילוסופיה ודעתנות, לא אילו התכונות שבת ישראל צריכה להתפאר בהם, אלא דווקא בהיותה רגישה ומבינה, חמה ולבבית.
לילדים שלך, לא ייתן כלום מהידע וההשכלה שלך. לזוגיות שלך, לא תועיל כל השכלה או ידע נרחב, אז מה הקטע להרשים בזה? או להדגיש מידה כזאת או אחרת..?!
והתחושה האישית שלי, שלאחרונה מאד רווח בין הבנות הרצון להיות משכילה, ידענית, מבינה בהוויות העולם וכו'.. ואם אני צודק.. אז אוי לאותה בת שזה שאיפתה.. ואוי לאותו בית/בעל/ילדים, שבמקום לטפח את העיקר, מטפחים את הטפל..
הלוואי ושאני טועה.. |
|
לילדים שלי לא ייתן כלום הידע וההשכלה שלי?! אז זה יהיה יותר טוב אם אני אהיה בורה שלא יודעת כלום מהחיים אבל מה הכי חשוב שהם יהיו חמים ואוהבים!! אני לא חושבת שבחורות צריכות להרשים מישהו בשום דבר אבל להיות יותר מטומטמת כי הבחור טיפש והיא רוצה שהוא יחשוב שהוא חכם בהשוואה אליה זה הדבר הכי מטומטם בעולם!! וממתי אי אפשר לשלב חוכמה וחום?! למה כל מי שהיא חכמה ויש לה ידע נרחב אז היא קרה כקרח וכל מי שהיא בורה אז היא חמה ולבבית?! במקום לחפש בחור ברמה גבוהה יותר בחורות צריכות להוריד את הרמה שלהן...לאן הגענו?!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 15:43 |
|
| |
| די88 כתב: |  | | מתפלא אני עלייך, איך זה שבגלל איזה אמרה של שדכנית שפתחה את בסטת השדכנות, את משנה את מי שאת ומה שאת..?!מתפלא אני עלייך, מדוע הנקודה, ש"בינה" יתירה ניתנה לנשים.. היא המידה המייחדת אותכן, ולא "חכמה" ניתנה לנשים.. השכלה, וידע נרחב, פילוסופיה ודעתנות, לא אילו התכונות שבת ישראל צריכה להתפאר בהם, אלא דווקא בהיותה רגישה ומבינה, חמה ולבבית. לילדים שלך, לא ייתן כלום מהידע וההשכלה שלך. לזוגיות שלך, לא תועיל כל השכלה או ידע נרחב, אז מה הקטע להרשים בזה? או להדגיש מידה כזאת או אחרת..?!והתחושה האישית שלי, שלאחרונה מאד רווח בין הבנות הרצון להיות משכילה, ידענית, מבינה בהוויות העולם וכו'.. ואם אני צודק.. אז אוי לאותה בת שזה שאיפתה.. ואוי לאותו בית/בעל/ילדים, שבמקום לטפח את העיקר, מטפחים את הטפל.. הלוואי ושאני טועה..לילדים שלי לא ייתן כלום הידע וההשכלה שלי?!אז זה יהיה יותר טוב אם אני אהיה בורה שלא יודעת כלום מהחיים אבל מה הכי חשוב שהם יהיו חמים ואוהבים!!אני לא חושבת שבחורות צריכות להרשים מישהו בשום דבר אבל להיות יותר מטומטמת כי הבחור טיפש והיא רוצה שהוא יחשוב שהוא חכם בהשוואה אליה זה הדבר הכי מטומטם בעולם!!וממתי אי אפשר לשלב חוכמה וחום?!למה כל מי שהיא חכמה ויש לה ידע נרחב אז היא קרה כקרח וכל מי שהיא בורה אז היא חמה ולבבית?!במקום לחפש בחור ברמה גבוהה יותר בחורות צריכות להוריד את הרמה שלהן...לאן הגענו?! |
|
לא הבנתי מדוע הקצנת את דבריי, והרחקת לכת... לא יודע איפה בדבריי ראית שמי שהיא חכמה אז היא בהכרח קרה, ומי שבורה היא חמה ולבבית?! לא מבין איך הבנת בדבריי שבחורה צריכה להיות מטומטמת בשביל שהבחור לא ירגיש טפש?!
מה שכן כתבתי, שכל דבר צריך להיות בטעם הטוב, וצריך לשים לב מה העיקר ומה הטפל, במה יש להשקיע יותר ומה פחות..!
וסתם אגב, "חכמה" זה לא אינטילגנציה או אינטלקטואל, אלא אחד שיודע שהוא לא יודע.. זה שמבקש את החכמה.....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 16:24 |
|
| |
עמקויות לא הקצנתי את דברייך "לילדים שלך, לא ייתן כלום מהידע וההשכלה שלך. לזוגיות שלך, לא תועיל כל השכלה או ידע נרחב" אתה אומר שעדיף להיות חמה ואדיבה מאשר חכמה או עם ידע נרחב...למה זה עדיף?! יש הרבה סוגי חוכמה חלק מהחוכמה זה גם אינטיליגנציה והתחלת החוכמה זה לדעת שאתה בעצם לא יודע כלום...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2012 16:35 |
|
| |
עמקויות, נפגשתי גם עם בנות על רמה. הנקודה היא, שיש חלק מהאוכלוסיה שמתאימים לתיאור שכתבתי, ועליהן, ועליהן בלבד כתבתי את מה שכתבתי.
ומה שאמרת שבנות שהן יותר בעלות רגש, הכל יכול להשתנות אצלהן. אני לא יודע שאתה צודק בכלל. בני אשכנז משתמשים בגישה הזאת בכדי לתאר חלק מהספרדים, שהם יום אחד חרדים ויום אחד חילונים. אבל אני חושב שזה יותר מתאים לציבור מאד מסוים של הספרדים, אבל הספרדים בני תורה הם יציבים בדיוק כמו בני אשכנז. וכנ"ל בנות ספרדיות, אם אתה מתחתן עם אחת כזו, אני לא חושב שצריך לדאוג שיום אחד היא תאהב אותך ויום אחד היא תשנוא אותך. מקסימום, יום אחד היא מאושרת יותר, ויום אחד מאושרת פחות. יום אחד יותר נינוחה ויום אחד יותר עצבנית. אבל הרי המין הנשי הוא כזה גם האשכנזי, כי נגיד את האמת כמות שהיא, נשים יותר נתונות לשינויים מוקצנים ופתאומיים במצב רוח וכדומה.
ומה שכתבת ואני מצטט:
שהשכלה, וידע נרחב, פילוסופיה ... לא אילו התכונות שבת ישראל צריכה להתפאר בהם... לילדים שלך, לא ייתן כלום מהידע וההשכלה שלך. לזוגיות שלך, לא תועיל כל השכלה או ידע נרחב...
אלו דיבורים מזעזעים. בחורה משכילה עם ידע נרחב לא יכולה להתפאר בזה?! הרי זה כל כך לא נכון. וכי הסמ"ע לא התפאר באמו שהיתה חכמה במיוחד וחדשה הלכות שכתב הסמ"ע בספרו. האם ר' עקיבא איגר לא התאבל עמוקות על אשתו כשמתה דוקא בגלל שהיתה כל כך משכילה. יש אין ספור חכמים שכתבו במבוא לספריהם תודה לנשים שלהם המשכילות והחכמות. ואני לא מדבר על אברכים של היום שמדפיסים ספרים על ימין ועל שמאל, אלא על מחברים שלפני מאות שנים, כמו הנודע ביהודה שאת ספרו צל"ח הוא קרא על שמו של אשתו ציון לנפש חיה.
האם הילדים לא יהנו מאמא שיש לה ידע רחב ברפואה, ובתזונה ובפסיכולוגיה ובכל חכמה אחרת? זה כל כך לא נכון.
אני מכיר אשה אחת חכמה במיוחד, שמלמדת גמרא לבנים שמתקשים ללמוד, שכל העולם מהלל ומשבח אותה על חכמתה, ואין סוף גברים ונשים נהנים ממנה עצה ותושיה. האם הרבנית פינקל לא יצא לה שם טוב בגלל הידע שלה ברפואה?
ברור שאשה לא צריכה להשליך בצד את התכונות שלה כאשה, ולהתעלם מלפתח את הבינה יתירה שלה. אבל לומר שאשה לא יכולה להתפאר בחכמתה זו פשוט טעות ענקית!
והנה עוד סיפור על אשה חכמה ונבונה במיוחד שהתחתנה עם בעל טוב לב, אבל מה לעשות, לא חכם במיוחד. כל אלו שסובבו אותה לא הפסיקו להלל אותה איך היא כיבדה את בעלה, והתייעצה אתו בכל דבר למרות שהיא היתה הרבה יותר חכמה ממנו. ובכך זכתה לגדל בנים ובנות מוצלחים ביותר. אז הנה אשה שדוקא ברוב חכמתה ידעה איך להתנהג בכדי שהזוגיות שלה תפרח ותעמיק.
ובסופו של דבר, אני חושב שגם אם בחורה מנסה להחביא את החכמה שלה כדי לא לאיים על הבחור, אבל אם הבחור מעודד אותה לבטא את הכוחות שלה, היא תשמח לעשות זאת. אבל הבנות האלו שיצאתי איתן, רח"ל, חלולות, רדודות, שטחיות, חסרות כל תוכן... איך הן הגיעו למצב הזוועתי הזה????
תוקן על ידי מעפיל ב- 26/01/2012 16:45:14
 |
|
|
|
|
|