למה אני לא מוצא את עצמי תחת חופה?
אני בן 30, רווק, ליטאי, דתי לייט, ורוצה לשתף אותכם בתקופה עשור שנים של שידוכים. הייתי חרדי מבטן ומלידה, למדתי בביה"ס חרדי ובישיבה, רק בגיל 20 התחלתי לשמוע שידוכים, יצאתי לפגישות עם בחורות חרדיות ולא התאימו, התנהגתי בדרך ה' כירא שמיים, רדפתי אחר המצוות, הרגשתי הכי קרוב לאלוקים והמשכתי להתפלל בדקדקנות לבורא עולם, והתחננתי בפניו שתעביר לשליחו של הקב"ה את הזיווג המתאים לי, הרי הקב"ה בכבודו ובעצמו מזווג זיווגים, הקול נשמע ואין מענה.
התבגרתי והגעתי לגיל 25, גליתי שאני לא מוצא את מה שאני מחפש, עזבתי את הישיבה ויצאתי לעבוד בחברה דתית, הייתי היחיד שלובש "שחור לבן" מהצוות, והחזקתי את עצמי להיות ירא שמיים ולהאמין באמונה שלמה, ויוצא לתפילות גם באמצע העבודה, במשך שנים שדכנים לא מפסיקים לצלצל ולהציע לי הצעות, יצאתי לפגישות ולא מצאתי מישהי שמתאימה לי.
הלכתי לרבנים לייעוץ מציאת זיווג, ולשאול למה אני לא מצליח להתחתן, מה מעכב אותי בשידוך, מה אני צריך לעשות בכדי למצוא את מה שאני רוצה, כל מה שהם יכולים לעזור, זה להתפלל ולבקש מבורא עולם ולבקש ממנו, הוא היחיד שיכול לעזור, אני לא רואה שזה עוזר, ואף תרמתי אלפים אלפים שקלים לקופות העיר בתקווה שימצאו לי את הזיווג המיוחל.
חיסלתי את כל הישועות והסגולות, הלכתי לקברי צדיקים להשתטח בתפילה ובתחנונים תוך כדי בכי שאני רוצה שתעזרו לי למצוא את הזיווג, תבקשו מאלוקים למלא את בקשתי, נסעתי לאומן בר"ה ונשענתי על הקבר, ואמרתי לו שאני באתי במיוחד לאחר שמועות שהוא יכול לעזור למועכבים למצוא את הזיווג במהרה ובקלות, הלכתי עשרות פעמים לרב אידלשטיין רבה של רמת השרון והרבי דוד אבוחצירא מנהריה שיברכו אותי למצוא את הזיווג, והנני באתי להתחנן בפניך שתעזור לי למצוא את החצי השני שלי ולהקים משפחה, הם הבטיחו שאתחתן השנה.
הלכתי לשדכנים להירשם, למאגר שידוכים "ביחד" ו"בניין עולם" ושילמתי 600 שקל עבור דמי הרשמה ומובטח לי שאתחתן בזכותם, אני כבר מבוקש בכל השדכנים, חכיתי וחכיתי, ואין כלה.
התפילות לא עזרו לצערי, התייאשתי ולא ידעתי מה מעכב אותי ואיך אפשר למצוא את הזיווג, המשכתי לעבוד ולבלות עם חברים בערבים, עד שהגעתי לגיל 28 והכרתי מישהי הצעירה ממני 10 שנים, במהלך הפגישה אני רואה את עצמי שהיא הבחורה שאני מחפש, הפגישה גרמה לי לאהוב אותה ולא להפסיק לדבר איתה.
זרמנו בשיחה ראשונה שלנו כ-3 שעות, הסעתי אותה לביתה וביקשתי ממנה לשמור איתי קשר, היא הסכימה, החלפנו מספרים, אמרתי לאלוקים, תודה! תודה! הצלת אותי ומנעת ממני מהבחורות שלא התאימו לי כדי להתיידד איתה, הקשר בנינו נהפך לקשר הדוק ביותר, לא הפסקנו את הקשר 24 שעות ביממה, יצאנו פעמיים בשבוע, אין לכם מושג איך הרגשות שלי פורחות כלפיה והתאהבתי בה מאד.
זה היה גם הדדי מבחינתה, יצא לי להכיר את הוריה וכן להיפך לאחר הכרות של 8 חודשים, והקשר העמיק עוד יותר, ואף היא הזמינה אותי לטיול משפחתי ולהכיר את המשפחה שלה והוזמנתי גם לאירוח חג בביתם, מחובתי להדגיש כי הקשר בנינו נעזר באלוקים שיוביל אותנו לכל אורך הדרך, ואף דיברתי איתה מספר פעמים שיש לנו הרגשה חזקה שאלוקים נמצא לידנו, מקשיב לנו, עוזר לנו להמשיך, מעודד אותנו ורוצה להוביל אותנו עד החופה והקידושין.
יום אחד היא ביקשה ממני לקפוץ לביתה בדחיפות, באתי אליה וישבתי בחדרה כשכולי היה קשוב לדבריה, לא האמנתי למשמע אזני למה שהיא סיפרה לי, החלום של החתונה התנפץ לרסיסים, לא אלאה אותכם בקשר שהופסק לחלוטין, על ידי בקשתה שעלינו להיפרד בצורה יפה ללא ריב, הכבדתי אותה למרות שלא רציתי, לטובתינו.
לפני הפרידה הסופית, אמרתי לה במילים האלו: שתדעי, לא אמצא בחורה יותר טובה ממך, ונפרדנו לנצח. לאחר מספר ימים של הפרידה, עברתי ימים קשיים מאד, נחלשתי, בכיתי ללא הרף, נשברתי, אין חשק לכלום, ריחופים וגעגועים על התקופה היפה שעברתי איתה, אין תיאבון, אין ריכוז, תופאות לוואי בשילוב התעלפות, נידודי שינה, מתנהג ללא תיפקוד מלא, לא הייתי בשיגרה בכלל, ליבי, ליבי כואב.
לאחר 3 ימים של הפרידה הקשה, בשעות הערב ישבתי עם אימי בחדרי ושפכתי בפניה את הפרידה הקשה והנוראה, כולה הייתה קשובה ונהנתה בראשה לאות הבנה מלאה וניסתה להרגיע, לעודד, והבטיחה שאמצא בחורה הרבה יותר טובה ממנה, נשכבתי במיטה ומלאתי את הכרית בבכי וברטיבות, ואמרתי לאלוקים, אני רוצה ללכת לישון ולא להתעורר בבוקר! אני לא יכול יותר!
למחרת בבוקר התעוררתי ורואה את עצמי ״בחור פנוי״ ויצאתי לעבוד במקביל למצוא מישהי שתמצא חן בעיני, שתרצה להקים איתי משפחה.
יצאתי למפגש הכרויות והכרתי כמה בחורות ולא הרגשתי מסוג של ״זה מה שאני מחפש״, התקשורת בנינו לא הובילה לאהבה משותפת, ואף אני ממשיך איתן כידידות. כעבור 9 חודשים לאחר הפרידה, קיבלתי בשורה המרה (אני די בטוח שלאחרים זה נשמע בשורה טובה ומשמחת) חברתי לשעבר התארסה, וזה מוסיף לי עוד תחושה סופית שהקשר שלנו לא ישיב על הנקודה שבה הופסקה בנינו, קשה לי לקבל שהיא מסוג של ״תפוסה״ של מישהו אחר שהייתי קורא לו ״גנב״, כמשמעתו.
באותו ערב לאחר עידכון לרגל אירוסתה, נסעתי באוטו לבד לתל אביב לצורך בילוי עם חברים, מלמלתי מילים תוך כדי נסיעה, לדברים שאמרתי לעצמי לעבר אלוקים, ולפרוק את החבילה, אלוקים, מה עשית לי? הובלת אותנו לכל התקופה כשהיינו ביחד, ועד שהחלטת לנתק בנינו קשר ועוד ידיעה רעשנית לרגל אירוסתה, הכעס עלה מגופי, ואמרתי בעזות מצח, במשך עשור שנים, התנהגתי בדרך ה׳, דקדקתי במצוות, הקפדתי בתפילות, התנהגתי כירא שמיים, הכי קרוב לבורא עולם, ומאמין שהוא יעשה לי כל דבר שארצה, וכל מה שהוא עושה ויעשה - הכל לטובה, ויקבל אותי ברצון ובאהבה.
כעת אני מודה שזה לא זה, לא צפיתי שזה יקרה, בכיתי תוך כדי נסיעה. ואמרתי לאלוקים, סלח לי, אני לא יודע מה אני עושה, אבל אני חושב שאני רוצה להשתנות, מעתה והלאה אני עושה בדרך שלי בלעדיו, ואתייחס אליו כאילו שהוא לא איתי. וממחר אני מתחיל לחיות בחיים חדשים עם הרבה הרבה שינויים בחיים שלא עשיתי עד עכשיו.
מה אומר לכם, חברי הפורום? את האמת, זה נותן לי המון המון הרגשה טובה בעת שינוי משמעותי בחיי.
לא מזיז לי מה יחשבו או יראו, אני עושה את מה שהכי טוב לי ולליבי. ולא אתן לאף אחד לשנות את עצמי או לעזור לי לחזור על מקומו. אני יודע מה אני עושה לי ולטובתי.
היום אני מגדיר את עצמי דתי לייט. אני בנאדם שיש לו בטחון עצמי, אני לא מוותר על מה שאני רוצה לעשות שיהיה לי טוב. ואני מאד רוצה למצוא מישהי שתבין אותי, תסכים איתי, תכבד אותי, תעריך אותי, תעודד אותי, תתמוך בי, תאהב אותי, תקבלי אותי כפי שאני נראה או רוצה, אין דבר שאני ישפיע עלינו לרעה, כי אני יודע את כל מה שאני עושה לטובת שנינו. זה החלום שאני רוצה לעשות, לפתוח חיים חדשים, לחיות עם אישתי שתאהב את האופי, הראש, הפנימיות שלי ולהקים איתה משפחה לתפארת, לשכוח את העבר שסבלתי ולהסתכל על העתיד הטוב, לא מגיע לי? אגב, רק לפני כמה חודשים ישבתי עם הרב שהכרתי אותו הרבה שנים, וסיפרתי לו את מה שעברתי הרבה לאחרונה בחיי, אף אחד לא יבין מה אני עובר, ולא יבינו. אני תמיד עושה את מה שלב אומר לי, הלב מוביל אותי לדרך הנכונה. ומה שהפתיע אותי למשמע אזני, הוא מסכים איתי ואמר לי אם טוב לי עם זה, שאמשיך כך! כי בסופו של דבר יש עליות וירידות.. אל תגידו לי שאני נשמע לכם "עוף מוזר" ששמעתם את הסיפור הזה לראשונה בחייכם, הרבה אנשים עוברים את החוויה הקשה כמו שחוויתי ורוצים להשתנות, שינוי עוזר להם הרבה ממה שציפו. בוא נשאיר את הברכה הנדושה שאחד מאחל לשני "בקרוב אצלך" בצד, כי הברכה המעליבה לא מועילה דבר.
בהצלחה, חברים!
תוקן על ידי אסיק_good ב- 01/02/2012 22:47:59
 |
|
|