| נשלח ב-12/2/2012 17:59 |
|
| |
כל אחד והתפקיד/הייעוד שלו
בס"ד
סתם מחשבה שעלתה לי בראש,
אומרים שתפקיד הגבר הוא לחזר אחרי האישה,זה עושה לגברים טוב כנראה (דפוקים על כל הראש!!).
אני חשבתי שאם זהו תפקיד הגבר אז גם לאישה יש תפקיד והוא לשחק את הקשה להשגה.
מה אתן אומרות,בנות? אם זהו תפקידנו אז באנה נתחיל למלאת אותו כראוי...
ושלא יגידו אח"כ שאנחנו 'בררניות' כי לכך נולדנו....
תוקן על ידי טיע ב- 12/02/2012 17:59:46
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 18:27 |
|
| |
לשחק אותה קשה להשגה, להיות בררניות, כמה שאתן רוצות, רק לא להתלונן כשאף אחד לא רוצה בכן...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 18:48 |
|
| |
לשחק אותה קשה להשגה אצלי נתפס כסוג של חוסר ביטחון עצמי.
במקום שאני לא אמורה להיות מושגת- למשל כשמתחילים איתי ברחוב ושות', אז אהיה לא מושגת. אבל במקום שאני אמורה להיות מושגת- שידוך למשל, אהיה מושגת. הרי זו המטרה שלשמה באתי לפגישה, אם אני לא מושגת, הייתי אמורה להישאר בבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 18:57 |
|
| |
"לשחק אותה קשה להשגה" סליחה מראש, אבל המניעים,ילדותיים וטיפשיים
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 19:05 |
|
| |
אני מעדיף ללמד זכות ולומר שהכותבת כתבה את זה בהומור שחור... אבל בכל זאת אגיב. ומחילה מראש על תוכן תגובתי.
א. לא יודע מי זה "האומרים" האילו. אבל אם באמת יש כזה דבר שזהו תפקיד הגבר אז למה הם דפוקים בכך?! סותרת את עצמך לא..?!
ב. אם זה תפקיד הגבר, אז לא אמור להיות שתפקיד האשה זה לעזור לו לקיים את התפקיד ולא להקשות עליו..?!
ג. בתורה שלי כתוב "ואלייך תשוקתך"... דהיינו: שהאישה התקללה שהיא תמיד זאת שתרצה את הגבר יותר מאשר הגבר אותה אז...
ד. העולה מכל האמור, או שאלמד זכות והכותבת "צחקקה"... או שפשוט הכותבת לוקה ברגשי נחיתות או משקעים בעקבות מקרים כאילו ואחרים..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 19:36 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | אני מעדיף ללמד זכות ולומר שהכותבת כתבה את זה בהומור שחור... אבל בכל זאת אגיב. ומחילה מראש על תוכן תגובתי.
א. לא יודע מי זה "האומרים" האילו. אבל אם באמת יש כזה דבר שזהו תפקיד הגבר אז למה הם דפוקים בכך?! סותרת את עצמך לא..?!
ב. אם זה תפקיד הגבר, אז לא אמור להיות שתפקיד האשה זה לעזור לו לקיים את התפקיד ולא להקשות עליו..?!
ג. בתורה שלי כתוב "ואלייך תשוקתך"... דהיינו: שהאישה התקללה שהיא תמיד זאת שתרצה את הגבר יותר מאשר הגבר אותה אז...
ד. העולה מכל האמור, או שאלמד זכות והכותבת "צחקקה"... או שפשוט הכותבת לוקה ברגשי נחיתות או משקעים בעקבות מקרים כאילו ואחרים.. |
|
כל כך לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 19:38 |
|
| |
| האלכסנדרה כתב: |  | | אני מעדיף ללמד זכות ולומר שהכותבת כתבה את זה בהומור שחור... אבל בכל זאת אגיב. ומחילה מראש על תוכן תגובתי. א. לא יודע מי זה "האומרים" האילו. אבל אם באמת יש כזה דבר שזהו תפקיד הגבר אז למה הם דפוקים בכך?! סותרת את עצמך לא..?!ב. אם זה תפקיד הגבר, אז לא אמור להיות שתפקיד האשה זה לעזור לו לקיים את התפקיד ולא להקשות עליו..?!ג. בתורה שלי כתוב "ואלייך תשוקתך"... דהיינו: שהאישה התקללה שהיא תמיד זאת שתרצה את הגבר יותר מאשר הגבר אותה אז... ד. העולה מכל האמור, או שאלמד זכות והכותבת "צחקקה"... או שפשוט הכותבת לוקה ברגשי נחיתות או משקעים בעקבות מקרים כאילו ואחרים.. כל כך לא. |
|
או שאת מדברת מניסיון... או שפשוט את נוטה לכבד יותר את מסקנתך האישית לעומת התורה וחז"ל..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 19:54 |
|
| |
אז מה כל הבחורות על פני הגלובוס רוצות להתחתן עם עמקויות..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 19:58 |
|
| |
טיע, כרגיל טועה, (-רבי מאיר היה דורש בשמות-) המושגים של עולם המערב הקלוקל חדרו לראשך, החיזור מבחינת חז"ל הוא שתפקיד הגבר לעשות את המאמץ למצא את זיווגו -כחיזור אחר אבידה שאיננה באמצעים רומנטיים כאור ירח משתקף במי נהר- ואין זה מתפקידה של האשה, מכאן שמסקנתך שהבנות צריכות לשחק אותה היא מוטעית לחלוטין. עמקויות, אל אישך תשוקתך איננה מכוונת כלפי מציאת זיווג, אלא שאחרי הנישואין האשה מחפשת את קירבתו של הבעל והנזקקות הנפשית שלה לאהבה מבעלה היא הקללה, למרות שיצרו של האיש גדול משל אשה כמבואר צא וראה וכו' היה הרבה יותר מתאים להביא את דברי הגמ' שטב למיתב טן דו, ואשה בבעל כל דהו ניחא לה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 19:59 |
|
| |
תוקן על ידי האלכסנדרה ב- 12/02/2012 20:00:08
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 20:00 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | אני מעדיף ללמד זכות ולומר שהכותבת כתבה את זה בהומור שחור... אבל בכל זאת אגיב. ומחילה מראש על תוכן תגובתי. א. לא יודע מי זה "האומרים" האילו. אבל אם באמת יש כזה דבר שזהו תפקיד הגבר אז למה הם דפוקים בכך?! סותרת את עצמך לא..?!ב. אם זה תפקיד הגבר, אז לא אמור להיות שתפקיד האשה זה לעזור לו לקיים את התפקיד ולא להקשות עליו..?!ג. בתורה שלי כתוב "ואלייך תשוקתך"... דהיינו: שהאישה התקללה שהיא תמיד זאת שתרצה את הגבר יותר מאשר הגבר אותה אז... ד. העולה מכל האמור, או שאלמד זכות והכותבת "צחקקה"... או שפשוט הכותבת לוקה ברגשי נחיתות או משקעים בעקבות מקרים כאילו ואחרים.. כל כך לא.
או שאת מדברת מניסיון... או שפשוט את נוטה לכבד יותר את מסקנתך האישית לעומת התורה וחז"ל.. |
|
תהליך ההסקה שלך שגוי מיסודו. איפה אתה מוצא במשפט "ואל אישך תשוקתך" איזכור לכך תשוקתה של האישה רבה יותר? אין בפסוק שום לשון השוואה ועל כן אין באפשרותך להסיק מסקנות שכאלו, מה גם שע"פ רוב המפרשים כמו בכור שור, האיבן עזרא, רבנו בחיי ונוספים המשפט הנ"ל קשור בקשר הדוק להמשכו- והוא ימשול בך. מפאת קוצר זמן ועניין לא אפרט את דבריהם רק אציין שבגדול המשפט "ואל אישך תשוקתך" אומר שהאשה נותנת לגבר למשול בה משום שמתאווה לו. כמדומני שהדברים הנ"ל אינם משמשים בסיס השוואתי לשום דבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 20:09 |
|
| |
| זאב1 כתב: |  | טיע, כרגיל טועה, (-רבי מאיר היה דורש בשמות-) המושגים של עולם המערב הקלוקל חדרו לראשך, החיזור מבחינת חז"ל הוא שתפקיד הגבר לעשות את המאמץ למצא את זיווגו -כחיזור אחר אבידה שאיננה באמצעים רומנטיים כאור ירח משתקף במי נהר- ואין זה מתפקידה של האשה, מכאן שמסקנתך שהבנות צריכות לשחק אותה היא מוטעית לחלוטין. עמקויות, אל אישך תשוקתך איננה מכוונת כלפי מציאת זיווג, אלא שאחרי הנישואין האשה מחפשת את קירבתו של הבעל והנזקקות הנפשית שלה לאהבה מבעלה היא הקללה, למרות שיצרו של האיש גדול משל אשה כמבואר צא וראה וכו' היה הרבה יותר מתאים להביא את דברי הגמ' שטב למיתב טן דו, ואשה בבעל כל דהו ניחא לה. |
|
אמת שהיה יותר מתאים להביא את דברי הגמ' שטב למיב וכו', אך בחרתי להביא את המקור הנ"ל כדי להבהיר, עד כמה בכל דבר האשה חשקה נפשה יותר מהגבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 20:13 |
|
| |
| האלכסנדרה כתב: |  | | אני מעדיף ללמד זכות ולומר שהכותבת כתבה את זה בהומור שחור... אבל בכל זאת אגיב. ומחילה מראש על תוכן תגובתי. א. לא יודע מי זה "האומרים" האילו. אבל אם באמת יש כזה דבר שזהו תפקיד הגבר אז למה הם דפוקים בכך?! סותרת את עצמך לא..?!ב. אם זה תפקיד הגבר, אז לא אמור להיות שתפקיד האשה זה לעזור לו לקיים את התפקיד ולא להקשות עליו..?!ג. בתורה שלי כתוב "ואלייך תשוקתך"... דהיינו: שהאישה התקללה שהיא תמיד זאת שתרצה את הגבר יותר מאשר הגבר אותה אז... ד. העולה מכל האמור, או שאלמד זכות והכותבת "צחקקה"... או שפשוט הכותבת לוקה ברגשי נחיתות או משקעים בעקבות מקרים כאילו ואחרים.. כל כך לא.או שאת מדברת מניסיון... או שפשוט את נוטה לכבד יותר את מסקנתך האישית לעומת התורה וחז"ל.. תהליך ההסקה שלך שגוי מיסודו. איפה אתה מוצא במשפט "ואל אישך תשוקתך" איזכור לכך תשוקתה של האישה רבה יותר? אין בפסוק שום לשון השוואה ועל כן אין באפשרותך להסיק מסקנות שכאלו, מה גם שע"פ רוב המפרשים כמו בכור שור, האיבן עזרא, רבנו בחיי ונוספים המשפט הנ"ל קשור בקשר הדוק להמשכו- והוא ימשול בך. מפאת קוצר זמן ועניין לא אפרט את דבריהם רק אציין שבגדול המשפט "ואל אישך תשוקתך" אומר שהאשה נותנת לגבר למשול בה משום שמתאווה לו. כמדומני שהדברים הנ"ל אינם משמשים בסיס השוואתי לשום דבר. |
|
מעולה..! רק חזקת את טענתי.. עצם העבודה שהאישה נותנת לגבר למשול בה משום תאוותה אליו, רק מוכיחה את הצורך של האשה בגבר יותר מהצורך של הגבר באשה..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 20:17 |
|
| |
שוב הסקה שגויה. ניתן להסיק מהדברים הנ"ל שהאישה אכן מתאווה לזכרכר, אך אין סיבה להסיק שיותר ממה שהוא מתאווה לה. (מילה מטופשת, "מתאווה").
באופן כללי, יש לי הרגשה אתה משתמש בבורותן של נקבות הפורום בכל הנוגע לתנ"ך ולתלמוד על מנת לחזק את פניניך. באופן מפתיע יש כאן כמה נקבות שאווילות היא לא הצד החזק שלהן, שים לב.
תוקן על ידי האלכסנדרה ב- 12/02/2012 20:24:45
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 20:17 |
|
| |
אולי לא הבהרתי את עצמי מספיק, נערה איננה משתוקקת לשום גבר, התשוקה קיימת אך ורק אחרי הנישואין. אדרבה קודם הנישואין יצרו של האיש גדול משל אשה, טב למיתב טן דו נובע מהצורך של האשה לבטחון. כך שאל אישך תשוקתך לא נכלל בפרמטרים הנשיים בצורך לחיי נישואין.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 20:23 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | | מעולה..! רק חזקת את טענתי.. עצם העבודה שהאישה נותנת לגבר למשול בה משום תאוותה אליו, רק מוכיחה את הצורך של האשה בגבר יותר מהצורך של הגבר באשה.. |
|
אתה ממש מצחיק אותי!!!! הצורך של הגבר באישה הוא יותר מהצורך של האישה בגבר!!!! פשוט אולי התכוונת שחשק האישה בגבר הוא יותר מאשר חשק הגבר באישה.... וזה הטבע ששם הקב"ה בבריאה ברב חכמתו!!!!
|
|
|
|
|