| נשלח ב-19/2/2012 03:13 |
|
| |
מותר לי לשמוע שידוכים?
היי חברים, רציתי לשאול שאלה שמציקה לי כבר מספר חודשים. אבל דבר ראשון וידוי קטן. בשנה וחצי האחרונות הייתה אצלי ירידה גדולה מאוד ברוחניות שבאה לידי ביטוי בכך שאני פחות מקפיד על תפילות במנין, פחות מסנן את הספרים שבהם אני קורא ואת אתרי האינטרנט שבהם אני גולש וכ'ו
ולא רק ברוחניות שלי חלה ירידה, גם בתפקוד שלי כאדם חלה ירידה, בעבר הייתי בחור חרוץ מאוד שלא מבזבז רגע, וכיום..... השעה שבה ההודעה שלי נכתבת יכולה להעיד עלי כמאה עדים. ראוי לציין שאני אדם בריא נפשית לחלוטין. וכל העצלות והירידה ברוחניות לא קשורה לשום בעיה נפשית חלילה. כמו"כ אני מתכוון ברצינות להשתנות ביום מן הימים, וברור לי שהמצב כפי שהוא היום אינו מצב תקין.
השאלה שלי היא: האם לאור כל מה שסיפרתי יש לי זכות מוסרית ואתית לשמוע על בחורה שכל חברותיה משבחים ומהללים את רמת הצדקות/ יראת שמים / חריצות וכ'ו שלה?
מצד אחד, זה סוג ההצעות שאני מקבל, כי לא פיזרתי פשקווילים שמספרים מה מצבי הרוחני, ומנגד אין לי רצון שהשווער המכובד יבוא כמה ימים אחרי האירוסין וישאג "מקח טעות!"
חכמי הפורום, הבו לי עצה.
תוקן על ידי עמלת_שורה ב- 19/02/2012 03:14:22
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 03:20 |
|
| |
פשוט מאוד- תתחיל לתקן את עצמך... אין אדם מושלם...כולנו באנו לפה לעבוד, ולכל אחד עליות וירידות. "אני מתכוון ברצינות להשתנות ביום מן הימים..." אין דבר כזה! אם לא עכשיו אימתי...ו..אל תאמר לכשאפנה אשנה שמא...וכו'.... כי לעבוד על עצמך או על הבחורה שתשב מולך אתה לא תצליח...
שבוע מבורך.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 03:33 |
|
| |
יקירי, אני מבין את הרצון שלך לחזק אותי רוחנית, אבל לא את זה ביקשתי. (יש לי את זה מספיק מההורים שלי) השאלה היא מה עושים במצב הנתון מבחינת שידוכים. ולא מבחינה רוחנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 03:39 |
|
| |
מה הבעיה לשמוע? זה לא שאתה מתחתן איתה מחר.. אחרי שתיפגשו תתאמו ציפיות.. (ולמרות זאת אני חושב שאתה יכול לנחש מראש מתי יש להצעה סיכוי ומתי זה סתם חבל על הזמן)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 03:50 |
|
| |
| עמלת_שורה כתב: |  | | יקירי, אני מבין את הרצון שלך לחזק אותי רוחנית, אבל לא את זה ביקשתי. (יש לי את זה מספיק מההורים שלי) השאלה היא מה עושים במצב הנתון מבחינת שידוכים. ולא מבחינה רוחנית. |
|
אוקיי... א. אני בת, וב. אני לא מנסה לחזק אותך רוחנית...אני מנסה לעשות לך סדר בראש. כי לפני שאדם יוצא לשידוכים ולפני שהוא חושב על חתונה בכלל, הוא חייב להיות סגור על עצמו לדעת מה הוא ומה הוא רוצה מעצמו...בן אדם כמוך שנמצא בבילבול יהיה לו קשה מאוד להחליט מה מו מי...ואיזו בחורה בכלל הוא רוצה...קאפיש?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 05:53 |
|
| |
מנסיון: מזווגים לאדם זיווג ע"פ מעשיו....
אני כמעט יכולה להבטיח לך שאתה תקבל בחורה שכולם מהללים אותה, אבל סביר להניח שגם היא ערה עכשיו ועושה איזה משהו לא ברור.... לא שמשהו לא בסדר אצלך... זה טבעי שיש נפילה רוחנית. הכי חשוב שתהיה כנה עם עצמך ועם המיועדת. ותבקש מה' שינחה אותך בדרך הטובה...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 09:09 |
|
| |
אני לא רואה סיבה לדחות הצעת שידוך בגלל מצב כזה. קודם כל על כל השנים שהיית 100% ואולי יותר מגיע לך משהו מיוחד. ואני לא יודעת אם אתה בעצמך תרצה להתחתן עם מישהי ש"לא ראתה עולם" או שדווקא תעדיף אחת כזאת. אולי יצא לך להיפגש עם מישהי שהיא גם כן 100% אבל לא מסננת הכל, וזה דווקא יהיה עדיף לך. אבל זה הכל תלוי בך. מה לעשות, כשמתחתנים לא בונים רק על התקדמות רוחנית עתידית, אלא על מצב מוגדר מההתחלה. אז תחשוב איך אתה רואה את עצמך מעכשיו וגם(!) בהמשך. כל דרך שתבחר היא לגיטימית. אבל אתה צריך להציג לבחורה שתיפגש איתך את עמדתך המלאה. שהיא תדע לקראת מה היא הולכת.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 09:29 |
|
| |
ה' יודע כמה אתה רוצה, וכמה אתה שואף. תסמוך עליו שגם הצעה מצויינת, אם היא לא היתה מגיעה לך, היא לא היתה מוצעת. את ההשתדלות שלך בהתחזקות, אתה כן צריך לעשות, אבל תשאיר לו את החישובים אם מותר לך לשמוע או לא. ולגבי עצם הנפילה.. תציב לך מטרה בהתחזקות.. לאט לאט. צעד צעד.. תרגיש שאתה שלם עם עצמך עם כל צעד, וכשתלך לפגישה תדע שאתה בדרך הנכונה..
תצליח!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 09:54 |
|
| |
מי שאתה היום זה מי שאתה תהיה גם אחרי האירוסין וגם אחרי הנישואין. אם אתה מתחיל להתחזק היום, תמשיך גם אחרי האירוסין. אם תדחה את ההתחזקות, גם אחרי האירוסין תדחה. בהתאם לכך, צריך לחפש בחורה שמתאימה לך, כי אם תקבל בחורה לא מתאימה זה רק יגרום לשניכם המון עגמת נפש.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 10:05 |
|
| |
מעפיל, אתה לא מאמין שיש אפשרות עכשיו לשקוע בשגרת החיים בלי מוטיבציה להתקדם, למרות שיש שאיפה כזו, ואחרי האירוסין, החתונה תהיה מוטיבציה, וכשתהיה מטרה משותפת יהיו באמת שינויים?
אני חולקת עליך..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 10:53 |
|
| |
אנונימוס אני בכלל לא חולק עלייך. אבל שונה הוא נפילה שבאה מתוך דכאון קל שמקורה בחוסר קשר אנושי, ונפילה שבאה ממקומות אחרים לחלוטין. אני לא יודע מה המקור של הנפילה של פותח האשכול, אבל אם זה בא כתוצאה מרווקות מעיקה, אז אני מסכים איתך (וחוזר בי ממה שכתבתי מקודם) שקשר בריא יכול לשנות את המצב מן הקצה אל הקצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 10:54 |
|
| |
אם בחרת לך דרך חיים חדשה, אתה צריך לחפש מישהי בדרך חיים שלך. אבל אם זה נפילה בידיעה ברורה שאתה מעוניין בעליה, ובוודאי שזו נפילה רגעית \ תקופתית, הרי כולנו נולדנו בשר ודם, ולכולנו יש יצה"ר: "מלך זקן וכסיל - זה יצר הרע. ולמה קורא אותו מלך? שהכל שומעין לו. ולמה קורא אותו זקן? שמזדווג לו מילדותו ועד זקנתו. ולמה קורא אותו כסיל? שהוא מלמד לאדם דרך רעה."
(מעפיל, פעם ראשונה שאני שומע שיש דד ליין למלחמת היצר!)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 11:29 |
|
| |
| Fake_smile כתב: |  | מנסיון: מזווגים לאדם זיווג ע"פ מעשיו....
אני כמעט יכולה להבטיח לך שאתה תקבל בחורה שכולם מהללים אותה, אבל סביר להניח שגם היא ערה עכשיו ועושה איזה משהו לא ברור.... לא שמשהו לא בסדר אצלך... זה טבעי שיש נפילה רוחנית. הכי חשוב שתהיה כנה עם עצמך ועם המיועדת. ותבקש מה' שינחה אותך בדרך הטובה... |
|
חח אהבתי.. אבל למה יש גירושים ושבירת אירוסים אם כך? =)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 11:30 |
|
| |
אני חושבת שזה נפוץ מאד, במיוחד אצל בנות (לא יודעת מה קורה אצל הבנים). כמה שנים אחרי שאת מסיימת סמינר אם לא התחתנת ואת לא מורה, מטבע הדברים יש איזה ירידה, רפיון. חסר הכח מניע, אין שום דבר שיתן תנופה למעלה, אנחנו לא בחור שיושב ולומד. קשה לשמוע הרצאות ומוסר ברמה שהיינו מורגלות בסמינר.
גם אני מצפה להתקדם עם בעלי, יש דברים שאני יכולה לומר לעצמי, אחרי שאתחתן אשנה אותם... מהסיבה הפשוטה, שאז כן תהיה לי מסגרת רוחנית כלשהי.
לדעתי אתה יכול להיפגש לתאם ציפיות, ולדאוג שלא יהיה מקח טעות, לפחות מבחינת הבחורה עצמה.
נקודה למחשבה: הגיוני שבחורה תיקח בחור שהיא צריכה לקדם במקום שהוא יקדם אותה...?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 23:20 |
|
| |
אם היא הסכימה לשמוע עליך, זאת אומרת שגם עליך גמרו את ההלל.. לך לפגישה ושם תהיה כנה..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 17:06 |
|
| |
תלוי אם אתה מאמין בעצמך שאתה יכול שוב לעלות רוחנית.
כי אם כן, רחל גם התחנה עם רבי עקיבא כי ראתה בו מידות טובות, כי הוא היה מוכן להשתפר בשבילה. תחפש מישהי שתחזק אותך.
|
|
|
|
|