| נשלח ב-23/2/2012 20:53 |
|
| |
שמירת נגיעה בשידוכים
יצאתי לא מזמן עם מישהי, בחורה חרדית ליטאית, בסביבות גיל השלושים
יצאנו כמה פגישות ולאט לאט היא נפתחה והחלה לספר לי על קשר
שהיה לה עם בחור בעבר, קשר בו לא היתה שמירת נגיעה.
מצד אחד מאוד הערכתי את הפתיחות וגילוי הלב, מצד שני זה גרם לי לתחושה לא טובה.
בסופו של דבר נפרדנו, ועד היום אני עדיין בספק לגביה.
מה דעתכם, טעיתי?
אשמח לתגובות ענייניות ומעמיקות
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 21:10 |
|
| |
זה גרם לך לתחושה לא טובה בגלל העבר שהיה לה שהיא לא הקפידה על זה? או שלא הרגשת שהיא חושבת שזה היה לא בסדר?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 21:14 |
|
| |
אתה יודע מה מתאים לך ומה לא. ואני מבינה אותך מאוד
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 21:14 |
|
| |
השאלה מה זה נקרה לא שמרה על נגיעה? עד כמה?
ואם זה מפריע לך...
תוקן על ידי ירושלמית21 ב- 23/02/2012 21:14:51
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 21:19 |
|
| |
| משה852 כתב: |  | | יצאתי לא מזמן עם מישהי, בחורה חרדית ליטאית, בסביבות גיל השלושים
יצאנו כמה פגישות ולאט לאט היא נפתחה והחלה לספר לי על קשר
שהיה לה עם בחור בעבר, קשר בו לא היתה שמירת נגיעה.
מצד אחד מאוד הערכתי את הפתיחות וגילוי הלב, מצד שני זה גרם לי לתחושה לא טובה.
בסופו של דבר נפרדנו, ועד היום אני עדיין בספק לגביה.
מה דעתכם, טעיתי?
אשמח לתגובות ענייניות ומעמיקות |
|
למה זה גרם לך לתחושה לא טובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 21:22 |
|
| |
לדעתי היא טפשה לא כל דבר צריך לספר, ובטח לא בסיטואציה כזאת.. ככה שלא טעית, אא"כ אינלך בעיה עם טפשות ;)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 21:24 |
|
| |
לדעתי חשוב מאוד להבין איזה סוג של קשר היה לה עם אותו בחור... לא בכדי להצדיק את התוצאה אלא רק לנסות להבין קצת מעבר. בכל אופן, לכל אחד\ת יש נפילות.. כל אחד ברמה שלו...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 21:25 |
|
| |
| מגיבהבשקט כתב: |  | לדעתי היא טפשה לא כל דבר צריך לספר, ובטח לא בסיטואציה כזאת.. ככה שלא טעית, אא"כ אינלך בעיה עם טפשות ;) |
|
מאין לך מה הסיטואציה בו היא ספרה את זה שבכזו נחרצות את שופטת אותה?! אולי למשל הם דברו על קשרי העבר והעומק שהיה? אולי הם דברו על רגשות מהעבר הרחוק והקרוב..?!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 21:34 |
|
| |
אני חושבת שהוא צריך להסביר את עצמו יותר טוב ככה נבין יותר מה הענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 21:39 |
|
| |
קשה לי לענות על שאלותיכם כי אני עצמי לא סגור על זה, זה לא שחור ולבן אלא בעיקר אפור.
ברור שלא היה לי בכלל נעים לשמוע מה היא עשתה עם הבחור, מנגד מאוד הערכתי אותה על הכנות, שלדעתי היא מאוד חשובה.
יודגש שהיא סיפרה את זה בשלב בו הייתי מצפה לא להסתיר ממני דברים, למרות שאני יודע על כאלה שטוענים שלא מספרים על נפילות.
עד כמה היא נפלה? האמת שלא חקרתי אותה, התיאור שלה הביך אותה ואותי והעדפתי לא לחפור.
התיאור איך היא פגשה אותו ומה עשתה איתו נתן לי דמות של ״פרחה״ וסליחה על הביטוי!
בשורה תחתונה הסיפור הזה גרם לי ריחוק נפשי, שלא לגמרי ברור לי במדוייק האם זו היתה קינאה? מחשבה שהיא לא בחורה חזקה מספיק? האם זה פחד? או סתם טעות שלי...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 21:47 |
|
| |
אחרי ההסבר שלך אני חושבת כמו שכבר כתבתי, שאתה יודע הכי טוב מה מתאים לך ומה לא
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 21:53 |
|
| |
| משה852 כתב: |  | | קשה לי לענות על שאלותיכם כי אני עצמי לא סגור על זה, זה לא שחור ולבן אלא בעיקר אפור.
ברור שלא היה לי בכלל נעים לשמוע מה היא עשתה עם הבחור, מנגד מאוד הערכתי אותה על הכנות, שלדעתי היא מאוד חשובה.
יודגש שהיא סיפרה את זה בשלב בו הייתי מצפה לא להסתיר ממני דברים, למרות שאני יודע על כאלה שטוענים שלא מספרים על נפילות.
עד כמה היא נפלה? האמת שלא חקרתי אותה, התיאור שלה הביך אותה ואותי והעדפתי לא לחפור.
התיאור איך היא פגשה אותו ומה עשתה איתו נתן לי דמות של ״פרחה״ וסליחה על הביטוי!
בשורה תחתונה הסיפור הזה גרם לי ריחוק נפשי, שלא לגמרי ברור לי במדוייק האם זו היתה קינאה? מחשבה שהיא לא בחורה חזקה מספיק? האם זה פחד? או סתם טעות שלי...
|
|
עצם העובדה שאתה מתלבט, שגם לאחר זמן אתה עדיין חושב עליה, ואתה מהרהר אולי עשית טעות, מלמדת שהריחוק הנפשי שהיה לך בזמנו, לא בהכרח נבע מהעבודה שהיא לא מספיק צדיקה בשבילך, או שהיא לא ברמה הרוחנית שלך. אלא כמו שכתבת, סוג של קנאה.. סוג שהיא לא לגמרי שלך, נקודה שפשוט הרגשת שכביכול היא לא מיוחדת אך ורק לך, אלא עוד איזה מישו שם עליה אצבעות..
אם הבנתי נכון, אף שתחושתך מובנת.. אף שהרגשתך טבעית.. אבל עצם העובדה שהיא הייתה כנה איתך, זה מלמד שלמרות הנפילה שלה, למרות מה שהיא עברה, היא טיפוס מסור, טיפוס נאמן ומתמסר.. וזה רק נקודת זכות בעיקר בשבילך! כל אחד יש לו את הנפילות שלו, וכשזה מגיע לנפילות טבעיות, לנפילה שהגיונית במצבים מסוימים, אל לך להרגיש שהיא דפוקה (בפרט שהיא מצטערת על זה.) אלא ההפך להרגיש שהיא מזוככת יותר בעקבות הנפילה הזאת. בפרט שרוב רובן של אילו שאתה מחפש הם עברו מקרה כזה או אחר.
וגם אם הפריע לך התחושה שכאילו היא "פרחה" אחת שלא שומרת על עצמה (שזה עצמו מסקנה מוטעית ולא מוכרחת) או אחת רדודה, לכל אחד/ת יש הזדמנות שניה ושלישית, והמוסריות וההגינות היא שתתן לה את הצ'אנס הזה, שתבדוק האם היא באמת כזאת היום או שלא.
בהצלחה:)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 22:04 |
|
| |
| Lorein כתב: |  | | אחרי ההסבר שלך אני חושבת כמו שכבר כתבתי, שאתה יודע הכי טוב מה מתאים לך ומה לא |
|
זה בדיוק הנקודה שהוא מתלבט, ולכן הוא רוצה שתכתבי לו מה את מרגישה או היית עושה, ככה זה יעזור לו לברר ולחדד כצד זה או אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 22:15 |
|
| |
ואני דווקא חושבת.. שלתאר מה היא עשתה מראה על בעיה. כלומר. נפילה יש. ואולי אפשר להבין. תלוי בך כמובן. אבל.. התיאור? זה לבד היה מסייג אותי.
קחו דוגמא.. גרושה שתספר למועמד לנישואין הבא שלה מה היא עשתה עם הבעל הקודם.. לכולי עלמא היא לא עשתה איסור.. אבל זה דוחה לכשעצמו.
ולתשובה - הכנות יפה. אבל חכמה אין כאן. מילא לספר רק על הנפילה, זה מוערך. לספר מה היה שם???
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 22:15 |
|
| |
אוקיי עמקויות חשבתי שזה היה מספיק ברור. אני לא הייתי ממשיכה. כי לא מתאים לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2012 22:20 |
|
| |
לכתוב מה אנחנו היינו מרגישים לא ישנה כלום. אתה מחפש הצטדקות לאחר מעשה?
|
|
|
|
|