בית פורומים שידוכי חרדים

לא רוצה ללמוד אחרי החתונה!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/3/2012 14:53 לינק ישיר 

בעקבות ויכוח עם חברים חשובה לי דעתן של הבנות כאן בחור שלא רוצה להמשיך ללמוד אחרי החתונה, לא הכוונה מיד אלא תקופה של שנתיים או יותר ללמוד ואז לצאת לעבוד.

בפגישה עם בחורה שבראש שלו זאת אומרת היא לא מחפשת מישו שישב וילמד, ואני מניח שיש פה כאלה האם משנה הטרמינולוגיה לש הדברים? כלומר האם הוא לא רוצה להמשיך ללמוד כי הוא לא אוהב את זה או כי הוא לא מרגיש שהוא ממצה את עצמו או סתם בגלל פרנסה?!

אני מניח שאם אני יגיד לבחורה שאני לא רוצה ללמוד כי אני לא חושב שזה מה שצריך לעשות, אז בחורה שהתחנכה בחינוך חרדי לא ממש תאהב לשמוע את זה גם אם היא מעוניינת שבעלה ילך לעבוד מה שאין כן אם יש סיבה מאחורי הדברים אם זה משו פשוט כמו אדם שרוצה לחיות ברמה מסויימת את חייו והוא חושב שבתור אברך הוא לא יוכל לספק את זה ולכן הוא יוצא לעבוד זה די משנה כי אם נניח הוא נכנס למשפחה עשירה שתספק את צרכיו אז הנא כן ישאר באוהלה של תורה.

מה שאין כן אם זה בחור שמצהיר שהוא לא חושב שהוא יכול ללמוד יום שלם באמת אלא הוא יחףף ולא ילמד ולכן הוא מעדיף לעבוד אבל הוא מאד מעריך את הלומדים ואת מה שהם עושים, שאז בכל מקרה הוא ירצה לצאת לעבוד אחרי החתונה.

מבחינתי הכי גרועים הם אלה שאומרים שהם לא חושבים שזה מה שצריך לעשות, הם בעיני דומים לרבי עקיבא לפני שלמד שאמר ״ מי יתן לי תלמיד חכם ואנשכנו כחמור״ ( לפחות יש להם עתיד:) בקיצור, בחורה שלא חשוב לה שבעלה ישקוד על התורה יומם וליל, מה היא תרצה לשמוע מהבחור אם בכלל? אולי בכלל לא משנה מה הדעה של הבחור בעניין?

נ.ב. לבחורות שכן רוצות בחור שישב וילמד תחסכו ממני את ההטפות על כמה זה חשוב וכמה לא ראוי לומר כזה דבר בראש חוצות לפני החתונה, אני חושב שעדיף ככה מאשר כמה שנים אחרי החתונה מתחילים לריב על הנושא הזה.

סליחה מראש על הפיסוק והכתיבה, זה לא נכתב ממחשב כך שזה די קשה לעקוב אחרי זה.

תוקן על ידי אסיק_good ב- 16/03/2012 15:28:51

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2012 15:18 לינק ישיר 

פוהדוס123 כתב:

אתזה הבנו כבר מזמן....

אבל, בלי הטפות...אתה יודע את דעתי בנידון..., אולי תואיל בטובך לסבר את אוזנינו (עינינו) מה אתה כן חושב שצריך לעשות אם לא ללמוד תורה??? אתה חושב שבתור הגבר של הבית אתה צריך לפרנס? ותורה מה יהא עליה??? (אני לא שואלת מתוך אירוניה/הקנטה באמת מעניין אותי מה נראה לך!)... ואני חושבת חוצמיזה שיש הרבה בנות שזה בדיוק מה שהן מחפשות אני יכולה להציע לך את חברה שלי שהתווכחה איתי שלא יהיה אכפת לה והיא אולי אפילו רוצה שבעלה יצא לעבוד אחרי מס' שנים...אבל להתכתב בפורום???...היא בחיים לא תיגע בזה...קו אדום...(לקרוא את ההגיגים כאן היא כן מרשה לעצמה מידי פעם....אני מקווה שהיא לא תתפחלץ כשתקרא אתזה...)ואיחלה לי (מבחינתי בצחוק) שמי יודע...אם אני כן מעיזה אז אולי כך אמצא את חתני...אני חושבת שהבחורים שנמצאים כן יותר מתאימים לה מאשר לי אז אולי אחזיר אליה את איחוליה....!!!!...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2012 15:33 לינק ישיר 

מי אמר שזו דעתי בנידון? סה״כ ציטטתי ויכוח!! אני שואל לדעתך מי אמור לפרנס? האם שהאישה קורעת את עצמה זה המצב האידאלי? מה על ההתחייבות בכתובה שהבעל ילך ושיעבד את עצמו כדי לפרנס את אישתו? תורה מה תהא עליה? אם אדם לומד שעתיים ביום ולא יום שלם? הוא לא מספיק טוב? עוד נקודה קטנה, האם נראה לך שכל בחור ובחור מתאים ללמוד יום שלם? מה אם אלה שעושים את זה מתוך לחץ חברתי שם נמצאים בכולל ומתבטלים שם? ואני לא בא להכליל וכמובן אני מעריך את אלה שכן יושבים ולומדים, העניין הוא שאני יותר מעריך את מי שהולך עם האמת שלו ולא בורח ממנה ושולח את אישתו להביא כסף בזמן שהוא מתבטל. לטעמי, ואני לא חושב שזה מה שיקרה, אבל לפחות לא יהיה עליה את הלחץ, האשה לא אמורה לעבוד מכיון שאני ריאלי ויודע שהיא כן תעבוד, ואולי יותר נכון אני גם רוצה אחת שתרצה לעבוד ולא איזו מישי חסרת אמביציה, אבל אני לא רוצה שיהיה עליה לחץ של פרנסה אלא שתעבוד בכיף שלה, והראש שלה יהיה יותר בילדים ובבית מאשר בעבודה, לא נראלי שיש מי שיחלוק עלי שזאת האידיליה! אני לא אוהב להשתמש בזה כי זה מיד מקטלג אותך כאלה שמטיפים נגד הלימוד ואני לא מהם!!! אבל אנחנו כיהודים שחיים על המסורת שלנו לא צריכים לשכוח מה עשו גדולי האומה שלנו בנוסף ללימוד התורה אם בדורות מוקדמים מאד כמו התנאים והאמוראים ואם בדורות אחרונים כמו החפץ חיים! ולא, אני לא החפץ חיים ולוואי שהייתי, אבל לפסול על הסף ולקחת חלק בגישה המזלזלת שאותם אנשים הם אנשים פסולים ורק מי שלומד יש לו מקום של כבוד זו טעות מרה!!! הרי אם רבי יוחנן הסנדלר היה חי היום היית את מסתכלת עליו? או רבי יצחק הנפח? אז עשי חשבון עם עצמך איפה נמצאים סדרי העדיפויות שלך? ויותר חשוב, למה הם נמצאים שם??? ורק לקשיי ההבנה שפה אני יחזור שוב על דעתי, אני מאאאאאאאאאד מעריך את הלומדים ואני מאחל לעצמי שאני יהיה מהם עד ליום מותי, בנוסף להערכתי זו אני גם ריאלי!!

תוקן על ידי פוהדוס123 ב- 16/03/2012 15:42:23

תוקן על ידי פוהדוס123 ב- 16/03/2012 15:51:51

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2012 15:36 לינק ישיר 

חדשונט נהניתי לקרוא את מה שכתבת ואני מסכימה איתך...
אבל הוא מראש ביקש לא לרשום לו הטפות על בחור שלא לומד ודברים בסגנון...
מה שכן כמו שיש בחורים שלא מעוניינים ללמוד כי זה לא בשבילם כי לא מעניין אותם ח"ו או לא אוהבים את זה
ככה גם יש בחורות מהצד השני שלא מעוניינות בדיוק באותו בחור שיושב ולומד אלא להפך מעוניינות בבחור כמו שתיארת.
אז כמו המטאפורה המאוד מפורסמת של סיר ומכסה ככה גם פה...
בחור א' יקבל בחורה שרוצה את הא' הזה... אז לדעתי כן יש לומר את מה שהוא חושב רק לא מיד כי יש בנות שירצו את זה אבל לא יהיו מוכנות להודות בזה בינן לבין עצמן לבין משפחתן וזה ירד

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2012 15:36 לינק ישיר 

זה היה אמור להיות נראה אחרת מחינת החלוקה של השורות הבעיה היא, אבל משו השתבש ואין לי כוח לתקן

תוקן על ידי פוהדוס123 ב- 16/03/2012 15:40:12

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2012 15:42 לינק ישיר 

קודם כל, אם הוא יהיה כנה ויאמר את זה בלי לסובב.. ואח"כ שאגלה את זה זה כבר משהו.
דבר שני. אחת שרוצה בעל שילמד ולא כי כך חינכו אותה.. אלא כי זוהי השקפתה הטהורה.. לא לעניין שתסכים לקחת אחד שירצה לעבוד בהמשך. מתוך רצון. כלומר.. כן יתכן שבהמשך יהיה צורך.. וגבר, כידוע, לא יכול ללמוד בנחת כשלחץ פרנסה דוחק בו. ואז ההתייחסות שונה.
בחור שרוצה לצאת לעבוד מתוך אידיאל, צריך לחפש גם אחת שתהיה מוכנה לזה - מתוך אידיאל. בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2012 15:45 לינק ישיר 

אני מראש שאלתי לדעתן של אלה שלא בהכרח רוצות אחד שישב וילמד ברור שמי שרוצה אחד כזה אין לה מה להביע בנושא אגב חדשונט היה לי די ברור כשכתבתי את ההודעה שתהיה את האחת שתקפוץ על הכותרת, יפה לך על היוזמה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2012 15:46 לינק ישיר 

עדיין בין אלו שרוצות אחד שעובד יש את החלוקה בין הצורך לבין הרצון מאידיאל.. ועל כן הגבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2012 16:11 לינק ישיר 

פוהדוס123 כתב:
אני לא רוצה ללמוד כי אני לא חושב שזה מה שצריך לעשות,

פו הדוס! את הנ"ל אתה כתבת... ואני שאלתי אז מה אתה כן חושב שצריך לעשות? מבחינתי האידיליה זה שבעלי ילמד ואני אשב בבית ואגדל את ילדיי בכיף... לא תמיד האידיליה אפשרית ומאחר ויותר חשוב לי שבעלי יישב וילמד תורה ואני אעבוד מאשר שבעלי יפרנס ואני אגדל את הילדים בכיף אז אני מעדיפה לוותר ולצאת ולעבוד וכבר מעכשיו אני גם לומדת מקצוע שווה וזה לא קל בכלל כל זה כדי שהפרנסה שאני אביא תפרנס בכבוד בית שמחזיק ת"ח!!! שאצליח אני לפרנס בכבוד בית של תורה!!! אני גם רוצה חלק בתורה ונכון שזה בעייתי אם האברך הולך לכולל ומתבטל שם אבל התורה שהוא ביטל שם...נחשבת בשבילי! בשמים מחשיבים לי אותה! ואילו אחד שיוצא לעבוד....התורה שהוא היה יכול ללמוד בזמן הזה שהוא עובד לא נחשבת לאשתו! הרי נשים במאי זכיין???? ואיך בדיוק עלתה בליבי המחשבה שתקפיץ את ר' יוחנן הסנדלר ושאר גדולי ישראל שעסקו במשו לפרנסתם.... כל המודרניים והאלו שחפצים לצאת ולעבוד טוענים את הטענה הזו! אבל הטענה הזו איננה שוות ערך!!! תהיה ירא שמים וצדיק כמו ר' יוחנן ואם כבר הזכרת את רמת החיים שאתה רוצה להגיע אליה והתור אברך לא תוכל להגיע לרמת חיים הזו אז תהיה בטוח שר' יוחנן הסנדלר יצא לעבוד כדי שנטו יהיה לו למשפחתו לחם לאכול ובגד ללבוש והוא לא חיפש להגיע לאיזושהי רמת חיים ב"היי" ולא לפרנס בעלי בתי מלונות וכיוצ"ב....
ולא אמרתי שאחד שיושב ולומד שעתיים ביום טוב יותר מאחד שלומד יום שלם...אני מניחה שהרוב במציאות בשטח מוכיח אתזה ואני ממש לא מעוניינת להכנס לויכוח על זה! מה גם שהרבנים בדורנו אומרים שאם האשה אומרת שקשה לה חייב הבעל לצאת ולהביא פרנסה!!! אז גדולי הדור שלנו חושבים על הכל!!!! ואם בסופו של דבר יהיה קשה לאשה להביא פרנסה ולגדל את הילדים יהיה חייב הבעל לעשות אתזה...
ואני מצטערת אם זה נשמע הטפה לא לזה התכוונתי!!! אז תיקחו אתזה כדיון ולא ח"ו הטפה!

תוקן על ידי חדשונט ב- 16/03/2012 16:18:56

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2012 16:34 לינק ישיר 

פוהדוס, היה קשה לי קצת להבין מה בדיוק אתה שואל. (לא ברור בדיוק מה שאלת ואיפה אתה ענית לעצמך..)
בכולופן, אם אתה שואל אם זה משנה מה הסיבה שעומדת מאחורי הרצון להתחיל לעבוד אחרי החתונה, אז אני אסביר לך ממבט של בחורה שמגיע מבית חרדי, שלא רואה את עצמה בהמשך החיים שלה לאחר החתונה כאחת שעול הפרנסה של הבית עליה, מגדלת ילדים וגם עובדת בבית... ובעלה יושב ולומד מהבוקר עד הלילה. היא יכולה להיות בחורה מצויינת, שאכפת לה שהבית שלה יהיה בית טוב, והילדים שלה יגדלו להיות ילדים טובים ומחונכים. היא רוצה שבעלה יהיה ירא שמים שיהיה אכפת לו מהדברים החשובים, שהכיפה לא תהיה הסממן היחידי שהוא יהודי.. שיהיה חשוב לו מתפילות, מהלכה וכ"ו. אבל כן. היא רוצה שהוא יצא לעבוד אחרי החתונה, שיהיה זה המרכזי שמפרנס.

לשבת וללמוד כל היום זה לא הדבר היחידי שחשוב.. בחור שיושב ולומד ואין לו את כל הדברים הנ"ל לא שוה כלום!

אחרי כל ההרצאה הזאת, לבחורה כזאת יהיה משנה מאיפה מגיעה הסיבה לזה שהבחור החליט לא להמשיך ללמוד,
אם זה סתם כי לא בא לו והוא לא חושב שזה בכלל חשוב. אז משהו פגום לו ברוחניות.. ולא יבואו לו הרבה דברים חשובים אחרים. 
אבל יש בחורים שפשוט לא בנויים לזה, קשה להם לשבת וללמוד כל היום- היא תדע להבין את הבחור הזה גם מאחורי המילים ולראות מה חשוב לו באמת...

תוקן על ידי נעמה10 ב- 16/03/2012 16:40:04

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2012 16:35 לינק ישיר 

אני אחת כזאת שרוצה אחד שיעבוד אך  מקוצר הזמן אגיב בהזדמנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2012 20:10 לינק ישיר 

מי שלא מעוניין ללמוד אפילו אם לא יהיה חסר לו כסף, מהסיבה שהוא לא עקבי, זה מראה על חוסר אחריות וחוסר עקביות גם בעוד דברים שיידרשו ממנו בעתיד ולא תמיד יהיה לו נוח וכיף לעשות אותם.. אז מהסיבה הזאת זה לא יתאים להרבה בנות שאצלם אחריות ועקביות זה בראש סדר העדיפויות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2012 20:11 לינק ישיר 

חדשונט כתב:
אני לא רוצה ללמוד כי אני לא חושב שזה מה שצריך לעשות,
פו הדוס! את הנ"ל אתה כתבת... ואני שאלתי אז מה אתה כן חושב שצריך לעשות? מבחינתי האידיליה זה שבעלי ילמד ואני אשב בבית ואגדל את ילדיי בכיף... לא תמיד האידיליה אפשרית ומאחר ויותר חשוב לי שבעלי יישב וילמד תורה ואני אעבוד מאשר שבעלי יפרנס ואני אגדל את הילדים בכיף אז אני מעדיפה לוותר ולצאת ולעבוד וכבר מעכשיו אני גם לומדת מקצוע שווה וזה לא קל בכלל כל זה כדי שהפרנסה שאני אביא תפרנס בכבוד בית שמחזיק ת"ח!!! שאצליח אני לפרנס בכבוד בית של תורה!!! אני גם רוצה חלק בתורה ונכון שזה בעייתי אם האברך הולך לכולל ומתבטל שם אבל התורה שהוא ביטל שם...נחשבת בשבילי! בשמים מחשיבים לי אותה! ואילו אחד שיוצא לעבוד....התורה שהוא היה יכול ללמוד בזמן הזה שהוא עובד לא נחשבת לאשתו! הרי נשים במאי זכיין???? ואיך בדיוק עלתה בליבי המחשבה שתקפיץ את ר' יוחנן הסנדלר ושאר גדולי ישראל שעסקו במשו לפרנסתם.... כל המודרניים והאלו שחפצים לצאת ולעבוד טוענים את הטענה הזו! אבל הטענה הזו איננה שוות ערך!!! תהיה ירא שמים וצדיק כמו ר' יוחנן ואם כבר הזכרת את רמת החיים שאתה רוצה להגיע אליה והתור אברך לא תוכל להגיע לרמת חיים הזו אז תהיה בטוח שר' יוחנן הסנדלר יצא לעבוד כדי שנטו יהיה לו למשפחתו לחם לאכול ובגד ללבוש והוא לא חיפש להגיע לאיזושהי רמת חיים ב"היי" ולא לפרנס בעלי בתי מלונות וכיוצ"ב....
ולא אמרתי שאחד שיושב ולומד שעתיים ביום טוב יותר מאחד שלומד יום שלם...אני מניחה שהרוב במציאות בשטח מוכיח אתזה ואני ממש לא מעוניינת להכנס לויכוח על זה! מה גם שהרבנים בדורנו אומרים שאם האשה אומרת שקשה לה חייב הבעל לצאת ולהביא פרנסה!!! אז גדולי הדור שלנו חושבים על הכל!!!! ואם בסופו של דבר יהיה קשה לאשה להביא פרנסה ולגדל את הילדים יהיה חייב הבעל לעשות אתזה...
ואני מצטערת אם זה נשמע הטפה לא לזה התכוונתי!!! אז תיקחו אתזה כדיון ולא ח"ו הטפה!

תוקן על ידי חדשונט ב- 16/03/2012 16:18:56

יש לך בעיה קשה בהבנת הנקרא כך שאני לא יודע איזה מקצוע את מצליחה ללמוד. שמת לב שהעלתי מה דיון שהוא בעצם ויכוח בין בחורים שכל אחד הביע את דעתו, אני ציטטתי את זה כך. וכתבתי הודעה נוספת שגם שם הבהרתי את דעתי בעניין שמה אני חושב צריך לעשות. אז תרשי לי לעשות את זה שוב בשבילך. אני כן חושב ויודע שזה מה שצריך לעשות!!!!!! מה אני בנוי לעשות?? נראלי שאת כבר יודעת, אולי מפאת הסיבה שיש לך בעיות בהבנה אני אכתוב שוב אני לא אחד שבנוי לעשות את זה הרבה זמן לאורך שנים. אני בפגישה עם בחורה יאמר את הסיבה הזו, עניינה אותי דעתן של הבנות בעניין בעקבות ויכוח שהיו כאלו שטענו שלבחורות שלא רוצות בחור שילמד לא ממש משנה הסיבה. אני לא הסכמתי עם העניין. אני מקווה שעכשיו דעתי ברורה לך, אם לא רק תכתבי ואני אסביר שוב. עכשיו לגבי הזכות שלך בתורה, הזכות היותר גדולה היא שלילדים יהיה אבא לומד ואמא פנויה ורגועה בשבילם כאשר זה לא קורא אז לפחות הבעל יושב ולומד כאשר שניהם לא קורים ואבא מתבטל והילדים מקבלים אמא קצרת רוח שחוזרת ממוטטת מהעבודה בחמש אחר הצהריים ורק מחכה שהילדים ילכו לישון, או במקרים יותר גרועים בבוקר מביאים את הילד למעון מלוכלך עוד מהלילה ומבקשים מהמטפלת שבארבע שלוקחים אותו הוא יהיה כבר מוכן לשינה. איפה בדיוק החלום שלך מתממש? או שאולי את לא מספיק ראילית בעניין? אני די בטוח שיותר ממה שהתפקיד של אשה זה שבעלה ילמד תורה היא צריכה לתפעל בית ולגדל ילדים בנחת, אם היא מוכנה לוותר או לדרוש מעצמה יותר בשביל שבעלה ישב וילמד יפה מאד. אבל שילמד באמת!!! נושא אחרון ומעט צדדי, אני יהיה מאד לא מרוצה אם אישתי לא תהיה אמיתית וכנה איתי לגבי מה שעובר עליה ומה שהיא עושה בעבודה אם בעינייך זה לגיטימי שבעלך יתבטל בכולל העיקר הזכויות שלך, הייתי ממליץ לך להתבונן בעניין.

תוקן על ידי פוהדוס123 ב- 17/03/2012 20:55:52

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/3/2012 20:47 לינק ישיר 

אתה מוזמן להסביר למה אתה לא מסכים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2012 20:54 לינק ישיר 

את מוזמנת לומר מה הוא כתב שכל כך מהר הוא התחרט?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/3/2012 20:58 לינק ישיר 

הוא ציטט מה שכתבתי וכתב: לא מסכים!
ובדיוק שהגבתי אז הוא מחק..
אז החלטתי להשאיר :)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לא רוצה ללמוד אחרי החתונה!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext