בית פורומים שידוכי חרדים

אילו תכונות אתם/ן מחפשים/ות אצל עצמכם/עצמכן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/3/2012 23:00 לינק ישיר 
אילו תכונות אתם/ן מחפשים/ות אצל עצמכם/עצמכן

אחרי שני אשכולות (אילו תכונות בנות מחפשות אצל בנים? ואילו תכונות בנים מחפשים אצל בנות?) שהועלו בשבוע האחרון יצא לי לחשוב עם עצמי מה בכלל אני מחפש מעצמי, או לייתר דיוק לאלו תכונות אני שואף להגיע...

כשקראתי את שני האשכולות, ראיתי דעות כאלו וכאלו ואני שאלתי את עצמי למה בכלל שהוא/היא יקבלו את מה שהם שואפים? האם זה פייר שהיא תשאף לדברים שבכלל לא קיימים אצלה? האם זה הוגן שהוא יקבל בחורה עם תכונות מסויימות כאשר הוא בכלל לא כזה?...  

מעניין אותי לדעת למה כל אותם אלו שהגיבו, בחרו במה שבחרו כתכונות חשובות ומהותיות יותר לחיים וזה מה שהם מחפשים אצל השני/השניה. האם זה כי הם מחפשים את ההפכים או כי הם מחפשים את ההתאמה...

במילים אחרות אני שואל האם התזה שהפכים נמשכים היא נכונה? או שפשוט התכונות הללו קיימות אצלם וכאלו הם רוצים גם מהחצי המשלים?...

ומכל הנ"ל לזה אני חותר... האם יצא לכם פעם לשאול את עצמכם מהם היתרונות והחסרונות הקיימים אצלכם? והאם את החסרונות ניתן לשפר ולהפוך ליתרונות?
במיוחד בתקופת השידוכים שזהו פרק זמן מאוד מעניין אצל כל אחד ואחת זה הזמן שנבדוק את עצמנו אנו, כי מאותו מקום שאנו בוחרים את התכונות החשובות והמהותיות לנו לחיים עומד/ת הבחור/ה שגם לו/ה יש שאיפות (לא חייב להיות שהשאיפות הן זהות אבל עדיין קיימות שאיפות) וגם הם רוצים להגשים את חלומם ושאיפותם...

אני לא יודע האם את מה שניסיתי לומר הצלחתי להעביר בכל הנ"ל. אבל במילים ענייניות יותר כל מה שניסיתי לומר זה-
שלפני שאנו מחפשים תכונות אצל אחרים אנו צריכים לחפש את התכונות אצל עצמנו ואח"כ לחפש אצל אחרים...

ויכול להיות שהייתי יכול לחסוך מכם את הביזבוז של  דקות הקריאה ולהסתפק בכותרת עצמה... 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2012 23:03 לינק ישיר 

זה המחלוקת בין הפילוסופים ששכחתי את שמם, מהי חברות אמת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/3/2012 23:14 לינק ישיר 

נתי 
והתשובה שלי: חלק וחלק.. יש מידות שיש לי ואני פשוט לא אסבול אם גם לו לא יהיה אותם,
ויש מידות שפשוט אני צריכה ללמוד ממנו..  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/3/2012 23:15 לינק ישיר 

אני אישית משתדלת להתאים את הציפיות שלי למה שאני...אני לא מצפה למושלמות...ואם יש משו שאני רוצה שיהיה לו, אני משתדלת לעבוד על זה אצלי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/3/2012 01:32 לינק ישיר 

נתי, קשר עמוק יוכל להיות בין הדומים. קשר טוב אך פחות עמוק בין המשלימים.
אני מחפשת את הדומה לי (לא הזהה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/3/2012 01:39 לינק ישיר 

אני חושב להיפך. דווקא בין המשלימים הקשר הוא הרבה יותר קשר, פשוט משלימים אחד את השני

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/3/2012 01:45 לינק ישיר 

נמק.
אני סבורה שהחוסר בדמיון גורם לחוסר הבנה ברמות העדינות יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/3/2012 02:16 לינק ישיר 

אין לי כח לזה עכשיו, בפעם אחרת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/3/2012 13:53 לינק ישיר 

נתי שיחקת אותה עם האשכול!
אני מחפשת תכונות מסויימות שדומות לשלי ובהם חשובה לי ההתאמה כגון אינטליגנציה, אחריות אישית וכדומה כי זה גם די קשה כשיש הבדלים משמעותיים..
תכונות אחרות שאצלי חסר והם חשובות- הייתי רוצה שיהיו בבחור. בינתיים לא פירטתי איזה וזה גם לא משנה.

תמיד יש שאיפה להיות יותר טוב ממה שאני עכשיו, ועם השאיפה יש גם התקדמות ב"ה. וזה הכי חשוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2012 14:36 לינק ישיר 

וואו! נתי...באמת שכוייח על האשכול....
חומר למחשבה שכל אחד ואחת צריך\ה לקחת אתזה לתשומת ליבו בתקופה הזו... מה אני? מה יש בי? מה אני מחפשת? מה אני רוצה מעצמי ומבעלי לעתיד?? מה יותר חשוב תכונה X או שמא תכונה Y???
הרי לא לכל אחד יש את כל מה שאני רוצה!...
באופן כללי אני חושבת שיש תכונות שבהן חייבים דמיון בין בני הזוג ויש תכונות שניתן להגיע לקשר עמוק דווקא עם ההשלמה... ז'תומרת חייבים כאן שילוב של מה שיש לי עם קצת מה שאין לי... ואני אנסה לתת דוגמא אני מקווה שהיא תהיה יעילה ולעניין זה מה שעולה לי בראש עכשיו...נאמר אחת נקיה ומסודרת בצורה אבסולוטית....עלולה להגיע להתנגשויות רבות עם אחד שאיננו כזה...וכאן חייב דמיון...לא אומרת שיהיה נקי ומסודר באותה רמה אבל שיהיה נקי ומסודר באופן דומה\מתקרב אבל אחד תוסס יכול בהחלט להגיע לעמק השווה עם אחת עדינה, אם ע"י התקרבות\שינוי בתכונה זו אחד לשני או ככה...איך שזה...בהשלמה...(הבאתי דוגמאות מהמציאות...)... חוצמיזה כמו שאמרה לוריין תמיד (בד"כ) יש שאיפה להיות טובים יותר, ובהתאם לזה גם רמת הציפיות מהצד השני עלולה להיות קרובה יותר לשאיפות מאשר למציאות-עוד נקודה למחשבה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2012 09:43 לינק ישיר 

scaaron כתב:
זה המחלוקת בין הפילוסופים ששכחתי את שמם, מהי חברות אמת.

אין לי מושג בין מי למי המחלוקת והאמת שזה גם לא מעניין אותי, אבל בכל זאת דעתי היא- שחברות אמיתית זה להיות עם האדם בלב ובנפש כמו גוף אחד,  להרגיש מה שהוא מרגיש , לחוות מה שהוא חווה, לכאוב, לדמוע אך גם להבין, לתמוך ובעיקר להיות לצידו ברגעים של קושי, ברגעים של חולשה, ברגעים שלא תמיד הכל מתנהל כפי שצריך, חבר טוב זה אדם שאני אגן בגופי למענו, אוהב אותו כמו שהוא מבלי רצון לשנותו ואהיה עימו תמיד.

חברים עבורי הם בלב ובנפש, חברים טובים עבורי אני אתן את הלב והנשמה, חברים טובים שלי אני אאבק את מאבקם, אכאב את כאבם, אשמח בשמחתם, ארגיש אותם, אוהב אותם ואתן להם את ההרגשה שהם יכולים לסמוך עליי בכל דבר, אני אהיה להם כתף, אני אהיה למענם ובשבילם, אני אפרגן, אני אתמוך, אני אעביר להם את התחושה שאני כאן למענם, שנבראתי בשבילם- להיות עבורם. ובעיקר אני אתן להם את מלוא האהבה, הכנות והאמון לאהבת אמת.

תוקן על ידי nati1989 ב- 21/03/2012 09:46:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2012 16:25 לינק ישיר 

האמת שיש לי הרבה בנושא, ואינלי ממש כח לכתוב עכשיו, אז בהזדמנות הראשונה.. 

תוקן על ידי פוהדוס123 ב- 21/03/2012 16:46:34

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2012 16:46 לינק ישיר 

ולאחר קריאה יותר מעמיקה של ההודעה, ובכדי לחסוך פלספנות מיותרת..

אני יסכם את הדעה שלי כך כמעט כל הדברים שאני מחפש, אני מאמין שיש לי אותם ואם לא, אני וודאי רוצה שיהיו לי אותם. בשורה התחתונה אם אני יחתוך חד משמעי על משו מסויים?! זה אתה יכול לראות באשכול של שיר.

תוקן על ידי פוהדוס123 ב- 21/03/2012 16:46:03

תוקן על ידי פוהדוס123 ב- 21/03/2012 16:47:19

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2012 23:37 לינק ישיר 

יש סיפור כזה שתמיד מוכרים בסמינר:
מבקשים מבנות לכתוב תכונות שהן רוצות שיהיו בבן זוג.. הם ממלאות עמוד שלם בכל התכונות הכי מקסימות בעולם
ואז מבקשים מהן להפוך את הדף ולכתוב למה שבחור כזה ירצה אותן..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2015 07:43 לינק ישיר 

ועוד אשכול שאשמח לשמוע את דעתכם (החדשים/ ותיקים שאינני מכיר)...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2015 13:31 לינק ישיר 

הכי מומלץ בשידוך זה לקחת את הדומה,
וכמה שיותר דומה.
כי ממילא איש ואישה הם עולמות שונים.

השאיפה שלי זה להיות ולהרגיש בחירות ריגשית
כמה שיותר, לחיות טוב, ולהתענג בכל המישורים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אילו תכונות אתם/ן מחפשים/ות אצל עצמכם/עצמכן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext