בית פורומים שידוכי חרדים

בואו נסגור ווארט...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/3/2012 00:34 לינק ישיר 
בואו נסגור ווארט...

טוב חברים...כבר הרבה זמן שהרעיון של אשכול כזה מנקר בראשי...
והודות למצב הקשה... זה נתן לי את הדחיפה מה שנקרא "הקש ששבר"...
באשכול הזה... כל אחד (אני כותבת בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד אבל הכתוב מתייחס שלני המינים ;)...) יכול להביא ציטוטים או מאמרים או כל דבר ווארט או חיזוק ששמעו אוזניו או שקראו עיניו...
כמובן שמן הראוי שזה יהיה קשור לנושא השידוכים אבל כל חיזוק שהוא יתקבל בברכה...
לפעמים אנשים מקבלים איזה קש (ששובר גב של גמל) ונשברים... ולפעמים אני שומעת \ קוראת כאלה חיזוקים מחזקים... עד עכשיו יצא לי להביא כמה בסמול... אבל לא כולם קוראים את הסמול (לפחות  לא מגיבים שם...)
אז החלטתי שלא יזיק לפתוח אשכול כזה של כעין פינה תורנית או פינת חיזוק...
אז החיזוק הראשון שלי הוא ציטוט של הרב שטיינמן (קיבלתי אותו במייל אבל לא משנה מאיפה החיזוק מגיע..וחכם\ה קורא\ת פעמיים ;)... ) קבלו:

חייבים להתחזק ולהתפלל בלי סוף!!!!
שיחה של הגרי"ל שטיינמן שליט"א שעוררה אותי מאד. מקווה שתהיה לתועלת.

בשיעורו השבועי (מוצאי השבת שעברה) כמדי מוצאי-שבת, התייחס מרן ראש הישיבה הגאון רבי אהרון לייב שטיינמן, לאשפוזם של גדולי ישראל בתקופה האחרונה, החל ממרן הגרי"ש אלישיב, המשגיח הגר"מ סלומון, הגרח"פ סלומון ואף הבדיל האדמו"ר מויז'ניץ זצוק"ל, שנפטר לבית עולמו.

"לאחרונה הקדוש-ברוך-הוא עושה שיהיו הרבה אנשים שהרבים צריכים להם שיהיו חולים", פתח מרן ראש הישיבה את דבריו, " הקדוש-ברוך-הוא מתאווה לתפילתן של צדיקים, וכל לומדי התורה הם צדיקים. צריך לדעת שיש גוי רשע באיראן שמכין אגרויס'ע בומבע'ס, הוא רוצה להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים מטף ועד זקן. אבל בגלל שדיברו על-זה כל-כך הרבה, אנשים כבר התרגלו ואף אחד לא מתפלל על-זה, כולם חושבים, נו, השם יעזור ולא יקרה כלום, והמה כסילים לא הבינו, יש גזירה בשמים.
אבל הקב"ה רחום וחנון, ומתאווה לתפילתנו, אזי הקב"ה מנסה לזעזע אותנו בכל דרך העיקר שכבר יתפללו. צריך לדעת שכל פרק תהילים, אפילו אם נראה שלא עוזר, שהנה הצדיק אבד וכביכול אין שם על לב על תפילתנו, צריך לדעת שאצל הקב"ה שום דבר לא מתבזבז מה שלא יועיל לפה יועיל לדברים אחרים.
הקב"ה רוצה שבכל העולם יתפללו, הנה אצל הגרי"ש רואים שמתפללים והרופאים החילונים שלא מאמינים עומדים תמהים, מימיהם לא ראו כאלה ניסים גלויים והכל בזכות התהילים, ועדיין צריך הרבה רחמי שמים.
לפעמים בן אדם חושב, יש כל-כך הרבה אנשים שיגידו תהילים, או שהוא חושב, נו זה ממילא לא רב משלנו, זה רב של אחרים, צריך לדעת שהמחשבה לא נכונה, ובכל-אופן כל פרק תהילים חשוב. הנה עכשיו יש מצב שלכל אחד יש סיבה לומר תהילים גם בחוץ-לארץ, וגם אצל כולם, והקב"ה יעזור לעם ישראל בכל מיני דברים שאנו צריכים שמירה.
הגיע אצלי מישהו ואמר, מי אמר שצריך לבטל תורה לומר תהילים, יהודים כל-כך זקנים כבר, אמרתי לו, 'מה הם חייבים מיתה?', יהודי צריך לדעת שכל רגע של חיים זה זכות ובצדיקים יש עניין מיוחד שיחיו עוד ועוד. הקב"ה מתאווה לתפילתן של צדיקים, רק התפילה שלנו יכולה להועיל, אנשים לא מבינים או שהם מעדיפים לא לחשוב ולהבין כמה המצב שלנו כאן בארץ-ישראל הוא מסוכן וכל רגע פה זה אימה ופחד ואלמלא הקב"ה מצילנו מידם הכל היה תוהו ובוהו חס-ושלום, ולכן הקב"ה מנסה אותנו בכל דרך שאולי תגרום להתפלל כדי למלאות המאגר של התפילות. השם יעזור שיהיה לכולם רפואה שלימה במהרה".

שנשמע ונתבשר תמיד בשורות טובות!!!

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2012 00:54 לינק ישיר 

ישר כוח
אמן ואמן :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2012 00:56 לינק ישיר 

ווארט נוסף ששמעתי וקשור ישירות לנושא השידוכים...
הפסוק "...אשא עיני אל ההרים מאין יבוא עזרי עזרי מעם ה'...."
"אשא עיני אל ההרים"- אלו הצדיקים שאנחנו לא מפסיקים לפקוד את קבריהם ומתחננים אנא ה' הושיע נא!!! תביא לי את הזיווג שלי...הנה הגעתי עד לצדיק.... והתחושה שאנחנו מקבלים היא "מאין יבוא עזרי"- עזרי- האשה...עזר כנדו... אלא שעלינו לזכור תמיד תמיד תמיד... "עזרי מעם ה'"- מאת ה' ולא מאת השדכן\נית ולא משום מקום אחר!!!!! האחד והיחיד שאחראי לנושא הזה הוא ה'!...
אז תזכרו תמיד... "עזרי מעם ה'" ...
בקרוב אצלינו ;)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2012 01:03 לינק ישיר 

הפעם הראשונה שיש את הצירוף לא טוב בתורה זה בהקשר של לא טוב היות האדם לבדו, והנה לכם אופציה נוספת כאשר אתם מתפללים שאתם רוצים שיהיה לכם טוב ( ולא משנה ממי שמעתי את זה הוא לא מתאים לרוח הפורום)

תוקן על ידי פוהדוס123 ב- 27/03/2012 01:02:28

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2012 01:10 לינק ישיר 

יכול מאד להיות שאני טועה אבל לדעתי ריכוז כזה של מאמרי חיזוק עלול לגרוע כשקוראים הכל בבת אחת... מדי פעם צריך לקרוא איזה מאמר מחזק וזהו, והקב"ה כבר מסובב את זה שבדיוק האדם שצריך חיזוק בנקודה מסויימת יקרא את אותה הודעה שמחזקת באותו נושא. ריכוז כזה קצת הורס את הטעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2012 01:17 לינק ישיר 

רועי... לא התכוונתי שיהיה פה פיצוץ של הודעות כל יום אבל אני חושבת שמן הראוי שבפורום כזה יהיה איזשהו אשכול תורני מחזק.... בס"ה לא כל יום שומעים או קוראים כאלו דברים...
מידי פעם אני שומעת או קוראת וזה סתם מבאס לשים אתזה בסמול שאחרי שתי שניות זה נעלם בתהום... ולפתוח לזה אשכול בפני עצמו (לכל חיזוק) נראה לי קצת... בקיצור זה מה שיצא... כולי תקווה שזה יפרח וישגשג!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2012 10:03 לינק ישיר 

חדשונט, שכוייח על הרעיון.!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2012 10:24 לינק ישיר 

חדשונט כתב:
רועי... לא התכוונתי שיהיה פה פיצוץ של הודעות כל יום אבל אני חושבת שמן הראוי שבפורום כזה יהיה איזשהו אשכול תורני מחזק.... בס"ה לא כל יום שומעים או קוראים כאלו דברים...
מידי פעם אני שומעת או קוראת וזה סתם מבאס לשים אתזה בסמול שאחרי שתי שניות זה נעלם בתהום... ולפתוח לזה אשכול בפני עצמו (לכל חיזוק) נראה לי קצת... בקיצור זה מה שיצא... כולי תקווה שזה יפרח וישגשג!

לא התכוונתי לקלקל או משהו, שיהיה בהצלחה ובע"ה לתועלת הקוראים ולחיזוק בטחוננו בו יתברך

תוקן על ידי roeiuzan ב- 27/03/2012 10:25:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2012 11:18 לינק ישיר 

רעיון מקסים - 
פשוט תודה....!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2012 13:29 לינק ישיר 

טוב אז לאחר שמיעת קיטוריהם של חברי וחברות הפורום לגבי ניקיונות פסח...
מצאתי משהו נורא יפה שיחזק את כולנו קצת לקראת פסח...הרב פינקוס זצ"ל כותב בספרו תפארת שמשון מתוך ההגדה של פסח:

בהיותי  בחור בישיבת בריסק התגוררתי בדירה משותפת עם עוד בחורים, ובליל בדיקת חמץ נותרתי לבדי בחדר מגורי. בשעה המיועדת נהגתי כמצווה עלינו מחז"ל מדינא דרבנן "אור לארבעה עשר בודקין את החמץ לאור הנר".

בדיקת  החמץ בכל הבית-דירה התארכה שעה ארוכה, ועוד שעה, ועוד כמה שעות, המלאכה היתה קשה. התעייפתי. מאד. ובסיום המצווה התיישבתי על מקומי יגע ושבע רצון מקיום ההלכה כדינה.

לפתע , נרתעתי לאחורי: "עלית הגג!" הרהרתי וקמתי ממקומי כנשוך נחש- "הרי אין מי שיבדוק את העליה, גם השכנים הגרים בבנין לא בדקו שם, ועליית הגג מה תהא עליה? הא מבואר בשו"ע "חדרי הבית והעליות צריכים בדיקה"!

ואז, כמובן נערכה בקירבי מלחמה: "וכי דווקא עלי מוטלת המצווה?! הרי עליית הגג שייכת לכל השותפין, למה שאני אזדקק לעבודה זו? חשבתי לעצמי. העייפות כמובן היתה משקל לכל השיקולים, מחשבות והרהורים עמדו מול עיני והקושי היה גדול, אך בסופו של דבר גמלה בליבי ההחלטה- "אני לא אכנע! אקיים את המצווה בשלימותה- בדיקת חמץ כדין".

יצאתי ועליתי בגרם המדרגות.

פתחתי  את דלת העליה המשותפת, הדלקתי את האור ועיני חשכו:

מסתברא מילתא ששנים רבוץ לא ניקו את המקום, הגג היה עטוף בשכבות אבק עבות... לא היתה אפשרות אפילו להתחיל לבדוק ומי מדבר להגיע לחורין ולסדקין, וגם על פי דין אין לבדוק חמץ לפני ניקוי המקומות- "וכל אדם צריך לכבד חדריו קודם הבדיקה" (סי' תלג סעיף יא'). והמקום היה חייב לכאורה בבדיקה, שהיה נחשב למקום שמכניסים בו חמץ.

עמדתי בפתח הגג והעייפות התפשטה בכל איבריי. כמעט ולא היה לי כח הכרעה מה מוטל עלי לקיים בשעה זו, והנה אזרתי חיל בעוז וגמרתי אומר בליבי:"אקיים את החיוב בכל לב עד מסירות כל הכוחות ויהי מה"!

אספתי את כוחותיי, ירדתי לבית, מילאתי דלי מים, עליתי עימו למעלה לעלייה והתחלתי במלאכתי. בחור ישיבה בודד עומד אי-שם, קרוב לחצות ליל בדיקת חמץ, ומתחיל בניקוי גג מאבק ולכלוך של שנים רבות... מפעם לפעם כשהתבוססתי בלכלוך וכוחותי הלכו ואזלו, שאלתי את עצמי: "האם וודאי שאני עושה כאן מעשה מצווה"? ומשנעניתי לעצמי שאכן  מצווה דרבנן יש כאן, התחזקתי עוד ועוד- עד קרוב לעלות השחר. בסוף האשמורה האחרונה הדלקתי את הנר והתחלתי בבדיקת חמץ. אצבעותיי רעדו ועיניי נעצמו וממש סמוך לקריאת הגבר סיימתי את חיוב בדיקת החמץ.

בבוקר  בשחרית וכל שכן אח"כ הייתי עייף מאד, לנוח לא הי'יתי יכול עקב טרדות ערב היו"ט; שריפת חמץ וכל שאר המצוות וההכנות, וחשבתי בליבי: "מי יודע איזה ליל סדר כבר יהיה לי כשהעייפות תכריע אותי"...

הגיע ליל הסדר והנה בשעה זו החל לפעפע בי טעם חדש מתוק מאד. חשבתי באור גדול, התחלתי לומר את ההגדה וכזה טעם לא טעמתי מעודי בכל מילה ותיבה. כשאכלתי את המצה הרגשתי שאני מוכן גם למסור נפש על אכילתה ואור גדול היה לי כל אותו הלילה. הרגשתי קירבת אלוקים. הייתי בהתרוממות גדולה. נהפכתי לאדם אחר! כך ממש, עד סוף הסדר לאחר חצות.

כשנגמר ה"סדר" לא הייתי מסוגל ללכת לישון... נשארתי ער כל הלילה ועסקתי בסיפור יציאת מצרים- כזו הרגשה של קירבת אלוקים לא היתה לי מיום עמדי על דעתי. בתחילה חשבתי שהרגשה מרוממת כזו שייכת רק לליל סדר, אך גם למחרת בבוקר ובמשך כל היום המשכתי להרגיש אותו טעם נפלא של קירבת אלוקים.

ביום טוב אחר הצהריים חשבתי לנפשי: "מי יודע אם ההרגשה תמשיך, אולי התחושות היקרות שייכות רק ליום החג הראשון של פסח". אך גם למחרת בחול המועד הרגשתי עוד רוממות וההרגשות הנעלות המשיכו לקונן בי, עד שבמשך כל ימי המועד לא הייתי מסוגל להתנתק מהגמרא- לא עסקתי בדבר אחר מלבד קירבת אלוקים.

וכשהסתיים  החג, עלתה מחשבת צער בליבי עד שבכיתי: "כזה יו"ט נפלא היה לי, ומה יהיה מהיום ואילך"? מיאנתי להיפרד בשום אופן מהפנימיות והאור של ימות החג שעברו עלי.

בשנה  ההיא חל יום שבת קודש אחר יו"ט אחרון של פסח.

התחזקתי בעצמי וחשבתי :"הרי מחר יחול שבת קודש, והלא שבת מקודשת יותר מיו"ט שהרי בשבת נאמר "וקידשתו מכל הזמנים".

באותה שבת חשתי לראשונה את טעמה של שבת קודש, ולראשונה הבנתי את ענין שבת קודש!

ומאז החלה כל עלייתי!

"אם יש לי משהו היום, הרי שהכל מכוחה של מצווה אחת דרבנן של בדיקת חמץ שנאחזתי בה וקיימתיה במסירות נפש"!

שנזכה לחג פסח כשר ושמח :)

תוקן על ידי די88 ב- 27/03/2012 13:31:16

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2012 13:30 לינק ישיר 

תוקן על ידי די88 ב- 27/03/2012 13:30:24

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2012 15:39 לינק ישיר 

חדשונט, גאה בך...;-) זה אשכול ברמה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2012 17:14 לינק ישיר 

די אתה בחור ישיבה או בת??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2012 17:25 לינק ישיר 

אתרוגה, בריבוע של הניק רשום אם מי שכותב הוא זכר או נקבה
אני בחורה אם זה לא היה ברור
למה??

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2012 19:22 לינק ישיר 

אשכול שווה 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/3/2012 14:26 לינק ישיר 

די אני מתנצלת דלגתי על ההתחלה ולא קראתי שזה ציטוט מהרב פינקוס

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בואו נסגור ווארט...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext