|
|
| נשלח ב-16/4/2012 20:52 |
|
| |
בירורים., בירורים.. והמווון חפירות..
ברצוני להעלות סוגיא מעניינת שנתקלתי בה לא פעם במהלך בירורים שנעשו אצלי.מדובר בתופעה שבה לאחר מס' שאלות כמו "איך היא נראית? איך המידות שלה? איך היחס לחברות? האם היא מסודרת/מבולגנת? איך היא מתלבשת?" וכו'.. מגיעה שאלה קצת מוזרה--- "תגידי, היא סגנון ירושלמי כזה?..." כאילו.. וואו. מה זה סגנון ירושלמי לעזזל?? ולא, אני לא מדברת על אלה שמתכוונים לשאול אם המשפחה הם "חוסידים" כאלה שלובשים חליפות ארוכות ומדברים באידיש עסיסית.. אני מתכוונת לקטע כזה, סגנון, ותהרגו אותי-- אני לא מבינה מה מתכוונים בשאלה הזאת..
אני כוללת בתוך השאלה גם את הסגנון "התל-אביבי", "הבני-ברקי", ה"צפתי", ה"קרית ספרי"..  אשמח לשמוע את דעתכם בנידון..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2012 22:29 |
|
| |
באינסטינקט ראשוני באתי לבטל את השאלה הזו. רציתי להגיד לך שאנשים מבלבלים ת'מח ושאתה לא יכול לשלוט על מה שהם חושבים.
אבל פתאום נזכרתי שגם לחרדים של עיר מגורי יש סגנון וגם לחרדים של העיר השכנה יש סגנון והוא אחר מהסגנון שלנו וגם לירושלמים יש סגנון.
זו שאלת קוד כזו.. לא נראה לי שיש בה הגיון צרוף...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 14:50 |
|
| |
אם היו שואלים אם היא בני ברקית אני אבין. כי זה באמת סגנון. ואם ארגיש בנוח מול מי שמבררת אצלו, ג"כ אשאל על בחור שגר בבני ברק, אם הוא 'בני ברקי'. זה טיפוס ראש בקיר יותר. 'ירושלמי' הכוונה אם הוא חולה על העיר שלו על כלות נשמתו.. 'צפתי' זה הסגנון הפשוט הזה.. העממי...
קבלי בהבנה את השאלה.. :)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 19:56 |
|
| |
| אנוני_מוס כתב: |  | אם היו שואלים אם היא בני ברקית אני אבין. כי זה באמת סגנון. ואם ארגיש בנוח מול מי שמבררת אצלו, ג"כ אשאל על בחור שגר בבני ברק, אם הוא 'בני ברקי'. זה טיפוס ראש בקיר יותר. 'ירושלמי' הכוונה אם הוא חולה על העיר שלו על כלות נשמתו.. 'צפתי' זה הסגנון הפשוט הזה.. העממי...
קבלי בהבנה את השאלה.. :) |
|
וואלה חידוש :) טוב לדעת... ותגידי לא יהיה פשוט יותר לשאול: "הבחורה הזו חולה על העיר שלה?", "היא פשוטה, עממית?", "היא טיפוס ראש בקיר?".. הרי לשאלות האלה של "הסגנון" יש פירוש אחר אצל כל בנאדם שתשאלי.. [הנה עובדה שאני לא חשבתי לפרש את המילה "ירושלמי" בצורה שאת יפרשת אותה...]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2012 10:02 |
|
| |
נתתי דוגמאות למה מאפיין בקו כללי. אבל זה מראה על טיפוסים מסויימים.
כמו שאמרתי בניברקי באופי אני לא ארצה. וגם לא צפתי.. :)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2012 10:49 |
|
| |
לדעתי אין בדברים האלה כללים,יכולה להיות צפתית עם סגנון ירושלמי וכדו'
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2012 18:57 |
|
| |
מתכוונים למנטליות שבד"כ מאפיינת בני אדם הגרים במקום מסוים. בין אם זה בגלל החברה שמטביעה את חותמה על בני האדם שבאותו מקום מגורים, בין אם זה המקום והסביבה שגורמת לאנשים להיות בדפוס מסוים של התנהגות.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|