| נשלח ב-29/4/2012 19:15 |
|
| |
מח או לב
בעקבות הדיון על דומה ומשלימה ועל החלוקה בין חבר לשותף הרהרתי לי בעניין המוכר כל כך; אנשי המח ואנשי הלב. לאורך רוב הדיונים (המשמעותיים יותר) היו כאלה, ובאופן מפתיע אין הפרדה בין המינים, שטענו במרץ שהחלטות משמעותיות מקבלים מהשכל ולאחר ששקללת את כל הנתונים בצורה קרה ואז ניתן להכניס את הרגש והתחושה והיו כאלה שטענו במעטה שכלי ומנומק שבסופו של דבר הם מקבלים החלטות מהמקום הפחות מושכל והיותר תחושתי. ..
היה לי דיון מעניין על כך, האם להחלטה שכלית יש תאריך פג תוקף יותר מלהחלטה שהתקבלה מהבטן...?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 21:02 |
|
| |
להפפפפפפך! להחלטה רגשית פג התוקף יותר מהחלטה שכלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 21:10 |
|
| |
נו, זו נקודת ההנחה הרווחת... (והצפויה מצידך :)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 21:40 |
|
| |
לאבנתי את עניין ה פג תוקף"... נערונת? תוכלי להסביר שוב?
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 21:46 |
|
| |
ז״א שההחלטה תחזיק מעמד לאורך זמן ממושך יותיותר
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 21:56 |
|
| |
כאילו מה? עד כמה זמן תחזיקי מעמד עם ההחלטה בלי להתחרט עליה???
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 22:14 |
|
| |
אכן זו כוונתינו..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 22:32 |
|
| |
יש החלטות שאינן ברות חרטה....
כאילן מה יעזור כאן להתחרט? המצב לא ישתנה...
וברור שלפעמים הרגש מציק מאין כמוהו! אבל החלטת השכל היא העמידה מבין השתיים...
ולכן יש את העניין של "להשליט את השכל על הרגש" ולהיות "מלך"... נו... המשל הידוע... "מלך או כל(ו)ם"...
תוקן על ידי חדשונט ב- 29/04/2012 22:34:23
במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 23:15 |
|
| |
אף שבאמת ההיגיון אומר שדברים שהוחלטו מתוך מחשבה ולוגיקה הם פחות משתנים מהר לעומת הרגש שזה דבר פחות יציב ומבוסס. אבל עדיין אני חושב שזה דבר אינדיבידואלי לכל מקרה ומקרה, כי יש מקרים שבהם הרגש כה חזק ועמוק שהוא משפיע הרבה יותר ממחשבה לוגית או טכנית.
בכל מקרה כבר כתב החזו"א: שא"א לשכל בלא הרגש ולרגש בלא השכל. כך שכל החלטה חייבת לבוא מתוך שילוב של שניהם..
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2012 00:06 |
|
| |
אמת, ולא חסרות הפעמים שההחלטה כביכול נובעת מהשכל בעוד שהרגש הוא זה שעיוות את הנתונים שהובילו להחלטה.... לדעתי, אין תוקף להחלטות, מרגע שההחלטה התקבלה- הרי שיש להאמין שזו ההחלטה שמשמים היינו אמורים להחליט לטובתינו ולא להרהר אחר התוצאות
|
|
|
|
|