| נשלח ב-12/5/2012 23:49 |
|
| |
כשבחורת סמינר משנה השקפתה בגלל בחור
מקרה ששמעתי עליו לאחרונה
ומעניין אותי לדעת מה אתם אומרים
בחור עובד אבל שנמצא במסגרת ישיבה נפגש עם בחורת סמינר...
התחלה קלאסית
אחרי פגישה אחת מתברר שהבחורה לא ביררה מספיק טוב והיא בכלל לא ידעה שכזה הוא
אחרי שעבר השוק הראשוניהם דיברו בינהם מה יותר נכון, הכל בצורה שכלית והגיונית
ופתאום אומרת הבחורה אני מאד רוצה בעל שילמד אבל אם אני אתחבר לבן אדם (זה בלשון עדינה)
לא מעניין אותי כ"כ מה הוא עושה
אני ששמעתי זאת
הייתי בשוק מהבחורה איפה הערכים? האם באמת יש לך עמוד שדרה?
אבל מצד שני לא הבנתי את הבחורל
קחת בחורה וברגע ששמעת שהיא כזו החלטת להעביר אותה מעין סיבוב
ופשוט להכניס אותה לתבנית שאתה רוצה?
מה באמת נכון?האם אנחנו יכולים לסובב בני זוג כדי שיכנסו לתבנית שלנו.
האם קשר כזה יחזיק מעמד?
תוקן על ידי אסיק_good ב- 13/05/2012 00:49:36
תוקן על ידי אסיק_good ב- 13/05/2012 00:53:43
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:01 |
|
| |
הכותרת לא משקפת את מה שרציתי לשאול אני רציתי לדעת באיזה זכות יש לנו בתורה שתי אנשים שנפגשים לשנות לאחד את השני את דרך החשיבה גם לכיון ההפוך לאו דוקא כך... האם מותר לנו להכניס אנשים לתוך תבנית שיצרנו מראש
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:08 |
|
| |
למה לא לכל אחד יש בחירה חופשית וזה חלק ממנה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:10 |
|
| |
בחירה חופשית? זה לא נקרא בחירה חופשית זה נקרא שטיפת מח ושטיפת מח היתה יכולה להיות שונה לחלוטין ע"י הסבר שרק עם בחור שלומד כל היום יהיו לה חיים מאושרים למרות שלא זה מה שהיא בוחרת
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:16 |
|
| |
השאלה מזה נקרא לסובב... אם הוא ממש רצה אותה אבל היא לא היתה תמימת דעים איתו והוא ישב והסביר לה בשכליות ובהגיון את צדקת דרכו והיא השתכנעה, זה בעיה שלה ואולי גם היא ממש רצתה אותו וזה סינוור אותה מעל לכל הגיון ומעל לכל הדעות והעקרונות שהיו עד עכשיו מנת חלקה? מה' אישה לאיש ואם היו לה עקרונות חזקים ומוצקים באמת בלב לא כלפי חוץ אז גם הבחור הכי לאידעת מה... לא היה משנה אותם אבל שוב, זה מקרה קצת מסובך כי את כותבת שקודם הם נפגשו אח"כ היא ידעה מה מעשיו אז אולי היא הסתנוורה... זלא נקרא "לקחת בחורה וברגע ששמעת שהיא כזו החלטת להעביר אותה מעין סיבוב ופשוט להכניס אותה לתבנית שאתה רוצה" כי הוא בטוח בצדקת דרכו ניסה להסביר את הצד שלו והיא השתכנעה. הוא לא ישב לה עם אקדח ברקה ואני מניחה שהוא גם לא התכוון להפעיל עליה אי אילו שיטות פסיכולוגיות, פשוט הוא הסביר ת'צד שלו והיא סוג של השתכנעה... (מקווה שתביני משו מההודעה, זה נראה לי קצת כתוב בבלאגן ואינלי כח לעבור עליה ולראות שהכל בסדר...)
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:17 |
|
| |
גם לי היה כזה דבר, ועוד כל מיני סיטואציות כמו: בחור מעשן(מעשן רציני), בחיים לא רציתי, נפגשתי עם בחור, ופגישה 3 הוא אמר לי זאת,ולא הורדתי בגלל זה בסוף, ז"א הסכמתי לזה!!!!!!! פשוט התחברתי זה משקף בהחלט חוסר בחוט שידרה ואני תמיד שואלת את עצמי, איך, איך למען ד' הסכמתי לכל זה(כמו עובד וכד), אם אני מלכתחילה לא הייתי הולכת על זה? אין לי הסבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:18 |
|
| |
אם הייתי עושה לך שטיפת מח ששווה לך להתנצר ח"ו היית מתנצרת??? לא. למה? כי יש לך בחירה גם לא להקשיב קיבלת דעת מאלוקים תשתמשי בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:19 |
|
| |
זה מזכיר לי את הסיפור (שהיה) על אותו בחור מישיבת ליקווד שהיה, עילוי ובן עליה, כל רבותיו נבאו לו גדולות ונצורות. בגיל 19 הוריו סיפרו לו שהוא בעצם גוי והם אמצו אותו ועכשיו לפי ההלכה עליו להחליט אם להישאר יהודי ולעבור גירות כדת וכדין או שלא. להפתעת הכל הוא בחר ב-להישאר גוי וטענתו בפיו, שהיהדות זה עול ומחויבות עצומה. מספיק לו להיות גוי עם שבע מצוות בני נוח. אין צורך לתאר את התדהמה והשוק שכל הקהילה/החברים/הרבנים קבלו. אבל המסר מהסיפור הוא: שבעצם כל מה שהוא למד, עמל, השקיע היה מהשפה ולחוץ, זה לא היה חלק ממנו, זה לא היה מאהבה ומשמחה, אלא משחק אחד גדול.
לעניינינו, מי שבאמת חיי את מה שמחנכים אותו, מי שחיי באמת באהבת תורה, מי שבאמת רוצה ושואפת לבית של תורה, וזה חלק ממנה, אף אחד לא יכול לסובב אותה. ואם מישהו הצליח לסובב אותה, זה רק אומר שבעומק הלב שלה היא לא באמת מה שהיא משדרת, אלא מה שעכשיו היא אומרת.. כך.. שאפי' אם אין כזאת זכות לאף אחד, עדיין אני לא חושב שהוא הבעיה, אלא שהיא הבעיה (או מערכת החינוך שהיא הייתה בה).
ולעצם שאלתך, ברור שאין זכות ואף עבירה יש במי שמנסה לגרום לשני לא ללכת בדרך התורה, שמנסה להוריד את השני בדרגה או ברמה רוחנית. אבל כמו בכל דבר שבתורה לכל אדם יש בחירה, ואם הוא בחר ב-להשפיע להיות בדרך פחות טובה, זו בחירתו החופשית והוא ייתן על זה את הדין, לעומת אדם שמשפיע על השני להיות טוב יותר, ברור שזכות זו תעמוד לו לימים רבים. ואף מצווה בידו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:20 |
|
| |
אריסה סליחה על ההבדל אבל עישון זה משהו שאפשר להפסיק אבל דרך חיים ,עקרונות , וסגנון אי אפשר לשנות...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:22 |
|
| |
תודה נקודה למחשבה ממש הארת את עיני
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:22 |
|
| |
| פספוסה כתב: |  | אריסה סליחה על ההבדל אבל עישון זה משהו שאפשר להפסיק אבל דרך חיים ,עקרונות , וסגנון אי אפשר לשנות... |
| אפשר ואפשר...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:23 |
|
| |
| אריסה כתב: |  | גם לי היה כזה דבר, ועוד כל מיני סיטואציות כמו: בחור מעשן(מעשן רציני), בחיים לא רציתי, נפגשתי עם בחור, ופגישה 3 הוא אמר לי זאת,ולא הורדתי בגלל זה בסוף, ז"א הסכמתי לזה!!!!!!! פשוט התחברתי זה משקף בהחלט חוסר בחוט שידרה ואני תמיד שואלת את עצמי, איך, איך למען ד' הסכמתי לכל זה(כמו עובד וכד), אם אני מלכתחילה לא הייתי הולכת על זה? אין לי הסבר. |
|
סורי, אבל המקרה שכתבת ממש לא משקף חוסר בחוט השדרה. זה כמו שיש לך מעלות מול חסרונות, ופשוט עשית חושבים וחשבון פשוט מה מול מה, והגעת למסקנה שהחיבור שלך איתו, הכימיה, האישיות שלו שווה מול החיסרון הזה ששמו עישון.
לעומת מקרה של חינוך והשקפה שאמורה להיות חלק ממך, ובזה אם בן אדם בשיחה אחת או שתיים גורם לך לוותר או לרצות משהו אחר, פה באמת יש מקום לדון עד כמה את חזקה במי שאת.
וסתם אגב, דבר אחד נכון במה שכתבת - זה שאת חושבת על עצמך שאת חסרת עמוד שדרה. שאת לא כמו כולן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:24 |
|
| |
אפשר לשנות לפני החתונה אי אפשר לשנות אחרי את לא תכלי להחליט אחרי שלקחת בחור עובד שבעצם טעית ואת רוצה שהוא ילמד כל היום לזו כונתי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:25 |
|
| |
פספוסה, אם זה עקורנות שהם לא מקטע עמוק בתוך הלב ממש בפנוכו בנשמה... אז כל בחור מקסים יוכל לשנות את דעתה בהביאו מקורות ותירוצים ונימוקים הולמים!
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 00:27 |
|
| |
אז בעצם זה אומר שיש בעיה לבחורה עצמה לא יודעת בעיני זה משקף חוסר חוסר בעמידה על עקרונות חוסר בעמוד שדרה בעצם מי את? מה את רוצה מחייך?
|
|
|
|
|