| נשלח ב-20/5/2012 15:09 |
|
| |
רוצים אותי או את הכסף של אבא שלי?
השאלה מוזרה ואפילו מעלה תמיהה אבל זו האמת אני די בתחילת השידוכים שלי (בשונה מהרבה חברה פה) וב"ה יש הצעות כמובן שרובם לא רלונטיות אבל אחת הצעות האחרונות הצליחה לקומם אותי היא היתה הצעה הזויה מלכתחילה אין לי מושג מי חשב להציע דבר כזה סגנון משפחה שונה לגמרי הבחור בכלל לא קשור אלי משום צומת לא הטיפוס לא הסגנון לא המראה, לא האופי.כלום כלום אמרתי להורי שישאלו את השדכן למה הוא חשב להציע הצעה כזו מוזרה ומה היתה התשובה? הבחור דורש דירה ואתם נותנים אז... באותו רגע העצבים שלי עלו לרמה כזו שאי אפשר לתאר אז מה אם להורים יש לי יש כסף? אולי נותנים עלי יותר מכל בחורה רגילה אבל בזה זה מסתכם? איפה האישיות איפה הבן האדם איפה האופי והתאמה כלום? זה באמת מניע שידוכים? אחד המשפטים שאני הכי שונאת זה: ילך לך קל בשידוכים כי ההורים שלך משלמים עליך ברור שזה מוסכמות חברתיות דוחות אבל האם הכסף יענה את הכל? ואיך אני אדע שבאמת הבחור רוצה אותי ולא את הכסף של הורי?
תוקן על ידי פספוסה ב- 20/05/2012 15:11:44
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 15:15 |
|
| |
יענה יענה. מה לשות...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 15:16 |
|
| |
היה לי דז'ה וו, ואז נזכרתי שהיה אשכול כזה אבל מהצד השני:
בתכל'ס עם כל הצער מה זהולך בציבור ובעיקר שלנו (שהצעירים לא עובדים ואין מושג/אפשרות שהם יממנו חלק מהדירה בכוחות עצמם) שהבחור שווה לפי "איפה הוא למד/מי אבא שלו" והבחורה שווה לפי "כמה כסף יש לה/מי אבא שלה".
מכאן ואילך זה פשוט עניין של היצע וביקוש וכו'...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 15:17 |
|
| |
בס"ד
לא נעים, אבל טבע האדם ללכת אחרי מה שעיניו רואות וקולטות בתחילה. גברים רואים את היופי החיצוני/ העושר מול העיניים ולא משנה עד כמה הבחורה תהיה 'זבל'-העיקר היא יפה או יש לה כסף, הם ירדפו אחריה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 15:19 |
|
| |
אני מוחה על ההכללה... =)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 15:20 |
|
| |
בס"ד
זכותך..
אולי אתה יוצא דופן, אבל חוץ מימך רובם כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 15:22 |
|
| |
אדם ברור שיש ויש אבל יש רוב כולל ולפי זה מובעות פה דעות
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 15:27 |
|
| |
ושוב: ממש לא! גבר יודע לזהות בחורה "זבל" (כהגדרתך) ואלא אם גם הוא זבל או סתם לא מעונין בקשר רציני, הוא מהר מאוד יזהה על איזה תכשיט הוא נפל והאינסטינקטים שלו יגידו לו לצאת מזה..
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 15:28 |
|
| |
טיע צודקת! גם הבחורים ה- "מזה טובים" מצקצקים בלשונם על כסף ומראה!
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 15:32 |
|
| |
טוב, לא יודע, אולי איפה שמודדים בחורה לפי כסף אז זה כן חשוב, כמו שמצד שני בחור מישיבת עטרת ישראל נניח יהיה נחשב בשידוכים למרות שהוא מתנהג כמו שבבניק והאינטלגנציה הרגשית שלו שואפת לאפס....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 15:33 |
|
| |
בס"ד
אולי לזהות הוא יודע, אבל הלב הולך אחרי היופי והעיניים מסתנוורות מהעושר.
עובדה שכל הבנות פה מצדיקות אותי!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 15:38 |
|
| |
גם את בת להורים עשירים? P=
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 15:45 |
|
| |
אני חושב שיש המון בנות לא איכותיות שמתחתנות עם בחורים טובים דוקא בגלל הכסף. הבחור שעכשיו מתחיל בשידוכים לא יודע ממש לזהות את הבחורה מולו, אם היא בחורה טובה או לא, וכך הוא מתחתן איתה, ומסיים את חייו.
היה לי חבר בישיבה שהיה ממש בחור על רמה, מתמיד, למדן וכו', והתחתן עם בחורה מאד עשירה. אחרי שהתחתן הוא היה צריך להתלוות לאשתו למסעדות, לטיולים, לביקורים בחו"ל, לעזרה בבית במליון ואחד דרכים, ותוך שנתיים הוא איבד את כל מעלתו.
אז פספוסה במקום להתלונן תחשבי על זה שב"ה תהיה לך אפשרות להפגש עם בחורים טובים מאד, ותתפללי לה' שיעזור לך לבחור בין הבחורים האלו הבחור הכי מתאים לך, שתוכלי לבנות איתו חיים מאושרים מלאים בסיפוק ועשייה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 15:51 |
|
| |
אחחחח יפה הקישור שהבאת אדם... ועליי אישית בברורים..היה איזה אחד שאפילו אחרי שנפגשנו פגישה ראשונה אבא שלו שוב התקשר לברר על המראה שלי... והם פשוט חפרו לחברה שלי (כנראה הבחור לא הצליח לתאר חחח)...זה ממש איכס פיכס גועל נפש!!! ושלא תבינו לא נכון אני נראית בלע"ה תודה לה'... אבל יש כאלו עם ג'וקים ורוב הבחורים נופלים על כסף ומראה חיצוני וגם הבחורים הטובים (אני נפגשת רק עם בחורים טובים...)!!! וגם על יופי יש להם דרישות... אז אין לנו אלא להפיל את יהבנו על ה', את חובת ההשתדלות שלנו בחיפוש אחר הבחור הטוב שרוצה אותנו בגלל מי שאנחנו ולא בגלל היופי או הכסף שיש לנו אנחנו נמשיך לעשות על הצד הטוב ביותר מבחינתיונ וה' יכלול אתזה בתוצאה הסופית שנקבל....
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 15:52 |
|
| |
בחור שדורש הוא בהכרח בחור טוב נכון שזה אולי יעזור לי לקבל בחור טוב יותר אבל לא מחייב
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 15:56 |
|
| |
פספוסה, הסיבה שנכנסתי לפורום היא להודות לך שאת מביעה את דעתך והרגשתך כמישהי שמשלמים עליה, שתראינה כל הבנות שמתלוננות הרבה על הענין הכספי של הוריהם, שהדשא של נותני הדירות- אינו ירוק כ"כ.... כל אחד נולד עם הנתונים שלו ע"מ למצוא את הזיווג הראוי לו... ואם זו הסביבה שלך, וההורים שלך כן נותנים לך, אז תגידי תודה גדולה להקב"ה ולהם, כי זו הדרך שלך להגיע לשידוך האמיתי שלך.... אני מאחלת לך שתזכרי לבדוק את התתאמה ותמצאי את האחד שידע להעמיק מעבר לסינוור של הכסף, ויראה אותך ואת אישיותך.. כי באמת זה מה שחשוב.. כמו שידוע כסף בא והולך, אבל אתה נשאר עם הבנאדם ועם מידותיו.... בהצלחה!!
|
|
|
|
|