| נשלח ב-28/5/2012 15:49 |
|
| |
שידוכים בין אשכנזים לספרדים
אני מעלה אשכול זה בשביל מאושרת 17
לאחרונה יצא לי לשמוע על כמה חתונות "מעורבות" כביכול.. של חרדים כמובן.. אשכנזי עם ספרדיה..וגם הפוך.. לפחות כבר 4 שידוכים כאלה יצא לי לשמוע.. בשיחה עם חברות דנו על זה והן אמרו כביכול שאשכנזי לוקח ספרדיה או הפוך יש כאן פשלה שמסתירים.. לא שאני בעד אימרה זו.. אבל זו הייתה הדעה הרווחת.. ויש לציין שהשידוכים הללו הם מצויינים בתכלית כי אני מכירה את המשודכים ממקור ראשון ואין כאן שום בעייה בריאותית.. או פער גילאים גדול.. או משהו אחר למרות שלדעתי זיווג זה משמיים וה' הוא מזווג זיווגים.. אבל רציתי לדעת מה דעתכם\ן בעניין האם אתם בעד שידוכים בין אשכנזים לספרדים או נגד? או שאתם עדיין אוחזים בדעות ישנות, של מנטליות וסגנון..? אני לא מדברת על ספרדיה שרופה שכל כולה זה מנטליות ספרדית מובהקת אלא על בנות ספרדיות משתכנזות שמאוד אוהבות את המנטאליות האשכנזית והן בעצמן נראות כמו אשכנזיות.. אשמח לשמוע תגובות בעניין... :))
תוקן על ידי אסיק_good ב- 28/05/2012 21:06:31
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 15:53 |
|
| |
חוץ מזה שקיימים הבדלי מנטליות (שאני מאמינה שאפשר לגשר עליהם) הכל עניין של סטיגמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 15:56 |
|
| |
| אנימותק כתב: |  | חוץ מזה שקיימים הבדלי מנטליות (שאני מאמינה שאפשר לגשר עליהם) הכל עניין של סטיגמות. |
|
זה ממש נכון.. ועל זה התווכחתי עם החברות שלי.. שהראש שלהם פשוט מרובע בעניין הזה והן לא מוכנות להפתח למציאות האמיתית..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 16:08 |
|
| |
בשביל מה ליצור בעיות נוספות? למשל באשכול על העישון אמרה מישהי שנכון, אם היא תיפגש עם בחור מעשן יש מצב שהיא תרצה אותו למרות שהוא מעשן ולכן היא לא נפגשת איתו.. מה שונה כאן? למה פה העניין של הסטיגמות והמרובעות ושאר המילים השליליות האלה נכנסות?? גם ככה בני זוג צריכים להשלים פערים ולגשר עליהם אין זוג מתאים!! יש זוג מותאם ולכן כמה שפחות קשיים והתנגשויות מנטליות ודתיות או שאר הדברים שלרוב מבדילים בין אשכנזים לספרדים, כך יוקל לבני הזוג לבנות את חייהן הזוגיים.. ולכן משפט המפתח שלי פה הוא.. למה ליצור בעיות?? תלכו על הקל יותר שגם הוא מספיק קשה ומספיקמצריך עבודה והתמודדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 16:08 |
|
| |
זה שטויות במיץ כל ההפרדות האלו...כמובן שכמו שאמרת, מי שהיא ממש ספרדיה מובהקת לא תתחתן עם אשכנזי בגלל המנהגים... אבל בלי קשר לזה אין שום בעיה לדעתי וזו סטיגמה שאני מקווה מאוד שתעלם מתישהו מהציבור היקר...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 16:14 |
|
| |
פו- בעיות נוספות???... לכל אחד יש כביכול בעיות מי אמר שדוקא עדה שונה מוסיפה בעיות??... אז אם גדיל את הבעיות.. לככן בוא נגיד לא לקחת בחורים\ות מישיבות\סמינרים אשכנזיים כי זה רק יגדיל את הפער ביניהם.. לדעתי כל בניית הבית זה אך ורק אופי האדם ועבודה על המידות ותו לא.. מה יוצר את הפער? זה שצד אחד אוכל קטניות והשני לא???.. זה שאחד מתפלל בנוסח כזה והשני לא???.. אוייש נווו באמת.. לדעתי זה קשקוש בלבוש...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 16:21 |
|
| |
למה בכלל לעשות חלוקה כזו? אם הבחורה מהעדה שלי אבל לא מתאימה לאופי או לכיוון הכללי שאני מחפש מה עוזר לי שהיא מהעדה שלי? ולהפך!! אם היא לא מהעדה שלי אבל היא בדיוק מה שאני מחפש במידות ודרך ארץ.... יאללה חתונה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 16:25 |
|
| |
אלו שמדברים על הבדלי מנטליות וכו' צריכים לקחת בחשבון שפה מדובר בשני אנשים שאין להם הבדלי מנטליות, כי תכלית הם רוצים להתחתן. כמובן, ישנם דברים שיתגלו אחרי החתונה, אבל אם מדובר בזוג בוגר ואחראי, אין סיבה בעולם שלא יתחתנו ספרדים עם אשכנזים. בחו"ל זה דבר רגיל לחלוטין.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 16:37 |
|
| |
בחו״ל פערי המנטליות כל כך לא משמעותיים. בארץ, מה לשות , יש להם משקל והרבה...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 16:50 |
|
| |
למה להקשות על ההורים גם כך הם שונאים את המחותנים
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 16:52 |
|
| |
נערתהבזק, האם אין מצב שישנם ספרדים ואשכנזים עם מנטליות דומה כאן בארץ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 18:50 |
|
| |
יתכן. בכל כלל יש יוצא מן הכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 19:03 |
|
| |
לעניות דעתי, רוב הבחורים והבחורות שכיום אין ביניהם כמעט ולא הבדלי מנטליות, אולי להורים ולסבא וסבתא.. אבל רובם כיום דורשני ושלישי בארץ.. כך שרוב ההבדלים הטשטשו.. ונאחזים כיום רק בסטיגמות שמצוצות מהצוףף.. ותו לא..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 20:28 |
|
| |
לומר שכולם עושים את זה מתוך סטיגמה זה גם סטיגמה..
ולגופו של עניין. כל רב יאמר, שאם יש בניהם קליק, חיבור, קשר, התאמה וכו', אז אין שום מניעה ואדרבה ואדרבה.. (כמובן כשמדובר במקרה המתואר לעיל - משוכנזת וכו'. אף שאני מכיר מקרים שהיו פערים ממש גדולים גם מבחינת דתית ובכל זאת הורו כמה מגדולי הדור שאין שום מניעה ובהצלחה. )
אבל הנקודה היא: שהיות ויש הרבה שיש בהם מנטליות שונה, מנהגים שונים, חינוך שונה, והיות וכך, אדם נורמלי מלכתחילה לא ישמע או יחפש במקום שיש מקום לשאלה ולבירור כשיש לו קרוב אליו בחורות שיותר מתאימות לו. זה לא אומר שזה נובע מגזענות או מסטיגמות, אלא מחשבון פשוט.
אף, שאין ספק שיש הרבה שמופעים "ממה יאמרו", ותופעת "העדר" לא פסחה עליהם, ואין מה לעשות, אנחנו יצורים חברתיים. אך, בתור יהודים מאמינים בני מאמינים, אנחנו יודעים שהכל משמיים, והרבה דרכים למקום, ואחד מהם זה להכניס גו'ק להורים שהחברה תצחק ותחייך או לא תסתכל בעין יפה.. וכו'..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 20:32 |
|
| |
יש ספרדים עם מנטליות אשכנזית, ויש אשכנזים פרענקים [נשמע סותר. אבל לא. זה קיים] יש מצבים שזה יכול להתאים השילוב הרבה יותר מאשר אותו מוצא. כל מקרה לגופו. אם אתם עם ראש בריא תראו שיתכן ולא יהיו הבדלים, חוץ מההלכות.. וכן.. יש מצב להרבה שידוכים מצויינים..
|
|
|
|
|