בית פורומים שידוכי חרדים

צפרדע על סוס לבן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/6/2012 00:53 לינק ישיר 
צפרדע על סוס לבן

השאלה נכתבת אחרי שכל מי שפסלתי עד היום פעם בתת המודע ופעם במודע היה בגלל המראה חיצוני, ואני ממש לא שטחי וגם אני ממש לא רדוד והעיקר אצלי זה האופי ובמה היא ממולאת המעומדת להיות אישתי אבל פשוט אני לא נמשך לבחורה שהיא לא יפה, 

יש הרבה שחשוב להם הצד האסתטי בכל מה שנוגע ליופי אצל בת/ן הזוג אותו אתם מחפשים, וכמו באגדות גם בעולם שלנו צפרדע גם רוצה נסיכה ומדמיין שאחרי שישיג אותה הוא גם פתאום היה נסיך, אבל במציאות לא כמו באגדות אם הצפרדע לא יתפקח הוא ישאר בביצה לא רק בלי נסיכה, אלא גם בלי הצפרדעית שנועדה לו.

אז אם תוכלו לשתף מהעולם האמתי שלכם איך אפשר להתפשר על מראה חיצוני, ולנתב את המוח השכלי שזה אולי היא זאת שנועדה,למרות שהיא לא הנסיכה שהצטיירה בספר האגדות והמשאלות שמונח על דלת הלב.

ו

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2012 02:50 לינק ישיר 

אם לצמצם את השאלה שלך למשפט אחד, אתה שואל, איך אפשר לגרום לזה שגם בחורה שהיא לא הכי יפה תמצא חן בעיניך?

את התשובה אפשר לחלק לשנים. תשובה ראשונה מיועדת לרוב המקרים, והיא כרוכה בעבודה עצמית. ברגע שאתה תהיה אדם שנמשך למהות ולא לצורה, לתוכן ולא לעטיפה, ליין ולא לקנקן, אז בחורה שיש לה מעלות ויתרונות מהותיים, אוטומטית תמצא חן בעיניך. הדרך לעבוד על דבר כזה היא בראש ובראשונה בחיים האישיים שלך, להפסיק להקפיד על הופעה חיצונית מושלמת, לקנות בגדים שהם לא יוקרתיים מדי, שסגנון הדיבור יהיה פחות מפוצץ ויותר מהותי, וכדומה.

התשובה השניה מתאימה למקרים בודדים יחסית, כאן מדובר בבחור שהוא מלא תוכן, רק שהוא נמשך לבחורות עם מראה מאד מסוים. לדעתי מי שנמשך רק לבחורות מעטות מאד, עם מראה מאד מסוים, הרי שמדובר באיזו שהיא חוסר בהתפתחות. זאת כבר בעיה הרבה יותר עמוקה, ואני חושב שהדרך היחידה לפתור את זה, הוא על ידי מפגשים תכופים עם בחורות רגילות, עד שהבחור יצליח לראות גם בבנות אלו את הנשיות והיופי שלהן כנשים. לא ברור לי שלבחור חרדי זה דבר אפשרי בכלל. אבל ממקרים אחרים שנתקלתי בהם, אני יודע שזה דבר מאד קשה לעבוד עליו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2012 08:06 לינק ישיר 

תסתכל על העינים. הכל שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2012 12:20 לינק ישיר 

זה מזכיר לי סיפור שקרה לי עם חברי טוב. הוא נפגש 3 פגישות עם בחורה, ואז הוא אומר לי שהכל מעולה, אך הוא אינו נמשך אליה. עניתי לו: שהיות והוא ראה סרטים לאחרונה, אז הוא תמיד מדמיין את "הדוגמניות" שבסרט, הוא כל הזמן עושה השוואת בינה לבין הנשים שהוא מדמיין/חולם שיהיו לו.. ולכן קשה לו להתחבר למראה. 
הצעתי לו, שיבקש מהשדכנית שבפגישה הבאה תבוא עם יותר השקעה, עם איזה שינוי, ואולי זה יגרום לו להימשך אליה. סופו של המעשה היה, שהוא נפגש איתה עוד פגישה (רביעית) והוא מודיע לי - סגרתי! היא באמת הגיעה בפוזה אחרת, וזה "עשה" לו את זה.

איני מכיר אותך, אבל אחד משני הדברים. או שיש לך דמויות מסוימות בראש, איזה תבנית וחלום מסוימים שככה אתה רוצה שתראה אשתך, ולאוו דווקא בגלל שראית סרטים, אלא זה יכול להיות גם גיסה/אחות שאתה מעריך וכו'. ולכן כל אחת שהיא לא כזאת, אתה פשוט לא נמשך. 

או כמו שאתה כותב, אתה טיפוס אסתטי, טיפוס שאכפת לו המראה, שחשוב לו גם איך שתראה בעייני החברה, ולכן גם חשוב לך שאשתך תהיה יפה, גם בגלל התחושה האישית שלך, וגם בגלל הייצוג שהיא תגרום לכם ביחד.. וזה גורם לך בכל פגישה דבר ראשון לבדוק בקפדנות את המראה, ומטבע הדברים זה פוסל לך המון, בפרט שתמיד לפני פגישה מגיעים עם איזה דימיון מסוים איך נראית הבחורה, וכשזה לא כך, זה עוד יותר מוריד. 

דעתי האישית:
א. אתה לא אמור להתפשר בכלל על מראה, אתה אמור לסגור רק שאתה שלם עם המראה שלה, שאתה מרגישה שהיא מוצאת חן בעינייך!
ב. כשתבין מה באמת הסיבה שגורמת לך ככה לרצות בחורה יפה, למה זה כל כך מעיב על האופי בפרט שאתה לא בחור רדוד, אז יהיה לך הרבה יותר קל לנתב את זה לכיוון ש - יופי אמיתי מבוסס על אופי.. 
ג. לא משנה מה תהיה הסיבה כאמור לעיל, אתה צריך להחליט דבר אחד, אתה לא בוחן את המראה כלל וכלל עד פגישה שניה, (אא"כ במבט ראשון היא דוחה אותך, שאז כן תוריד. אבל כל זמן שהיא לא דוחה אלא רק לא מושכת אותך כמו שאתה רוצה אז...) ובפגישה הראשונה והשניה, תנסה להתחבר לאופי.. לאישיות, לפנימיות, אחר שיהיה לך איזה שהוא חיבור, אז יהיה לך הרבה יותר קל להתחבר ליופי..  

בהצלחה:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2012 12:36 לינק ישיר 

אולי התפיסה שלי לא נכונה אבל יופי זה מעלה, אומנם חיצונית אם כי מראה דווקא על התפתחות טובה ומדויקת לתוי הפנים:)ויש אנשים שאוהבים מושלמות שלא בהכרח סותרת את המהות הפנימית.
אז מעפיל חשבתי על מה שכתבת, וחשבתי שהם נכונים במקרים מסוימים שנובעים בעיקר כשזה כל מה שמעניין את הבחור וזה אצלו כמו הביגוד הממותג והפוזה המזויפת על הפרצוף ואחד הסממנים של זה הוא שאותם אנשים קונים מכוניות ששוות יותר ממה שהם שווים...  ולא הבנתי מה זה קשור לחוסר בהתפתחות.
השאלה אם אני צריך לשכנע את עצמי להתאהב בבחורה מכוח השכל או שלא?
ונערתהבזק באמת כשלרגע רואים את ההבזק בעיניים פתאום רואים שם את מה שמעבר... וזה תמיד נשאר אצלי המבטים האלה והם אלו שמתסכלים ומצערים אולי הייתי צריך לתת לזה יותר להתפתח.
ונקודה למחשבה הדברים שכתבת מוכחים שאתה יכול להיות גם יועץ מצויין:) אצלי זה יותר עניין אישי ולא אכפת לי "מה יגידו" הנקודה היא יותר אישית וגם זה קצת מגיע מהבית שלי העניין של יופי מאחיות שלי ואולי זה השפיע, טוב אולי צריך להגיע עם הגישה שכתבת, אבל איך אם לדוגמה אני רואה בחורה נאה אבל היא לא מאוד מושכת אותי זה נקרה להתפשר על המראה אם אני מבין שהיא נאה אבל היא לא מושכת אותי?(מקווה שזה לא מסובך ומתוסבך מידיי חחח)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2012 12:52 לינק ישיר 

שים למה שאתה כותב.. אתה מדבר על מקרה שהיא בחורה נאה, נחשבת כנאה, בעינייך היא נאה, רק שהיא לא מאד מושכת אותך... 
במילים אחרות, יש לך פרמטרים מאד גבוהים, ולא בגלל הנקודה האישית שלך, כמו שפשוט אתה עושה השוואת, ייתכן שזה טבעי, וכמו שאתה אומר יש לך אחיות שהעלו לך את הרף והציפיה, אבל בתכלס אתה עושה השוואת, והשוואת שאתה עושה, הם השוואות ברמה יותר מידי גבוהה...

אני מאחל לך שבאמת תמצא את אשר חשקה נפשך, וזאת שאתה תמצא תהיה כלילת היופי בעינייך, אבל כל זמן שאתה מגיע עם תבנית מסוימת, וגרוע מזה, עם השוואות, אני חושב שיהיה לך מאד, מאד קשה למצוא את האחת שתכבוש את לבך, כי כמו שאתה מדמיין לא תמצא.. 

כך, שזה לא מסובך או מתוסבך, וזה אולי הגיוני וטבעי שככה תרגיש, אבל זוהי לא התפשרות זה עניין של גישה. וכשתשנה לגמרי את התפיסה והגישה שלך, אז אתה תתחיל להתחבר ולהימשך. 

וסתם נקודה למחשבה, אתה כותב שיופי יש בו מעלה, אתה בהחלט צודק, אבל זה רק כשהוא מנותב למקומות רוחניים, והתחושה האישית שלי, שחלק עיקרי בזה שאתה מסתכל על זה כמעלה, כי באמת אתה בחור בר מעלה, וכדי להרגיע את המצפון של חיפוש אחר היופי, אתה מחפש את המעלות שבזה. אבל זה רק גורם לך לפספס את העיקר.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2012 12:57 לינק ישיר 

יופי זה ענין כ"כ אינדבדואלי שמחיק לשאול עליו שאלות כאלה...
אם המראה החיצוני- לא מפריע לך, רובם ככולם יגידו לך להמשיך.. אם גם בהמשך, אחרי עוד מספר פגישות עדיין זה יפריע לך ברמה של "אני לא נמשך אבל לא דוחה אותי..", יתחלקו התשובות לראציונליים והרגשיים.
אם המראה דוחה- לדעתי האישית, יש להוריד, ולא לנסות לראות מה מתפתח עם זה...
בסוף בסוף, בשעת מריבה (שלא תהיה , כמובן;)) מה שעומד מול העיניים זה החיצוניות וקשה להכניס לך לראש את כל היופי וכו וכו, אז אם המראה יפריע, כל דבר שיקרה אח"כ ויפריע קצת תצטרף אליו התחושה של המראה שמפריע... ככה שמעתי ממישהי, ואני חושבת שהיא צודקת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/6/2012 18:24 לינק ישיר 

בתור בחורה שגם לה מפריע המון דברים בחיצוניות...אני יכולה לומר לך דבר אחד:לא יכול להיות שההההכל מפריע לך בחיצוניות.אם לדוגמא מפריע לך צבע עור אתה צריך לחפש מלכתחילה את מה שאתה רוצה...כי אין מושלם......ואין גם חיצוניות וגם פנימיות מושלמת...רק צריך למצוא את המתאימה מהבחינות שמפריעות לך.בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/6/2012 19:58 לינק ישיר 

אחת_חדשה כתב:

בסוף בסוף, בשעת מריבה (שלא תהיה , כמובן;)) מה שעומד מול העיניים זה החיצוניות וקשה להכניס לך לראש את כל היופי וכו וכו, אז אם המראה יפריע, כל דבר שיקרה אח"כ ויפריע קצת תצטרף אליו התחושה של המראה שמפריע... ככה שמעתי ממישהי, ואני חושבת שהיא צודקת.

זה גם מה שלי אמרו כשהתלבטתי...
במבט לאחור כל הזמן עולות בי התהיות שאולי אם הייתי מנסה עוד, אולי הייתי מתרגלת...
לכן חשוב להרגיש ממש בטוחים כשעונים "לא" על צורה חיצונית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2012 21:54 לינק ישיר 

למה זה מפריע לך שאתה פוסל על הצד החיצוני?
הרב שלי היה אומר "שקר החן והבל היופי אישה יראת ד' היא תתהלל", מי שלא יראת ד' היופי שלה הוא שקר, ואפילו יותר גרוע נזם זהב באף חזיר אבל אם האישה יראת שמים היופי שלה הוא מעלה, אם היית אומר שאתה בחור שיטחי שזה הדבר היחידי שמעניין אותך אז זה אומר שלא אכפת לך בכלל משאר המעלות שלה ואז באמת הייתי מודאגת,
אבל ברגע שבאמת מענין אותך היראת שמים של הבחורה, המידות, ההנהגה אז זה שאתה מוריד על יופי לדעתי לא מפריע כי  במקרה מאוד חשוב לך מעלה מסוימת בה, כמו שאחר מתעקש על כל מעלה אחרת.

אבל בכל אופן זה מפריע לך אז קשה לי לענות לך משתי סיבות
א. אני בחורה
ב. הצד החיצוני ממש לא מענין אותי.
אבל יש לי סיפור :) היה לי קרוב שברגע שנכנס לשידוכים אמר אני רוצה אחת יפיופה, לא יפה לא בסדר, מהממת!!
טוב כל אחד והסיפור שלו הציעו לו מליון בחורות כמעט כולם ירדו על מראה
בסוף הוא התארס ועם מי? עם אחת ש"נחמדה" זה בהחלט נדיב לומר עליה, וזה שהוא לא מבין ביופי אלא פשוט ברגע שזאת תהיה האחת היא תהיה יפיופה בשבילך (ומקווה שגם באמת :P) 
ככה שאם הורדת בחורות על מראה כנראה הן לא היו בשבילך, כי הרי אמרת שהן לא היו יפות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2012 01:09 לינק ישיר 

שירלי19 כתב:
למה זה מפריע לך שאתה פוסל על הצד החיצוני?
הרב שלי היה אומר "שקר החן והבל היופי אישה יראת ד' היא תתהלל", מי שלא יראת ד' היופי שלה הוא שקר, ואפילו יותר גרוע נזם זהב באף חזיר אבל אם האישה יראת שמים היופי שלה הוא מעלה, אם היית אומר שאתה בחור שיטחי שזה הדבר היחידי שמעניין אותך אז זה אומר שלא אכפת לך בכלל משאר המעלות שלה ואז באמת הייתי מודאגת,
אבל ברגע שבאמת מענין אותך היראת שמים של הבחורה, המידות, ההנהגה אז זה שאתה מוריד על יופי לדעתי לא מפריע כי  במקרה מאוד חשוב לך מעלה מסוימת בה, כמו שאחר מתעקש על כל מעלה אחרת.

אבל בכל אופן זה מפריע לך אז קשה לי לענות לך משתי סיבות
א. אני בחורה
ב. הצד החיצוני ממש לא מענין אותי.
אבל יש לי סיפור :) היה לי קרוב שברגע שנכנס לשידוכים אמר אני רוצה אחת יפיופה, לא יפה לא בסדר, מהממת!!
טוב כל אחד והסיפור שלו הציעו לו מליון בחורות כמעט כולם ירדו על מראה
בסוף הוא התארס ועם מי? עם אחת ש"נחמדה" זה בהחלט נדיב לומר עליה, וזה שהוא לא מבין ביופי אלא פשוט ברגע שזאת תהיה האחת היא תהיה יפיופה בשבילך (ומקווה שגם באמת :P) 
ככה שאם הורדת בחורות על מראה כנראה הן לא היו בשבילך, כי הרי אמרת שהן לא היו יפות...

באמת??? 

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2012 12:28 לינק ישיר 

אתה יודע שגם היפה הזאת שאתה רוצה לא תישאר יפה...!! אחרי הכל אל תשכח כולנו מזדקנים!!!(והזמן טס.....) =[

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2012 10:39 לינק ישיר 

אחת חדשה כנראה בשעת מריבה אין את הפתרון שנערתהבזק הציעה-להסתכל בעיניים, כי כתוב שלא להסתכל בעייני אדם שכועס:) וגם צריך להיות קר רוח וקצת מעצבן להסתכל בעיניים של אחד שכועס עלייך(אין מצב:) אז צריך שתהיה יפה בכדיי שתמצא חן בעיניו גם בכעס
- ואם כך זה רק מוכיח שהגישה שלי לא כל כך רדודה כי אהבה חזקה יותר עם בת זוג יפה חחחח

בגדול לא בניתי תבנית של הבחורה שנאבדה לי, אמרתי היא בטוח תפתיע אותי לטובה... אז אין לי ספציפית משהו חיצוני להתפשר בו, אז לך זמינה בעיה פחותה משלי:) וחוצמזה כשאני מסתכל על השלולית שנקוות מתחתי לפעמים כאגם השמיים נשטף כוכבים יורקות עיניי שברי זכוכיות מתגלגלות לאור ירח ומתנפצות אני רואה בשלולית שנקוות מתחתי אדם מושלם אז בבקשה יש אנשים מושלמים חח סתם הכותרת היא על צפרדע מדומיין:)

ובחורהנט חושבני שאם היית מתפשרת בטוח היית מתרגלת, וזו הבעיה שאיש ואשה אמורים להתרגש אחד מהשני בהתחדשות מתמדת ואם סומכים על התרגלות זה נקודת התחלה בעיתית קצת.

ושירלי זה לא הרב שלך אמר את זה, הגר"א בפירושו על משלי מפרש כך מכוח השאלה שבתנ"ך מופיע יופי כבר מעלה ובדגש רב. וזה שאת בחורה זה לא תירוץ כי במקרה בחורה מכירה את הראי יותר טוב ממה שהיא מכירה את עצמה, ובשביל מי למען ה' אם לא בשביל למצוא חן בעיני מישהו או משהו. ואולי לכן אחי הרים גבה.
והסיפור שלך הוא בעצם הסיפור של רוב העולם כי אחרת היה בעיה קשה, נפלאות דרכי הבורא. ולכי תדעי...
וטוב התחלתי כבר להילחץ מטינקרבל כי הזמן רץ וכבר התחלתי להזדקן היו ימים יפים פעם:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 11:03 לינק ישיר 

טינקרבל55 כתב:
אתה יודע שגם היפה הזאת שאתה רוצה לא תישאר יפה...!! אחרי הכל אל תשכח כולנו מזדקנים!!!(והזמן טס.....) =[

א. אז בגלל זה שמלכתחילה יתחתן עם אחת מכוערת או שהוא לא נמשך אליה כי בסוף היא תהיה מגובנת ומקומטת?!
ב. אולי היא לא תישאר יפה כמו שהיא הייתה, או לפי אמות מידה של העולם.. אבל בעייני בעלה היא תמיד תישאר יפה..
כי.. "אני לא אוהב אשה כי היא אני יפה, היא יפה כי אני אוהב אותה"...!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 16:37 לינק ישיר 

פתוחלהציץ כתב:

ושירלי זה לא הרב שלך אמר את זה, הגר"א בפירושו על משלי מפרש כך מכוח השאלה שבתנ"ך מופיע יופי כבר מעלה ובדגש רב. וזה שאת בחורה זה לא תירוץ כי במקרה בחורה מכירה את הראי יותר טוב ממה שהיא מכירה את עצמה, ובשביל מי למען ה' אם לא בשביל למצוא חן בעיני מישהו או משהו. ואולי לכן אחי הרים גבה.
והסיפור שלך הוא בעצם הסיפור של רוב העולם כי אחרת היה בעיה קשה, נפלאות דרכי הבורא. ולכי תדעי...

התכוונתי למראה של הבחור, לא למראה שלי, (ב"ה :P )
 בגלל שאני מכירה את עצמי ויותר מלהיב אותי הדעות של האדם ופחות המראה שלו (מה שיכול להיות לא פחות גרוע)
 לא שיש לי התנגדות שיהיה חתיך אבל גם אם לא, זה לא יגרע.
ובחורה זה בהחלט תרוץ מכיוון שנשים פחות מורידות על מראה מאשר גברים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2012 17:08 לינק ישיר 

שירלי, אני לא מסכימה עם המשפט האחרון... יש בנות שממש מפריע להן מראה חיצוני שהוא לא לטעמן...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > צפרדע על סוס לבן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext