| נשלח ב-6/8/2012 00:59 |
|
| |
עניין "קניין"
כל הקטע של "הקניין" מעצבן מאוד... אתה רוצה לתת הרגשה טובה (לא קטע שמשחק חלילה, זה מגיע ממשהוא פנימי לרב..) אבל העניין הזה מגביל אותך בצורה שאפשר להגדיר מטורפת, איך אתם מתמודדים עם זה יש לכם רעיונות?
*למי שלא הבין הגדרת "קניין" - שלא קונים כלום לבחורה לא משלמים על נסיעות כל אחד וארנקו וצרכיו בעניין הכספי...
תוקן על ידי יהודי23 ב- 06/08/2012 01:00:23
תוקן על ידי יהודי23 ב- 06/08/2012 01:01:27
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 01:05 |
|
| |
לא הבנתי מילה ממה שכתבת.
שאלת? ענית תשובה? הסקת מסקנא?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 01:18 |
|
| |
היי גוד *מסקנה ויהודי, גמאני לובנתי למה התכוונת  על איזה זמן אתה מדבר?
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 01:36 |
|
| |
אם אתה מתכוון בזמן הפגישות- הבחור לא משלם על הבחורה- שמעתי על זה בחב"ד, ובתור בחור עשוק הייתי מאמץ את זה בחום... ואם כוונתך אחרי האירוסין על זה עדיין לא שמעתי, אבל אני פתוח לחידושים תמיד.
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 01:39 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  | היי גוד *מסקנה
|
| הוא בא מהגמרא! זה הולך טוב בארמית!!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 03:17 |
|
| |
| אסיק_good כתב: |  | לא הבנתי מילה ממה שכתבת. שאלת? ענית תשובה? הסקת מסקנא? |
|
מסקנה: 1. השאלה עומדת בענייה 2. הבנתי שאין לכם רקע בגמרא לכן רשמתי מה זה קניין, השאלה מופנת בעיקר לגברים 3. אם אתה בעולם השידוכים אין לי ספק שאתה תבין את השאלה.. 4. שאפו שלא נגעת בהודעה
תוקן על ידי יהודי23 ב- 06/08/2012 03:23:24
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 03:19 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | | אם אתה מתכוון בזמן הפגישות- הבחור לא משלם על הבחורה- שמעתי על זה בחב"ד, ובתור בחור עשוק הייתי מאמץ את זה בחום... ואם כוונתך אחרי האירוסין על זה עדיין לא שמעתי, אבל אני פתוח לחידושים תמיד. |
|
דיברתי על הפגישות כמובן..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 07:40 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | | אם אתה מתכוון בזמן הפגישות- הבחור לא משלם על הבחורה- שמעתי על זה בחב"ד, ובתור בחור עשוק הייתי מאמץ את זה בחום... ואם כוונתך אחרי האירוסין על זה עדיין לא שמעתי, אבל אני פתוח לחידושים תמיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 07:45 |
|
| |
תוקן על ידי נערתהבזק ב- 06/08/2012 07:50:54
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 09:22 |
|
| |
הוא מתכוון לפוֹעַל קַנְיַין
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 09:54 |
|
| |
מצטער.
בתור אחד שלומד גמרא בהתחלה חשבתי משהו אחד. ואחרי שורה חשבתי משהו שני.
תגדיר את השאלה שלך יותר טוב.
האם דיברת על זה שהבחור תמיד צריך לשלם בפגישות?
אז מה הקשר "מגביל אותך בצורה שאפשר להגדיר מטורפת"?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 10:05 |
|
| |
כיוון שהוא לא הסביר את עצמו אני יסביר אותו
יש בעיה הלכתית לתת לבחורה מתנה כי יכול להיות שמתכווונים לקדש אותה במתנה זו אז הוא שאל איך אפשר להיות לארג מצד אחד ומצד שני לא לקנות את הבחורה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 16:36 |
|
| |
| אושר_תמידי כתב: |  | | אם אתה מתכוון בזמן הפגישות- הבחור לא משלם על הבחורה- שמעתי על זה בחב"ד, ובתור בחור עשוק הייתי מאמץ את זה בחום... ואם כוונתך אחרי האירוסין על זה עדיין לא שמעתי, אבל אני פתוח לחידושים תמיד.
טוב אז בואו ואפריך לכם כמה דברים: 1. עניין קניין לא תקף בבקבוק שתיה, מהסיבה הפשוטה שבחורה לא נקנית ב10 שקל.. צריך משהו שווה פרוטה [טבעת] ככה שאין שום בעיה לבחור לקנות שתיה לזו שנפגש איתה. 2. בתור חבדניקית שורשית אני יכולה לאמר לכם שגם אצלי וגם אצל חברותי - כל הבחורים שילמו עליהן :) 3. בשביל אושר- למה לא נפגשים אחרי הוורט??? בחיים לא שמעתי אתזה. זה עניין של הרגש- כל אחד והחלטתו האישית.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 16:47 |
|
| |
| בקרובצלך כתב: |  | | אם אתה מתכוון בזמן הפגישות- הבחור לא משלם על הבחורה- שמעתי על זה בחב"ד, ובתור בחור עשוק הייתי מאמץ את זה בחום... ואם כוונתך אחרי האירוסין על זה עדיין לא שמעתי, אבל אני פתוח לחידושים תמיד.
טוב אז בואו ואפריך לכם כמה דברים: 1. עניין קניין לא תקף בבקבוק שתיה, מהסיבה הפשוטה שבחורה לא נקנית ב10 שקל.. צריך משהו שווה פרוטה [טבעת] ככה שאין שום בעיה לבחור לקנות שתיה לזו שנפגש איתה. 2. בתור חבדניקית שורשית אני יכולה לאמר לכם שגם אצלי וגם אצל חברותי - כל הבחורים שילמו עליהן :) 3. בשביל אושר- למה לא נפגשים אחרי הוורט??? בחיים לא שמעתי אתזה. זה עניין של הרגש- כל אחד והחלטתו האישית. |
|
1.פרוטה זה 6 אגורות ובכלל מאתיים מנה בענין הבעיה ההלכתית יש מספיק פתרונות 2.וגם אני וחברי משלמים על השתיה והמונית (פתרון לדוגמא לכוון שלא יהיה לשם קידושין (לפי רוב הפוסקים לא צריך להגיע לזה וסתם מתנה אין בה חשש קידושין) 3. זה עניין של מנהג .
|
|
|
|
|