| נשלח ב-28/8/2012 15:11 |
|
| |
"אל תתקעי את חייך בגלל שידוכים"
בס"ד
"אל תתקעי את חייך בגלל שידוכים",אך נרצה או לא השידוכים מנהלים את חיינו! מונעים מאיתנו להרשם לקורסים יקרים,כי אם אהייה כלה מי אמר שהורי יקנו את כל הדברים הקטנים-שחשובים בשבילי אך לא בטוח שבשבילם.... מונעים מאיתנו למלאות את ימינו בלוח זמנים צפוף,כי אנחנו צריכים להשאיר ימים ריקים,כדי שנוכל להפגש בהם... ולפעמים גם גורמים להרוס לנו את המצב רוח דווקא בחג שמח,בגלל התלבטות/סרוב מהצד השני!
איך אנחנו מנהלים את חיינו בתקופה הזו?ואיך מבטלים את הרגשות השליליים שנלווים לתקופה לחוצה כזו?
אשמח לעצות-עם נסיון עדיף(=
המשך יום טוב.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/08/2012 15:12:00
תוקן על ידי אסיק_good ב- 28/08/2012 16:11:33
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2012 15:31 |
|
| |
אני ממש מזדהה עם שאלותיך,ומה שקורה בפועל שזו תקופה ממש עמוסת רגשות לפעמים חיוביות ולפעמים שליליות וכדי להקל מעלי את התחושות השליליות כדאי לך להעזר במישהו שיעזור לך לעשות סדר בענינים, כי לבד זה בהחלט קשה מניסיון כשישי אוזן קשבת ויעוץ נכון הדברים יכולים להראות אחרת
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2012 15:36 |
|
| |
בס"ד תודה על התשובה... יש לי דווקא יועצת+אוזן קשבת,מאחותי הנשואה(למרות שהיא עסוקה על ילידה...) אך בכ"ז אכזבה זה אכזבה וכמה שייעצו לי בתכלס,אני צריכה להחליט כן/לא!וזה גורם לרגשות שלליים ומחשבות שטורדות את מנוחתי השלווה...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2012 15:40 |
|
| |
אם תקראי את מה שכתבת, ענית לעצמך בהודעה שלך. מחד גיסא ציינת שאת לא ממלאת את הלו"ז ומשאירה ימים ריקים לפגישות. ומאידך כתבת שיש ימי מבאסים בגלל סירוב/תשובה שלילית. תמלאי את הלו"ז שלך במה שתחפצי שיהיה עמוס, כשיהיה פגישה רלוונטית כבר תמצאי את הזמן. אם יהיה סירוב/תשובה שלילית, יהיה לך את העיסוקים שלך שיעסיקו אותך ופחות יעסיק אותך. אבל להשאיר ימים ריקים / לא לעסוק בפעילות פנאי יקרה קורסים וכדו' לא מקדם את הנושא.
|
| נשלח ב-28/8/2012 15:44 |
|
| |
כאשר מישהו עונה לך תשובה שלילית אז כנראה הוא לא שווה אותך והקב"ה מנע ממך לבזבז זמן...
את צריכה לשמוח על זה!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2012 21:12 |
|
| |
ליטאי??? תנו לשפשף תעיניים... תגובה לעניין! אתה בטוח שזה אתה?!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2012 21:45 |
|
| |
כן, גם לי נפלה העדשה...
|
|
| נשלח ב-28/8/2012 22:59 |
|
| |
העלית פה כמה נקודות, ברשותך אתייחס לכל אחד ואחד מהם.
ראשית, את יוצאת מנקודת הנחה שתקופת השידוכים הם אילו שמנהלים את חייך אז מה הפלא שהם באמת מנהלים?! כשתביני שזה תלוי בך.. בבחירה שלך.. שאת זו שיכולה להחליט איך לחיות ואיך להתנהל.. אז מהר מאד לא השידוכים הם אילו שינהלו את חייך, אלא את את השידוכים - כחלק מחייך...!
שנית, את יותר מידי מייחסת חשיבות למושג - "שידוכים".. לכללים שבזה.. ומעל הכל, לעובדה שאת רוצה להתנהל באופן מדוקדק, שזה יהיה בשליטה, שחס ושלום לא תפסידי שידוך כזה או אחר.. ולכן זה גורם לך שבעצם זה יתפוס חלק עיקרי מחייך ולכל התופעות הלוואי שמנית.. אבל תעצרי רגע.. קחי נשימה ארוכהההה שחררי... ותתחילי לחיות את מי שאת.. יש לך מספיק חיים מעבר לעולם השידוכים ותתחילי לחיות אותם.. תחיי כרגיל.. אל לך לחשוב מה יהיה עם העתיד? מה יהיה אם ואם ואם.. בילדותינו אמרנו - ואם.. אז סבתל'ה תיקח אותך טרמפ על כסא גלגלים... תחיי את הווה - עצמך!
איך?! תקבעי לעצמך מטרות, יעדים.. תגדירי לעצמך דברים שאת רוצה להתקדם, להשתלם, להיות יותר טובה וכו'.. וככל שתעסיקי את עצמך בהווה, במה שאת כעת צריכה לעשות.. אז כל השאר פשוט ימוג ויעלם, את תהיי מספיק שלווה ומסופקת בשביל לא להתרגש מכל הצעה או נושא עתידי...
שלישית, העלית את נקודת התחושות - האכזבות., הלחץ, המתח וכו' וכו'.. חושבני שאם תפנימי דבר בסיסי בכל מהלך "השידוכים" אז לא רק שזה לא יאכזב אותך, עוד ההפך זה יקדם אותך ויגרום לך אושר.. וממילא גם הנקודות הקודמות שלך יפטרו..
המהלך הוא כך: מספרים על השר שלום מבעלז זיע"א שהיה משלם כסף לכל הצעה של שדכן אף אם זה לא הגיע לכדי מימוש. וטעמו היה בפיו: משום שכל הצעה מקרבת את השידוך האמיתי. העולם נוהג להסביר את זה, שיש בכך איזה משהו סגולי. אך אני חושב שיש בכך דבר פשוט בהרבה. הרי הקב"ה חס ושלום לא חשוד ב-לגרום לנו צער, עצב, אכזבה.. לקחת בחורה שתתארגן שעות.. שתיסע בלחץ.. תשב במתח ובסוף תשמע את ה- לא.. וכל המסתעף.. אז למה בכל זאת הקב"ה עושה את כל זה?! אלא.. שבכל שידוך יש איזה מסר.. איזה דבר לימוד.. איזה דבר שאנחנו אמורים ללמוד ממנו.. להתקדם.. להתחשל.. לבנות אותנו לקראת הדבר האמיתי.. ולכן הוא היה משלם לכל הצעה.. כי כל הצעה באמת קרבה לשידוך האמיתי...
אם תיגשי לזה בצורה כזאת, אם תחפשי את המסר.. את התובנה... את ה-לטיפה שבכך.. אז את רק תהיי מאושרת..!! ובכלל זה יעטוף אותך בשלווה.. כי גם ב-לצפות, לחכות, יש בכך תועלת ומסר עצום..
רביעית, סתם עצה טובה. אם יש לך אפשרות שלא את תתעסקי בשידוכים שלך, בבירורים, בהצעות אז זה הכי טוב. פשוט תגידי לאמא שלך או לכל אחת אחרת שמתעסקת בשידוכים שלך, מה הם הרצונות שלך, התנאים שלך, הפרמטרים שלך לפגישה. ורק אם זה יגיע לכלל מעשה ומציאות, אז שיספרו לך.. אם תעשי כך, תחסכי ממך המון אכזבות, לבטים, לחצים, ציפיות וכו' וכו'..
בהצלחה:)
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2012 00:55 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | אם תקראי את מה שכתבת, ענית לעצמך בהודעה שלך. מחד גיסא ציינת שאת לא ממלאת את הלו"ז ומשאירה ימים ריקים לפגישות. ומאידך כתבת שיש ימי מבאסים בגלל סירוב/תשובה שלילית. תמלאי את הלו"ז שלך במה שתחפצי שיהיה עמוס, כשיהיה פגישה רלוונטית כבר תמצאי את הזמן. אם יהיה סירוב/תשובה שלילית, יהיה לך את העיסוקים שלך שיעסיקו אותך ופחות יעסיק אותך. אבל להשאיר ימים ריקים / לא לעסוק בפעילות פנאי יקרה קורסים וכדו' לא מקדם את הנושא. |
|
להמתין שיגיעה הצעה? האם אדם לא לוקח את השידוכים כמו חייכנית מציירת הוא פועל בצורה לא נכונה אדם צריך לעשות ישתדלות גדולה שאכן שידוכים היו חלק מחייו ובע"ה יקים בית מהרה ולא יכנס למעיל דובון וישן שנת חורף עד יגיע הבחור-הבחורה המתאימה
תוקן על ידי יהודי23 ב- 29/08/2012 00:55:28
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2012 01:17 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  |
|
|
מדי פעם אני נוהג ללחוץ על האדום הזה מעלי. לאחרונה קראתי שם את השיר שמתחיל כך: that you only meant well? והוא די דיבר אלי, ומכיוון שאני לא רשום "בתפוז" לא היה באפשרותי לספר לך על זה שם, ואני מנצל כאן את הבמה.
|
|
| נשלח ב-29/8/2012 01:18 |
|
| |
ליטאי, הפתעת!
תוקן על ידי tootii2 ב- 29/08/2012 01:21:58
כשה' סוגר חלון הוא פותח דלת...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2012 01:25 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  |
מדי פעם אני נוהג ללחוץ על האדום הזה מעלי. לאחרונה קראתי שם את השיר שמתחיל כך: that you only meant well? והוא די דיבר אלי, ומכיוון שאני לא רשום "בתפוז" לא היה באפשרותי לספר לך על זה שם, ואני מנצל כאן את הבמה.
שמח שאהבת.. לך אני לא מודאג, אחותך תסדר לך מישהי ויהיה בסדר :)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2012 09:10 |
|
| |
לדעתי לא כדאי 'לתקוע' את החיים בגלל שידוכים. צריך להתקדם עם כל דבר שרוצים גם אם זה לוקח את כל הזמן. בפרט שאחרי החתונה בדרך כלל לא יהיה את הזמן הזה.
הדברים נאמרים בין לבנים ובין לבנות.
תוקן על ידי אנינשוי ב- 29/08/2012 09:25:44
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2012 14:35 |
|
| |
בס"ד
צדיק,בהחלט שהכל לטובה,בד"כ אני זו שמסרבת,ואם אני כבר רוצה אז זה בהחלט קשה לקבל את ה"לא".... קשה לתאר איך אני מקבלת סרוב....בכיתי בלי סוף!והייתי מודוכאת כמה ימים!לא היה לי חשק לדבר עם אף אחד... ומצד שני,לפעמים זה כיף שהשני מחליט שלא,וככה זה חוסך את ההתלבטות הקשה.
ליטאי,תודה על התשובה,אבל כשיש סירוב שום דבר לא מסעיק אותי חוץ מהצער שלי...
נקודה למחשבה,תודה על התשובה החכמה.... אם כל אחד מקדם אותי לחצי שלי....מעניין כמה עוד אצטרך לעבור...ולמה דווקא אני צריכה לעבור הרבה נשמות? וחברתי מצאה על הבחור הראשון?זה לא נתפס! פעם אימי עסקה בבירורים,אך ראיתי שהיא ממש "מחפפת" בזה,אז לקחתי את העניינים לידיים,וגם שאני לא סומכת על אף אחד!זה החיים שלי!אז אני יברר! וגם לפעמים גם אני מתקשרת לשדכנית,כי אימי עסוקה בגידול ילדים קטנים,ואין לה סבלנות להתעקש והיא מתפשרת על הצעות שאני לא ממש רוצה!ואין לי מישהי שתיקח על עצמה את הפרוייקט המסובך הזה!
חשבתי על רעיון,לפרסם בדרושים בעיתון "דרושה אישה בוגרת,בעלת כושר ביטוי,להציג בחורה לשדכניות,שכר לפי שעות"
מה אומרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2012 20:52 |
|
| |
א. באמת מעניין.. לפחות זה עושה לך את החיים מגוונים יותר.. הכל עניין של הסתכלות.. אז נכון שאת אוהבת ביד ומיד.. אבל אחרי הכל אפשר ליהנות גם מהדרך.. זה תלוי בבחירה שלך...
ב. למה דווקא את?! למה דווקא הוא עשיר והוא עני? הוא חולה והשני בריא?! אנחנו לא יודעים חשבונות שמיים וב"ה שלא.. כך.. שכל מה שנותר לנו זה לא לשאול "למה" אלא לשאול "מה" הקב"ה רוצה מאיתנו מזה.. מה אנחנו יכולים ללמוד מזה.. להתחשל מזה... להיות מיוחדים יותר.. מזוככים יותר..
ואם בכל זאת את רוצה איזה לימוד מכך.. איזה ,היגיון למה את ולא חברה שלך. אז הנה לך דוגמא למחשבה: אני מניח שאם תחשבי היטב, היטב את תמצאי איזה דברים היו חסרים לך שלימדו אותך הפגישות.. איזה דברים נהיית יותר טובה בעקבות כך.. וההיא.. או שהיא כבר בנויה.. (קורה לא..?:)) או שלה הקב"ה ייתן את התמודדות בחיי הנישואין עצמם.. מה שלך יותר טוב להתמודד לפני ולא אחרי...!! וזו רק דוגמא אחת מיני רבות...
ג. אני לא יודע אם אמא שלך "מחפפת" כדברייך.. או שאת פשוט דורשת שלימות ולא סומכת על אף אחד בעולם... ולכן ככה זה מצטייר לך.. אני חושב שלפני הכל את צריכה ראשית להשליך את יהבך על השם.. לסמוך עליו שגם אם לא את תנהלי את ה-כל.. שגם אם זה לא יהיה לגמרי בשליטתך.. עדיין זה יהיה הכי טוב בשבילך.. שהוא ידאג לך בכל מצב.. וההפך.. ככל שתסמכי עליו יותר הוא ידאג לך יותר.. לעומת אם תיקחי את הכל על עצמך...
ד. לגבי הצעתך.. אם את מרגישה איזה עגבנייה בשלה אז באמת כדאי שתציעי אותך למכירה.. אני חושב שזה רק ימעיט מערכך.. מלבד שאת לא אחת שסומכת על אחרות.. וכל שכן על כאילו שעושות את זה בגלל אינטרס.. אז חבל על העצבים שלך מראש..
 |
|
|
|
|
|