בדיון סוער שהתפתח בין שיר 852 לבין פווווווווו הועלתה שאלה רצינית.
אני מעתיקה אותה לרשותכם:
אם לא היה לב לאדם ולא היה בו רגש אהבה, אלו סיבות הגיוניות היו יכולות להיות בשביל להתחתן?
או במילים אחרות, יש אנשים שמתחתנים ללא אהבה, אם כן, למה להתחתן??
נשלח ב-5/9/2012 11:38
העלית כאן 2 שאלות שונות א. הרגש זה מה שמייחד אותנו כבני אדם. ללא רגש את רואה דוגמה אצל בעלי החיים.. ב. התמיהה על אנשים שמתחתנים ללא אהבה היא מהסיבה שיש לב ואמור להיות רגש. רוצה להבין אותם?! אם לאנשים טוב להתחתן ללא אהבה שיעשו מה שבראש שלהם. כנראה שיש להם סיבות אחרות להתחתן.. ואם התכוונת לשאול לגבייך, אז התפיסה המוטעית של אנשים לא אמורה להשפיע על הסיבות שלך.
נשלח ב-5/9/2012 11:39
במרבית האוכלוסיות בעולם אהבה היא לא הגורם לנישואין אלא גורמים אחרים כמו סטטוס אישי וחברתי, כסף, מסורת, דת ועוד.
נשלח ב-5/9/2012 11:59
גם לגבי מרבית האוכלוסיות בעולם אפשר לומר שמדובר באהבת הסטטוס האישי והחברתי, אהבת הכסף וכו'.. הרי בכל מקרה זאת לא אהבה אמיתית. האהבה האמיתית מגיעה רק במשך חיי הנישואין
נשלח ב-5/9/2012 12:17
תתפלאי, אבל יש המון אנשים מהמגזר שלנו החרדי שמתחתנים רק מ ה ת א מ ה נטו
נשלח ב-5/9/2012 12:23
להוליד ילדים, דור המשך, ברור
נשלח ב-5/9/2012 12:32
Lorein כתב:
גם לגבי מרבית האוכלוסיות בעולם אפשר לומר שמדובר באהבת הסטטוס האישי והחברתי, אהבת הכסף וכו'.. הרי בכל מקרה זאת לא אהבה אמיתית. האהבה האמיתית מגיעה רק במשך חיי הנישואין
כמה קלישאתי.
נשלח ב-5/9/2012 12:49
אשה לא מתחתנת בשביל אהבה, היא מתחתנת בשביל בטחון.
נשלח ב-5/9/2012 13:50
בס"ד
תראי אני חושבת שצריך לשאול אם...כי כבר קיימים הרבה זוגות כאלה...
אבל בכ"ז אהייה עניינית,היו מתחתנים בגיל מבוגר כדי שיהיה ילד שיגיד אחריהם קדיש...
כדי לא להיות שונים מהחברה המורחבת...
כי אמא לוחצת להתחתן...יש הרבה סיבות...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/09/2012 13:50:10
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/09/2012 13:50:26
נשלח ב-5/9/2012 13:51
בס"ד מעפיל,בשביל בטחון לא צריך גבר...יש את ההורים והיום הבחורות עובדות...
נשלח ב-5/9/2012 14:01
חייכנית, זאת בדיוק הסיבה למה היום יש כל כך הרבה בנות רווקות. הן לא זקוקות לגבר בשביל הבטחון, יתירה מזו, הגבר מאיים על הבטחון שלהן, וכי למה להן להתחתן במצב כזה?
נשלח ב-5/9/2012 14:12
האלכסנדרה כתב:
במרבית האוכלוסיות בעולם אהבה היא לא הגורם לנישואין אלא גורמים אחרים כמו סטטוס אישי וחברתי, כסף, מסורת, דת ועוד.
יש תשובה, בנות?
נשלח ב-5/9/2012 14:20
חייכנית770 כתב:
בס"ד תראי אני חושבת שצריך לשאול אם...כי כבר קיימים הרבה זוגות כאלה... אבל בכ"ז אהייה עניינית,היו מתחתנים בגיל מבוגר כדי שיהיה ילד שיגיד אחריהם קדיש... כדי לא להיות שונים מהחברה המורחבת... כי אמא לוחצת להתחתן...יש הרבה סיבות...
מפחיד לחושב כך.. האם לא היה דחיפה מחברה אז אדם לא היה "רץ" לכיון של חתונה?
נשלח ב-5/9/2012 14:22
לולי אהבה באמת לא היתה סיבה להתחתן.
הייתי חי עם חברים בדירה עם בירות. אלכוהול. כדורגל. דברים שמעניינים גברים וכדומה. אה והרבה בלאגן.
הייתי חוסך בכיות. בזבוזי כסף. ועוד המון כאבי ראש...
מזל שאלוקים ברא רגשות ואהבה.
בעצם הרי בשביל זה הוא יצר את הרגשות. לא?
נשלח ב-5/9/2012 14:25
צודקת האלכסנדרה. הסיבה לנישואין אצל הרב זו לא רק האהבה. נכון שהאהבה היא הבסיס והמשען. אך זוגות נשואים רבים מצאנו שאין אהבה אמיתית באוויר. ומהי בכלל אהבה? האם אהבה זו ההדלקות? הפרפרים? ההתרגשות? חוסר התאבון?? כי אם זו האהבה אז רב הזוגות נישאים בעקבותיה. (אני לא מדברת על זוגות חסידיים או ליטאים "עויבדניקים") או שאהבה היא חיבור, הבנה לא מילים, תקשורת חלקה, הרגשה של אדם אחד? את האבה הזו- האחרונה- בונים בעמל ובדי הרבה זמן. והרב לא מחכים לה שתגיע ומתחתנים עוד טרם בואה.. ולכן זה אולי קלישאי אך נכון מאד, שאהבה באמת חשים רק אחרי שנים יחד.
נשלח ב-5/9/2012 14:26
צדיק היית נישא בשביל סדר בחיים, ביטחון, ילדים, שימחה...