בית פורומים שידוכי חרדים

עצות לזכות ליום - נישואין...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/9/2012 12:02 לינק ישיר 
עצות לזכות ליום - נישואין...

pasting
pasting

תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 12/09/2012 12:04:05

תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 12/09/2012 12:05:56

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2012 12:06 לינק ישיר 

אנחנו עומדים 4 ימים לפני ראש השנה.. בו נתכתב לחיים טובים או שלא.. מי בקיצו ומי שלא.. מי ברווקותו ומי בחתונתו.. ואנחנו כל כך רוצים.. אז נהנה כמה עצות מפורסמות שאם נעשה אותם ונאמין בהם אז באמת נזכה שיתמלאו כל משאלות ליבנו לטובה...!

1. להיות איש שרבים צריכים לו – אם חס וחלילה נגזר על אדם לסבול או להינזק במהלך השנה חס ושלום, אם הוא אדם פרטי אזי העולם לא יחסר בהעדרו, כביכול, אך ככול שהאדם יותר מעורב בכלל, ככול שהוא תורם לכלל ובעיקר כמזכה הרבים, כך שרבים תלויים בו, אזי החשבון של אדם כזה אחר לגמרי, שכן אולי בזכותם של האנשים שתלויים בו יינצל.

2. רבי ישראל סלנטר זצ"ל גילה, שהעצה הבדוקה לזכייה בדין בראש השנה, היא פחד הדין. ומקור דבריו במה שאמרו, שתוקעים בשופר כפוף, על מנת להורות, שככול שיכפוף האדם את עצמו לפני הבורא יתברך בראש השנה, כך עדיף (מסכת ראש השנה כו:). וכן אמרו: "כל שנה שרשה (שהאדם עושה את עצמו כרש / עני) בתחילתה – מתעשרת בסופה" (מסכת ראש השנה טז:). ההיגיון מדבר בפני עצמו, הרי יום ראש השנה הינו יום של ביקורת. בשנה החולפת היינו כביכול פועלים במפעלו של הבורא: קיבלנו משכורת, חיים ומזון, והיה עלינו להפיק תוצרת, יבול מצוות ומעשים טובים. חלפה שנה, ובמקום להביא שיירת קרונות, או לפחות משאית טעונה וגדושה, מתייצבים אנו ובידינו שקית קטנה; מנערים ממנה פירורים ושוטחים אותם בבושת פנים, ומבקשים לחדש את החוזה, ועוד להעלות את השכר: תפתח לנו שערי ברכה, הצלחה, טובה, ישועה, פרנסה וכו´, אז לפחות נבוא בחיל וברעדה, ונראה שאכפת לנו, שיש לנו נקיפות מצפון, ונעשה זאת בתחנונים, ובכך הדברים יתקבלו בפני שופט כול העולמים אחרת.

3. "כל המרחם על הבריות מרחמים עליו מן השמים" (מסכת שבת דף קנא עמ´ ב), במבט שאנו מסתכלים על זולתנו, באותו המבט יבחנו אותנו. אם נשתדל החל מהיום להבין את זולתנו, לסלוח לשגיאות חברינו, לדון אותם לכף זכות על מחדליהם, לא למצות את הדין, להתעלם מהחולשות ולקבלן. אם ננהג כך, מובטחים אנו שינהג כן הבורא עימנו. זה קשה, אבל הרי אנו מבקשים זאת מבוראנו.

4. "כל המעביר על מידותיו מעבירים לו על כל פשעיו" (מסכת ראש השנה יז). מידה כנגד מידה, אומר הבורא: אתם מוחלים, אתם סולחים ואינכם מקפידים, אף איתכם ינהגו כך: ימחלו, יסלחו ולא יקפידו. נמחה כל שמץ של הקפדה על הזולת, נמחל לאלו שפגעו בנו, נסלח לאלו שחטאו כנגדנו, נחליט בליבנו על פתיחת דף חדש בכל המריבות, וינהגו כך כלפינו.

5. לברך אחד את השני בראש השנה. תלמיד כתב לרבו, הגאון הצדיק רבי יחזקאל לוינשטיין זצ"ל, וכנהוג, בפתיחת המכתב ובחתימתו הכביר ברכות ואיחולים לכל טוב. במכתב תשובתו, כתב הרב: "עמוד נא וחשוב, אלו חליפין כדאיים עלו בידך! אתה ברכת אותי בברכתך, ברכת בשר ודם, ותמורתה קיבלת ברכות שמים מעל, ברכת בורא עולם, שנאמר: "ואברכה מברכיך" (בראשית יב,ג), כלומר, בורא העולם מבטיח שהוא יברך: "אברכה" את מי שיברך אותך, "מברכיך", כלום יש עסק משתלם יותר?!

זאת אחת הסיבות, שכתוב בשולחן עורך (או"ח סוף סימן תקפב.): "ונוהגים שכל אחד אומר לחברו לשנה טובה תכתב". כך כדאי לברך כמה שיותר יהודים בשנה טובה, ויתקיים בנו הבטחת הגמרא, שכל המברך את חברו מאריכים לו ימיו ושנותיו (מסכת ברכות נה), ואם בברכה תהיה כלולה גם תפילה על השני, יחול: "כל המתפלל על חבירו והוא צריך לאותו דבר, נענה תחילה" (גמרא מסכת בבא קמא צב).

6. לשמור את השבת כהלכתה ובהידור. בפרט בשבת האחרונה של השנה הבעל"ט...

כתיבה וחתימה טובה לכולנו:)!

תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 12/09/2012 12:08:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2012 14:10 לינק ישיר 

אתה באמת חושב שיש לי כח לקרוא את כל זה??
גם אני יודעת לעשות COPY PASTE.
"פתח בני פיך ויאירו דבריך...."
-כמו שרק אתה יודע..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/9/2012 14:56 לינק ישיר 

מאוד מעודד.. שבע"ה נעשה את ההשתדלות שלנו מה שיותר ובזכות זה ה' יברך אותנו בשנה טובה ובכל מה שאנו מייחלים.
ונתחיל עם האיחול לכל גולשי הפורום: שתהיה לכם שנה טובה ומתוקה! כתיבה וחתימה טובה! שכל משאלות ליבכם יתגשמו לטובה ולברכה! ושתמצאו את הזיווג שלכם בקרוב בקרוב!! עם כל מה שרציתם שזה יכלול! ושהכל יהיה בשמחה!
צריך לשים את זה סימניה לתפילות של ר"ה כדי לזכור את זה לפני כל תפילה :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2012 17:50 לינק ישיר 

" תקע בשופר "...... מלש' מה שתקוע לנו אנחנו צריכים לשפר 
זה דבר שראיתי באופן אישי ... לקבל על עצמנו משהו שבאמת קשה  והוא  ניסיון שמתמודדים אתו יום יום ... 
לא קבלה קטנטנות כמו לקרוא אשר יצר מתוך ברכון ( לא שאני מזלזלת אבל ...)
כשעושים צעד לה' ומראים לו אכפתיות .... האכפתיות הזאת הדדית ... אנחנו משפרים מטר והקב"ה נותן לנו קילומטר 

בדוק ומנוסה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
((יאאהה אני נשמעת מורה ...))

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/9/2012 20:24 לינק ישיר 

MiniRiki כתב:
" תקע בשופר "...... מלש' מה שתקוע לנו אנחנו צריכים לשפר 
זה דבר שראיתי באופן אישי ... לקבל על עצמנו משהו שבאמת קשה  והוא  ניסיון שמתמודדים אתו יום יום ... 
לא קבלה קטנטנות כמו לקרוא אשר יצר מתוך ברכון ( לא שאני מזלזלת אבל ...)
כשעושים צעד לה' ומראים לו אכפתיות .... האכפתיות הזאת הדדית ... אנחנו משפרים מטר והקב"ה נותן לנו קילומטר 

בדוק ומנוסה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
((יאאהה אני נשמעת מורה ...))

יותר משאת נשמעת מורה את נשמעת שאפתנית גדולה.. אבל אף שדברייך יפים ונכונים. עלייך לזכור.. שלפעמים לקבל קבלות גדולות מידי.. לקבל משהו שבאמת קשה (כלשונך) זה לא כ"כ עומד במבחן המציאות.. זה מחזיק לשבוע שבועיים.. גג חודש חודשיים.. ואז שוב אנחנו מגיעים עם ידיים ריקות לר"ה....

לכן, "השפתי חיים" הציע.. שאדם יקבל על עצמו 2 קבלות. 
האחת גדולה וקשה כמו שאת אומרת. 
השניה, קלה יותר, כזאת שהוא בטוח שהוא יעמוד בזה.. ואז זו ודאיי תהיה תשובה שלימה...קבלה אמיתית... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2012 21:35 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:

1. להיות איש שרבים צריכים לו – אם חס וחלילה נגזר על אדם לסבול או להינזק במהלך השנה חס ושלום, אם הוא אדם פרטי אזי העולם לא יחסר בהעדרו, כביכול, אך ככול שהאדם יותר מעורב בכלל, ככול שהוא תורם לכלל ובעיקר כמזכה הרבים, כך שרבים תלויים בו, אזי החשבון של אדם כזה אחר לגמרי, שכן אולי בזכותם של האנשים שתלויים בו יינצל.

קטנה, הסמול טוק לא יכול להתקיים בלעדיך!! את צ'כה לשים לב לעניין, אולי תקעו אותך פה בגללו....?! 

תוקן על ידי אחי23 ב- 12/09/2012 21:36:21

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2012 21:39 לינק ישיר 

מיקי91 כתב:
אתה באמת חושב שיש לי כח לקרוא את כל זה??
גם אני יודעת לעשות COPY PASTE.
"פתח בני פיך ויאירו דבריך...."
-כמו שרק אתה יודע..

הבנאדם עשה כאן משו מושקע לטובת הכלל, למה ככה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2012 12:05 לינק ישיר 

(מושקע???)
לטובת הכלל או לטובת הרייטינג?

תוקן על ידי מיקי91 ב- 13/09/2012 12:06:12

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/9/2012 12:30 לינק ישיר 

אחי, כרגיל.. הטוב לב השופע שלך.. העין הטובה שנכונת בה... - אשרייך...!! 
ומיקי, תודה גם לך... אין כמו ביקורת בונה שמגיעה מעומק הלב...:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2012 21:14 לינק ישיר 

חחחחחח
אז אני ממש ניצולה על ידכם!
פשששששששש =)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > עצות לזכות ליום - נישואין...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext