בית פורומים שידוכי חרדים

השבת האחרונה!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/9/2012 11:34 לינק ישיר 
השבת האחרונה!

הגר"ח קמיל זצוק"ל היה לו דרך בדוקה לסייע לאנשים שבאו לפניו בבכיה על מעוכבי שידוך:

הוא היה פותח את המדרש (ויקרא רבה פכ"ז, ס"ב) שאומר: "מי הקדימני ואשלם זה רווק (חשוך בנים) הדר במדינה ונותן שכר סופרים ומשנים (משננים משנה) {דהיינו שמשלם שכר לימוד לכאילו שאין להם} אמר הקב"ה לי לשלם גמולו ושכרו ליתן לו בן זכר". 

ושאל הגר"ח קמיל זצ"ל: איך ייתכן בן זכר בלי שיהיה לו שידוך הגון לפני זה? ולמד מהמדרש הזה שיש פה הבטחה לשידוך ומיד לאחריו לזכות גם לזרש"ק מאחר והמדרש מבטיח בן. 

ורבים נושעו מסגולה זו שמבוטחת ע"י רבונו של עולם!!

על דרך זו אמר הגר"ח קנייבסקי שליט"א שהיות והמשנ"ב (סי' רנ"ו) מבטיח! שמי שמזרז אחרים לקבל שבת בזמנה יזכה לבנים גדולי ישראל! ואמר הגר"ח קנייבסקי שזה לא רק שמזרז אחרים להוסיף ולהקדים בכניסת שבת אלא כל מי שמתחזק בזה יחד עם הציבור שמתחזקים בזה מובטח לו מהחפץ חיים שיזכה לבנים גדולי ישראל ובהכרח גם לשידוך הגון! 

ואמר הגר"ח  קנייבסקי, שזה לא סגולה זה פסק הלכה!!

אז עכשיו.. שזו שבת האחרונה של השנה....ובפרט שכתוב בחז"ל שבשבת זו אפשר לתקן בזה את כל שבתות השנה...
אם נתחזק.. נתאמץ.. נקבל את השבת כמו שצריך...
יהיה זה זכות עצומה לזכות בדין ולזכות בע"ה לזיווג הגון כהמית לבינו...!!

אז חשבתי לעצמי, שאם אנחנו יושבי הפורום נקבל על עצמינו ביחד שהשבת הזו נקבל לכה"פ 40 דק' לפני השקיעה (מי שיכול להוסיף יותר אשריו ואשרי חלקו במיוחד אילו הירושלמים שבין כה וכה הדלקת נרות אצלם זה 40 דק'. ) לקבל שבת באמת, בלי עשיית מלאכה, שנהיה כבר מוכנים לבושים וכו'.. אז יהיה זה מליץ טוב בעבורינו וזכות עצומה...

מי שמקבל/ת על עצמו/ה את זה מוזמן/ת לכתוב את זה כאן.  

כמו"כ חשבתי, שהרי כולנו רוצים לקבל איזה קבלה לפני ר"ה, אז אולי אם נקבל על עצמינו להתחזק בשמירת שבת או בקבלת שבת מוקדם, בטוח שזה יהיה זכות עצומה. אני מתנדב להיות הנודניק שיזכיר את זה כל שבת. מי שמעוניין/ת בכך, או יש לו רעיון אחר בעניין אשמח לשמוע לטובת כולינו:)

אמן!:)

תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 14/09/2012 11:52:30

תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 14/09/2012 11:58:12

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2012 11:46 לינק ישיר 

אמן !!!!!!!!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2012 11:51 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:
הגר"ח קמיל זצוק"ל היה לו דרך בדוקה לסייע לאנשים שבאו לפניו בבכיה על מעוכבי שידוך:

הוא היה פותח את המדרש (ויקרא רבה פכ"ז, ס"ב) שאומר: "מי הקדימני ואשלם זה רווק (חשוך בנים) הדר במדינה ונותן שכר סופרים ומשנים (משננים משנה) {דהיינו שמשלם שכר לימוד לכאילו שאין להם} אמר הקב"ה לי לשלם גמולו ושכרו ליתן לו בן זכר". 

ושאל הגר"ח קמיל זצ"ל: איך ייתכן בן זכר בלי שיהיה לו שידוך הגון לפני זה? ולמד מהמדרש הזה שיש פה הבטחה לשידוך ומיד לאחריו לזכות גם לזרש"ק מאחר והמדרש מבטיח בן. 

ורבים נושעו מסגולה זו שמבוטחת ע"י רבונו של עולם!!

על דרך זו אמר הגר"ח קנייבסקי שליט"א שהיות והמשנ"ב (סי' רנ"ו) מבטיח! שמי שמזרז אחרים לקבל שבת בזמנה יזכה לבנים גדולי ישראל! ואמר הגר"ח קנייבסקי שזה לא רק שמזרז אחרים להוסיף ולהקדים בכניסת שבת אלא כל מי שמתחזק בזה יחד עם הציבור שמתחזקים בזה מובטח לו מהחפץ חיים שיזכה לבנים גדולי ישראל ובהכרח גם לשידוך הגון! 

ואמר הגר"ח  קנייבסקי, שזה לא סגולה זה פסק הלכה!!

אז עכשיו.. שזו שבת האחרונה של השנה....ובפרט שכתוב בחז"ל שבשבת זו אפשר לתקן בזה את כל שבתות השנה...
אם נתחזק.. נתאמץ.. נקבל את השבת כמו שצריך...
יהיה זה זכות עצומה לזכות בדין ולזכות בע"ה לזיווג הגון כהמית לבינו...!!

אז חשבתי לעצמי, שאם אנחנו יושבי הפורום נקבל על עצמינו ביחד שהשבת הזו נקבל לכה"פ 40 דק' לפני השקיעה (מי שיכול להוסיף יותר אשריו ואשרי חלקו במיוחד אילו הירושלמים שבין כה וכה הדלקת נרות אצלם זה 40 דק'. ) לקבל שבת באמת, בלי עשיית מלאכה, שנהיה כבר מוכנים לבושים וכו'.. אז יהיה זה מליץ טוב בעבורינו וזכות עצומה...

מי שמקבל על עצמו את זה מוזמן לכתוב את זה כאן. 

אמן!:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2012 11:54 לינק ישיר 

אני מקבל על עצמי בל"נ שעה לפני השקיעה. ואתם?:)

תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 14/09/2012 11:54:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2012 12:03 לינק ישיר 

אני בכל מקרה מקבלת שבתות לפני הזמן...אז לא אכפת לי לכתוב אתזה כאן...
שקיעה: 6:48

תוקן על ידי available1 ב- 14/09/2012 12:04:15

האמת כבדה על כן מעטים הם נושאיה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/9/2012 12:05 לינק ישיר 

available1 כתב:
אני בכל מקרה מקבלת שבתות לפני הזמן...אז לא אכפת לי לכתוב אתזה כאן...
שקיעה: 6:48

תוקן על ידי available1 ב- 14/09/2012 12:04:15

יפה..
אז עכשיו תוסיפי לזה עוד איזה משהו מיוחד...עוד איזו הכנה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2012 12:11 לינק ישיר 

אשתדל מאד בל״נ! אנחנו אף פעם לא יודעים איפה ובמה הסגולות עוזרות אבל בטוח שכל דבר שעושה נחת רוח להקב״ה, יוצא ממנו רק טוב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2012 12:11 לינק ישיר 

וכל זה למה???נקודה שכל אחד יחנך את עצמו....הכי קל זה להוסיף על חשבון האחר...עוררת על קבלת שבת מוקדם,ואמרתי שאכן כך אני עושה ואקפיד על כך גם בשבת זו.אין שום צורך וענין להחמיר בהחמרות....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/9/2012 12:12 לינק ישיר 

סליחה...
רק הצעתי לא צריך לכעוס.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2012 12:13 לינק ישיר 

אף אחד פה לא כועס...אולי רק אתה...:-P.....פשוט לשים לב למה שכותבים וחושבים....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/9/2012 16:08 לינק ישיר 

וואוו...נקודה. תודה לך! מקבלת על עצמי בל''נ, לקבל שבת לפני הזמן!

כשה' סוגר חלון הוא פותח דלת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2012 22:22 לינק ישיר 

ראיתי את זה רק עכשיו במוצ"ש.. וב"ה גם אני חשבתי על זה וקיבלתי שבת בזמן. ולגבי שבתות הבאות נעשה גם את ההשתדלות בע"ה! ואשמח על תזכורת נודניקית כביכול.. :) בע"ה שנזכה כולנו לעמוד בהחלטות חשובות ומשמעותיות כ"כ ונזכה לכל הברכות המובטחות!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2012 22:28 לינק ישיר 

הצלחתי להכניס ב"ה חצי שעה לפני השקיעה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/9/2012 23:48 לינק ישיר 

הכנסתי שבת...לפני... הזמן, זה נתן לי הרגשה מרוממת משהו..

כשה' סוגר חלון הוא פותח דלת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2012 12:03 לינק ישיר 

השבת הראשונה של השנה...:)

איך אמר מי שאמר: אני מקבל על עצמי לקבל דקה לפני הדלקות נרות שבלוח, כדי שזה לא יהיה דקה אחרי...

אז אם ביחד כל אחד יתאמץ אפי' דקה אחת...(סה"כ שישים שניות...) נזכה לאין סוף שפע...

לא כדאי..?!:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2012 12:09 לינק ישיר 

איך ביחד?

עושים שבת פורום?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > השבת האחרונה!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext