| נשלח ב-27/9/2012 23:53 |
|
| |
לא כיוונתי בתפילות בכיפור
השנה הייתי עצורה,
יצר הרע העסיק אותי רק במתפללות של ידי,
איך כולם בוכות בשקט
וחלקן בוכות בקול ונראות מגוחכות מאוד
ואני לא מרגישה רבע מבורא עולם.
לא מרגישה בכלל לפני מי אני עומדת להתחנן על נפשי,
עיניים יבשות,
לב עצור,
בראש מחשבה- אז אולי השנה הקרובה תהיה אותו דבר, נו אז מה?????
למה כבר אפשר לצפות?
חיכיתי רק שהיום כיפורים כבר יגמר, שהתפילות המונוטוניות האלו יסתיימו, שאוכל לחזור הביתה ולאכול....
אף שנה לא הייתי כזו "אפיקורסית" מה קרה לי אבא ? מדןע משהו השתנה בי?
כל תפילותיי היו קרות, כמו במהלך ימות השנה,
שום זעקת כאב לא נפלטה מגרוני,
ליבי לא רטט מאימת החותם הסופי.
ומי יודע מה הייתה חתימתי....
אבל הרגשתי רפיון,
די אבא, לא יכולה, השנה אני כל כך חלשה,
אין לי כוח לבקוע רקיעים,
ליבי בגד בי,
וגם מחשבותיי מייעצות לי רע...
אנא סלח לי ה'...
אנא שלח לי את החתן שלי בכל זאת השנה...
אפילו שלא נתאמצתי בך...
הינך יודע שרציתי...
אך מנעת זאת ממני.....
לא דיי שנהייתי קרירה כמו קרח באשר לבואו של המיוחל...
לא דיי שכבר נטרפה דעתי ולא יודעת איזה גבר אני רוצה לחייי...
לומד או לומד ועובד , אקדמאי או תלמיד חכם...
גם בתפילה הפכתי קרירה...
נשמתי
היא
יתומה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2012 00:09 |
|
| |
הקב"ה מעניש אנשים רעים בד"כ. את רעה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2012 00:10 |
|
| |
שו בדאק?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2012 00:22 |
|
| |
הקב"ה מסנגר על כל אחד ואחת , אין לו בלקסיקון את המילה- רוע! מתמזגת- אני מכירה את התחושה.. של הריחוק הזה, זה היה לי במשך כמה שנים, שרק קיוותי לחזור מהר מהר, וללגום את כוס הקפה בנחת ורוגע, השנה בלי כוונה מוקדמת, התפילה והבכי יצאו לי בלי שליטה. אני מאחלת לך שכל מה שתבקשי יתקבל ברחמים( למרות האי כוונה בתפילה )
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2012 00:40 |
|
| |
זה תקופות כאלה,שבאות פתאום,שמרגישים רחוקים רחוקיםםם.. אבל זה עובר, תתפללי גם עלזה,שתרגישי קרובה לה',שהתפילות יבואו לך בקלות מהלב,ושתרגישי מחוברת.זה לא פשוט.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2012 02:58 |
|
| |
ולפעמים זה היהר עושה את החולשה הזו....תחשבי עלזה
|
|
| נשלח ב-28/9/2012 03:01 |
|
| |
ויש שחרית מנחה ערבית למשל....והקבה נמצא פה כל הזמן...לא רק ב"כיפור"....להזכירך
|
|
| נשלח ב-28/9/2012 03:17 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | הקב"ה מעניש אנשים רעים בד"כ. את רעה? |
|
צדיק ורע לו...
|
|
| נשלח ב-28/9/2012 09:34 |
|
| |
אז את כנראה צדיקה מאוד כי תמיד רע לך.. =)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2012 10:38 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | הקב"ה מעניש אנשים רעים בד"כ. את רעה? |
| העולם שלך כל כך פשוט? כי אצלנו הטובים ביותר נענשים שוב ושוב
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2012 14:06 |
|
| |
אז לדעתך הקב"ה סתם סדיסט?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2012 14:39 |
|
| |
אדם תרגע ומהההההההההר!!!
|
|
| נשלח ב-28/9/2012 15:32 |
|
| |
מה אמרתי? מישהי פה האשימה את הקב"ה שהוא מעניש את הטובים וזה הפוך למה שהקב"ה כותב בתורה אז מישהי פה התבלבלה או מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2012 15:35 |
|
| |
מה הקב"ה כותב בתורה?
|
|
| נשלח ב-28/9/2012 15:40 |
|
| |
רְאֵה נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַיּוֹם אֶת הַחַיִּים וְאֶת הַטּוֹב וְאֶת הַמָּוֶת וְאֶת הָרָע: אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם לְאַהֲבָה אֶת יְהוָה אֱלֹהֶיךָ לָלֶכֶת בִּדְרָכָיו וְלִשְׁמֹר מִצְוֹתָיו וְחֻקֹּתָיו וּמִשְׁפָּטָיו וְחָיִיתָ וְרָבִיתָ וּבֵרַכְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ בָּאָרֶץ אֲשֶׁר אַתָּה בָא שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ... וְזֹאת הַמִּצְוָה הַחֻקִּים וְהַמִּשְׁפָּטִים אֲשֶׁר צִוָּה יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם לְלַמֵּד אֶתְכֶם לַעֲשׂוֹת בָּאָרֶץ אֲשֶׁר אַתֶּם עֹבְרִים שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ. לְמַעַן תִּירָא אֶת יְהוָה אֱלֹהֶיךָ לִשְׁמֹר אֶת כָּל חֻקֹּתָיו וּמִצְוֹתָיו אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּךָ אַתָּה וּבִנְךָ וּבֶן בִּנְךָ כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ וּלְמַעַן יַאֲרִכֻן יָמֶיךָ... שְׁמֹר וְשָׁמַעְתָּ אֵת כָּל הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּךָּ לְמַעַן יִיטַב לְךָ וּלְבָנֶיךָ אַחֲרֶיךָ עַד עוֹלָם כִּי תַעֲשֶׂה הַטּוֹב וְהַיָּשָׁר בְּעֵינֵי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ.
וְהָיָה אִם שָׁמוֹעַ תִּשְׁמַע בְּקוֹל יְהוָה אֱלֹהֶיךָ לִשְׁמֹר לַעֲשׂוֹת אֶת כָּל מִצְוֹתָיו אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם וּנְתָנְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ עֶלְיוֹן עַל כָּל גּוֹיֵי הָאָרֶץ. וּבָאוּ עָלֶיךָ כָּל הַבְּרָכוֹת הָאֵלֶּה וְהִשִּׂיגֻךָ כִּי תִשְׁמַע בְּקוֹל יְהוָה אֱלֹהֶיךָ. בָּרוּךְ אַתָּה בָּעִיר וּבָרוּךְ אַתָּה בַּשָּׂדֶה. בָּרוּךְ פְּרִי בִטְנְךָ וּפְרִי אַדְמָתְךָ וּפְרִי בְהֶמְתֶּךָ שְׁגַר אֲלָפֶיךָ וְעַשְׁתְּרוֹת צֹאנֶךָ. בָּרוּךְ טַנְאֲךָ וּמִשְׁאַרְתֶּךָ. בָּרוּךְ אַתָּה בְּבֹאֶךָ וּבָרוּךְ אַתָּה בְּצֵאתֶךָ. יִתֵּן יְהוָה אֶת אֹיְבֶיךָ הַקָּמִים עָלֶיךָ נִגָּפִים לְפָנֶיךָ בְּדֶרֶךְ אֶחָד יֵצְאוּ אֵלֶיךָ וּבְשִׁבְעָה דְרָכִים יָנוּסוּ לְפָנֶיךָ. יְצַו יְהוָה אִתְּךָ אֶת הַבְּרָכָה בַּאֲסָמֶיךָ וּבְכֹל מִשְׁלַח יָדֶךָ וּבֵרַכְךָ בָּאָרֶץ אֲשֶׁר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ. יְקִימְךָ יְהוָה לוֹ לְעַם קָדוֹשׁ כַּאֲשֶׁר נִשְׁבַּע לָךְ כִּי תִשְׁמֹר אֶת מִצְוֹת יְהוָה אֱלֹהֶיךָ וְהָלַכְתָּ בִּדְרָכָיו. וְרָאוּ כָּל עַמֵּי הָאָרֶץ כִּי שֵׁם יְהוָה נִקְרָא עָלֶיךָ וְיָרְאוּ מִמֶּךָּ. וְהוֹתִרְךָ יְהוָה לְטוֹבָה בִּפְרִי בִטְנְךָ וּבִפְרִי בְהַמְתְּךָ וּבִפְרִי אַדְמָתֶךָ עַל הָאֲדָמָה אֲשֶׁר נִשְׁבַּע יְהוָה לַאֲבֹתֶיךָ לָתֶת לָךְ. יִפְתַּח יְהוָה לְךָ אֶת אוֹצָרוֹ הַטּוֹב אֶת הַשָּׁמַיִם לָתֵת מְטַר אַרְצְךָ בְּעִתּוֹ וּלְבָרֵךְ אֵת כָּל מַעֲשֵׂה יָדֶךָ וְהִלְוִיתָ גּוֹיִם רַבִּים וְאַתָּה לֹא תִלְוֶה. וּנְתָנְךָ יְהוָה לְרֹאשׁ וְלֹא לְזָנָב וְהָיִיתָ רַק לְמַעְלָה וְלֹא תִהְיֶה לְמָטָּה כִּי תִשְׁמַע אֶל מִצְוֹת יְהוָה אֱלֹהֶיךָ אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם לִשְׁמֹר וְלַעֲשׂוֹת. וְלֹא תָסוּר מִכָּל הַדְּבָרִים אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם הַיּוֹם יָמִין וּשְׂמֹאול לָלֶכֶת אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים לְעָבְדָם.
ובנימת החג: יותר ממה שקריתי לפניכם כתוב כאן..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2012 15:51 |
|
| |
הבנות פה לא מקשיבות בשיעורים כנראה.... =)
|
|
|
|
|