בית פורומים שידוכי חרדים

הבחור : רוצה בחורה שתפרנס אותי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/10/2012 23:54 לינק ישיר 
הבחור : רוצה בחורה שתפרנס אותי

בחור ובחורה נפגשו, פגישה ראשונה בבית מלון.
לאורך כל הפגישה הבחור מספר לבחורה שהוא רוצה רק לשבת וללמוד ולהשקיע את ימיו ולילותיו בלימוד, ובשביל זה הוא ח י י ב מישהי שתפרנס אותו ותיקח על עצמה את כל עול הפרנסה והבית.
לקראת סיום הפגישה הגיע המלצר עם החשבון, בעוד הבחור שולח יד לכיס מכנסיו הבחורה כבר שלפה את ארנקה ושילמה למלצר את הסכום הדרוש...
הבחור הביט בה המום. 
והיא אמרה: " הה זה?! לא, אני רק מתכוננת..... כי בקצב הזה אני הולכת גם לחתום על הכתובה...."
עד כאן סוף המעשה.

ולפני שיקפצו להרגני כל המתלהמים, אין לי שום דבר נגד בחור ש"תורתו אומנותו",( להפך הלוואי שה' יזכה אותי) אבל כשבא בחור כמו הבחור הנ"ל ומציג את הדברים בצורה כל כך בוטה ועם כזה תוכן (ראה ערכים: "חייב" , "תפרנס" ועוד)
זה יוצר אנטי ובצדק!

בכל מקרה שאלתי היא כזו:
בכתובה כתוב במפורש שעל הבעל לפרנס לכלכל את אשתו ולדאוג לה לכל מחסורה.
אז למה בימנו אנו, בחורי הישיבות ש"דורשים" וחיים ומתפרנסים מהנשים שלהם חותמים על כתובות??? לדעתי יש כאן הפרה בוטה לא רק של תוכן הכתובה אלה גם הפרה של ההלכה.
כי מה עשית בזה שחתמת??? מה כתובה זה סתם מסמך חגיגי ותו לאו???!!!!

ולא, אני לא פמיניסטית עם אידיאולוגיות בשקל.
פשוט זה נראה לי קצת בוטה.....

תוקן על ידי אסיק_good ב- 19/10/2012 15:10:23

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/10/2012 23:58 לינק ישיר 

אם תסתפקי בבגדים מפינת הזול ובלחם וחלב פשוטים בעלך יוכל לפרנס אותך ממלגת הכולל וחוץ מזה פעם גם האשה הייתה עובדת אבל זה היה בבית תופרת טוחנת אופה וכ׳ו ונפטרת מזה רק אם הכניסה לו בנדנוניה כמה שפחות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 00:01 לינק ישיר 

היא גם לא חייבת לטחון ולאפות לו, היא יכולה לקנות לו לחם אחיד ואם הוא רוצה ממרח שילך לעבוד..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/10/2012 00:11 לינק ישיר 

אבידה, יש את הבחורים שמציגים את רצונם ללמוד תורה והאשה היא זו המפרנסת בבית בצורה כזאת מעצבנת ובוטה שאת מבינה מדבריהם שהם בסך הכל עצלנים שרוצים חיים קלים ולחיות ע"ח האשה...
ויש גם בחורים טובים ונורמלים שרצונם הוא לשבת וללמוד אבל אומרים לך שאם יהיו קשיים בפרנסה הם יצאו לעבוד במשרה תורנית כלשהיא , ולא דוגלים בזה שהאשה חייבת בכל מחיר לפרנס זה בסך הכל התפקיד שלהם!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/10/2012 00:20 לינק ישיר 

אבל בתכלס אין מה לעשות, אישה שרוצה בעל שילמד יום שלם צריכה לדעת שהיא המפרנסת בבית..
אני מכירה מלא שכל החיים הצהירו שהם רוצות בית של תורה ובלהבלהבלה ואיך שהגיע המצב הזה הם לא עמדו בזה ולא יכלו לוותר על כלום....
ואז...לוקחים בעל צדיק עם רצון ללמוד ומוציאים אותו מזה. אז- תיהו ראליות ותדעו עם מה אתן יכולות להתמודד:)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/10/2012 00:25 לינק ישיר 

משהי12 כתב:
אבידה, יש את הבחורים שמציגים את רצונם ללמוד תורה והאשה היא זו המפרנסת בבית בצורה כזאת מעצבנת ובוטה שאת מבינה מדבריהם שהם בסך הכל עצלנים שרוצים חיים קלים ולחיות ע"ח האשה...
ויש גם בחורים טובים ונורמלים שרצונם הוא לשבת וללמוד אבל אומרים לך שאם יהיו קשיים בפרנסה הם יצאו לעבוד במשרה תורנית כלשהיא , ולא דוגלים בזה שהאשה חייבת בכל מחיר לפרנס זה בסך הכל התפקיד שלהם!!!!!

בדיוק על זה אני מדברת!

כמו שאמרתי אין לי שום דבר נגד "תורתו אומנותו".
מה שגם בחורות שרוצות לחיות מלחם, חלב, וגבינה שיבושם להן...
ברוך השם אני משתכרת בכבוד.
ואין שום צל של סיכוי שאני אחיה בסגפנות, אני לא מדברת על מותרות ברמה של בית פרטי עם 4 מפלסים בריכה, גינה ונוף לים. מבשלת, כובסת, ואומנת צמודות לדוגמה. 
אבל אם אני ארצה לטוס לחופש מיוחד פעם\ פעמיים בשנה זה לא יהיה סיפור גדול. או לקנות  למשל סוג מסוים של בגדים או אביזרים.
ואתם יודעים מה? יש משפחות שזה לא ממש מעניין אותם דברים כאלה -טוב ויפה! אבל מכאן ועד לזה שההורים יודעים שהם מונעים מהילדים שלהם דברים בסיסים-זה לא! (אני בטוחה שכל אחד יכול לחשוב על זה שנייה וכבר יהיה לו מישהו שהוא מכיר מהקטגוריה הנ"ל -לצערנו-) ובתכלס רוב רובם של המשפחות האלו לא עשו את המאמץ הדרוש. (ולא חלילה על אנשים ונשים שעושים השתדלות ומה לעשות המצב במשק לא משהו...) 
ואם זוג רואים שמתחילים להתהוות קשיים שייקחו את עצמם בידיים ושתהיה להם האחריות לעשות מה שנכון ולצאת למשרה תורנית (לא חסר).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/10/2012 01:09 לינק ישיר 

אבידה כתב:

פתחו כבר אשכול על הנושא נדמה לי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 01:23 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:

שמעתי בשם הרב קלופט שלשתות ליקר אסור משום ״לא ילבש״

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 01:39 לינק ישיר 

לא2מהישוב כתב:

שמעתי בשם הרב קלופט שלשתות ליקר אסור משום ״לא ילבש״

V

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2012 11:33 לינק ישיר 

בס"ד
ולכן אני מברכת יום יום,ברוך שעשני חבדניקית(=.........יאלה תהיו חבדנקיות!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/10/2012 12:08 לינק ישיר 

בס"ד

כן.. אבל זקן המלחיץ וכל זה.. ב"ה שאני חרדית רגילה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/10/2012 12:15 לינק ישיר 

בס"ד
רק בגלל הזקן?אפשר לקפל אותו ממש...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/10/2012 12:20 לינק ישיר 

בס"ד

לקפל??? ואז הוא הופך להיות שמן מאוד!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/10/2012 12:24 לינק ישיר 

עניין של התרגלות אולי.. כמו שמזרוחניקית תסתכל עלייך ותגיד "כובע וחליפה כל היום? מלחיץ.. ובקיץ זה מזיע.."

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/10/2012 12:34 לינק ישיר 

בס"ד
אז תעשי כישוף(=......בגלל זה פעם היה הרבה מכשפות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/10/2012 15:15 לינק ישיר 

אבידה כתב:

ואם זוג רואים שמתחילים להתהוות קשיים שייקחו את עצמם בידיים ושתהיה להם האחריות לעשות מה שנכון ולצאת למשרה תורנית (לא חסר).

מרא מעוניין מאד!!!
אולי את מסדרת לו?

באיזה סרט את חיה?
אלו שהמציאו את הכוללים מתקרבים היום לגיל הפנסיה.(נראה אותם יוצאים....) אין משרות תורניות פנויות ללא ויטמין p .
אף חתן לא חותם בכתובה שהוא יפרנס ממשרה תורנית בלבד. מה הבולשיט הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הבחור : רוצה בחורה שתפרנס אותי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext