| נשלח ב-9/11/2012 11:45 |
|
| |
לדבר על 'ברסלב' בפגישות?
ברס
היי
בנוסף לאשכול שפתחתי יש לי עוד שאלה שמציקה לי
אני בחורה שאוהבת ללמוד ולדעת מכל מגזר את המיוחדות שלו .
וזה לא סותר את זה שיש לי קו הלכתי והשקפתי ברור!!
העניין הוא שלברסלב יש לי נטייה יותר, אני לא ברסלבית לא מנסה להיות וגם לא אהיה .
פשוט אני אוהבת את התורות שלהם , לקרוא לשמוע וללמוד . ויש הרבה מה...
האם זה משהו שצריך לדבר\ךהזכיר עליו בפגישות ??? אני יודעת שיש המון בחורים שפוסלים את ברסלב בלי לדעת בכלל מה זה ופוסלים בעיקר בגלל החיצוניות .
תודה  נקודה חן
תוקן על ידי נקiדת_חן ב- 09/11/2012 11:48:49
תוקן על ידי אסיק_good ב- 09/11/2012 12:58:23
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2012 12:26 |
|
| |
לא חייבים לדבר על כל דבר בפגישות, אבל אסור להיות מצב שאת מרגישה שאסור לך לדבר בפגישות על דברים שחשובים לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2012 12:43 |
|
| |
אם את אוהבת את ברסלב את יכולה להזכיר את זה כבדרך אגב.
אם את אוהבת מוזיקה לועזית אז את גויה?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2012 00:04 |
|
| |
| נקiדת_חן כתב: |  | וזה לא סותר את זה שיש לי קו הלכתי והשקפתי ברור!! |
|
לברסלבים אין קו הלכתי והשקפתי ברור??
חשבתי לתומי שאפשר בפגישות לדבר על כל דבר.. הוא ישמע ממך למה את מתחברת לברסלב, ואת תשמעי ממנו למה לא נראה לו, אם בכלל..
לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2012 17:40 |
|
| |
יש דברים שלא אומרים
את לא אומרת לליטאי שאת נמשכת לחסידות, ובודאי לא לחסידות כזאת שאין לה תדמית טובה ברחוב, את לא אומרת שאת אוהבת לישון או שאת עצבנית, או שבעבר למדת בסמינר מפוקפק, או שיש לך אח מתנדנד ואחות עם תסמונת, או שאת אוהבת לעשות שופינג, או שאת קונה ומתחרטת לעיתים תכופות, כשאנחנו בפגישה אנחנו אמורים לשמור על פה סגור ולא לגלות חסרונות, למרות שזה נחמד ונעים... יש פתגם שאומר "שקר, אסור לומר, - אמת, לא תמיד חייבים לומר"...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2012 19:09 |
|
| |
אם את מחפשת זכרכר שיתאים לך למה לא לספר?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2012 23:36 |
|
| |
רציף סלח לי אתה אני לא מסכים לשום דבר שרשמת
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2012 12:38 |
|
| |
סלחתי.. אם תירצה נוכל לדבר על זה
| צדיקאלוקי כתב: |  | | רציף סלח לי אתה אני לא מסכים לשום דבר שרשמת |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 16:48 |
|
| |
תלוי איך מסבירים את זה. אני למשל הסברתי לבחור איך אני גם ברסלבית, חבדניקית, בעלז, גור, חסידות קרלין, וגם !!!! מתנגדת גמורה ליטאית. לוקחים מנהגים שהתחברת אליהם- לא חייב שאת עכשיו מחויבת לכל דרך החיים שלהם ולהשקפה ולבוש והכל.
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 17:00 |
|
| |
את כאילו עונה על כל האכולות מהקמת הפורום ?
אני שלימה עם מה שאני ועם ההשקפות שלי פשוט בציבור החרדי רוב האנשים חיים על פי סטיגמות ודברים דומים וקשה למצוא בחור עם ראש פתוח ובריא. לכן רצתי לדעת האם זה שאני מציגה את עצמי בצורה מסוימת יכול לגרום שבחורים ירתעו וחבל . בכל מקרה בע"ה שאצא אני אשתף דברים מהסוג הנ"ל בפגישה מתקדמת.....
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2013 03:41 |
|
| |
יש פה נקודה שלדעתי מעניינת במעט שישנם גם בחורים שמתמודדים עם בעיות דומות מהכיוון ההפוך ותאורטית הם יכולים להפגש עם בחורה כזאת גם כן וכל אחד יפחד להראות את החלק הזה באישיותו וחבל כי הם היו יכולים להתקשר דווקא על ידי זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2013 15:59 |
|
| |
מצדרביעי -קודם כל ברוך הבא ותתחדש :) דבר שני- אני לא יוצאת לשידוכים בשביל להיקשר , אני יוצאת בשביל לבדוק התאמה וכמו שאומרים אין הזדמנות שנייה ליצור רושם ראשון וכיוון שהנושא הזה לא תופס לי חלק מכובד מהחיים, אני לא רואה טעם לדבר על זה בפגישות ראשונות
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2013 14:56 |
|
| |
אם בחור ידבר איתי על ברסלב בפגישות אני אדע שאנחנו לא מתאימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2013 17:26 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | את לא אומרת לליטאי שאת נמשכת לחסידות, ובודאי לא לחסידות כזאת שאין לה תדמית טובה ברחוב, את לא אומרת שאת אוהבת לישון או שאת עצבנית, או שבעבר למדת בסמינר מפוקפק, או שיש לך אח מתנדנד ואחות עם תסמונת, או שאת אוהבת לעשות שופינג, או שאת קונה ומתחרטת לעיתים תכופות, כשאנחנו בפגישה אנחנו אמורים לשמור על פה סגור ולא לגלות חסרונות, למרות שזה נחמד ונעים... יש פתגם שאומר "שקר, אסור לומר, - אמת, לא תמיד חייבים לומר"... |
|
איזה הסחפות!!!! דבר ראשון לקחת את הטוב מכל קהילה זה לא מתחיל להיות חסרון בטח לא כמו ללמוד בסמינר מפוקפק וכדומה דבר שני - לא לספר בפגשות שיש לך אח מתנדנד או אחות תסמות דאון??? אז מה תגיעו לווארט ותגלו?! ברור שמספרים!! לא שאת עצבנית אבל דברים כאלה... לא שמשיכה לברסלב חייבים להגיד אבל להסתיר דברים חשובים? אני לא הייתי יכולה אח"כ לתת אמון כשהייתי מגלה פתאום שהסתירו ממנו דברים....
|
|
|
|
|