בית פורומים שידוכי חרדים

איך מתקיימת תקשורת אמיתית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/11/2012 20:34 לינק ישיר 
איך מתקיימת תקשורת אמיתית

בעקבות דיון שהשתתפתי בו רציתי להעלות שאלה. נדמיין לרגע זוג נשוי. נניח שהגברת בשעה של פתיחות מספרת לבעלה שהיא זקוקה , בשביל להתפרק ממשקע 20 דק׳ של האזנה. הוא מצידו מספר לה שאחרי 12 דק׳ הוא מצמיח קרניים. איך תתקיים כאן תקשורת בין צדדים עם רצונות וצרכים שונים? חברתי טענה בלהט שאחרי שהיא חשפה את הצורך שלה הוא צריך להקשיב לה 20 דקות. אני טענתי שצריכות להתקיים 15 דק׳ של הקשבה. האירו עינינו....

תוקן על ידי נערתהבזק ב- 12/11/2012 20:44:34

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2012 20:53 לינק ישיר 

אוחחח
קלטתי את הלך החשיבה שלך...;)

אני לא חושבת שיש נוסחה מדויקת שאפשר להשתמש בה בכל עת.

החיים דינמיים, זה למה... (נערה שם, שם..)

פעם הוא נותן יותר, פעם היא נותנת יותר, פעם היא מוותרת יותר, פעם הוא מוותר יותר..

והכי חשוב, לא להתחשבן!!
כל אחד מצידו צריך לעשות את המקסימום...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2012 20:58 לינק ישיר 

נכון נכון נכון. אבל תתייחסי במטותא למקרה הספציפי הזה במבנה שלו. אני רוצה להוציא ממנו משהו פרודקטיבי....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2012 21:02 לינק ישיר 

אין לי אפשרות להתייחס ספציפית למקרה הזה..

אם היא תספר לו על בגדים שהיא קנתה, ובזבזה כסף, הוא לא ירצה להקשיב לה אפילו 5 ד'
וגם אם היא תרצה לספר לו כמה אמא שלו מעצבנת, גם יהיה קשה לו להקשיב...
ואולי אם היא תרצה לדבר על חינוך הילדים ;) זה יהיה לו ככ חשוב, שהוא ימשיך לדבר אפילו חצי שעה!

אחחחחחחחח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2012 21:05 לינק ישיר 

אני חושב שאישה לא צריכה לדבר 20 דקות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2012 21:10 לינק ישיר 

אישית, אם היו מגבילים אותי בזמן לדיבור, לא הייתי מדברת בכלל!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2012 21:10 לינק ישיר 

עשרים דקות זה בחסד....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2012 21:11 לינק ישיר 

לא מגבילים אותך רק אומרים לך שמקשיבים פחות ממה שאת מצפה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2012 21:49 לינק ישיר 

לא מדובר פה בדברים קבועים מראש..
גמישות והכלה הם אחד מהמרכיבים החשובים בחיי הנישואין
היא תשתדל לא להעמיס עליו והוא ישתדל לא להרדם ולעזור לה..

שוב פעם, זה אינדבדואלי מאוד...
אין שחור ולבן...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2012 21:56 לינק ישיר 
תמיד יש למצוא פיתרונות יצירתיים

יתכן שמתי שהזוג בדרכים - קל לו יותר להקשיב. *יתכן שהגבר לא מבין כמה זה חשוב לה לשוחח, כמה זמן, ומתי. אז כאן אני מזכיר את דברי הרב שמחה כהן, שמעת לעת ובמיוחד תיכף אחרי הנישואין, חשוב ביותר לשוחח ולעשות תיאום ציפיות מדוקדק בין בני הזוג. *אפשר גם לחלק את ה 20 דקות ל 2 שיחות בזמן שונה. *ובדיעבד, האישה מתרגלת שהיא משוחחת עם חבירה או עם אחות או אמא, גם אחרי החתונה ישנן קשרים חברתיים למיניהם. *והאישה יכולה להבין שיש דברים שהיא יכולה לדחות למחר. *על הגבר לעשות הכל כן להקשיב, וכמובן שיתיעץ עם אנשים חכמים מה עושים. *בינינו, מי שאוהב מקשיב גם שעתיים ולא רק 20 דקות, אבל יש אילוצים בחיים ו 2 בני הזוג אמורים להבין ולהתגמש בשמחה, לא לאבד עשתונות, לא לאבד את האימון, ויש הרבה פיתרונות בכל תחום בחיים. *אם יש תיקשורת טובה אפשר לגשר על כל בעיה. *וגם, אחד מבני הזוג בכוחו לשפר את הזוגיות לרמה מעולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2012 00:31 לינק ישיר 

1. בעשר הדקות הראשונות יקשיב הבעל בהתעניינות מרובה ביותר, ויתעניין בכל פרט שהיא מספרת
כדי שהיא תהנה מאוד מתחילתה של השיחה. אחר כך עליו לקטוע את השיחה בצורה מכובדת (ע"י תירוץ מכובד), כך היא לא תרגיש שהוא לא מתעניין בה, אלא שיש אילוץ.

2. אם יקשיב הגבר לרעייתו כל צרכה הרי שהיא אינה צריכה לו יותר, על כן תמיד יקטע הגבר את אשתו לפני הסוף, כדי שיהיה לה למה להשתוקק, כי כך דרכן של נשים ואכמ"ל.

3. אם מההתחלה הוא יחלום ולא יתעניין היא תכעס עליו.

עשה זאת איפוא בני, וחיה.

הדברים אמנם נאמרים חצי בבדיחות, אך יש בהם אמת גדולה.

תוקן על ידי והרוח_תשוב ב- 13/11/2012 00:32:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2012 11:47 לינק ישיר 

והרוח_תשוב כתב:
1. בעשר הדקות הראשונות יקשיב הבעל בהתעניינות מרובה ביותר, ויתעניין בכל פרט שהיא מספרת
כדי שהיא תהנה מאוד מתחילתה של השיחה. אחר כך עליו לקטוע את השיחה בצורה מכובדת (ע"י תירוץ מכובד), כך היא לא תרגיש שהוא לא מתעניין בה, אלא שיש אילוץ.

2. אם יקשיב הגבר לרעייתו כל צרכה הרי שהיא אינה צריכה לו יותר, על כן תמיד יקטע הגבר את אשתו לפני הסוף, כדי שיהיה לה למה להשתוקק, כי כך דרכן של נשים ואכמ"ל.

3. אם מההתחלה הוא יחלום ולא יתעניין היא תכעס עליו.

עשה זאת איפוא בני, וחיה.

הדברים אמנם נאמרים חצי בבדיחות, אך יש בהם אמת גדולה.

תוקן על ידי והרוח_תשוב ב- 13/11/2012 00:32:55

אין קטע לייבש אישה,לדעתי בני הזוג צריכים להקדיש חצי שעה ביום להקשבה הדדית!
כשאין הקשבה ועידוד,נשים מחפשות את זה בדרכים לא כשרות,ואז שלא תתפלאו למה יש בגידות!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/11/2012 12:48 לינק ישיר 
אם אוכלים ארוחה ביחד

קל יותר לבעל להקשיב כי יש לו כעת פנאי, והוא לא מרגיש שהיא מעכבת אותו בסיפורי סבתא.. וכדאי לאכול ביחד כמה שיותר, ואז מדברים. הרבה הולכים לישון יחד, וקמים יחד, ויוצאים יחד... ויש שעושים הליכה ביחד... ככה שלא חסר מתי לדבר, והאישה לא בלחץ אם היא לא הספיקה לדבר עכשיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2012 12:55 לינק ישיר 

רציף כתב:
קל יותר לבעל להקשיב כי יש לו כעת פנאי, והוא לא מרגיש שהיא מעכבת אותו בסיפורי סבתא.. וכדאי לאכול ביחד כמה שיותר, ואז מדברים. הרבה הולכים לישון יחד, וקמים יחד, ויוצאים יחד... ויש שעושים הליכה ביחד... ככה שלא חסר מתי לדבר, והאישה לא בלחץ אם היא לא הספיקה לדבר עכשיו

"אין משיחין בשעת הסעודה".....
כשישנים,אין כח להקשיב
כשרצים,יש מאזינים ברחוב........

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/11/2012 13:07 לינק ישיר 

אם האשה תעמוד עם יד על הדופק ותבדוק מתי לבעל נמאס להקשיב או שיש לו מה לומר התקשורת ביניהם תהיה הרבה יותר טובה, וכן להיפך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2012 13:28 לינק ישיר 

מנחמחיים כתב:
אם האשה תעמוד עם יד על הדופק ותבדוק מתי לבעל נמאס להקשיב או שיש לו מה לומר התקשורת ביניהם תהיה הרבה יותר טובה, וכן להיפך.

זה אהבה?לעמוד עם היד על הדופק?העניין זה שכל אחד יעבוד על המידות,לשמוע את השני גם אם נמאס/לדעת לתקשר נכון
לשמוע יפה וכשנמאס,אז לדעת לסיים יפה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > איך מתקיימת תקשורת אמיתית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext