בית פורומים שידוכי חרדים

לעקוף...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/11/2012 19:05 לינק ישיר 
לעקוף...

יש אנשים שטוענים שלהתחתן לפני אח\ אחות גדולים ממך זה לא טוב ויש בעיות אחר כך וכולי...
ויש הטוענים ששידוך זה מלמעלה ומתי שזהמגיע אז אסור לעקב וזה מה שהשם רצה בשבילי...
אז מה נכון?
אני בדילמה...
בחיים שלי לא יצאתי לשידוך ובכלל לא בתיכנון לצאת ולא בא לי על זה עדיין...
מה גם שיש לי אחות מעלי כך שבכלל...
הבעיה היא שהציעו לי מישו שכולם אומרים שהוא בולללל בשבילי ואני מכירה אותו לערך והוא דווקה דיי עומד
בדרישות.... הבעיה היא שאני מזה לא בקטע של חתונה עכשיו ופגישות והכל....
וחוץ מזה יש לי אחות מעלי...לה עצמה זה לא מזיז ואפילו היא חולמת שזה יקרה....
אבל אני אישית מרגישה ממש לא נעים עם זה....אחרי הכל היא כולה תינוקת בת 21 גדולה ממני בשנתיים...
ואין סיבה לעקוף...וחוץ מזה....מי שמע על להתחתן בגיל 19????? 
או שאולי זה הגורל??? כי תאכלס זה באמת הצעה שלא באה כל יום.....הוא פשוט מושלם בכל התחומים...
אבל באמת....
שונאת החלטות!!! 
אויש זה מייאש.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/11/2012 19:29 לינק ישיר 

אם בא לך אז תצאי ואם לא בא לך אז לא.
סה"כ את עדיין לא בגיל שאת צריכה להיות לחוצה...

לגבי עקיפה אני אישית חושב שזה שטויות ואין בעיה בזה 
אבל יש כאלו שמפריע להם שעוקפים אותם ויש כאלו שלא.
ולכן אם את בסוף מחליטה כן אז רק תוודאי שלאחותך אין בעיה עם זה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/11/2012 19:44 לינק ישיר 

ערבבת פה 2 דברים.. את מרגישה לא מוכנה? או שאת לא רוצה לעקוף את אחותך? תחליטי.. ישלי חברה שלא חלמה אפילו לעקוף, היא הייתה בת 19 ואחותה 23. ויום אחד הציען לה בחור והיא אמרה מה פתאום,אני מציעה אותו לאחותי.. וה׳ גלגל את העניינים כך ובסוף היא התחתנה לפני אחותה.. אני אומרת אם זה רק כי את לא רוצה לעקוף, לכי עלזה.. אני בטוחה שאחותך תשמח בשמחתך.. ואם הסיבה היא כי את לא מרגישה מוכנה, אז את באמת צריכה לחשוב עם עצמך אם זה מה שאת רוצה עכשיו ואם זה מתאים לך או לא.. בהצלחה (ועצה שלי הקטנה,הצעות טובות לא דוחים.כי הן לא מגיעות בצרורות..)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/11/2012 19:46 לינק ישיר 

אושר_תמידי כתב:
ערבבת פה 2 דברים.. את מרגישה לא מוכנה? או שאת לא רוצה לעקוף את אחותך? תחליטי.. ישלי חברה שלא חלמה אפילו לעקוף, היא הייתה בת 19 ואחותה 23. ויום אחד הציען לה בחור והיא אמרה מה פתאום,אני מציעה אותו לאחותי.. וה׳ גלגל את העניינים כך ובסוף היא התחתנה לפני אחותה.. אני אומרת אם זה רק כי את לא רוצה לעקוף, לכי עלזה.. אני בטוחה שאחותך תשמח בשמחתך.. ואם הסיבה היא כי את לא מרגישה מוכנה, אז את באמת צריכה לחשוב עם עצמך אם זה מה שאת רוצה עכשיו ואם זה מתאים לך או לא.. בהצלחה (ועצה שלי הקטנה,הצעות טובות לא דוחים.כי הן לא מגיעות בצרורות..)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/11/2012 20:55 לינק ישיר 

אם זו הצעה מעולה, ואחותך מסכימה לך, את חייבת לצאת. לא לצאת פירושו להתעלם מהמתנה ששלח לך ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 20:58 לינק ישיר 

תצליחי בכל אשר תפני...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 22:11 לינק ישיר 

עם זאת נראה לי שעפ ההלכה יש לבקש רשות מהאחות העקופה (מה שאין כן באח העוקף אח)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 22:26 לינק ישיר 

כשבת עוקפת אח אין עם זה בעיה אבל בשתי אחיות זה קצת בעיתי,
רק אם אחותך באמת לא משחקת אותה שלא אכפת לה אז תצאי...

אבל,
כל זה רק אם את מרגישה שאת בנויה לחתונה, אם את מרגישה קטנה ולא מתאימה אז חבל
כי כשלא בנויים גם עם האדם שהכי מתאים לך ועומד בכל הדרישות קשה להסתדר
וכן להפך, יש מצבים שלא מתאימים ב100% ועם בגרות והסתכלות נכונה מסתדרים יופי..

בכל אופן שיהיה בהצלחה, ושבע"ה תגיעי להחלטה הנכונה והטובה בשבילך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/11/2012 23:03 לינק ישיר 

לצאת לפני אחותך, פירוש,
שתצטרכי לדעת כי השמחה בבית לא תהיה שלימה ממש,
תמיד עם השמחה שלך תעיב הצער על אחותך שעדין לא נשאה,
וגם תרגישי תמיד שלא תרצי תמיד לשתף אותה בכל השמחה שלך, שמא...
בנוסף לזה,
אחותך היא לא גדולה דיה ממש, ואת ג"כ לא הכי גדולה, כדי שתוכלי לאמר: "מה לעשות, לא היתה ברירה" 
תחשבי על זה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/11/2012 10:22 לינק ישיר 

תאמת אחותי תעשה מסיבה אם זה יקרה.....
אבל בכל זאת אני ירגיש רגשות אשמה כל הזמן..... כי אחרי הכל היא עדיין ילדה....
אני אישית מוכנה ...אבל בחיים לא תיארתי לעצמי מתחילה בשידוכים לפני גיל 20\21 מינימום...
ואני עצמי הייתי מרגישה ממש לא טוב עם זה....אם היו עוקפים אותי....
אבל מצד שני...חוץ מזה שהוא הסגנון שלי יש לי עוד בעיה...אני בחורה גבוהה (1.76)
ואני בחיים לא יצא עם גבר נמוך ממני...ואפילו בגובה שלי לא...שיהיה מינימום 1.80...(חולמת על 1.90 אבל שוין נתפשר....) והבחור מעל 1.80 כך שזה אחת אפס לטובתו....
אבל מצד שני אני בחורה מאמינה שאם הוא השידוך שלי אף אחת לא תיגע לי בו והוא יחכה לי לרגע שאהיה
מוכנה ואחותי תתחתן.... ואם לא...אז הוא לא השידוך שלי ....אז אין מה לדאוג....לא הפסדתי כלום....
אבל מצד חמישי ושישי ושביעי ....אולי זה המזל....
ואתם כולכם רק בלבלותם אותי....:)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/11/2012 10:25 לינק ישיר 

chanel_19 כתב:
אבל מצד שני אני בחורה מאמינה שאם הוא השידוך שלי אף אחת לא תיגע לי בו והוא יחכה לי לרגע שאהיה
מוכנה ואחותי תתחתן.... ואם לא...אז הוא לא השידוך שלי ....אז אין מה לדאוג....לא הפסדתי כלום....

האמונה הזאת היא אמונה טהורה ויפה, אבל היא לא אמונה יהודית. חז"ל כותבים בהרבה מקומות שבקלות מישהו יכול לבוא לקחת לאדם את השידוך המיועד לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2012 10:43 לינק ישיר 

אם תפילה אפשר לקבל הכל....
אין אדם נוגע במוכן לחברו........משו כזה קראתי....
והכל זה מלמעלה! ככה זה צריך להתגלגל....
השאלה היא....א י ך ....???
אויש זה מייאששששששששששששששששששששש

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/11/2012 10:58 לינק ישיר 

חומד, אולי מבחוץ עולם השידוכים נראה נפלא ויפה, עם מיליון הצעות בכל יום, הצעות שמתאימות לך בול,כמובן.... אבל בתור אחת שגילתה לא מזמן (בעצם כן מזמן..) שזה לא כך... אני אומרת- צאי מהסרט... אני גם עוד לא התחלתי ועוד לא נפגשתי ואני גם לא פונה עדיין לשדכניות. אבל יודעת בברור שאם היו מציעים לי מישהו כמו שאת מתארת שאת מתחברת אליו ושהוא נראלך וכו׳, הייתי הולכת על זה. מקסימום בסוף זלא יהיה זה? לפחות לא תרגישי עם עצמך כאילו הפסדת משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/11/2012 18:20 לינק ישיר 

אני לא בטוח שעם תפילה אפשר לקבל הכל, לפעמים הקב"ה עונה, לא! אבל ברור שעם תפילה אפשר לקבל הרבה מאד. ובכל זאת, אם ה' שולח מתנה ומזלזלים במתנה, אז למה שהמתנה תשאר אצלך, היא (או הוא) פשוט תעבור למישהי אחרת.

וכנ"ל למה שאמרת שאין אדם נוגע במוכן לחבירו, זה כל עוד שאני עושה את ההשתדלות שלי. אבל נניח שה' שולח לך מציאה של 20 שקל, ואת עוברת לידו ואת לא מרימה, אז אפילו שזה מוכן לך, מישהו אחר יבוא ויקח את זה.

ובקיצור, אל תפספסי לעצמך את החיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2012 08:33 לינק ישיר 

אושר_תמידי כתב:
חומד, אולי מבחוץ עולם השידוכים נראה נפלא ויפה, עם מיליון הצעות בכל יום, הצעות שמתאימות לך בול,כמובן.... אבל בתור אחת שגילתה לא מזמן (בעצם כן מזמן..) שזה לא כך... אני אומרת- צאי מהסרט... אני גם עוד לא התחלתי ועוד לא נפגשתי ואני גם לא פונה עדיין לשדכניות. אבל יודעת בברור שאם היו מציעים לי מישהו כמו שאת מתארת שאת מתחברת אליו ושהוא נראלך וכו׳, הייתי הולכת על זה. מקסימום בסוף זלא יהיה זה? לפחות לא תרגישי עם עצמך כאילו הפסדת משהו.

מתוקה שלי... זו אחת הבעיות גם.....אני בנאדם שלא מאמין שאפשר לקבל משו כל כך מושלם בכזאת קלות...

ובטח שלא בעולם השידוכים.....אז זה נראה לי קצת מוזר כל המתוק הזה... 

וזהו... שאם אני נכנסת לזה אין יציאה....אולי זה קצת מוקדם...

ואיך שאני מכירה את עצמי לא נראה לי שיזיז לי משו בהמשך אם אני יגיד לא....

רק ש......אחותי אפילו אומרת לי ללכת על זה! משו שלא ציפיתי....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/11/2012 09:07 לינק ישיר 

מעפיל כתב:
אני לא בטוח שעם תפילה אפשר לקבל הכל, לפעמים הקב"ה עונה, לא! אבל ברור שעם תפילה אפשר לקבל הרבה מאד. ובכל זאת, אם ה' שולח מתנה ומזלזלים במתנה, אז למה שהמתנה תשאר אצלך, היא (או הוא) פשוט תעבור למישהי אחרת.

וכנ"ל למה שאמרת שאין אדם נוגע במוכן לחבירו, זה כל עוד שאני עושה את ההשתדלות שלי. אבל נניח שה' שולח לך מציאה של 20 שקל, ואת עוברת לידו ואת לא מרימה, אז אפילו שזה מוכן לך, מישהו אחר יבוא ויקח את זה.

ובקיצור, אל תפספסי לעצמך את החיים.

חלילה וחס!!! שאני יזלזל?? הגעת רחוק...

ומה שאמרת הזכיר לי בדיחה על אדם שטבע בים...

עברה אנייה והתחילה לצעוק לו "תפוס תגלגל נעלה אותך...."

הוא אמר... בעזרת ה יהיה בסדר....

אחרי כמה דקות עבר מסוק....זרקו לו חבל וצעקו "תעלההה בחבל נציל אותך.."

הוא אומר... אל דאגה ...בעזרת ה" יהיה בסדר....נסעו!

אחרי כמה דקות עברה צוללת וצועקת לו "כנסססס נציל אותך!" והוא אומר.."בעזרת ה יהיה בסדר..."

טבע!!!... הוא עולה לשמיים הולך לקדוש ברוך הוא ואומר לו..."ה יתברך...אני הבנאדם עם האמונה,

הכי גדולה....איך נתת לי לטבוע????" אומר לו ה" "שלחתי לך אנייה לא עלית... שלחתי מסוק לא עלית..

שלחתי לך צוללת לא רצית...מה עוד??????"

בקיצור... ני בבלבהלה....!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לעקוף...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext