| נשלח ב-24/11/2012 19:43 |
|
| |
פרשת ויצא- לימוד חזק שלמדתי מהפרשה
השבת קראנו על חתונת לאה ורחל עם יעקב. בחתונה הראשונה של יעקב, יעקב היה אמור לקדש את רחל, אך, כמובא במקרא, לבן מרמה את יעקב ומחליף את רחל בלאה. יעקב לא שם לב ומקדש את לאה. הולכים שניהם לאחר החופה לחדר, יעקב קורא 'רחל רחל' ולאה משיבתהו : 'הן'. ויהי בעלות השחר וכראות יעקב והנה זו לאה, אמר לה "מדוע רימתני ואמרת הן כאשר קראתי רחל?". לאה עונה לו:" האם לא היית אתה זה שאמרת לאביך אנוכי עשיו בכורך? ואני למדתי ממך.." ובאותו רגע נכנסה שנאה בלבו של יעקב ללאה, על זה שהוכיחה אותו. אני למדתי מפה לימוד חשוב: לא משנה מה יהיה, לעולם אבל לעולם אל תוכיחי גבר!! גברים... כבר אמרנו? שבוע טוב לכולנו..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2012 19:46 |
|
| |
טיע,
נהוג להביא מקור לדברים... =)
אין ספק, לימוד חזק.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2012 19:51 |
|
| |
אוייש,טיע.. לא מתאימה לך הקטנוניות הזו ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2012 19:56 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | | טיע,
נהוג להביא מקור לדברים... =)
אין ספק, לימוד חזק. |
| אבא הקריא מתוך הספר: "ספר אבותינו" ואני הסקתי המסקנה..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2012 19:57 |
|
| |
| אושר_תמידי כתב: |  | | אוייש,טיע.. לא מתאימה לך הקטנוניות הזו ;) |
| למה לא? וזה לא קטנוניות. זה פרק חשוב בחיי נישואים..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2012 19:58 |
|
| |
אדם לפעולה...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2012 20:13 |
|
| |
אהבתי את הלימוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2012 20:22 |
|
| |
טיע, למדנית שכמותך... חחח
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2012 20:39 |
|
| |
המסקנה סבבה, אבל בחייאת איפה כתוב שיעקב שנא את לאה? ובכלל, התובנה שלך לא מתלבשת בכלל על יעקב אבינו....
אבל פסדר, לפחות את כותבת משו...:)))
|
|
| נשלח ב-24/11/2012 20:42 |
|
| |
עכשיו טיע צריכה לקיים את המסקנה שלה הלכה למעשה, אז היא לא עונה לגברים שמעירים לה... P=
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2012 20:43 |
|
| |
אחי:
וַיַּרְא יְהוָה כִּי שְׂנוּאָה לֵאָה וַיִּפְתַּח אֶת רַחְמָהּ וְרָחֵל עֲקָרָה..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2012 20:51 |
|
| |
אוי ואבוי, יצאתי כזה קטן....
קטנה, בכלל לא הערתי, רק תמהתי...:))
|
|
| נשלח ב-24/11/2012 21:02 |
|
| |
| טיע כתב: |  | | השבת קראנו על חתונת לאה ורחל עם יעקב. בחתונה הראשונה של יעקב, יעקב היה אמור לקדש את רחל, אך, כמובא במקרא, לבן מרמה את יעקב ומחליף את רחל בלאה. יעקב לא שם לב ומקדש את לאה. הולכים שניהם לאחר החופה לחדר, יעקב קורא 'רחל רחל' ולאה משיבתהו : 'הן'. ויהי בעלות השחר וכראות יעקב והנה זו לאה, אמר לה "מדוע רימתני ואמרת הן כאשר קראתי רחל?". לאה עונה לו:" האם לא היית אתה זה שאמרת לאביך אנוכי עשיו בכורך? ואני למדתי ממך.." ובאותו רגע נכנסה שנאה בלבו של יעקב ללאה, על זה שהוכיחה אותו. אני למדתי מפה לימוד חשוב: לא משנה מה יהיה, לעולם אבל לעולם אל תוכיחי גבר!! גברים... כבר אמרנו? שבוע טוב לכולנו.. |
|
למה כולם מוסיפים סיפורים והמצאות? חופה? קידושים? אולי גם היה מישהו מהרבנות שהקריא את הכתובה? ומה עם חדר יחוד?
היה משתה עם החבר'ה וכשיעקב מגיע לאהלו לבן מביא לו את "אשתו" אבל בחושך ברור שהוא לא יראה בהבדל... (אם הן באותו גובה ומבנה גוף פלוס-מינוס)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2012 21:08 |
|
| |
תכף גם תאמר שהיה שם טורניר משחקי קופסא
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2012 21:22 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | >למה כולם מוסיפים סיפורים והמצאות? חופה? קידושים? אולי גם היה מישהו מהרבנות שהקריא את הכתובה? ומה עם חדר יחוד?
היה משתה עם החבר'ה וכשיעקב מגיע לאהלו לבן מביא לו את "אשתו" אבל בחושך ברור שהוא לא יראה בהבדל... (אם הן באותו גובה ומבנה גוף פלוס-מינוס)
|
| כשאין מה לכתוב ורוצים בכח למצא משו שיסתור את הדברים שכתבה נקבה, זה מה שיוצא.. אההה? טוב.. נסלח לך אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2012 21:24 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | המסקנה סבבה, אבל בחייאת איפה כתוב שיעקב שנא את לאה? ובכלל, התובנה שלך לא מתלבשת בכלל על יעקב אבינו....
אבל פסדר, לפחות את כותבת משו...:)))
|
|
|
|