| נשלח ב-15/12/2012 21:59 |
|
| |
אז מה המשפחה שלך חושבת?
השבת, ישבנו ככה בצוותא.... ודיברנו...
כולם שאלו: "נו, תותי, מתי תתחתני?"
פתחתי עיניים ככה גדולות ושאלתי: "אתם כ"כ רוצים שאני אלך"..
אז האחים שלי אמרו: "כן, כשתתחתני הבית יתחיל להתרוקן טיפה... תרוקני ת'ארגז נעליים סופסוף, תקחי את הררי הדפים... את כל הנדוניה שיש לך פה בכל פינה בבית..."
אין ספק, הייתי המומה.
בשלב מסויים הם כבר התחילו להחליט איך יהיה החתן? הבית שלי? אני... וכו'....
"וואי, תותי, רק לא פרסי"..... סליחה??? או.... "איזה בלאגן יהיה אם הוא יהיה אשכנזי"... אע?? ואם זה מה שהוכרז?? "בת פלוני לפלוני" (או איך שאומרים את זה..??)
ואז הבנתי שהאחים שלי... "ספרדים שרופים" מה שנקרא.... ושאלתי את שאלת השאלות...
מה תעשו אם אשים פאה?
מלחמת עולם הייתה בבית... מלחמה אמיתית...
"אסור לשים פאה"... "יקרה לך"..."יהיה לך".... ועוד המון איחולים יפים....
מה קורה אצלכם כשאתם מביעים דעה לגבי החיים הפרטיים שלכם ו....וואלה, לא על כולם זה מקובל.... ?
מה קורה אז? מה אתם מרגישים? איך זה מתקבל בעיני האחרים והאם תסכימו לשנות את דעתכם?
(אני, עדיין קצת המומה...)
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2012 22:03 |
|
| |
אני אומרת להם שעם כל הכבוד להם ולדעות שלהם, אני זו שאמורה להתחתן אז בבקשה.... אם בא להם להביע דעה- שיביעו. רק שלא ינסו להכריח אותי לקבל את דעתם שאינה מקובלת עלי וליישמה. נס שאצלי לא מתערבים בהחלטותי לעתיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2012 22:05 |
|
| |
| טיע כתב: |  | | אני אומרת להם שעם כל הכבוד להם ולדעות שלהם, אני זו שאמורה להתחתן אז בבקשה.... אם בא להם להביע דעה- שיביעו. רק שלא ינסו להכריח אותי לקבל את דעתם שאינה מקובלת עלי וליישמה. נס שאצלי לא מתערבים בהחלטותי לעתיד. |
|
תראי, בסופו של דבר, ברור שאני זו שמחליטה.... אין אפי' שאלה בעניין..... (והאחים שלי קטנים ממני כך שבמקום מסויים הם נשמעים מאודדד בעירבון מוגבל)...
זו הייתה סיטואציה לא נעימה...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2012 22:06 |
|
| |
אגב, מגיע גיל שאפילו את ההורים לא מעניין מה תקחי, בחור לומד יום שלם, חצי עובד חצי לומד, פאה, מטפחת וכו' העיקר לראות את ביתם מקימה בית סופסוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2012 22:08 |
|
| |
אמא שלי פתחה את העיניים הכי גדולות כשאמרתי את שאמרתי..... מזל שיש גבול לכמה שהעיניים יכולות להיפתח...
ו.. כן, בקטע של עובד\ עובד לומד\ לומד\ לומד ישן...... באמת שלא אכפת להם....
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2012 22:52 |
|
| |
בא לא נתפס לפרטים.. בגדול, מה עושים אם מה שאני חושבת לגבי חיי הפרטיים לא מתאים למשפחתי? השאלה כמה זה קריטי להם וכמה קריטי לי. אני לא חושבת שמשהי רוצה ללכת ממש נגד המשפחה שלה. אם זה רק עניין של זמן והרגל, הם פשוט חשבו שאת, בא נגיד, חושבת אחרת וגילו שלא. בסדר, הם יתרגלו...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2012 22:54 |
|
| |
וואי וואי התגובות האלו מוכרות לי עד כאב , ולא רק מהמשפחה המצומצמת, גם למורחבת לא חסרות תגובות כנ"ל,
זה קשה מאוד להתמודד עם זה, כי כל אחד רוצה להרגיש שהבן זוג שהוא מביא הביתה ואיתו הוא מקים את ביתו יהיה מקובל על כולם(לפחות על רובם), כלומר, זה לא נעים שאת מתחתנת עם מישהו בידיעה שאבא או אמא עיקמו עליו או על הנהוגתיו את האף..
אחרי הכל, ניתנת לי בחירה חופשית ובלעדית ,ואני זו שמתחתנת- וימותו הקנאים....(או יחיו ויסבלו...)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2012 23:45 |
|
| |
תותי זה מרגיש מעצבן מאוד גם המשפחה וגם החברה פותחת עין מאוד גדולה מה היא כזו??? ולמה היא הביאה כזה??? ותמיד ינסו להתערב לך בהחלטות
אבל החלטה היא ביידיך ואם מהתחלה תחליטי שאת שמה עליהם קצוץ זה אפילו לא ידגדג לך תעצבים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2012 23:54 |
|
| |
תראו, הדעות שלי לא כ"כ קיצוניות מהדעות של המשפחה... הם שונות ו...כן, לאחרונה הן השתנו קצת יותר.
ההורים שלי מגדירים את עצמם כחרדים ליבראליים.... אבל, עדיין קשה להם לצאת קצת מהקופסה..
אני בעיקרון לא הולכת לשנות את הדעות שלי... הן לא חייבות להיות מקובלות עליהם... אבל, זה קצת מציק.... כשמתערבים לך.
פסו'ש....לא חושבת שזה כ"כ נעים 'לשים קצוץ'... על המשפחה שלך, על אבא ואמא... שאיתך בכל צעד 23 שנה....מסכימה איתי?
ו.. כן... אני משתדלת להזכיר לעצמי... שאני המתחתנת, אני המחליטה בסוף.
יוני, אני לא כופה את דעתי על אף אחד. אני רק אמרתי מה דעתי...
|
|
| נשלח ב-16/12/2012 01:41 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | בא לא נתפס לפרטים.. בגדול, מה עושים אם מה שאני חושבת לגבי חיי הפרטיים לא מתאים למשפחתי? השאלה כמה זה קריטי להם וכמה קריטי לי. אני לא חושבת שמשהי רוצה ללכת ממש נגד המשפחה שלה. אם זה רק עניין של זמן והרגל, הם פשוט חשבו שאת, בא נגיד, חושבת אחרת וגילו שלא. בסדר, הם יתרגלו... |
|
אני גם חושב ככה.
|
|
| נשלח ב-16/12/2012 02:20 |
|
| |
קטנה, לייק.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2012 02:21 |
|
| |
אחי... תודה על החיזוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2012 02:51 |
|
| |
יששששש  (כבר מזמן חשבתי שאני צריכה לרוץ לכנסת... )
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2012 03:21 |
|
| |
תותי אני מסכימה איתך שקשה לשים קצוץ אז מה תעשי??? תעשי מה שטוב להורים שלך או מה שטוב לך???? למצוא את דרך האמצע זה הכי טוב השאלה אם זה אפשרי????
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2012 03:25 |
|
| |
פסו'ש.... אני לא 'אשים קצוץ'..... (אם כי אין לי כ"כ מושג מה הקשר בין הביטוי למשמעות שלו... לא חשוב). אבל בדרכים עדינות יותר אסביר שזה מה שטוב לי.... ואלך אחרי הלב שלי...
אני רק מחכה לאחד הזה.... שיצליח סופסוף לקטוף לי את הלב...
|
|
|
|
|