בית פורומים שידוכי חרדים

שני חברים, שסגרו וורט עם שני חברות...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/1/2013 19:47 לינק ישיר 
שני חברים, שסגרו וורט עם שני חברות...

חבר סיפר לי שקרא על סיפור מאד מעניין באחד מהספרים על שלום בית

מסופר שם על שני חברים מישיבה מסויימת, שסגרו וורט עם שני חברות... אחד מהם סגר עם מישהי כלילת המעלות, אחת שלא מפסיקה לעשות חסד, עוזרת לכולם, רגישה ומתחשבת לזולת, מבטלת את רצונותיה בפני כולם וכל כולה רק חסד חסד וחסד... ואילו חברתה(הכלה השניה) ההפך הגמור. סנובית, אגואיסטית, לא עוזרת וכו' וכו'...

לכאורה מה כל אחד מאיתנו היה מעדיף? מובן שאת הבעלת חסד
אלא שאחרי החתונה התהפכו היוצרות. זאת שהיתה בעלת חסד עם כולם, כמובן המשיכה בדרכה גם אחרי החתונה, אלא שעם בעלה? הרי עכשיו שהתחתנו שנינו זה כאילו אחד, גוף אחד. ממילא כשם שאני לא עוזרת לעצמי אלא רק לאחרים... כך גם אתה צריך להיות, וממילא אני גם לא יעזור לך כי אתה זה כאילו אני.... ואילו האגואיסטית כן דאגה לטפח את בעלה. שהרי הוא זה כאילו היא... חלק ממנה. ולכן לא הפסיקה לדאוג לו ולצרכיו.

מה דעתכם?

תוקן על ידי אסיק_good ב- 19/01/2013 20:55:27

תוקן על ידי אסיק_good ב- 20/01/2013 00:26:29

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/1/2013 19:52 לינק ישיר 

המידות הטובות של האדם נמדדות בהתנהגות שלו בבית..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/1/2013 20:15 לינק ישיר 

שמעתי על הסיפור הזה... יש בזה הרבה. (זה לא אומר שחו״ח לא צריכים להיות בעלי חסד...אלא לקחת דברים בפרופורציות נכונות)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/1/2013 20:17 לינק ישיר 

מעניין שאני שמעתי את הסיפור הזה הפוך, על שני בחורי ישיבה, אחד אגואיסטי והשני בעל החסד של הישיבה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/1/2013 20:20 לינק ישיר 

העיקרון הוא אותו עיקרון

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/1/2013 20:23 לינק ישיר 

נשמע לי הזוי לחלוטין!! אדם רגיש ובעל חסד יתנהג כך לכולם ותמיד!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/1/2013 20:28 לינק ישיר 

טיע, הרעיון די הגיוני.
האגואיזם מתייחס לסביבה הקרובה כחלק מהאדם עצמו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/1/2013 20:28 לינק ישיר 

אני חושב שהסיפור אינה אלא המצאה. מי שיש לו באמת מידות טובות, גם בבית יהיה לו מידות טובות, ומי שיש לו מידות גרועות אז הבית יהיה עוד יותר גרוע. יכול להיות שגם בעל מידות טובות לא יודע בדיוק איך להתנהג עם בת זוג, וזה דבר שנלמד במשך הזמן, ויכול גם להיות שהבחורה הגאוותנית קצת תדאג לבעלה אחרי שהיא מסיימת לדאוג לעצמה. אבל מידות טובות ומידות רעות זה לא דבר שמשתנה מהרגע להרגע, ובעוד שמידות טובות יכולות להפוך למידות גרועות יחסית בקלות, מידות גרועות ישתנו לטובות רק אחרי הרבה מאד עבודה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2013 20:29 לינק ישיר 

אז טיע, איך את מסבירה את זה שיש אנשים שעוזרים לכולם בחוץ, אבל בתוך הבית שלהם לא עוזרים בכלל? לי זה נשמע סיפור מאד הגיוני

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/1/2013 20:31 לינק ישיר 

מעפיל כתב:
אני חושב שהסיפור אינה אלא המצאה. מי שיש לו באמת מידות טובות, גם בבית יהיה לו מידות טובות, ומי שיש לו מידות גרועות אז הבית יהיה עוד יותר גרוע. יכול להיות שגם בעל מידות טובות לא יודע בדיוק איך להתנהג עם בת זוג, וזה דבר שנלמד במשך הזמן, ויכול גם להיות שהבחורה הגאוותנית קצת תדאג לבעלה אחרי שהיא מסיימת לדאוג לעצמה. אבל מידות טובות ומידות רעות זה לא דבר שמשתנה מהרגע להרגע, ובעוד שמידות טובות יכולות להפוך למידות גרועות יחסית בקלות, מידות גרועות ישתנו לטובות רק אחרי הרבה מאד עבודה. 

אף אחד לא אמר שצריך להיות אדם אנוכי בשביל להצליח בחיי הנישואין בעתיד. כבר ציינו את זה בתחילת האשכול.
מה שכן, אני חושב שכן יש אמת בסיפור הזה, וגם אם הוא המצאה כדבריך, על כל פנים ודאי שדברים כאלו קורים ואפילו מוכרים.
המוסר השכל צריך להיות מכאן שצריכים להיות בעלי מידות טובות, אבל להיות אמיתיים עם עצמינו, שזה יבוא מנקודת אמת פנימית ולא מהצגה חיצונית

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/1/2013 20:56 לינק ישיר 

לא בהכרח שזה מהצגה חיצונית, לפעמים זה פשוט מחוסר מודעות והתבוננות.
אין חבוש וכו'.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/1/2013 22:43 לינק ישיר 

לדעתי אחרי ששומעים על מידות טובות של מישהו, תוך כדי שיחה איתו אפשר להבין ממה נובעות המידות האלו.
לא תמיד אפשר להגיע לזה אבל כדאי לנסות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2013 01:49 לינק ישיר 

נשמע כמו סיפור שנועד למלא חור בהרצאה של מישהו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/1/2013 05:47 לינק ישיר 

אם אני לא בוגד בזכרוני זה מופיע בסדר על ר' מאיר חדש "הגביע שעלה על גדותיו". או שסתם מסופר שהוא סיפר את זה על 2 תלמידים שלו. אבל לא זוכר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2013 09:49 לינק ישיר 

זה סיפור שכל המדריכים למינם אוהבים להשתמש בו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שני חברים, שסגרו וורט עם שני חברות...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext