בית פורומים שידוכי חרדים

ההבדל הקטן- טור אישי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/2/2013 21:05 לינק ישיר 
ההבדל הקטן- טור אישי

בס"ד

לאחרונה נפגשתי בהפרש של שבוע עם שתי בחורות הרבה יותר צדיקות ממני, זאת אומרת יותר שמורות (גם אני צדיק:) אתם יודעים כאלו שלא כל כך הספיקו לטעום את העולם הגדול ועדיין נתונות חזק תחת השפעת המחנכת הדגולה מהסמינר. סוג- של אם תעירו אותן באמצע הלילה הדבר הראשון שהן תמלמלנה (לא סובל לכתוב לשון רבים בנקבה: תשבנה, תעמודנה, תצייצנה וכו' אבל אימא מכריחה אותי לכתוב עברית תקנית, אז תסלחו לי...) יהיה: "אני רוצה שבעלי ילמד כל החיים בכולל" ואם תעיזו ותשאלו למה, תכף ומיד הן תחזורנה לישון... או לחילופין אם כבר ממש הצלחתם להעיר אותן, אזי תשמעו הסברים ערטילאיים על הקדושה והטהרה שהכולל מביא הביתה.

שלא תבינו אותי לא נכון- אני לא מזלזל בלימוד התורה הקדושה, חלילה! אני מאוד, מאוד אוהב אותה וכשאני מצליח ללמוד, כמו שצריך, כולי מתמלא שמחה וסיפוק- לעיין ערוך יותר מלימוד מתמטיקה, למשל, למרות שעל זה האחרון אני נבחן ועל הגמרא אף אחד בוחן אותי. מצחיק אותי אבל, שהן מדברות כאילו זה תלוי בהן והן הולכות לשבת בכולל כל החיים... אבל מילא, בדרך כלל אחרי שלוש ארבע פגישות -עם בחור חמוד- שלא נברא בדיוק לחבוש את ספסלי הכולל כל חייו, זה עובר להן... אבל העיקר הכוונה.

בכל אופן, נחזור לשתי הבחורות. שתהין הבינו פחות או יותר באותה המהירות שאני לא השטייעגניסט הגדול שעליו הן חלמו... וחוץ מלמוד הגמרא הוא עושה עוד כמה דברים... לראשונה היה קצת יותר קשה לקבל את העניין אז היא החליטה לשאול רב. היא הסבירה לו בטוב טעם את הקונפליקט בין החלום למציאות בעניין הלימוד. הרב שאל אותה על יראת שמיים, מידות וכו'. היא ענתה את מה שענתה, והרב פסק שהעיקר השאיפות והשתדלות ולא משנה הכמות של הלימוד אלא האיכות וכו' וכו'. לסיום הוא אפילו סיפר לה ספור חמוד- אני לא יודע איך בדיוק הוא היה קשור, אבל מכיוון שאהבתי אותו אני אספר לכם אותו בקיצור (מי שלא אוהב סיפורים יכול לדגל) :

בעיר דרומית קטנה, חיי לו אדם פשוט העובד לפרנסתו כשרת בבנק בעירו. בוקר בהיר אחד החליט לו מנהל הבנק לשדרג את איכות עובדיו והכין להם מבחן אינטליגנציה כללי. מיודעינו השרת לא ידע קרוא וכתוב ונאלץ להשיב את המבחן כמו שקיבלו. המנהל שאל לפשר העניין וכשהוא הבין שיש לו עובד שאינו יודע אפילו לקרוא פיטר אותו לאלתר ושלח אותו מידית חזרה לביתו. השרת ארז את חפציו בבושת פנים והחל פוסע בכבדות לעבר ביתו. יום חם היה אותו היום ובנוסף לטעם המר והבושה שהרגיש הוא חש את גרנו ניחר מצמא. הוא חיפש מקום לקנות בקבוק מים להרוות את צימאונו, אך לשווא- כל הדרך ואף לא קיוסק בודד לרפואה. הוא הגיע לביתו עייף ומתוסכל, צמא וממורמר והחל לשפוך את ליבו בפני אשתו היקרה. הוא סיפר לה על הבושה שחש ועל ההשפלה הנוראית שעבר בבנק, ובנוסף הדרך הביתה- בחום ובלי אף מקום לקנות שתייה. היא עוד לא מספיקה להשחיל מילה כדי לנחמו והוא קופץ ממקומו ואומר: "הרי עכשיו הלכתי 20 דקות מהבנק הביתה ולא היה אפילו קיוסק בודד, אני אפתח אחד."     

הקיוסק ההוא היה הנידבך הראשון ברשת גדולה של קיוסקים. בכל חור בארץ הוא חיטט את רגליו למצוא היכן חסרים קיוסקים, כדי להרחיב את הרשת. הזמן עבר והשרת לשעבר עלה ועלה וההצלחה האירה לו פנים . יום אחד מתקשר פקיד הבנק שבו הוא מנהל את חשבונו, ומוסר לו שמנהל הבנק רוצה לפגוש אותו. למחרת הוא מופיע בבנק ומובל אחר כבוד לחדרו של המנהל. זה האחרון מסביר לו שהצטבר לו סכום אגדי של כמה מיליונים בחשבון וכדאי לנתב אותו להשקעות מניבות. הוא  מראה לו מסמכים רבים ומסובכים על אפיקים שונים של השקעות, אך השרת דוחה את הניירות ומסביר למנהל שאין לו מושג בדברים האלה ושהוא יבחר איפה להשקיע . המנהל מקבל את ההצעה בשמחה ולאחר חצי שעה וערימה של מסמכים, הוא נראה מרוצה ואומר לשרת שלו רק נשאר לחתום. השרת נראה קצת נבוך, "מה קרה?" שואל המנהל "המממ, אני לא יודע לחתום" מלמל השרת "מה" תמהה המנהל "את כל הכסף הזה עשית בלי לדעת לכתוב?! תאר לך כמה כסף היה לך אילו היית יודע לכתוב" "אילו הייתי יודע לכתוב" עונה השרת לשעבר "הייתי עד היום שרת בבנק"

בזה בערך הסתכם הביקור שלה אצל הרב, והיא החליטה למרות הפערים להמשיך. האמת היא, קצת נלחצתי. אני לא אוהב לאכזב ואני לא רוצה שיצפו ממני דבר שאני לא. זה גרם לי לקבל מעט רגליים קרות, אבל בכל זאת המשכתי. המממ, מלבד ההבדלים הדתיים בינינו היו עוד כמה פערים וכמו שאתם מבינים, אם אני עדיין כאן, בסופו של דבר השידוך ירד וכבר הספקתי לעבור הלאה. אבל הבחורה הזאת שינתה אצלי משהו בראש. אם לפניה היו מציעים לי בחורה יותר סגורה (צולית בלעז), שבקושי יצאה מהסמינר, הייתי קצת נלחץ ובמקרים מסוימים אפילו מוריד בבירורים, אחרי שפגשתי אותה השתנה לי הכיוון ודווקא התחלתי לאהוב את ההצעות האלו, פתאום הן לא הלחיצו אותי.

חשבתי על זה לא מעט זמן, מה פתאום כלכך השתנתי?  זה היה לי מאוד מוזר כי באמת זה שינוי קיצוני בהסתכלות. וקשה להגיד שאני אחד שמשנה דעות כמו גרביים. אתמול הגעתי למסקנה מעניינת- החשש שלי 'מצוליות' לא היה כי הן יראות שמיים (לפחות ככה הן חושבות) או כל היום ימלמלו פרקי תהלים... ממש לא, אין לי שום בעיה עם זה, להפך יראת שמיים זה יתרון מאוד חשוב שלא שווה להתפשר עליו. מה שהלחיץ אותי היה יותר הקטע של פאנאטיות- ראש סגור שתסתכל על החיים בצורה מקובעת- אם בעלה למשל, יתייבש בכולל ויחליט לצאת לעבודה היא תחטוף שבץ או משו. היא לא תקבל אותו איך שהוא, שקשה לו והוא בנוי אחרת מהאחים והגיסים שלה ומתאים לו משהו שונה וזה משליך על כל החיים, לא רק בקטע של תורה. הפרופיל הנ"ל התאים לי על בחורה צולית ממוצעת- סוג של פאנאטיות מצידי, מודה.

הבחורה הראשונה גרמה להרגיש, שהיא תקבל אותי בדיוק איך שאני ואת הוויתור שהיא עשתה מבחינתה, היא ממש הפנימה ותשמח בכל הצלחה שלי ותהיה לצידי בכל כישלון. היא לא אמרה לי את זה, אבל הרגשתי. ממש נרגעתי. עם הבחורה השנייה ההתחלה הייתה בערך שווה לראשונה אבל ככל שהתקדם תהיתי ביני לבין עצמי אם היא באמת הפנימה מי אני ותקבל אותי איך שאני. לא הרגשתי שאני יכול לספר לה כל מה שאני רוצה וזה מאוד הפריע לי.

הבחורה השנייה השאירה לי טעם הפוך מהראשונה, והחזירה אותי אחורה. היום אני מבין שההבדל בניהן היה בראש- הראשונה הסתכלה על החיים בראש פתוח ומקבל והשנייה עם ראש סגור ובצורה מרובעת. זה הבדל דק בין פאנאטיות לבין צדיקות.   

נ.ב. לא התכוונתי שזה יהיה כלכך ארוך- שבוע טוב למי ששרד..   

תוקן על ידי אחי23 ב- 02/02/2013 21:43:08

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2013 21:13 לינק ישיר 

כרגיל ... אין לי מילים....

שבוע נפלא!

נשלח מהאנדרואיד שלי

...מאז סגר אלוקים בשר תחת צלעו של אדם הראשון דוחק בו הבשר ועורג אל הצלע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2013 21:23 לינק ישיר 

תותי,אומנם המחמאות שלך מחממות מאוד את לבי אבל,
אני רוצה לשמוע מה את אומרת על התוכן! 

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2013 21:28 לינק ישיר 

יש לי הרבה מה לומר...

אם תרצה אשלח את תגובתי באופן אישי...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2013 21:28 לינק ישיר 

אתה צודק בכל מילה.

כמו שלנו, הבנות, אומרים: אל תפסלי בגלל שם של ישיבה!! בכל ישיבה יש את כל הסגנונות..

אותו דבר גם כאן. בכל סמינר יש את ה"צוליות" יותר ויש את הפתוחות והבריאות יותר.

צריך לדעת על מי ליפול.

אז מעכשיו בבירורים, תשאל גם את השאלה הבאה: "יש לה ראש פתוח ומקבל, או ראש סגור ומרובע?"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2013 21:35 לינק ישיר 

יפה!
אני לא מסכימה עם ההבדל שקבעת,
זה לא ההבדל בין פאנטיות לצדיקות..
לדעתי,
זה ההבדל בין בגרות-לאילוף..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2013 21:36 לינק ישיר 

וואוווו חזק!

אך, לפי דעתי הקטע של ההסכלות על החיים לא ממש קשור לרמת צידקות.
לא חסרות בנות פתוחות רצח שמתחלחלות כשהן שומעות על בחור שלא משהו יחזיק מעמד בכולל, וכן להפך.

ברור שרוב הבנות הצדיקות יותר הן גם יותר סגורות אך תמיד יש יוצאות דופן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2013 21:39 לינק ישיר 

אחיה, רוצה להיות אחשלי? ;-)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2013 21:46 לינק ישיר 

תמר, צודקת- שימי לב תיקנתי. 
וזאת הייתה כוונתי.

אושר, חחחחחח זה אומר שאני אצטרך לוותר על אחת האחיות שלי?...
אני19 אומנם עצבנה אותי אבל לא עד כדי לוותר עליה...

תותי, אם תשלחי לי לפרטי החברים פה יפסידו, חבל...
דברי, זה פסדר.  

תוקן על ידי אחי23 ב- 02/02/2013 21:48:28

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2013 21:49 לינק ישיר 

למה לוותר..? אני 19 כבר לא בת 19. אני יכולה לקבל בשמחה גם אותה... ;-)

תוקן על ידי אושר_תמידי ב- 02/02/2013 21:50:03

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2013 22:06 לינק ישיר 

אחי23 כתב:

תמר, צודקת- שימי לב תיקנתי. 
וזאת הייתה כוונתי.

אושר, חחחחחח זה אומר שאני אצטרך לוותר על אחת האחיות שלי?...
אני19 אומנם עצבנה אותי אבל לא עד כדי לוותר עליה...

תותי, אם תשלחי לי לפרטי החברים פה יפסידו, חבל...
דברי, זה פסדר.  

תוקן על ידי אחי23 ב- 02/02/2013 21:48:28

לאהוב זה הטוב שבטוב.

אחי... הבעיה היא שהדברים שיש לי לומר הם אישיים בשביל לכתוב כאן...

לא חשוב...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2013 23:07 לינק ישיר 

אחי, קשה לך לקבל את זה, שיש נשים שכל שאיפתן היא שהבעל ישב וילמד? 
תגדיל ראש לראש פתוח ותראה שזה לאו דווקא פנאטיות, לפעמים, זה כל רצונן, בעל שעובד בשבילן זה להתפשר, גם כשתגדלנה, ז"א שמלכתחילה זה מה שחולמות ורוצות.  אז למה להן?

לגבי המסקנה שהסקת- צודק. זה תלוי מול השקלולים של הבחורה- אם כן ללכת על בעל עובד, למרות שאיפותיה הקודמות, מול מה שהיא רואה עכשיו מולה..,וההבנה שזה מתאים לה עצמה ולחייה ולשאיפותיה, רק במסלול אחר.., א קיצער ראש בריא ופתוח...
יש כאלה, שכמה שתסביר להן, הן לא תבנה, הן גם לא תדענה להסביר לך מה ולמה הן רוצות ככה, הן רוצות ככה וככה, כמו תפריט של עוגה.. וזהו. ראש מצומצם.
אני חושבת שזה אופי שקיים בכל חברה, גם אצל אלה שמלכתחילה רוצות בחור עובד ... :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2013 00:17 לינק ישיר 

נדיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2013 00:23 לינק ישיר 

ואגב, זה לא הבדל קטן בכלל. זו יכולת אדירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2013 01:37 לינק ישיר 

חחחח קטנה, מה נדיר כאן?
הבחורה?

ובטח שזה לא הבדל קטן, זה כאילו ההבדל הקטן שעושה את ההבדל... 

אריסה, לא הבנתי איפה ראית שקשה לי? 

תותי, את לא יכולה להשאיר את כולם כאן במתח... מסכנים...
דברי של יהיה אישי!!

אושר, המממ לא כדאי להיות לך- אני מושך לאחיות שלי בקוקו ורב עם הבעלים שלהן...=))

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2013 02:49 לינק ישיר 

כך הבנתי מדבריך...

אגב, גם אני נפגשתי עם בחור שרצה חצי חצי לעבוד וללמוד, והסכמתי לזה. כמו שאתה אומר, לא מהתפשרות, אלא מראש פתוח שראה את המכלול לפניו שיושב פה בחור יר"ש, מוכשר, ויהיה לנו טוב ביחד ובית טוב וכו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ההבדל הקטן- טור אישי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext