| נשלח ב-16/2/2013 22:18 |
|
| |
הבחור גילה לי שהוא חולה באפילפסיה
מקווה שבפורום זה, אקבל ייעוץ למקרה המבלבל שאני שרויה בו כרגע.
אז ככה, לפני כחודשיים פגשתי בחור מדהים, כריזמת וחברה'מן, ועכשיו, אחרי שכבר היינו כולנו, אני ההורים ואפילו הרב, 'סגורים' על זה, הוא הטיל את הפצצה שאין לי מושג איך אני הולכת להתאושש מימנה. הוא 'גילה' לי שהוא חולה באפילפסיה, אני לא יודעת הרבה על המחלה, וברשת אין הרבה מידע רלוונטי ומדוייק. כרגע אני מנסה למצוא חומר על המחלה ועל ההשלכות שלה. אם יש למישהו מידע, או אפילו דוגמא אישית, וכמובן, עיצה - זה יעזור לי מאוד.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 16/02/2013 23:06:20
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2013 22:26 |
|
| |
יש לי חברה שחולה באפילפסיה בגיל קטן גילו לה את זה... היא לוקחת כדורים וכל כמה שנים היא מתאשפזת כדי שיוכלו להוריד לה את כמות הכדורים...עושים לה בדיקות מוחיות כאלה לדעת כמה כדורים זה מספיק וזהו וככה היא ממשיכה הלאה...האמת שעד שלא הלכתי לבקר אותה בבית חולים בבדיקות לא ממש ידעתי שיש לה בכלל אפילפסיה-אף פעם לא ראיתי שהיא חוותה התקף או משהו כזה או היתה שונה בעיקרון לדעתי ע"י כדורים המחלה היא די שקטה והבן אדם הוא יחסית אדם נורמלי לחלוטין מכאן ואילך הכדור בידיים שלך...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2013 22:38 |
|
| |
וואי בהצלחה!!
גדול עלי לענות לך, אבל אני חושבת שאת צריכה להתייעץ עם דמות רפואית - רבנית. את צריכה לבדוק את התופעה, ההשלכות, הגנטיות ועוד.
ושוב, בהצלחה, ושה' ינחה אותך בדרך הנכונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2013 22:51 |
|
| |
אפילפסיה, זה בעצם נתק במוח. יש בזה הרבה רמות, מרמה שלא מפריעה ומורגשת כלל וכלל, עד רמה של כדי עילפון מידי פעם. חושבני שהדבר הטוב ביותר שצריך לעשות במקרה כזה, זה לקחת ממנו את כל המסכמים הרפואיים שיש לו, ללכת עם זה למומחה (צד שלישי) בעניין. ואחרי המסקנה של אותו מומחה ללכת עם זה לרב גדול ושיענה את תשובתו על כך.
בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2013 22:56 |
|
| |
אנשים כמו פירר או צ'ולק יכולים לעזור לך, גם תפילות . בהצלחות ותעדכני תמיד רק על בשו"ט
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2013 23:01 |
|
| |
מצטרפת לדעתו של נקודה, אפליפסיה יכולה להגיע ברמות שונות של חומרה, מניתוקים קלים ועד התקפים מפחידים וחמורים, עלייך לברר היטב כיצד מאובחנת אצלו המחלה, אני לא זוכרת עם זה גנטי או לא,סביר להניח שלא, אבל תעשי ברורים עמוקים ומקיפים, על ההשלכות,החיים עם המחלה, תופעות לוואי של תרופות..(חשוב) דברי עם נוירולוגים ורופאים מומחים. ומה שתחליטי, שיהיה לך בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2013 23:47 |
|
| |
בהצלחה לך, החלטה לא קלה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2013 00:09 |
|
| |
יש בזה רמות של קושי.
מקווה שתקחי החלטה עם רופא מוסמך. + רב בעל נסיון בענינים הללו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2013 18:50 |
|
| |
ווואיי...... איזה סרט...
לי יש שאלה אחרת... כמה הייתם מקדישים מעצמיכם בשביל אהבת חייכם.....?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2013 21:58 |
|
| |
זה אומר שבמינון כזה או אחר פתאום הוא מפרכס מתעלף ונופל, צריך לתפוס אותו שלא ישבור משהו, ההתקף עובר והכול בסדר. ועל שום כך נקרא מחלת הנפילה. לא רעיון חכם לקחת כזה תיק... בטח לא כשהוא הסתיר את זה עד אחרי חודשיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2013 09:43 |
|
| |
חבר של אבשלי יש לו את זה.... יאיי פחד מוות שזה קורה!!!!!!!
מוזר שהבחור לא אמר במיידית....
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2013 12:15 |
|
| |
ליטאי, למיטב ידיעתי אסור לתפוס אותו. ואף יש להתרחק ממנו, ולהרחיק מאיזורו את כל החפצים שקיימים. במיוחד את החדים שבהם.
לאדם החולה באפליפסיה נוצר מצב של נתק במוח והוא לא מודע למעשיו ברגעים האלה.. בד"כ לאחר 5-10 דקות (אל תתפסו על מילה.. :)), יוצא קצף מהפה, והוא קם. ויש להניח שמרגיש מאד לא בנוח על מה שקרה.
רצוי ללכת לבדיקות וכו', לעיתים נותנים להם חמצן, כי לא תמיד הוא מסופק למוח בזמן הזה.
זה שיקול שלך ע"ס המסמכים הרפואיים ועצת רבנים אם זה מתאים לך.
בהצלחה רבה רבה!!
תוקן על ידי אחת_חדשה ב- 18/02/2013 12:24:11
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2013 12:33 |
|
| |
בס"ד
הציעו לי אחד כזה....פחדתי קצת מכל העניין אך בכ"ז ביררתי כי יש 2סוגים בזה,תבררי מה התדירות,ומה קורה
כשבא התקף,האם הוא מאוזן או לא.... בכלל ראיתי שיש אפשרות לצאת מזה בצורה טבעית באיזה אתר אחד...
תכתבי אפילפסיה בגוגל יצא לך הרבה מידע וגם אתרים שחולי אפלפסיה מתייעצים שם...וכותבים מה עזר להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2013 12:36 |
|
| |
אפילפסיה מחולקת ל2 חלקים.... האחד ה"קטן" והשני ה"גדול"... עם הקטן אפשר להתמודד עם כדור ליום וזה אפי' חולף עם הזמן...
השני... הוא בעיה גדולה יותר.
יש שאומרים שזה גנטי ויש שאומרים שלא.
תבררי טוב במה מדובר... תתייעצי עם רב כמו הר' פירר או משו... או עם רופא שאת סומכת עליו...
ושיהיו בשו"ט.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2013 13:45 |
|
| |
| אחת_חדשה כתב: |  | ליטאי, למיטב ידיעתי אסור לתפוס אותו. ואף יש להתרחק ממנו, ולהרחיק מאיזורו את כל החפצים שקיימים. במיוחד את החדים שבהם.
לאדם החולה באפליפסיה נוצר מצב של נתק במוח והוא לא מודע למעשיו ברגעים האלה.. בד"כ לאחר 5-10 דקות (אל תתפסו על מילה.. :)), יוצא קצף מהפה, והוא קם. ויש להניח שמרגיש מאד לא בנוח על מה שקרה.
רצוי ללכת לבדיקות וכו', לעיתים נותנים להם חמצן, כי לא תמיד הוא מסופק למוח בזמן הזה.
זה שיקול שלך ע"ס המסמכים הרפואיים ועצת רבנים אם זה מתאים לך.
בהצלחה רבה רבה!!
תוקן על ידי אחת_חדשה ב- 18/02/2013 12:24:11
|
|
טוב שאין חולי אפילפסיה לידך, הם היו שוברים את הראש בנפילה הראשונה...
|
|
|
|
|