בית פורומים שידוכי חרדים

טיפים לפגושים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/4/2013 12:14 לינק ישיר 
טיפים לפגושים

ככמה טיפים לפגישה מוצלחת:

1.       
כשאתה נפגש בפרט בפגישה ראשונה (ובכלל בראשונה ראשונה שלך, אם עדיין לא נפגשת) תדבר לאט, ובקול. א. זה עושה רושם טוב. ב. זה כשאתה מדבר לאט, זה גורם לך לשקול יותר את מה שאתה אומר, זה מפחית את הלחץ, ובעיקר זה נותן למוח זמן ושהות לתקשר בין המילים לבין המחשבות.

2.       
לעולם! אל תכנס לתוך דבריה תמיד תיתן לה לדבר עד הסוף ואז תענה לדבריה, אפי' אם היא תאמר דברים שמפוצצים, דברים שמסעירים אותך, אתה שותק.. נותן לה לסיים את דבריה ואז אומר את דבריך. הסיבה לכך פשוטה. א. שום בן אדם בעולם לא אוהב שמפסיקים אותו ואל אחת כמה וכמה בחורה, שאם אתה מפסיק אותה היא מרגישה שאתה לא מקשיב לה וזה ה-דבר שחשוב להן.  ב.  זה מראה על חכמה וזה באמת חכמה אמיתית לתת לשני לסיים את דבריו. ג. ככה אתה גם תוכל לענות כמו שצריך ותהיה תקשורת טובה בניכם.

3.       
תחמיא ותפרגן מידי פעם, כמובן לא מחמאות אישיות וישירות אבל למשל, משפט חכם, יפה, התנהגות אצילית וכו' וכו'.. (סומך עלייך)

4.       
אל תשאל את השאלות בצורה של מבחן, אלא בצורה של התעניינות בצורה של שיחה ודו שיח. מותר לך לשאול כל מה שנראה לך לשאול, אבל שוב בצורה של "הדברות".

5.       
כשאתה שואל שאלה, אל תשאל את זה בצורה של כן ולא, אלא בצורה שמפתחת את הנושא. למשל: אתה יכול לשאול אותה האם אתה נהנית בסמינר, התשובה לזה, כן או לא. אך אם תשאל אותה בצורה: ממה את נהנית בסמינר? אז בשביל לענות זה מחייב אותה לפתח את הנושא. הדרך הזאת גם תגרום לך שלא יהיו לך שתיקות והשיחה תזרום ותתפתח.

6.
      תזכור, שעדיף להישאר תמיד עם טעם של עוד מאשר למשוך את זה ולהגיע לרוויה, לכן אל תמשוך את הפגישות, אל תסחף עדיף קצר וקולע.

7.
      מטרת פגישה ראשונה נועדה רק לדבר אחד – לבדוק האם היא לא דוחה אותך! לא שום דבר מעבר, ברגע שהיא לא דוחה אותה, אין שום סיבה שלא תיתן לזה עוד צ'אנס.

ובשולי הדברים 2 נקודות: (קטנה. נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד...)

א. סתם מניסיון אישי שלי, בכל התקופה הזאת כדי שכמה שפחות אתאכזב, אהיה לחוץ, ארגיש כן יש משהו, אין משהו, יש הצעות או אין.. אני בשוק או לא, אני רצוי או שלא.. פשוט אני לא מתעסק/מתערב בכל השידוכים שלי.. אמא שלי קבלה מההתחלה תקציר מה אני מחפש, מה חשוב לי מאד שיהיה, מה פחות חשוב לי, מה בלי זה א"א להיפגש ועל מה אפשר לוותר.. והיא זאת שמבררת, בודקת, וכשיש משהו שמתאים היא מספרת לי את הכל, ואני מחליט אם כן ללכת או שלא. בכך אני פשוט פוטר את כל תופעות הלוואי... שווה לנסות.. 

ב. אחרי הפגישות, אם אנחנו הורדנו, הרבה פעמים אנחנו מרגישים תחושות של פספוס, לבטים אולי טעינו אולי לחינם הורדנו. או מחשבות עליה, איך היא מרגישה, תחושות אשם כאילו. ואם היא הורידה, אז בכלל אנחנו יותר מרגישים החמצה, סוג של עלבון.. או תחושה שאנחנו לא שווים מספיק.. וכו'.. 

אבל האמת היא! שכך או כך, אנחנו מי שאנחנו בזכות עצמינו וזה שרוצים אותנו או לא רוצים אותנו לא מגרע ממי שאנחנו באמת, בפרט שאנחנו מאמינים בני מאמינים שהכל משמיים והיא פשוט לא שלנו! וההוכחה לזה, כשתגיע האחת שלנו, היא כן תרצה אותנו ואנחנו כן נרגיש שהיא הייתה שווה יותר מכל אחת אחרת שנפגשנו.. ואם היא רצתה אותנו בהכרח שאנחנו כן שווים.. לא..?! נו.. אז למה להגיע עד לשם כדי שנרגיש שאנחנו שווים בכל מצב..?!

אבל יותר מכך, הרי הקב"ה לא חשוד ב-סתם לטרטר אותנו ולרגום לנו לתחושות קשות.. אז אם בכל זאת הקב"ה הפגיש אותנו בהכרח יש בכך מסר ותועלת בשבילנו. אז אם נשכיל למצוא את המסר שבשידוך הזה, אם נרגיש את התועלת שבך, לא רק שלא נרגיש דפוקים אלא ההפך נהיה מאושרים... 

בהצלחה לכולנו..:)

תוקן על ידי אסיק_good ב- 03/04/2013 12:16:27

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 12:30 לינק ישיר 

יפה.. בהצלחה...

תוקן על ידי אחת_חדשה ב- 03/04/2013 12:40:51

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2013 12:33 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:

ככ)א. סתם מניסיון אישי שלי, בכל התקופה הזאת כדי שכמה שפחות אתאכזב, אהיה לחוץ, ארגיש כן יש משהו, אין משהו, יש הצעות או אין.. אני בשוק או לא, אני רצוי או שלא.. פשוט אני לא מתעסק/מתערב בכל השידוכים שלי.. אמא שלי קבלה מההתחלה תקציר מה אני מחפש, מה חשוב לי מאד שיהיה, מה פחות חשוב לי, מה בלי זה א"א להיפגש ועל מה אפשר לוותר.. והיא זאת שמבררת, בודקת, וכשיש משהו שמתאים היא מספרת לי את הכל, ואני מחליט אם כן ללכת או שלא. בכך אני פשוט פוטר את כל תופעות הלוואי... שווה לנסות.. 

תוקן על ידי אסיק_good ב- 03/04/2013 12:16:27

מנסיון, מומלץ בהחלט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 12:45 לינק ישיר 

אתה סומך על הטעם של אמא שלך, או שפשוט אין לך כח לברר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 12:46 לינק ישיר 

נמאס לי לברר, אז אחרי שהיא משמיעה את דבריה אני בודק בקטנה. את הענינים שהכי הכי חשובים לי ואז אני מחליט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 12:47 לינק ישיר 

ואני ממש לא סומך על הטעם שלה, למה אני לא הייתי מתחתן עם אבא שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 13:25 לינק ישיר 

עוד מאמר אחד, אתה יכול לפתוח ספר:) 

הפעם אני מסכימה עם כל מילה..P=

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2013 13:54 לינק ישיר 

ה1_ויחידה כתב:
עוד מאמר אחד, אתה יכול לפתוח ספר:) 

הפעם אני מסכימה עם כל מילה..P=

לא ספר, אינצקלופדיה.
נקודה - 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 15:10 לינק ישיר 

אשכול מוצלח! יישר כח!

טיפ נוסף:
מלכתחילה שים את הפון שלך על שקט, ואל תענה לשיחות. מקסימום יחכו לך שעה ומשהו עד שתחזור אליהם.
יש לך שיחה דחופה? צפויה להגיע? עדיף שתעדכן מראש.
הגיעה שיחה ואתה חייב לראות מי מתקשר אליך עכשיו? תבקש סליחה לפני(!) שאתה מסתכל לכיוון הפון.
מי שקשה לו הרעיון, מומלץ לתרגל אותו כמה פעמים לפני פגישה. בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 15:31 לינק ישיר 

אפשר להסתדר בלי טלפון, לא קרה כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 15:40 לינק ישיר 

בדיוק, אני תמיד שם על שקט את הטלפון.
מי שצריך אותי יכול לחכות קצת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 18:34 לינק ישיר 

יש כבוד... P=

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 18:37 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 22:46 לינק ישיר 

יפה. יותר מוצלח מהקודם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 23:23 לינק ישיר 

מנחמחיים כתב:
אתה סומך על הטעם של אמא שלך, או שפשוט אין לך כח לברר?

מה שהתכוונתי שאמרתי לה מראש את מה שאני רוצה,  כוונתי בכלל לא הייתה למראה אלא לאופי, אישיות, תכונות וכו'.. 
ולמה? כי כמו שאתה עצמך אמרת בחכמה..  הטעם שלה זה לא הטעם שלי.. ואני הוא זה שיחיה עם זוגתי לעתיד ולא היא..
לכן do אישית אני מתנגד בכל תוקף שהיא תלך לראות את ההצעות שמציעים לי.. או תמונות (שלדעתי זה בכלל השפלה..) שישלחו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 23:48 לינק ישיר 

אני לומדת כאן :)
סתם סתם אני לומדת ....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > טיפים לפגושים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext