| נשלח ב-18/4/2013 23:56 |
|
| |
"הבעיתיים"...
בעקבות אשכולו של רציף... ובעקבות חלק מהתגובות ששם.. ואף תגובתי שלי, הרגשתי צורך עז להבהיר איזו נקודה שאני אישית חושב. נקודה שהוא נוגעת לכל אחד ואחד מאתנו באשר הוא...
בקצרה הנושא המדובר הוא - כל אותם עובר משבר למיניהם, בעלי מומים למיניהם, ושלל דברים.. כמה הסיכויים שלהם להתחתן להקים בית נורמלי ורגיל.
אולי מדבריי שם היה נשמע שאכן יש פה בעיה אבל הקב"ה שדואג לכולם גם דואג להם... ואף מחלק התגובות שלעיל, ככה זה היה נשמע.. רק שיש להם סיכוי ופתרונות...
אז לא!! אבל ממש לא!!!
הם לא בעיתיים!! הם לא סוג ב!! והם לא מסכנים או פחותים בגלל זה!!!
ההפך הוא הנכון!!
הם אנשים כמונו!! הם אנשים רגילים לכל דבר!! רק שהקב"ה בחר בהם להיות אילו שיזדכו.. אלא שיעבור דרך של ייסורים.. דרך של התמודדות.. והלוואי והיינו מתקרבים לקרסוליים שלהם...!! הלוואי שנזכה להריח או לכל הפחות לראות מרחוק את חלקם בגן עדן....!!
זה מזכיר לי את כל אותם שבויי סטיגמות שמתקשרים לברר על בחור מבוגר ושאלתם בפיהם: תגידי לי, למה הוא עדיין לא התחתן? מה הבעיה שלו..? ואני.. בחריקת שיניים עונה: כשאני אהיה אלוקים אוכל לענות לך על זה..! ולמה אני כך עונה לו? כי מאיפה העוז הזה להחליט שאם הוא מבוגר אז הוא בעייתי? אז יש לו כבר איזה מום נסתר? למה זה שאדם עבר או עובר משבר מסוים זה אומר שהוא לא בסדר?? שהוא לא מסוגל להקים בית..?!
למה????!!! התשובה: כי ישנם אנשים סטיגמתיים.. שבויים במוסכמות החברה.. אסורים ברגש הכבוד וצמצום הדעת והמחשבה.. זה הכל!! ועכשיו כשאני חושב על זה.. אני לא אמור לכעוס עליהם.. או להתפוצץ מזעם על החוסר צדק הזה.. אלא פשוט לרחם עליהם... לרחם עליהם שאילו הם חייהם... לא כך..?!
ולא, אני לא פתי או נאיבי שאני חושב שהם בהכרח מתאימים לכולם.. שזה לא דורש התמודדות נוספת.. שזה יכול להיות קשה יותר.. אבל האם אנחנו מתאימים לכולם..? האם חסרון של גאווה וחוסר רגישות זה לא מחלה יותר גרועה מאיזה אחד שעבר משבר..?! מאיזה אחד שעבר תקופה לא קלה בחייו?! שאגב, ברוב הפעמים הם הרבה יותר רגישים. וותרנים.. נכנעים.. שבעייני זה מתכון בטוח להצלחה בזוגיות... לא כך..?!
ובפרט שאל לנו לשכוח את העיקר - אנחנו לא צריכים בן זוג מושלם אלא את הבן זוג שישלים אותנו...!!
תודה שהקשבתם לי....
תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 18/04/2013 23:56:33
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2013 01:15 |
|
| |
כמה נקודות: *תגדיר משבר *תגדיר בעלי מומים *העובדה שפתחת אשכול רק מעידה שמי שהוא 'בעל מום' הוא לא בדיוק רגיל וכמו כולם. יש איזו נקודה בו, שבגללה כתבת על הנושא נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2013 09:49 |
|
| |
א. משבר הכוונה לכל דבר ומקרה שקורה לאדם, ושגורם לו לכל מיני תחושות בלב ובנפש. מ-הסתגרות/דיכאון על כל רמותיו/חוסר תפקוד/כדורים וכו' וכו'..
ב. בעלי מומים הכוונה, לכל אילו שיש להם מום בגוף.. או שאנחנו מתייחסים לזה כמום.
ג. לא כל מי שהוא לא שגרתי או נכלל יחד עם הנורמה והמקובל, הופך אותו ללא נורמלי או לא בסדר.. הסיבה שפתחתי את האשכול, כי אכן כן, רוב העולם הוא עדר שהולך אחר המשכוכית והיות ובסטנדרט החברתי טיפוסים כאילו לא מקובלים או רגילים לכן כבר ממתגים אותם כבעלי מומים/ אנשים לא נורמלים/ סוג ב,ג במקרה הטוב.. וכו'.. ועל זה יצא קצפי..
כמו"כ לרגע לא התכחשתי שיש בהם נקודה שמצריכה התמודדות וכלים מסוימים, אבל בינינו לכל אחד יש את הדפיקות שלו.. את החסרונות שלו.. ולפעמים עדיף "חסרון" של מום או מה שאנחנו מחשיבים כמום.. מאשר חסרון של מידות או מעלות.. שזה מום גרוע יותר..!
ואם כבר מייחסים את זה ליכולת לחיות חיי זוגיות.. אז לא מזמן יצא לי לשהות ליד זוג שהם דפוקים עם דיפלומה.. האשה, יש בה סעיף מסויים שגורם לה לאי יכולת לנהל דברים.. לחיות בצורה נורמלית.. ובעלה, עבר תאונה בימי בחרותו וזה כמובן גרם לו לפגיעה בנפש.. אבל מה.. הצורה שהם חיים אחד עם השני.. הצורה בה הם מתייחסים אחד לשני.. הכבוד והדדיות.. השותפות בכל מה שהשני מרגיש.. זה היה פשוט מעורר השתהות...ובלבי אמרתי לעצמי - הלוואי עלי כזה קשר...
אז נכון, יבוא מר רציף ועוד כמותו, ויגידו אבל הם לא יכולים להביא ילדים.. והם באמת לא יכולים להביא ילדים.. אז נכון.. לנהל חשבון הם לא יכולים.. לעשות עסקים גם לא.. אבל הם חיים לבד בצורה מעולה.. יש להם את הבית שלהם את הפינה שלהם.. והם פשוט מאושרים!! הם מקיימים את התפקיד שלהם בעולם בצורה הכי טובה שיש..
אז.. בגלל זה שזה לא הנורמה.. אז הם כבר לא שווים?! החיים שלהם פחות טובים מכל "הנורמלים"...?!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2013 10:27 |
|
| |
א. יישר כח שהעלית את הנושא מנקודת המבט שלך. נהניתי לקרוא. ב. לא רק על מבוגרים יחסית אלא גם על צעירים מבררים אם יש בעיה או אין.. אבל אוקיי הבנתי מה שהתכוונת. ג. לדעתי לגיטימי לשאול: למה עד גיל כזה עוד לא התחתנו, כמו שלגיטימי לענות: זה רצון ה'. (במילים אחרות: אין סיבה/ לא ידוע/ לא מובן/ גם אנחנו שואלים את אותה שאלה וכו'). ד. נכון שאנחנו לא יכולים להסתכל על אף אחד בתור סוג ב' וכדומה אבל זה ברמת העבודה על המידות, באיך אנחנו רואים את השני. וכשזה מגיע לשידוכים צריך שתהיה התאמה, לכן צריכים לדעת במה מדובר כדי להגיע למסקנה אם דבר כזה מתאים או לא למדוברים. (במקרה של מי שלוקח כדורים וכדומה- האם זה היה זמני או שזה כרוני, כמה ואם בכלל זה מפריע בתפקוד היומיומי וכו').
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2013 15:38 |
|
| |
כנראה שהמושג
אל תסתכל בקנקן אלא מה שיש בו
זה נחמד רק בכדי לקרוא ולא בכדי ליישם...
|
| נשלח ב-19/4/2013 16:30 |
|
| |
אהבתי כמו תמייייד !!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2013 16:41 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | בעקבות אשכולו של רציף... ובעקבות חלק מהתגובות ששם.. ואף תגובתי שלי, הרגשתי צורך עז להבהיר איזו נקודה שאני אישית חושב. נקודה שהוא נוגעת לכל אחד ואחד מאתנו באשר הוא...בקצרה הנושא המדובר הוא - כל אותם עובר משבר למיניהם, בעלי מומים למיניהם, ושלל דברים.. כמה הסיכויים שלהם להתחתן להקים בית נורמלי ורגיל.אולי מדבריי שם היה נשמע שאכן יש פה בעיה אבל הקב"ה שדואג לכולם גם דואג להם... ואף מחלק התגובות שלעיל, ככה זה היה נשמע.. רק שיש להם סיכוי ופתרונות... אז לא!! אבל ממש לא!!!הם לא בעיתיים!! הם לא סוג ב!! והם לא מסכנים או פחותים בגלל זה!!!ההפך הוא הנכון!!הם אנשים כמונו!! הם אנשים רגילים לכל דבר!! רק שהקב"ה בחר בהם להיות אילו שיזדכו.. אלא שיעבור דרך של ייסורים.. דרך של התמודדות.. והלוואי והיינו מתקרבים לקרסוליים שלהם...!! הלוואי שנזכה להריח או לכל הפחות לראות מרחוק את חלקם בגן עדן....!! זה מזכיר לי את כל אותם שבויי סטיגמות שמתקשרים לברר על בחור מבוגר ושאלתם בפיהם: תגידי לי, למה הוא עדיין לא התחתן? מה הבעיה שלו..? ואני.. בחריקת שיניים עונה: כשאני אהיה אלוקים אוכל לענות לך על זה..! ולמה אני כך עונה לו? כי מאיפה העוז הזה להחליט שאם הוא מבוגר אז הוא בעייתי? אז יש לו כבר איזה מום נסתר? למה זה שאדם עבר או עובר משבר מסוים זה אומר שהוא לא בסדר?? שהוא לא מסוגל להקים בית..?!למה????!!!התשובה: כי ישנם אנשים סטיגמתיים.. שבויים במוסכמות החברה.. אסורים ברגש הכבוד וצמצום הדעת והמחשבה.. זה הכל!! ועכשיו כשאני חושב על זה.. אני לא אמור לכעוס עליהם.. או להתפוצץ מזעם על החוסר צדק הזה.. אלא פשוט לרחם עליהם... לרחם עליהם שאילו הם חייהם... לא כך..?!ולא, אני לא פתי או נאיבי שאני חושב שהם בהכרח מתאימים לכולם.. שזה לא דורש התמודדות נוספת.. שזה יכול להיות קשה יותר.. אבל האם אנחנו מתאימים לכולם..? האם חסרון של גאווה וחוסר רגישות זה לא מחלה יותר גרועה מאיזה אחד שעבר משבר..?! מאיזה אחד שעבר תקופה לא קלה בחייו?! שאגב, ברוב הפעמים הם הרבה יותר רגישים. וותרנים.. נכנעים.. שבעייני זה מתכון בטוח להצלחה בזוגיות... לא כך..?!ובפרט שאל לנו לשכוח את העיקר - אנחנו לא צריכים בן זוג מושלם אלא את הבן זוג שישלים אותנו...!!תודה שהקשבתם לי....
תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 18/04/2013 23:56:33 |
|
כל מילה בסלע.
והלוואי שנרגיש את מה שכתבת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 11:37 |
|
| |
אשריך שאתה מעלה כאלה נושאים כאובים וחשובים לפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 12:48 |
|
| |
תודה לכל אילו שהקשיבו...:) ומקווה שכל השאר.. זה לא נובע מפחד או חוסר אומץ להודות באמת... במי שאנחנו באמת...
ולורין, אין ספק שהתאמה חייבת שתהיה.. לא משנה אם זה במישור ההשקפתי, ההתנהגותי, המוסרי, האינטלקטואלי, הרגשי וכל שלל המצבים והמציאויות... אבל שוב.. אני מתייחס כעת בעיקר לגישה.. להסתכלות.. למחשבה.. לסולם הערכים שלנו.. והפרמטרים שלנו למתג ולתייג את השני...
תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 21/04/2013 13:28:27
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 13:27 |
|
| |
בס"ד
צודק נקודה.....איך משנים דפוסי חשיבה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 13:34 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
צודק נקודה.....איך משנים דפוסי חשיבה? |
|
שאלה יפה.. אבל ממש בתמצות: מתחילים מהפנימיות.. כשאת תהיי שלימה עם מי שאת.. יהיה לך הרבה יותר קל לקבל את השני...את השונה.. כשאת תתגאי במי ובמה שאת.. שיהיה לך סיפוק ושלימות במעשייך... את תעריכי כל אדם באשר הוא..
וצאי והיווכחי.. שכל אילו שציניים.. שקוטלים את השני.. שלא מפרגנים.. זה אילו אנשים שרע להם עם עצמם.. שהם נחיתיים עם לבם.. שהם פשוט מפחדים מהאמת - הם... ואילו שמפרגנים.. שמקבלים את השני.. שלא יורדים ונפגעים מכל אחד שמוציא להם את הלשון.. זה אילו שטוב להם עם עצמם.. ששלמים עם מי שהם.. שלא מפחדים להתמודד עם האמת שבם..
ובזהירות אני אומר את המשפט הבא.. אבל אפי' בחיים וירטואלים את יכולה לראות את זה.. אל אחת כמה וכמה בחיים המציאותיים שלך..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 14:18 |
|
| |
בס"ד נו מה אתה מזהה שאני?לפי הווירוטאלי...מעניין איפה היית מקטלג אותי....(=
אגב,תודה על התשובה...יש בזה משו למרות שציניים נראים בד"כ מושלמים...או מציגים עצמם ככאלה...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/04/2013 14:56:40
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 14:54 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | | ולורין, אין ספק שהתאמה חייבת שתהיה.. לא משנה אם זה במישור ההשקפתי, ההתנהגותי, המוסרי, האינטלקטואלי, הרגשי וכל שלל המצבים והמציאויות... אבל שוב.. אני מתייחס כעת בעיקר לגישה.. להסתכלות.. למחשבה.. לסולם הערכים שלנו.. והפרמטרים שלנו למתג ולתייג את השני... |
|
הנקודה שאליה התייחסת, הגישה וההסתכלות על השני, נכונה מאוד. מחוייב מעצם היותנו "אדם" (עם הפירושים הידועים והפחות ידועים..). מי שהתנסה בלקיחת אחריות על אחרים (הוראה, הדרכה וכו') מכיר את זה יותר מקרוב, ויש לו יותר הזדמנויות לממש את זה, וגם יותר אחריות כי מצפים ממנו להתנהגות מסויימת, מעריכים ומעריצים אותו וזה מחייב בהחלט. ולגבי הסתכלות על אנשים שאין לנו מחוייבות חברתית כלפיהם, עלולים פחות לשים לב שאנחנו מסתכלים עליהם מגבוה ורואים בנו משהו יותר טוב מהם. (זאת לא ביקורת על דבריך, הוספתי על מה שדיברת מה שראיתי לנכון)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 15:14 |
|
| |
למה????!!! התשובה: כי ישנם אנשים סטיגמתיים.. שבויים במוסכמות החברה.. אסורים ברגש הכבוד וצמצום הדעת והמחשבה.. זה הכל!! ועכשיו כשאני חושב על זה.. אני לא אמור לכעוס עליהם.. או להתפוצץ מזעם על החוסר צדק הזה.. אלא פשוט לרחם עליהם... לרחם עליהם שאילו הם חייהם... לא כך..?!
אתה ממש צודק במה שאתה אומר , המסר נכון ואמיתי ואפשר לראות שזה ממש מפריע לך . אבל יחד עם זאת הייתי רוצה להציג לך את השאלה הבאה : האם במידה ואתה רווק , וחרדי מלידה לצורך העניין היית מוכן לצאת עם מישהי שהיא גרושה ? אם כן פיך ולבך שווים ואם לא אז אתה לא שונה מאיתנו פשוטי העם שחוטאים לא פעם בחטא ההיבריס (חטא הגאווה) . אני מסייג את דברי ואומר שלהיות סטיגמתי זה לא נכון וזה לא יהודי בכלל ! לא ככה התורה מלמדת ומי שהוא בן תורה צריך להיות לו חשוב מה התורה מלמדת ,הרי ר עקיבא דרש ואהבת לרעך כמוך זה כלל גדול בתורה , אז מי שחולק על ר עקיבא וחושב שלא מדובר על כל עם ישראל ... מסכן גדול. ובכל זאת צריך לשאוף להתאמה רוחנית , פה יש מקום לעשות איפה ואיפה ,אבל לא במקומות אחרים .
תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 18/04/2013 23:56:33 [/quote]
תוקן על ידי נוח_לבריות ב- 21/04/2013 15:23:44
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 15:18 |
|
| |
אני מבין שמאוד פוגע בך שהוגדרת בתור "בעייתי" ועל כן כתבת קטע ארוך מתוך מעמקי הרגש שלך. אבל לא משנה מאיפה תסתכל על זה ואיך שתקרא לזה, בעיה זה בעיה. זה שאלדם יש בעיה לא אומר שהוא אדם פחות מאיתנו, אלא שהוא אדם עם בעיה. הדבר הראשון בלהתמודד עם בעיה, זה להכיר בבעיה ולדעת לחיות איתה. לא לנסות לשכנע שיש להם קרסוליים יותר גבוהים/קרובים יותר לגן עדן. לכל אחד יש התמודדות בחיים, יש דברים יותר גרועים מקושי למצוא שידוך. סטיגמות זה דרך נכון וחיובי ומאפשר לאנשים השתייכות לאנשהו, שזה אחד הצרכים הבסיסיים של בני אנוש. גם חז"ל כבר כתבו "נשים דעתן קלה", שזה לכאורה סטיגמה. אין בזה שום דבר רע.
לגבי הרעיון המעוות לחתן 2 אנשים עם בעיה , מישהו חושב על הילדים? סתם לידיעה , יש מוסד מסויים בירושלים סוג של פנימייה/מוסד לילדים השם לא רלוונטי, שלפני 50 שנה גדלו שם ילדים/ילדים. ומטבע הדברים השיאו חלק מהם לכאלה עם רקע דומה. ואז הילדים שלהם גדלו שם. וכיום גודלים שם הנכדים שלהם. ולא, זה לא סיפור חיובי ויפה על המשכיות של דורות, זה לא הפואנטה. להביא ילד לעולם זה אחריות, אין עניין להביא ילדים כשברור שההורים לא יכולים לטפל בצורה סבירה, או אם הילד ייצא נורמלי הוא יצטרך לטפל בהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2013 21:56 |
|
| |
חייכנית - לא הייתי מקטלג אותך בכלל כאחת צינית.. אם כבר ההיפך.. את טיפוס חברתי.. וטיפוס שאוהב להיות חבר של כולם.. ומריבות או מתחים רק מוציאים אותך משלוות נפשך.. אך יחד עם זאת.. זה שאת לא צינית לא נובע כי את שלימה עם מי שאת (אם כבר ההפך..) אלא כי פשוט יש לך לב טוב.. וגם חיי החברה ממש חשובים לך, לכן את שומרת עליהם בקפידה.. זה ממש בתמצות כלפי הנושא הנ"ל.
לורין - תודה על ההוספה..:)
נוח - יפה כתבת, ושאלה אמתית שאלת.. אז אישית, לא אכפת לי להיפגש עם גרושה (כמובן אחרי בירור רציני וכו' וכו'..) משום שזה שהיא גרושה/יתומה/אלמנה וכו'.. לא הופך אותה לפחות טובה אם כבר ההפך.. הסיבה היחידה שאנשים מרימים על כזו הצעה גבה כי בעייני החברה זה כבר סוג ב.. זה כבר משהו משומש וכו' וכו'.. אבל נו.. בגלל שהיא התפשלה עם בחור עם כדורים.. או שהתברר שהבחור פשוט לא מתאים רוחנית בעליל.. או מתעלל וכו'.. היא פחות טובה..?! היא פחות יכולה להיות אשה כשרה עושה רצון בעלה..? לדעתי המציאות מוכיחה ההפך...!! ואני אעדיף לשים פס על החברה.. ולהיות מאושר.. מאשר להיכנע לפרצופים והתלחשושים שבין כה וכה אחרי חודש חודשיים הם ייעלמו ויעברו לספין הבא...
ולגבי ההתאמה - אני לא חולק עלייך.. והדגשתי את זה שוב ושוב.. אני לא מתעלם מכך שיש בכך בעיה.. שיש בכך קושי והתמודדות.. ולא לכל אחד זה מתאים.. אבל יש הבדל אם לא נגשים להצעות כאילו כי הם בעיתיים.. סוג ב.. וכו'. או כמו שאתה כותב - צריך התאמה כדי לחיות.. ולא עם כל אחד אנחנו יכולים להסתדר...
 |
|
|
|
|
|