| נשלח ב-2/5/2013 14:18 |
|
| |
תיכון אור החיים
שלום,
רציתי לקבל חוות דעת על תיכון אור החיים בבני ברק לספרדיות? איך הבנות שם? הן מתחתנות עם בני ישיבות? איך היחס שלהם לחוזרי בתשובה? מה האיכות שלהן? באיזו אוכלוסייה מדובר? ומה קורה איתן בענייני שידוכין?
כל מה שאתם יודעים על התיכון הזה חשוב לי לדעת.
רציתי לשאול אותך שאלה שמאוד מטרידה אותי, אני מדבר על תיכון אור החיים, אני חוזר בתשובה (לא לומד בישיבה, אבל קובע עיתים לתורה), לא ביצעתי דברים חמורים בחיים שלי, לא קיימתי יחסים מעולם עם נשים, לא יצאתי לדיסקוטקים ומועדונים, מגיל צעיר נגעלתי מכל העולם הזה ואהבתי את הצניעות, ובאתי ממשפחה מסורתית שומרת מסורת שעושה קידוש בשבת ולא מדליקה אש ומקיימת חגים כהלכתן עם אמונה גדולה, שומרי כשרות, ותמיד הנחנו תפילין, ובימי שישי היינו הולכים לבית הכנסת.
עכשיו ככה, ויש מישהי בת להורים שחזרו בתשובה לפני שהתחתנו, אח שלה חזר בשאלה, והיא לומדת בתיכון אור החיים. כל הדודים והבני דודים שלה חילונים והם בקשר טוב איתם. היא גם לא גרה בבני ברק, היא באה מהסעות של עיר אחרת.
רציתי לדעת, האם זה אפשרי להשיג שידוך עם אחת כזאת?
או שבוגרות התיכון אור החיים רוצות רק תלמיד ישיבה חכם או שלא רוצות חוזרים בתשובה.
אני כן קובע עיתים לתורה, ולומד הלכות כל יום וחוק לישראל (חומש, נביאים כתובים, משנה, גמרא, זוהר, הלכה, מוסר).
כי מעיק עלי כל הקטע הזה של הדרת חוזרים בתשובה, אני לא מוצא את עצמי ואני חייב להתייעץ עם מישהו.
אני לא יכול ללכת עם חילונית מטעמי דת, חוזרות בתשובה יש בעיה שהן קצת קיצוניות יותר מדי יותר מדתיות מבית (ואין הרבה כאלה בגיל צעיר),
והדתיות מבית לא רוצות חוזרים בתשובה אלא רק תלמידי ישיבות חכמים.
אז רציתי לדעת האם בוגרות תיכון אור החיים גם ככה? או שחלק יקבלו בשמחה חוזר בתשובה ממשפחה מסורתית שקובע עיתים לתורה?
תוקן על ידי אסיק_good ב- 02/05/2013 17:42:53
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 14:46 |
|
| |
בס"ד נראה לי ששם הבנות יותר עם ראש פתוח...תנסה,אין לך מה להפסיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 14:48 |
|
| |
נראה לי שבהחלט יכולות להיות שם בחורות מתאימות. בהצלחה שיהיה לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 15:34 |
|
| |
לא מכיר את התיכון אבל דבר אחד ברור לי מה הסיבה שהן מקבלות או יותר נכון לא פוסלות בעלי תשובה. וזה כיוון שיש הבדלים מסויימים לעניות דעתי בין ספרדים לאשכנזים בנוגע לבחירת השידוך.
ספרדים על פי רוב ינחו את ילדיהם ותלמידיהם(גברים או נשים לא משנה) לקחת חתן ירא שמיים וכו' וכו'... מבלי לבחון יתר על המידה דברים חיצוניים המסמלים על השתייכות כזו או אחרת של המוצע לקו מסויים.
בעוד אצל האשכנזים עניין היראת שמיים(שוב, לפי דעתי) מוזכר רק בין השורות. ושם יותר מטיפים לבחורה לחפש בחור שבדוקא דורש ככה.... ובדוקא דורש כך... והולך בקו כזה וכזה.... מה שאומר שאשכנזים בד"כ יעדיפו ישיבשייר מודרני על פני בן תורה אמיתי שלא נראה 'ישיבשייר'.
השלכות מסויימות יוצאת מכך, שלספרדי(גם ההדוקים שבהם) לא יפריע שביתו תינשא לאחד שנראה קצת 'ישיבוחור' והולך לדוגמא עם ציציות בחוץ, או למד בישיבה אשכנזית, רוצה ללמוד בכולל אשכנזי וכדומה, העיקר שיהיה ירא שמיים. אם ביתו כמובן ראויה לכך. בעוד שלאשכנזים רובם ככולם מעולם לא יסכימו לשמוע על חתן שהולך בסגנון ההפוך ממה שהצגנו בפיסקה זו, המסמל 'ניחוח ספרדי' כלשהו. מבחינתם זו ירידה ברמה.
ולא, אני לא סובל מרגשי נחיתות. רק מציג דברים מסויימים הידועים לכל, שכמה יפי נפש מנסים להכחיש או לטשטש אותם.
תוקן על ידי ה_ספרדי ב- 02/05/2013 15:35:59
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 15:35 |
|
| |
סליחה טעות, נא למחוק
תוקן על ידי ה_ספרדי ב- 02/05/2013 15:36:13
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 16:27 |
|
| |
אני אנסה לענות לך.
יש הבדל מהותי בין הסמינר של אור החיים (כיתות יג'-יד') והתיכון שלהם (כיתות י'-יב'). ברוב המקרים הבנות בתיכון עוד לא מעוצבות מבחינה מחשבתית ריגשית ורוחנית... לכן אני מאוד מקווה שאתה לא מדבר על התיכון. לרוב הן גם לא יוצאות לשידוכים.
בסמינר עצמו יש יחידה אקסטרנית ויחידה של בנות הפנימיה הן לומדות ביחד בבקרים, אבל לבנות הפנימיה יש לו"ז שמאפשר להן להתחזק יותר. רוב הבנות בסיום שנת ה' סמינר (כיתה יג') כבר די מעוצבות ואז הן מתחילות לצאת לשידוכים, לפני זה אסור להן לצאת לשידוכים אם ברצונן להמשיך ללמוד.
הכל בעיקרון תלוי בך ובאיך אתה מציג את עצמך ואת הדרישות שלך, בן כמה אתה, איפה למדת, איפה אתה לומד, מה מתכוון לעשות, מה עושה, השקפות, רמה רוחנית, משפחה וכו'...
בדר"כ לכל כיתה יש את המחנכת שלה, והיא מסדרת ומייעצת בשידוכים, כמו כן, יש גם את המדריכות של הפנימיה ועוד כמה שדכניות אחרות...
הבנות עצמן- אפשר לומר אולי 80% מתחתנות עם בני תורה. חלק עם לומדים חלק עם עובדים. השאר מגוונות. אם תסתובב בבני ברק ותשאל רנדומלית נשים ורבניות איפה הן למדו, תראה שרוב התשובות יהיו באור החיים. אור החיים זה מקום שקיים כבר עשרות שנים ואחראי למרבית מבתי התורה בבני וברק ובעוד מקומות.
במקרה שלך הרקע שלך עובד לטובתך- כי הרבה בחורות מחפשות בחור שרוף. רק שים לב- לא כל בחורה חרדית מהבית תהיה "שמורה" ולא כל חוזרת בתשובה תהיה "פרוצה" (אני בכוונה מקצינה) אתה צריך לשמוע מה יציעו לך ומשם לברור בקפידה ולא לשלול סתם. באור החיים יש יהלומים.
בקיצור- אם יציעו לך בחורה טובה מאור החיים- אתה יכול לזכות ביהלום. אגב, לא כולן ספרדיות שם... וכל מה שאני כותבת נכון ללפני יותר מ5 שנים, אבל כמו בכל מוסד חרדי אני לא מאמינה שהרבה השתנה שם...
ואם אתה שואל אותי, מהכתיבה שלך לא נשמע שאתה עדיין מוכן לשידוכים ואתה עדיין מבולבל, אבל יכול להיות שאני שופטת מהר מדי ואתה פשוט לא יודע להתבטא בכתב.
בכל מקרה- בהצלחה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 17:35 |
|
| |
אני ספרדי, ואני מחפש ספרדיה (לא אכפת לי אשכנזיה, פשוט הן לא ירצו אותי). אבל לא הבנתי את אמרת בני תורה, חלק לומדים, חלק עובדים. מה זאת אומרת? אני מתכוון על אחד שעובד אבל לומד בבית לבד בזמן הפנוי.
והסמינר הוא לא המשך של התיכון? הרי מהתיכון לא יוצאים עם מקצוע נכון? וגם הסמינר הוא ספרדי.
ורשמת גם שבמקרה שלי הרקע עובד לטובתי, שהבחורות מחפשות בחור שרוף, מה המשמעות של שרוף?
תוקן על ידי shlomo74 ב- 02/05/2013 17:56:46
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 22:26 |
|
| |
בן תורה זה במהות- יש כאלה שלומדים יום שלם וכל קשר בינם לבין התורה הוא מקרי בהחלט. ויש כאלה שלומדים שעתיים ביום והם יכולים להיות גדולי הדור.
הסמינר הוא המשך, אבל לאחר התיכון לא כולן ממשיכות שם, ולא מחייב שכל בנות הסמינר באו מאור החיים- הרבה בנות מהרבה בתי ספר ממשיכות לשם.
בחור שרוף זה ביטוי שמתאר בחור או בחורה מבית דתי שנהיו חרדים. שרוף= שחור.
אין הכוונה לגנאי חלילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2013 07:15 |
|
| |
המממ אין לי איך לומר את זה בצורה עדינה , וזה לא לתועלת לכתוב לעיני כל ישראל את דיבת המקום, אם מעניין אותך תשובות לשאלותיך דבר איתי באינבוקס .
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2013 09:25 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | | המממ אין לי איך לומר את זה בצורה עדינה , וזה לא לתועלת לכתוב לעיני כל ישראל את דיבת המקום, אם מעניין אותך תשובות לשאלותיך דבר איתי באינבוקס . |
|
לשמוע מליטאי אינפורמציה על מוסד ספרדי זה בערך כמו לשמוע אינפורמציה על ישראל מראש החמאס. כל העדות כל כולה נגועה ומנופחת, גם אם יש מה בכך. שמור את דיבתך לעצמך ותחסוך מאיתנו את הגועל נפש הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2013 04:41 |
|
| |
כיוון שמס' הבנות שם גדול.. אפשר למצוא כמעט את כל הקצוות, באופן כללי השאיפה שם לבית של תורה, אפשר לראות שם בנות מבתים מסורתיים או חילונים שמחזקות. תשים לב שיש הבדל קטן בין נתיבות הדסה לאור החיים עיוני ואור החיים מקצועי, כולם תחת המוסד אור החיים אך בנתיבות הדסה (אני לא יודעת איך לקרוא לזה) שלוחה או מחלקה, יש את הבנות שבעיקר באות מבתים תורניים, חרדיים.
מכירה אישית מס' בנות טובות... ושיהיה בהצלחה :)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2013 05:59 |
|
| |
| ה_ספרדי כתב: |  | המממ אין לי איך לומר את זה בצורה עדינה , וזה לא לתועלת לכתוב לעיני כל ישראל את דיבת המקום, אם מעניין אותך תשובות לשאלותיך דבר איתי באינבוקס .
לשמוע מליטאי אינפורמציה על מוסד ספרדי זה בערך כמו לשמוע אינפורמציה על ישראל מראש החמאס. כל העדות כל כולה נגועה ומנופחת, גם אם יש מה בכך. שמור את דיבתך לעצמך ותחסוך מאיתנו את הגועל נפש הזה
|
|
והיא הנותנת, תופתע לדעת כמה אינפורמציה יש לחמאס על ישראל... למזלנו יש לנו את לומדי התורה שאך ורק בזכותם אנו לא נופלים טרף לשיניהם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2013 12:27 |
|
| |
רגע עשיתם לי בלבול, מה ההבדל בין נתיבות הדסה, לאור החיים, ויש גם תיכון וגם סמינר? יש שוני בתלבושת? זה בכתובת אחרת? ומה ההבדל בשידוכים וברמה הדתית שלהן?
תוקן על ידי shlomo74 ב- 05/05/2013 12:30:54
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2013 13:44 |
|
| |
נתיבות הדסה זה תיכון או י"ג'-י"ד?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2013 13:50 |
|
| |
לא מכירה את המוסד ממש, אבל שמעתי שבסמינר (ה' ו') הבנות ממש מתחזקות ונבנות לחיים האמיתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2013 14:08 |
|
| |
אור החיים:
יש תיכון: ט-י"ב. בנות שלומדות לבגרויות, באת רובן מבתים חרדים. חלקן נוער כמעעט נושר, חלקן חזקות...
יש סמינר אור החיים: (יג"-יד \ ה'-ו'). לימודים גבוהים, מקום חרדי ברמה סבירה +, הבנות רובן מקימות בתים חרדיים, אברכיות. (אני מכירה כמה כאלה באופן אישי!!)
יש סמינר נתיבות הדסה: (י"ג-י"ד \ ה'-ו'). זו "שלוחה" של אור החיים, לבנות חרדיות וחזקות יותר.
|
|
|
|
|