באחד מעלוני השבת שהגיעו אלינו היום, יש פינת שו''ת ושם סיפרה בחורה בת 18 כמה שהיא חברותית ומוכשרת ומוצלחת, ולא יפה. "...ואני מפחדת (...) להישאר האחרונה שלא תתחתן" וכה ענה לה אבינועם הרש
אני מצטטת בדילוגים.
"השוואות התמידיות האלה הופכות אותנו בעצם למה שאנחנו: יצורים חברתיים (...) שזקוקים תמידית לאישור של החברה (...) הרגשת התסכול שלך משותפת לכולנו (...) וכמו כל אתגר היא נשלחה אלייך בשביל שתצאי ממנה עם בניין אישיותי עוצמתי, חזק וגדול יותר. (...) הכרתי המון בנות שמחזיקות במסכות יפהפיות והן עדיין רווקות, ומנגד בנות עם עטיפה רגילה, שלא לומר חיוורת משהו, אבל מתחת למים היופי האמיתי שלהן התיז בעצמה כל כך גדולה עד שהוא נכנס ישר לעין של כל מיני בחורים יפים בעצמם, שהסתנוורו ממנו והתחתנו איתן.
את רק צריכה לחכות לבחור שיראה אותך כמו שכתב אלתרמן ב'נשבעתי עיניי': "ישנן יפות יותר ממנה, אך אין יפה כמוה" קוראים לזה אהבה"
אשמח לשמוע את דעתכם-ן בעניין
שבת שלום!
נשלח ב-24/5/2013 14:30
אף פעם לא אהבתי את השאלות האלה. בעצם אין פה אפילו שאלה.. מה עונים לילד שאומר "העולם מפחיד, אנשים מתים בתאונות ומזיקנה, אני לא רוצה.."?
והתשובה בכלל מרגישה כמו שעונים לאמא בבית אבות: "בעיני תמיד תהיי צעירה". יה, רייט... לא קשה לענות לבחורה את התשובה הזאת, הייתי רוצה לראות את אותו אבינועם הרש (לא מכיר אותו) מתחתן איתה...
נשלח ב-24/5/2013 14:40
אז מה כן עונים על טענה כזו? על כל טענה מסוג זה, לא רק על יופי... משפחה, כסף, חכמה, או כל דבר אחר שאדם לא ניחן בו?
התשובה שיש לי, עם הנתונים האלה ה' ברא אותך, וכך בדיוק הוא רוצה שתחיה פה בעוה"ז. וכדי שלהגיע לייעוד שהוא קבע לנו, הוא גם נתן לנו את הנתונים הספציפים האלה בדיוק.
אבל סתם זה כייף לקבל כאלה תשובות, כמו שקבלה הבחורה שם למעלה..=)
נשלח ב-24/5/2013 14:49
רבעצען כתב:
באחד מעלוני השבת שהגיעו אלינו היום, יש פינת שו''ת ושם סיפרה בחורה בת 18 כמה שהיא חברותית ומוכשרת ומוצלחת, ולא יפה. "...ואני מפחדת (...) להישאר האחרונה שלא תתחתן" וכה ענה לה אבינועם הרש
אני מצטטת בדילוגים.
"השוואות התמידיות האלה הופכות אותנו בעצם למה שאנחנו: יצורים חברתיים (...) שזקוקים תמידית לאישור של החברה (...) הרגשת התסכול שלך משותפת לכולנו (...) וכמו כל אתגר היא נשלחה אלייך בשביל שתצאי ממנה עם בניין אישיותי עוצמתי, חזק וגדול יותר. (...) הכרתי המון בנות שמחזיקות במסכות יפהפיות והן עדיין רווקות, ומנגד בנות עם עטיפה רגילה, שלא לומר חיוורת משהו, אבל מתחת למים היופי האמיתי שלהן התיז בעצמה כל כך גדולה עד שהוא נכנס ישר לעין של כל מיני בחורים יפים בעצמם, שהסתנוורו ממנו והתחתנו איתן.
את רק צריכה לחכות לבחור שיראה אותך כמו שכתב אלתרמן ב'נשבעתי עיניי': "ישנן יפות יותר ממנה, אך אין יפה כמוה" קוראים לזה אהבה"
אשמח לשמוע את דעתכם-ן בעניין
שבת שלום!
המממ אבינועם הירש זה רווק בן 30 משהו כזה שהיה כותב בNRG? או רב ד"ל
נשלח ב-24/5/2013 14:58
מקרב הבנות ה"חתינות", זאת אומרת שאין להן בעיה להתחתן, אלה שנראות טוב מתחתנות יותר מהר מבחינה סטטיסטית. ורוב הרווקות מעל 22+ שחתינות (מחפשות חתן) בדרך כלל נראות על הפנים. (בלי להכליל כמובן). גם גברים אגב. אבל גברים זה עניין לאשכול אחר.
נשלח ב-24/5/2013 15:01
ליטאי613 כתב:
מקרב הבנות ה"חתינות", זאת אומרת שאין להן בעיה להתחתן, אלה שנראות טוב מתחתנות יותר מהר מבחינה סטטיסטית. ורוב הרווקות מעל 22+ שחתינות (מחפשות חתן) בדרך כלל נראות על הפנים. (בלי להכליל כמובן). גם גברים אגב. אבל גברים זה עניין לאשכול אחר.
מה חידשת פה? תעשה סטטיסטיקה על כל נתון (סוכרת, נכות, קרחת, גובה, כסף וכו'..) ותגיע לאותה מסקנה..
נשלח ב-24/5/2013 15:02
אדם_ה1 כתב:
מה חידשת פה? תעשה סטטיסטיקה על כל נתון (סוכרת, נכות, קרחת, גובה, כסף וכו'..) ותגיע לאותה מסקנה..
אני בא לומר שהדמות המייעץ הנ"ל מעלון השבת מדבר שטויות :)
נשלח ב-24/5/2013 15:07
ליטאי ואדם, אתם כאלה שובינסטיים וריקים.
אני מכירה מיליון בחורות, טיפשות, מכוערות, לא חינניות, אפורות, שהתחתנו בגיל 20 ונשואות באושר
ומיליון בחורות אינטיליגנטיות, מוצלחות, יפות, מוכשרות, ולא נשואות.
הודעה אחת לי ואחת לאדם, או אחת כנגד זכור ואחת כנגד שמור?
נשלח ב-24/5/2013 15:15
לא בדקתי את זה סטטיסטית.
אבל אני כן מכירה המון בנות סביבי שהן לא נשואות, וזה לא סתם!!
אבל זה בדיוק משלים את מה שאמרתי קודם. ה' עשה את הלא סתם הזה, בדיוק כדי שהן לא תתחתנה 'מוקדם' כמו שקוראים לזה כי הוא מכין להן דברים אחרים......
נשלח ב-24/5/2013 15:17
ראשית, אם יש לך דיעה כ"כ סגורה בנושא ואת לא פתוחה לדיעות אחרות, למה פתחת את האשכול הזה בכלל?
ושנית, את מוזמנת לעשות סטטיסטיקה ולחזור אלינו. או להמשיך לחיות בלה-לה-לנד....
נשלח ב-24/5/2013 15:18
אנחנו פשוט חיים בעולם וצריכים להחשף למראות הקשים.
נשלח ב-24/5/2013 15:19
אני_הקטנה כתב:
כי הוא מכין להן דברים אחרים......
אני לא יודע מה הוא מכין, והאם זה יהיה בעולם הזה בכלל.
מה הוא הכין למישהו שנולד עם מום שבטוח לא יעבור את גיל ה-10 או 20?
נשלח ב-24/5/2013 15:22
אני_הקטנה כתב:
לא בדקתי את זה סטטיסטית.
אבל אני כן מכירה המון בנות סביבי שהן לא נשואות, וזה לא סתם!!
אבל זה בדיוק משלים את מה שאמרתי קודם. ה' עשה את הלא סתם הזה, בדיוק כדי שהן לא תתחתנה 'מוקדם' כמו שקוראים לזה כי הוא מכין להן דברים אחרים......
ה' גם את ייצר 6 מיליון יהודים כדי להרוג אותם בשואה. לא הבנתי מה הפאנצ'. מצד אחד בת קול 40 יום לפני יצירת הוולד אומרת בת פלוני לפלוני. אז מה העניין שהמציאו שאפשר "לפספס שידוך"? זה נשמע כל כך מחורטט. עלינו בתור יהודים מאמינים להאמין במה שכתוב שזה נקבע משמיים. ולא להיות לחוצים , הכול המצאות של שרלטנים שמחפשים לעשות כסף מרווקות ועמותות פיקיטיביות של אנשים מעדות מסויימות שמארגנים הסעות לקברי צדיקים. ומי שמכוערת, גם תמצא חתן בסוף, נקבע כבר 40 יום לפני יצירתה. בקיצור, אין מה לדאוג בנושא. חותם בברכה, הליטאי שעכשיו עשה 27 ועדיין לא לחוץ.