| נשלח ב-26/5/2013 18:54 |
|
| |
בת סמינר עם פלאפון חכם
שלום,
רציתי לשמוע את דעתכם ומה דעת הקהל החרדי (בני ישיבות, ספרדים וכו'), לגבי בת סמינר ספרדי שלפעמים הולכת עם שיער פזור, ונמצאת לפעמים באירועים מעורבים, בת להורים חוזרים בתשובה והמשפחה של ההורים שלה חילונים והם בקשר טוב איתם? איך היא נתפסת בתור שידוך? ואחיה היחיד ,חזר בשאלה ויש לה גם פלאפון חכם(לא כשר), אני רק רוצה להדגיש שלי באופן אישי אין בעיה עם אחת כזאת שאלתי היא, איך הרחוב החרדי/ליטאי/ספרדי, בני הישיבות רואים בה בתור שידוך.
תוקן על ידי shlomo74 ב- 26/05/2013 18:59:21
תוקן על ידי shlomo74 ב- 26/05/2013 19:02:14
תוקן על ידי shlomo74 ב- 26/05/2013 19:03:35
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2013 18:56 |
|
| |
אני לא מוצאת בעיה בשיער פזור.
אני לא מוצאת בעיה בקשר טוב עם משפחה חילונית.
בהצלחה בכל שתפנה :)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2013 19:00 |
|
| |
גם אני לא מוצא בעיה, אבל השאלה מה הציבור החרדי המושרש חושב. בני הישיבות וכו'. החרדים מאוד מקפידים על המון דברים קטנים, ואם אפשר תותי קצת לשמוע על הרקע שלך (חוזרת בתשובה/בת סמינר/חרדית מבני ברק?/ספרדי/ליטאית?)? כך שאדע ממי אני שומע דעה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2013 19:21 |
|
| |
למה זה רלוונטי? זה אמור להיות שיקול שלך אם מתאים לך או לא... או שהשאלה נוגעת להשלכות של אמא המחזיקה בפל לא כשר וכו...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2013 19:25 |
|
| |
אם מתאים לך שהיא הולכת עם שיער פזור ועם סמארטפון, כנראה שהסגנון שלה מתאים לסגנון שלך. לגבי קשר טוב עם משפחה לא דתית, עכשיו אתה אולי לא חושב על זה, אבל בעתיד זה עלול לפגוע בחינוך הילדים כי הם רואים דוגמה לא טובה מבני משפחה. אבל זה לא אומר שז פוסל, אלא שאתה אמור לקחת את זה בחשבון שילדים ישאלו שאלות ולעמוד חזק מולם עם תשובות ברורות בכל נושא. בהצלחה רבה!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2013 19:48 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2013 20:06 |
|
| |
לא הבנתי משהו. אם לך אישית זה לא מפריע למה כל כך חשוב/אכפת לך מה דעת הקהל החרדית..?! ואם בכל זאת אתה מברר, כנראה שכן באיזה שהוא מקום אכפת לך מדעת הקהל, אכפת לך להבין אם יש מתנגדים לדבר ומדוע.. אם אני לא צודק עד כה, אז דלג על השורות הבאות, אא"כ סתם באלך לעשות סקר על דעת הקהל החרדי על בעלי תשובה. ואם אני צודק, אז אנא ממך נסה להבין את הדברים בכובד ראש, כי הם משמעותיים אל אף שלך אישית זה לא מפריע.
פילוסופי מידי?! ייתכן.. אבל אילו שאלות שאתה חייב אותם בשביל עצמך, בשבילה, בשביל שניכם, ובעיקר בשביל העתיד של הדורות שתקים...
אז כך: אבל לפני אני חייב להקדים הבהרה מסויימת. אני לא בא לומר שאני מייצג את הציבור, משום שכל אחד יכול לבוא ולומר ההפך ממני, או שהוא לא מסכים איתי. אבל בהחלט אני בא לומר פה דברים שאולי יש כאילו שלא נעים להם לומר אותם, דברים שאנשים מעדיפים להדחיק ולטאטא, דברים שאנשים מעדיפים להקטין את המצפון שלהם בטענות שונות ומשונות.. אבל אם תהיה כנה עם עצמך.. אם תהיה מספיק אמיץ לעמוד מול האמת והשכל הישר שזועק את הדברים.. אז בע"ה רק תרוויח לעצמך...!
וזה החלי. (מקווה שלא ייצא ארוך מידי, אבל הערכתי אם בכל זאת יהיה לך סבלנות עד הסוף). אתה בטח זוכר את הסיפור עם עמנואל, הויכוח שלא נגמר על ספרדים/אשכנזים וכו'. אישית אני חושב וככה פעם עניתי לנהג מונית שדיבר איתי על האפליה והגזענות שבדבר, שאין לאשכנזים שום דבר נגד ספרדים!! אין לאשכנזים שום מחשבת זלזול בעולם הספרדי וההפך, הרבה מהתורה שלנו מושתת על תורת בני ספרד, בעבר ובהווה!! אך דבר אחד כיום יש לאשכנזים בעיה איתו וזה - "החינוך".. כשאני אומר חינוך אני בעיקר מתכוון למשהו מהותי ששונה בין הספרדים לאשכנזים. האשכנזי, אין לו שום בעיה לנתק כל קשר עם משפחתו הלא חרדית, עם משפחות החילונית או זאת שלא מחנכת על פי דרך התורה והצרופה שקבלנו מדור דור.. הספרדים לעומת זאת, הם אנשים חמים, בעלי רגש, משפחתיים מאד (ויש בכך מעלה עצומה!) ובגלל זה הם שומרים קשר טוב עם המשפחות המסורתיות, החילוניות וכו'. בין אם זה בשמחות משפחתיות, בין אן זה במימונה וכל סיבה למסיבה.. הבעיה בזה, שאין סיכוי שהילדים שנמצאים שם לא יקלטו ויפנימו מהוואי החילוני, ממילים לא יפות (בלשון המעטה) שנאמרים שם, מנושאים שהשתיקה יפה להם.
ואין סיכוי בעולם שזה לא ישפיע על נפש הילד/ה!! וכמו שכבר כתב "המשך חכמה": עדיין לא קם הסבון שיכול לנקות מחשבת אפיקורסות ומחשבה גסה או לא צנועה!!!..
והיות וכך, זה הבעיה היחידה! שיש לאשכנזים עם הספרדיים.. חס ושלום אין להם שום בעיה עם המנטליות, עם הגזע, המוצא, האופי וכו'.. יש להם בעיה אחת - החינוך.. העובדה שמגיע ילד ספרדי עם תכנים ונושאים שיכולים רק לקלקל.. ואני אישית מכיר הרבה מקרים של בחורים מעולים ובני עליה!! שירדו והדרדרו עד דיוטה תחתונה רק בגלל קשר עם המשפחה..!! (ולא המקום כאן להאריך בסיפורים של חברים טובים שלי!! שירדו בגלל הנושא הזה..)
זה לדעתי השורש של המחלוקת, שורש הבעיה. (ולא פלא שגם הרב עובדיה עצמו שלח לסמינרים אשכנזים.. דרעי,אלי ישי שנלחמים באפליה הם עצמם מחפשים סמינרים וישיבות אשכנזיות.. )
אם הגעת עד לכאן, תשובתך למה ששאלת ברורה וחדה!! אתה שואל, האם יש בעיה ב-להיות במקום מעורב, בקשר עם משפחה חילונית וכו'.. אני עונה: יש לך צד שזה לא משפיע עליה?!?! יש לך צד שהיא חסינה מכל ירידה רוחנית שיכולה להיות מכך?! וכי אתה חושב שיש מישהו שחסין מפני כל מיני דברי תועבה או יצר הרע שמונח על פתחו של אדם..?!
אם אתה חושב שאתה חסין, זה ההוכחה שאתה לא חסין.. אם לך זה לא מפריע להיות במקום כזה, אז ענבי הגפן וענבי הגפן.. (אבל רוחניות לא תצא מזה!!) אבל אם בלבך פנימה כן אתה שואף, כן אכפת לך מבית של קדושה, אז עליך לעשות את השיקול היטב, היטב אם כזה דבר מתאים לך.. עליך לברר עד היסוד, עד היכן הדברים מגיעים..
סליחה על האריכות.. אבל מקווה שהבהרתי לך משהו כה חשוב ובסיסי.
רק הצלחות:)!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2013 21:25 |
|
| |
בואו אני יעשה לכם סדר, אני שאלתי את השאלה. בגלל שרמה כזאת של דתיות מתאימה לי. כי אני גם חוזר בתשובה. אבל אני בספק אם אמצא חוזרת בתשובה, אבל יש בנות דתיות מבית להורים חוזרי בתשובה, ואני מנסה לברר האם הן יקבלו אותי, ולשם כך רציתי בכלל לבדוק אם יקבלו אותן בתור שידוך. ככה אוכל לדעת אם יוכלו להתפשר, או שזו הרמה שמתאימה להם
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2013 21:35 |
|
| |
א. יש בנות חוזרות בתשובה מעולות!!! ב. למה שהם לא יקבלו אותך אם הם עצמם חוזרים בתשובה?! ג. תבדיל בין דתיות לחרדיות..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2013 21:40 |
|
| |
חרדיות שלומדות בסמינרים נולדו דתיות מבטן ולידה, אבל מה לעשות שאבא ואמא נולדו חילונים וחזרו בתשובה. ושנולד אחר גם הוא כחרדי אבל חזר בשאלה
תוקן על ידי shlomo74 ב- 26/05/2013 21:42:55
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2013 09:38 |
|
| |
| shlomo74 כתב: |  | שלום,
רציתי לשמוע את דעתכם ומה דעת הקהל החרדי (בני ישיבות, ספרדים וכו'), לגבי בת סמינר ספרדי שלפעמים הולכת עם שיער פזור, ונמצאת לפעמים באירועים מעורבים, בת להורים חוזרים בתשובה והמשפחה של ההורים שלה חילונים והם בקשר טוב איתם? איך היא נתפסת בתור שידוך? ואחיה היחיד ,חזר בשאלה ויש לה גם פלאפון חכם(לא כשר), אני רק רוצה להדגיש שלי באופן אישי אין בעיה עם אחת כזאת שאלתי היא, איך הרחוב החרדי/ליטאי/ספרדי, בני הישיבות רואים בה בתור שידוך.
תוקן על ידי shlomo74 ב- 26/05/2013 18:59:21
תוקן על ידי shlomo74 ב- 26/05/2013 19:02:14
תוקן על ידי shlomo74 ב- 26/05/2013 19:03:35
|
|
בציבור בני התורה הישיבות מאוד מחשיבים להשתתף באירועים מעורבים להשתתף מדין "קירוב לבבות לאבינו שבשמיים". והמעלה הגדולה הזאת מסווה על החסרונות הקטנים של שיער פזור, הורים חוזרים בתשוקה, מסתובבת הרבה עם המשפחה המורחבת החופשייה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2013 09:44 |
|
| |
חחח חוזרים בתשוקה! חנקת! לענין- כל אחד והשקפתו שלו, מה יעזור לך מה יגידו פה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2013 10:32 |
|
| |
ליטאי לא הבנתי אם בני הישיבות רואים את זה לחיוב או לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2013 12:27 |
|
| |
זה לא חכם לקחת בחורה עם פלפון חכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2013 15:15 |
|
| |
בס"ד
נקודה למחשבה,הפעם לא אהבתי את תגובתך....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2013 15:30 |
|
| |
| מנחמחיים כתב: |  | | זה לא חכם לקחת בחורה עם פלפון חכם. |
|
זה טיפש להגיד את זה.....
(קיבלתי מסר: למנחמחיים מגיע 2 כאפות... נגיד שהבאתי לך).
|
|
|
|
|