בית פורומים שידוכי חרדים

השקפה ואהבה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/6/2013 10:21 לינק ישיר 
השקפה ואהבה

בוקר טוב חברי פורום,
אני מקווה שטרם דנו בנושא, אבל מעניין אותי מה אתם חושבים.
האם במידה ויש מציאת חן, כימיה, התאמה אינטלקטואלית ומנטלית אבל השקפה שונה, אפשר להסתדר? יש בסיס לבנות איתו בית? 
מצד אחד יש מישהו שיש אתו תקשורת אמתית, הבנה רגשית ומשיכה, מצד שני אבא ואמא לא מסכימים על חינוך הילדים או מחזיקים בדעות שונות בנושאים מהותיים. 

לגבי הרקע שלי, אני בעלת תשובה לא ותיקה, לא משויכת לזרם, בדברים מסוימים מזדהה עם הזרם החרדי ובדברים מסוימים עם הזרם הדתי לאומי. 

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/6/2013 13:29 לינק ישיר 

להסתדר בין בני זוג זה לא כ"כ בעיה, מה שצריך זה סובלנות.

בקשר לחינוך הילדים צריך משהו יותר קשה: פשרות. אם כל אחד יישאר תקוע בעמדה שלו יהיו חיכוכים בוודאות, צריך לדעת להיות פתוח לעמדת האחר ולהגיע לפשרות בנושאים מסויימים.

בתור בעלת תשובה את בטח מכירה מקרוב את הנושאים האלה (סובלנות ופשרות) ויודעת שאין דבר העומד בפני הרצון...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/6/2013 13:59 לינק ישיר 

אדם, אני מתחילה לספור לך לייקים...

1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2013 14:21 לינק ישיר 

ודאי שאפשר להסתדר! תמיד אפשר להסתדר, אפילו חילונית וחרדי!
זה רק קשור כמה האדם גמיש ומקבל.

השאלה היא, אם את מוכנה להקים בית כזה שהוא לא כמו ההשקפות שלך.
שהחינוך של הילדים שלך יהיה בדרך אחרת מזו שתמיד רצית.

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2013 14:23 לינק ישיר 

להסתדר אפשר תמיד, זה אפשרי השאלה כמה כוחות ומוטיבציה יש לך בשביל זה. 
אישית אני חושבת שאין עניין להשקיע בנושאים כאלה מהותיים אבל את שאת סוג של חצי חצי זה כבר משהו אחר ... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/6/2013 14:26 לינק ישיר 

לייק שני... השאלה היא כמה הפער גדול. אם מדובר במישהו מאד חרדי, הוא לא יסכים כל כך מהר להתפשר על דברים, ואז יכולים להיווצר המון מריבות - זה לא הופך את החיים למהנים במיוחד. לדעתי, יש משקל כבד מאד להשקפה זהה. בהתחלה רואים רק לבבות, השאלה מה קורה בהמשך כשמקימים את הבית ואת דור ההמשך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2013 17:46 לינק ישיר 

משו כאן קצת לא מסתדר לי..

התאמה מנטלית, והשקפה שונה..

לא יודעת,
אחרי שפירגנתי את הלייק לאדם, ואחרי מחשבה שניה ושלישית,
זה דיי ברור שזה אפשרי
אבל למעשה..
לא יודעת, לדעתי זה קשה.

לא אומרת שלא הייתי עושה את זה, אבל הייתי לוקחת בחשבון שנכונה לי עבודה מיוחדת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2013 18:07 לינק ישיר 

זה מתאים מאוד
לדוגמה יש זוגות שאני מכיר שצד אחד דתי והשני לא 
אבל מי שחשוב לו שילדיו ייתחנכו בחינוך מסויים לא יוכל להתאים למי שלא מסכים להשקפתו

תלמד מטעויות של אנשים אחרים. לא תחיה מספיק זמן כדי ללמוד מטעויות של עצמך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/6/2013 01:55 לינק ישיר 

אני כבר 10 שנים בעלת תשובה- יכולה לומר לך שכבר ביקרתי בכל הזרמים ורק עכשיו אני די מאופסת על עצמי.
(זרם חרדי-ליטאי-ספרדי- מודרני עם נטיה לפרום)

ואני יכולה לומר לך בוודאות- שיש דברים שאי אפשר להתפשר עליהם.
את יכולה להתכחש למציאות- אבל אם בלב שלך את מאמינה במשהו- האמת הפנימית שלך לא תתן לך להתעלם ממנו להרבה זמן ואז יקרו אחד משני המקרים- או שתשנאי את עצמך- או את בעלך... בכל מקרה- טוב זה לא יהיה....

ואני מדברת על דברים מהותיים כמו חינוך ילדים ושמירת מצוות.
אי אפשר להתעלם מזה ולשכוח את עצמך.... 
חברה שלי עשתה טעות והתחתנה עם מישהו חילוני אתאיסט- והיום היא כבר ממש לא דתיה... למרות שלפני החתונה היא הצהירה שהיא לא תשתנה- המציאות הוכיחה אחרת.... ולצערי אני רואה שלא טוב לה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2013 01:57 לינק ישיר 

משום מה אני לא יכולה לערוך את ההודעה שלי- אז אני רק אציין שאני לא בישראל ולא חיללתי שבת חלילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2013 23:52 לינק ישיר 

עיזבי אותך מרומנים.
וסיפורי פלאות..

אנשים מקימים משפחות על בסיס התאמה ואהבה.
כאשר קיימת אהבה יש איזה סיכוי להתפשר על התאמה.
ולכן הרבה זוגות נשארים יחד,(בדם,יזע,ודמעות)אחרי שאחד מבני הזוג שינה כיוון.

אבל להיכנס למערכת זוגית ללא התאמה מינמלית השקפתית
זה להיכנס לשדה מוקשים.ו..חסר סיכוי..לדעתי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2013 00:07 לינק ישיר 

השיבני כתב:
בוקר טוב חברי פורום,אני מקווה שטרם דנו בנושא, אבל מעניין אותי מה אתם חושבים.האם במידה ויש מציאת חן, כימיה, התאמה אינטלקטואלית ומנטלית אבל השקפה שונה, אפשר להסתדר? יש בסיס לבנות איתו בית? מצד אחד יש מישהו שיש אתו תקשורת אמתית, הבנה רגשית ומשיכה, מצד שני אבא ואמא לא מסכימים על חינוך הילדים או מחזיקים בדעות שונות בנושאים מהותיים. לגבי הרקע שלי, אני בעלת תשובה לא ותיקה, לא משויכת לזרם, בדברים מסוימים מזדהה עם הזרם החרדי ובדברים מסוימים עם הזרם הדתי לאומי. 

אנו מתפשרים בחיים על דברים פחות חשובים בשביל דברים חשובים יותר.

מי שהעניין הדתי אצלו הוא לא העניין המרכזי ביותר בחייו, אלא אהבה והתפתחות אישית בחיים, יוכל להתפשר. כמה שתפיסתו הדתית של אדם תופסת מקום מרכזי יותר בחייו, כך יפחתו הסיכויים שהוא יתפשר עליה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2013 00:08 לינק ישיר 

בדרך ש"תמיד" רציתי זה ברוך השם לא יהיה, בדרך החדשה שאני רוצה, אני מאד מקווה. ואני מניחה שזה שאני עוד לא לגמרי מגובשת, או לפחות מסרבת להיכנע לקונספט שאתה "או חרדי או מזרוחיק" ויחד עם זה לקבל סט חוקים ומוסכמות, לא מקלה כל כך על תהליך החיפוש. התהייה שלי היא האם לפסול כל הצעה חרדית על הפרק או כן לנסות לבדוק כל מקרה לגופו (בהנחה שברור שדיונים כמו "רישיון נהיגה לפני או אחרי אם בכלל" או "חצאית ג'ינס או לא" בכלל לא יעלו על הפרק). אציין גם שאני אדם מאד דעתני וחקרני ויש לי גבול מאד ברור לאיזה מחיר אישי אני מוכנה לשלם בשביל להשתלב בחברה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2013 00:24 לינק ישיר 
השקפה ואהבה

והרוח_תשוב כתב:
 אנו מתפשרים בחיים על דברים פחות חשובים בשביל דברים חשובים יותר.מי שהעניין הדתי אצלו הוא לא העניין המרכזי ביותר בחייו, אלא אהבה והתפתחות אישית בחיים, יוכל להתפשר. כמה שתפיסתו הדתית של אדם תופסת מקום מרכזי יותר בחייו, כך יפחתו הסיכויים שהוא יתפשר עליה.  

אבל האם שני הדברים נמצאים בשני צידי סקאלה? ממרום שנותיי אני יודעת כמה זה קשה למצוא את השפה המשותפת, החיבור והמשיכה בחיפוש אחר הזוגיות. זה לא משהו להקל בו ראש. עשיתי כל כך הרבה דברים מגוונים ומשמעותיים, צברתי ידע ומושגים רחבים, כל הדברים האלה גם אם מעשירים אותי כבן אדם, לא מקלים על מציאת בן זוג. 
על יראת שמיים אני לא חושבת שזה נכון להתפשר, צריך בן זוג שרוצה להתקדם כמוך ולשאוף תמיד ליותר. אבל....יש כל מיני דרכים להתקדם דרכן ולהגיע ליותר, וכאן הקושי. הלל או תחנון? ישיבה תיכונית או ישיבה רגילה? אולפנא או סמינר? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2013 00:29 לינק ישיר 

השיבני כתב:
הלל או תחנון? ישיבה תיכונית או ישיבה רגילה? אולפנא או סמינר? 

אלה דברים שוליים ולא מה שמעצב את הבן אדם באמת..

מה שאנשים עושים מהרגל או כי ככה מקובל לא אומר כלום על איך הם מתנהגים כאשר יש להם בחירה בנושא...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2013 00:41 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
הלל או תחנון? ישיבה תיכונית או ישיבה רגילה? אולפנא או סמינר? אלה דברים שוליים ולא מה שמעצב את הבן אדם באמת..מה שאנשים עושים מהרגל או כי ככה מקובל לא אומר כלום על איך הם מתנהגים כאשר יש להם בחירה בנושא...

זה תקף בעיקר במקרים של דתיים מבית. אבל אצל בעלי תשובה, במקרים רבים, ההשקפה היא בדרך כלל בחירה מכוונת. אנחנו נחשפים לעולם חדש ועצום, חווים מעין לידה מחדש, קשה וכואבת, אך עם זאת בעלי החופש והזכות לבחור ולעצב לעצמנו את הדרך. אפילו לבחור אם לנהוג כספרדים או אשכנזים. אתה היית יכול לחיות עם אשה ציונית? או מישהי שטיעונים כמו "ככה נהוג אצלנו" לא תופסים אצלה אלא רק הלכה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > השקפה ואהבה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext