בית פורומים שידוכי חרדים

למי ולאן לפנות לשידוך,מה עוד נשאר לעשות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/8/2013 04:03 לינק ישיר 
למי ולאן לפנות לשידוך,מה עוד נשאר לעשות?

שלום

אני בן 25 
גבוה ורזה
לומד לתואר ראשון במכללה חרדית
ביום יום לבוש שחור ותכלת וכו' (לא לבן)
בשבת וחגים לבוש שחור לבן
הייתי בצבא (מה לעשות לא כולם נולדו למשפחה חרדית נורמלית, אני לא מתכוון לשלוח את ילדי לצבא)
הייתי בתיכון ובישיבה
אני לא קורא עיתונים לא שומע רדיו ולא רואה טמבלויזיה ולא סרטים לא משחק כדורגל ולא כדורסל
יש לי אינטרנט 
אני ביום יום  לומד לתואר או לומד תורה או מתעניין מה קורה בעולם

הודעתי לחברים ומכרים ולחלק מהשדכניות שפירסמו פה באתר
אבל שום דבר לא זז
עברה כבר שנה וחצי
נרשמתי לאתר של הידרדרות, אבל גם החרדיות שיש שם לא בדיוק חרדיות
או שהם רוצות פאות או שהן הולכות בלי גרביים או גרביים שקופות או שהצוואר שלהם מגולה יותר מידי
כמעט כל מי שנפגשתי איתה לא הייתה מתאימה
חלק דחיתי חלק דחו אותי למרות שלא היו מתאימות(רציתי להיפגש עוד כמה פעמים על מנת אולי לשכנע אותן לשים מטפחת ולא פאה וכדומה)
היו כמה שגם לא בדיוק מתאימות מההיבטים אחרים(לא הלכתיים) אבל החלטתי להתפשר אבל הן לא רצו אותי
מה עושים?
נפגשתי עם כמה לוסטגיות אבל הן מודרניות מידי אותו דבר גם קרית אונו
מישהו יכול לייעץ לי איפה לחפש, למי ללכת ומה לעשות
אני כל הזמן מתפלל לזיווג 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 08:48 לינק ישיר 

בנות חרדיות בגיל שאתה יוצא איתן, אם הן באמת חרדיות כמו שאתה רוצה, הן לא מוכנות לצאת עם בחור שעובד, ואם הן מוכנות לצאת עם בחור שעובד, בדרך כלל הן מודרניות בהרבה. לדעתי, אתה צריך לחשוב על בנות חרדליות, כאלה שבאות מבית דתי והתחזקו, שם הבנות הן מעולות, ומוכנות לחיים חרדים, ומצד שני הן גם מוכנות לבחור שעובד. יש לציין, שלפעמים גם בחורה חרדית ספרדית מעולה תסכים לבחור שעובד. ועדיין לדעתי, עדיף ללכת מלכתחילה על בנות חרדליות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 13:08 לינק ישיר 

אתה קראת את מה שכתבת?? קודם כל כמה ביקורות על בחורות!!! אחת יותר מדי כזאת השניה פחות מדי כזאת... אולי כדי למצוא מה שאתה מחפש אתה צריך לעבוד על עצמך ולא לנסות למצוא מישהי שתעבוד על עצמה בשבילך!!

"תמיד תן מבלי לזכור ותמיד קבל מבלי לשכוח"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2013 13:23 לינק ישיר 

"אם ה' לא יבנה בית שוא עמלו בוניו בו" - הגאון מוילנא פירש את הפס' שאין השתדלות בשידוכים הכל מאת ה' 
אם הקב"ה לא מזמן לאדם את הזיווג אז כל העמל של האדם לחפש את הזיווג לא תעזור לו ....... לכן רק תפילה, תפנה רק להקב"ה !!!!! 

נ.ב. 
יש לי חברות בלוסטיג וחברות באונו שהם לא מודרניות (כן קיים כזה דבר) סמינר או מקום לימודים לא אינדיקציה לכלום 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2013 13:25 לינק ישיר 

שיגושיח כתב:
בנות חרדיות בגיל שאתה יוצא איתן, אם הן באמת חרדיות כמו שאתה רוצה, הן לא מוכנות לצאת עם בחור שעובד, ואם הן מוכנות לצאת עם בחור שעובד, בדרך כלל הן מודרניות בהרבה. לדעתי, אתה צריך לחשוב על בנות חרדליות, כאלה שבאות מבית דתי והתחזקו, שם הבנות הן מעולות, ומוכנות לחיים חרדים, ומצד שני הן גם מוכנות לבחור שעובד. יש לציין, שלפעמים גם בחורה חרדית ספרדית מעולה תסכים לבחור שעובד. ועדיין לדעתי, עדיף ללכת מלכתחילה על בנות חרדליות.

לא בהכרח בכלל, אני מכירה בנות מבית חרדי שזה פחות או יותר מה שהם מחפשות והמודרניזציה רחוקה מהם. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2013 14:11 לינק ישיר 

יאללה ריקי, אני מריח פה שידוך, לכי על זה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 15:57 לינק ישיר 

ל- די88
מה הכוונה ביקורת?
הדברים שהזכרתי אלו דברים הלכתיים
נגיד שמציעים לך בחור שרואה סרטים והוא יגיד לך למה אני צריך לשנות את עצמי, אני רוצה לראות סרטים, תפסיקי לבקש ממני להשתנות ולתת לי ביקורת

פאה- אסור ללבוש לפי הספרדים וגם אצל האשכנזים זה בדיעבד ובדוחק
 2 העצמות הבולטות בצוואר-  אסור לגלות זה נקרא מקום מכוסה
גרביים- גם נקרא מקום שצריך כיסוי

די 88 בהנחה שאת בחורה אני מניח שאת לא חרדית לגמרי 
מכיוון שהדברים הללו שהזכרתי אלו איסורים שבכל מקום שהאשה הולכת היא צוברת עוונות
אין פה בכלל מקום להקל
שאלתי את הרב מהישיבה שלי בקשר לאיזה בחורה שהכל מושלם אצלה ורק לא רוצה לשים גרביים
אולי בגלל הגיל שלי המבוגר (25)  הוא יתיר לי להתחתן איתה
והוא אמר לי לא להיפגש בכלל ולנתק את הקשר
אז מה תגידי שהרב שלי ביקורתי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 15:59 לינק ישיר 

לריקי, אני יודע שמוסד לימודים לא אומר כלום חוץ מזה שזה מוסד לימודים
אבל זה הרושם שהמקום הזה עושה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 16:01 לינק ישיר 

בכל מקרה הבעיה שלי שאני לא יודע איפה עוד לפרסם את עצמי
על מנת לקבל שידוך
אני צריך עזרה בנושא הזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 16:40 לינק ישיר 

חדש אני מצטערת להודיע לך שגם אינטרנט לבחור אף רב לא יתיר וזה קצת יותר נורא מפאה לבחורה ספרדייה... ואני התכוונתי שאולי מה שאתה משדר שזה מישהו מודרני ברור שיפגישו אותך עם בחורות מודרניות! ולכן אם אתה רוצה משהו שונה/טוב יותר תתחיל לשפר את עצמך ולא את כל הבחורות המודרניות שאתה נפגש איתן!!

"תמיד תן מבלי לזכור ותמיד קבל מבלי לשכוח"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2013 16:53 לינק ישיר 

במקרים כמו שלך, שאתה לא מתאים למשבצת ברורה, אני חושב שאתה צריך לקחת יוזמה ולחפש בעצמך. או להתנדב בכל מיני מקומות, וככה להכיר אנשים. או להצטרף לאתרים ולפנות לבנות שנראות לך מתאימות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 17:34 לינק ישיר 

אתה טוען שזו עברה - יש רבנים גדולים ממך שטוענים שלא (אין לי כוח להתווכח על עצם הרעיון)
אתה לא יכול לשכנע בצורה כזו לכיוונך. מי שתתאים לך זו אחת כמותך שחושבת ורוצה לחשוב ככה. ואם למשל אחרי החתונה היא תחליט כן לחבוש (למשל) פאה. אין לך רשות לכפות עליך דעתך (הקיצונית). נקודה. 
אני חושבת שמשתרבב לדבריך קצת משהו קנאי. תבדוק את זה עם עצמך.
גם מעצמך אתה דורש ככה כמו שאתה דורש שאשתך תראה? תחשוב על זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 17:57 לינק ישיר 

ל-די 88
אני לומד מדעי המחשב אז אינטרנט זה חלק בלתי נפרד מהמקצוע

דבר שני אינטרנט לא דומה בכלל לבעיות שהזכרתי לעיל
מכיוון שאינטרנט, מה לעשות זה הכלי שהיום משתמשים בו להמון דברים וכמעט אי אפשר בלעדיו
אפילו מנהל ישיבת כסא רחמים דיבר נגד זה ובסוף הישיבה פתחה אתר
כי הם הבינו שככה זה עובד היום
אפילו במודעות בבני ברק כבר לא יוצאים נגד האינטרנט הכשר אלא רק נגד האינטרנט הפרוץ

הבעיות שהזכרתי אצל הנשים אלו איסורים שמפורשים בהלכה 
אינטרנט זה כמו רחוב, אתה יכול ללכת למקומות טובים ולמקומות רעים
אז מה נעשה נאסור גם את הרחוב כי יש חשש שילכו למקומות לא טובים
אני לא ביקשתי שיפגישו אותי עם בחורות מודרניות, אמרו לי שהן חרדיות וגיליתי בפגישה במה מדובר
לא הבנתי במה אני אמור לשפר את עצמי , מה לבטל את האינטרנט ולהפסיק ללמוד לתואר

ל-שיגושיח
א.אני מחפש
ב.אין לי זמן להתנדב אני לומד הרבה
ג.ניסיתי באתרים ואני עדין מנסה אך רובם מודרניות , אני מנסה לשכנע אותן להשתנות אך ללא הצלחה

לשטויעס:
אם לשמור מצוות זה נקרא קנאי, אז כן זה אני
אני מבין שאין לך כוח להתווכח כי עינייך הרואות שיש נשים של רבנים שהולכות עם פאות ואפילו ארוכות
אבל מה לעשות שהבבא סאלי אמר שמי שהולכת עם פאה נכרית ולא משנה מה אורכה
אז הפאה תשמש לה חומר בערה בגיהנם, למה הוא אומר דבר כזה מה אין לבבא סאלי מידות ודרך ארץ
למה הוא מנסה לשנות אנשים
תראי מה הרב בן ציון מוצפי כותב באתר שלו
שאלה - 20333 
האם מותר לאישה ספרדיה ללבוש פאה?אני בחורה ספרדיה המשפחה שלי והחברה 
שלי לובשים פאה האם יש לי אפשרות גם ללבוש פאה? 

תשובה 
לכל יהודיה זה אסור כי זה סמל הפריצות והתאווה. 
שאלה - 76888 
כבוד הרב, פאה זה פרוץ מאד, אבל אחרי הכל, 
תשובה 
לפני הכל אנחנו יהודים וצריכים לשמור על חקי הצניעות , על דברים שהם בנפש האומה , בדור שהפריצות נושאת ראש בכל מקום , והנשים לומדות ומקנאות האחת מחבירתה ללא מעצורים . 

הפיאה אינה שנויה במחלוקת , כי רוב מכריע של הפוסקים אשכנזים וספרדים אסרוה , וגדולה מזו בדורנו שנשים חובשות פיאות העולות אלפי !!! דולרים ושייכות לגרועות שבאומות והם פרוצות לחלוטין , כל מיעוט הפוסקים שהתירו עקרונית פיאה אסרום לחלוטין . 

כל בר דעת יודע ומבין ואפילו עם הארץ שאין לו שיח ושיג בתורה יודע שהפיאה היא אביזר מובהק של יצר הרע , וגדולי הרבנים ששוחחתי אתם אמרו לי שבודאי שעל פיאות כאלה לא עלה על דעת איש להתיר . 

ועל כל אלה כל הפיאות ששערן טבעי ידוע לי אישית כי מקורן מהמזרח הרחוק שם מוקרבות לעבודה זרה , ומשם עושות דרכן במרמה גלויה אל ארצות אירופה ומשווקות אצל ה״חרדים״ כפיאות שמקורן מאירופה . 

זה לא אחרי הכל , אלא קודם כל . 
שאלה - 49477 
לכבוד הרב שלום רב 
יצאתי לפגישת שידוך והבחורה אמרה לי שהיא מעוניינת לשים פאה לאחר חתונה האם להפסיק את הפגישות אני מתנגד בתוקף לעניין של פאה 
תשובה 
בהחלט תפסיק, ותברר אצלה אם זה סופי

שאלה - 106219 
לכבוד הרב שלום 
האם יש היתר שנלך אישתי ואני לרישום של הילד לתלמוד תורה טוב 
ואישתי תשים פאה רק לראיון (אנו ספרדים והיא לא תשים אותה מעבר לכך) 
תשובה 
גם אם זה יהיה מותר, תדע לך שתלמוד תורה שמחפש אמהות עם פיאות זה תלמוד תורה שהוא נגד אבותינו ואימותינו הקדושים והוא לא יצליח, כפי שאנחנו רואים היום את התוצאות...

שאלה - 61964 
לכבוד הרב מוצפי שליט"א 
האם מותר להתפלל בבית כנסת שאשתו של הש"ץ עם פאה? 
תבורכו מן שמייא 
תשובה 
רק בדיעבד. 

אין צורך להגיב בנושא הפאות זה לא יעזור

בקיצור מה שביקשתי זה סה"כ עזרה איפה לפרסם את עצמי ולמי לפנות בנושא ואיזה עוד כלים יש להגיע ליעד המבוקש, חתונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 18:01 לינק ישיר 

הנה עוד תשובה חשובה

שאלה - 105499 
בהמשך לשאלה על הסבר לילדים על הפאות איך יש לנהוג בדבר כאשר הילדה לומדת בבית יעקב שם כל המורות לובשות פאה 
תודה על תמיכתך וההסברים לחיים יהודיים נכונים

תשובה 
את הלימודים מהן נקבל, אך לא נעתיק את הנהגתן ולבושן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 18:03 לינק ישיר 

עוד תשובה חשובה

שאלה - 61741 
לכבוד הרב מוצפי שליט"א 
הזדמנה לידי פאה ואני בחורה לא בעד פאה ויש לי חברה שחובשת פאה. 
השלה שלי היא עם מותר לי להעביר את הפאה אני לא מסייעת ביד עברה ?תודה לכבוד ושנה טובה

תשובה 
בודאי שאסור לסייע בידי עוברי עבירה . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 18:05 לינק ישיר 

עוד אחד

שאלה - 50847
לכבוד הרב
אני מהעדה הספרדית ורציתי לשאול לגבי עניין שמעסיק הרבה נשים .האם מותר לנו לשים פאה או שזה אסור?תודה

תשובה
זה לא קשור לשום עדה, פאה זה פריצות, ואסור ליהודיה ללכת אתה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > למי ולאן לפנות לשידוך,מה עוד נשאר לעשות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext