| נשלח ב-12/8/2013 22:58 |
|
| |
בדוק ומנוסה!
אין אני מאותם קוראי 40 יום פרק שירה, מאותם שורפי 40 יום פחי זבל.. מאותם הרצים אחר כל סגולה שקיימת או שלא קיימת.. מאמין אני ב40 יום של תפילה מעומק הלב, שהיא מועילה הרבה, הרבה יותר.. אבל גם אותם אילו שכן נוהגים כך, ממליץ אני עליהם את דברי ר' חיים קנייבסקי שליט"א שאמר: אם לא יועיל לא יזיק. עם כמובן התנאי הפשוט - שאת העיקר לא שוכחים - הכל ביד השי"ת!!
אך, כשנתקלתי בדבר האמור להלן שוב ושוב.. ושוב.. בתוצאות המפתיעות של זה - ובעיקר שהבבא סאלי היה שולח אנשים לעשות זאת, הגעתי למסקנה הפשוטה - שאין זה עוד "סגולה".. אלא יש בכך משהו אמתי ובוודאי ששווה פרסום ועשיה.. לתועלת הכלל והפרט.
הדבר הוא כזה - יש קבר של האמורא הושעיא איש טיריה אחד מגדולי האמוראים שחיי בתקופת רב.. הוא קבור באזור של פקיעין, ואם נוסעים אליו עשרה אנשים ואומרים סדר של תפילות שסידר הבבא סאלי זיע"א ומבטיחים סעודה לזכותו אם הבקשה תתקיים. הבקשה פשוט מתקיימת!!
בדוק ומנוסה!!!
ולכל הספקטים למיניהם.. לכל אותם מתנגדי סגולות.. לכל אותם מאמינים בני מאמינים באמונה פשוטה וברורה... א. זכותם של כל אילו לא לעשות/לנסות את זה - הפסד שלהם! ב. אילולא שהייתי מכיר באופן אישי כמה אנשים שעשו זאת ופשוט זה התקיים!! אילולא שהבבא סאלי שלח לשם אנשים, לא הייתי מפרסם זאת.
מי שמעוניין/ת לקבל את כל הפרטים, שיודיע לי על כך.
בשורות טובות! ורוב הצלחות!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 02:04 |
|
| |
המ... אני גם רוצה לחזק את הסגולה-תפילה, אני מכירה אישית זוג !!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 03:23 |
|
| |
אישית, אם הייתי שומעת על בחור שעשה את זה.. סיכויי גדול שהייתי פוסלת. לא יודעת, זה נשמע לי אפילו יותר גרוע מזוועהיל.. טוב, אולי אני חסרת אמונה. אבל כרגע, אני מאמינה רק באחד.. ללא שיתוף. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 07:47 |
|
| |
תפילה זה דבר ראשון , אבל גם בגמרא מצינו שיש זמנים ומקומות שיש שעת רצון יותר גדולה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 09:08 |
|
| |
למי שלא הבינ/ה, האשכול הוא סוג של פרודיה על הסגולות שחרטטנים למיניהם מפיצים. לא ידוע על שהבבא סאלי הפיץ כזה דבר. ולא ידוע כזאת סגולה לגבי הקבר הנ"ל. מה שכן , מזלו של האמוראי שהיה כובס הנ"ל שחי אז ולא היום, כי בימינו אנו לא היה מוצא שידוך. הבחורה בטח היתה פותחת אשכול "הציעו לי כובס". ובטח כולן היו מגיבות "מה פתאום . מגיע לך רק בן תורה אמיתי.. מה כובס באמצע החיים".
|
| נשלח ב-13/8/2013 11:20 |
|
| |
בס"ד מעניין איך אסיק לא תיקן את הכותרת
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 11:41 |
|
| |
כשתבוא לכאן מאורס, נאמין.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 12:20 |
|
| |
מגיע לך מזל טוב? או שעוד לא השגת מניין?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 12:43 |
|
| |
התלבטתי אם בכלל להגיב לכל הציניים, אילו הסדרתיים, אילו שנסחפים אחרי החבר'ה.. ואילו שזה רק מגלה על חוסר חכמה בלשון המעטה..
אבל בכל זאת כ-אל תמנע טוב מבעליו.. העליתי לפה את המציאות שהוכיחה את עצמה שוב ושוב.. מהיכרות אישית וללא היכרות אישית.. מי שרוצה שיעשה... מי שלא.. עניין שלו בלבד..
וכל טענות של אמונה תמימה ש- רק תפילה.. וללא שיתוף... כפי שכבר הקדמתי - אני לא מפחית לרגע מההשתדלות הטבעית.. מהאמונה התמימה בהשם.. אבל כפי שכבר חז"ל הורו לנו שיש זמנים/מקומות מסוגלים.. כפי שבעל יסוד ושורש העבודה, הבטיח שמי שילמד את ספרו הוא יהיה מליץ יושר עליו.. ועוד הרבה, הרבה דוגמאות בחז"ל.. אני חושב שזה מסוג הדברים שווה לנסות אותם.. ובבחינת אם לא יועיל לא יזיק...
ושוב - לב יודע מרת נפשו, ושכל אחד יהיה כנה באמת עם עצמו מאיפה נובעים הטענות והתגובות הללו.. והשאר - מי שרוצה רווח שלא, מי שלא - הפסד שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 12:53 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 12:57 |
|
| |
תן דוגמא אישית. לך. תבצע. סרוק את מודעת המאורסים מ"יתד". צרף אותה לאשכול התארסתי. בהצלחה.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-13/8/2013 12:59 |
|
| |
חכמה גדולה להגיד אם לא יועיל לא יצ/זיק - אין לזה שום הוכחה שזה לא מזיק וכן כל התגובות האלו נובעים או מניסיון ארוך של סגולות חסרות מענה או מראייה אמיתית.
תוקן על ידי מנחמחיים ב- 13/08/2013 12:57:23
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 12:59 |
|
| |
בס"ד נראה לי שנקודה נהייה חתן....אבל הוא בחר להודיע את זה בצורה מניפולטיבית
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 13:03 |
|
| |
או שאולי הוא מבקש בצורה עדינה שמישהו/י יעשו את הסגולה בשבילו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 13:06 |
|
| |
מנחמיים, היות ואני מחזיק ממך כבחור חכם ועם ראש בריא לכן אגיב על דברייך.
א. לא צריך הוכחה שזה לא מזיק, כשמדובר במעשה טוב! ובעצם - לא צריך שום הוכחה לכך - כי מעולם לא קרה שאדם עשה מעשה טוב וניזוק ממנו! (במקרה הזה, זה תפילה על קבר של אחד מגדולי האמוראים)
ב.אני לא בא בתביעה או בטענה לאף אחד שטען את מה שטען, אלא מהזלזול והניסיון להוכיח ידע וחכמה כשזה בעצם מצביע ההפך! אני העליתי הצעה בעקבות היכרות אישית עם כמה אנשים שעשו את זה וזה הצליח. מתוך שיחה עם אחד מתלמדי הבבא סאלי שהוא שלח אותו לשם, ועוד כמה אנשים. (עד אחד נאמן באיסורין ואל אחת כמה וכמה פה..) אין לי מזה שום רווח, ואני בכלל לא טיפוס של סגולות, אבל בשונה מאחרים אני לא מתווכח עם מציאות ומקובע למחשבות מצומצמות..
לכך, גם אין פה מקום בכלל לטענה של ראייה אמתית לפני שניסו את זה בכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 13:08 |
|
| |
אני לא יודע לגבי סגולות, אבל לגבי ברכות מרבנים ועוד, יש הרבה שנמנעו לבקש ברכה מרב שלא שלהם, וכך גם אמר פעם רבי דוד אבוחצירה לאיזה חסיד שבא אליו לברכה, שהוא לא צריך אותו.
|
|
|
|
|