| נשלח ב-2/10/2013 14:51 |
|
| |
כשהבחורה גדולה מהבחור
למה הבחור צריך להיות (בד"כ) יותר גדול מהבחורה? זה ענין עקרוני בשביל שהבחורה תכבד אותו או שהבחור צריך להתבגר קצת או מה? מהמקרים שאני מכירה- רוב הזוגות הגבר יותר גדול מהאישה בשנה- שנתיים. יש מיעוט שהבחורה גדולה מהבחור אבל רק בהפרש קטן של חצי שנה בערך. יש ענין מסוים כאן? תגובות יתקבלו בברכה
|
|
| נשלח ב-2/10/2013 15:11 |
|
| |
שמעתי מהרב שמחה כהן (בהרצאתו המאלפת השבוע ביום שני ביזדים)
שלרוב, אישה בוגרת יותר מהאיש בכשנתיים, הרבה פעמים האישה מתבגרת לה משמעותית עקב התמודדויות בבחינות מלחיצות בסמינר וביציאה לעבודה, והאיש חי לו כל חייו בחממה. ולא פעם האיש מתבגר כשהוא כבר בשנה הראשונה לנשואיו. אין לדקדק בהבדלי גילאים כי מדובר במוסכמה חברתית. סוף ציטוט. ואומר אני, שבכל זאת ראינו מדברי הרב שיש איזושהיא מקום למנהג הרווח במקומותינו שלכתחילה מחפשים אישה שקטנה מהאיש בשנה שנתיים, כדי שתהיה התאמה, ואמרו חכמים שחשוב לחפש אישה שתהיה דומה ומתאימה לו, למרות שלפעמים יש משיכה ופיתוי לבחור באישה שונה ומנוגדת לאופיו, אם כי כמובן שעקשן לא יקח עקשנית וכדומה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2013 15:19 |
|
| |
נכון שהאיש מתבגר בשנה הראשונה שלו ואז נוצר איזון כלשהוא לא? עד שמגיעים ילדים שתיהם מוכנים נפשית לכך אז מה הביג דיל שיהיה הפרש?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2013 15:43 |
|
| |
אם תשימי לב בכל חברה גם החילונית וגם בכלל לא בחברה היהודית הגבר בד"כ מבוגר מהאשה ככה שאין קשר בין החממה שגדל בה הגבר לסמינר שלמדה בו הבחורה... העניין הוא שבחורות ונשים בכל הגילאים יותר בוגרות מגברים באותם הגילאים... אבל מה כמו בכל דבר לכל כלל יש יוצא מן הכלל... ברור שיש סיטואציות שבחור מאוד מאוד בוגר והבחורה היא יותר ילדותית ובאותן סיטואציות הבחורה יכולה להיפגש עם בחור צעיר ממנה והבחור יכול להיפגש עם בחורה מבוגרת ממנו וכך הם בעצם מצמצמים את הפערים
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2013 15:56 |
|
| |
כי תמיד האישה היא בוגרת יותר, רצינית יותר... אז צריך שם מישו שיהיה מספיק דומה....
אני גיליתי שגם פער ב3 ימים יכול להיות משמעותי... לכאן ולכאן.
כמובן שזה עניין מאוד אינדבידואלי... אבל...
כהוכחה לכך שהאישה בוגרת יותר: היא מקבלת עליה עול מצוות בגיל 12 בעוד הגבר רק שנה אח"כ....
וכמובן שלכל כלל יש יוצאי דופן...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2013 15:56 |
|
| |
אני חושב יותר פשוט.
הגברים פוריים בטווח ארוך יותר מהנשים (אז גבר בן 30 הוא בסקלת הפוריות כמו בחורה בת 23-5) והם גם צריכים רוב הפעמים את הרגשת הסמכות העלונה בבית והפרש הגילאים לטובתו תורם לזה בד"כ... (ואולי גם אשה מחפשת גבר יותר מבוסס ממנה בשביל הביטחון שלה וגברים בגיל שלה הם לרוב במצב שלה)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2013 20:22 |
|
| |
זה סוג של דרך הטבע ולא נלחמים עם הטבע
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2013 20:27 |
|
| |
הלוואי להתתחתן עם בחורה מבוגרת יותר יצא לי להכיר הרבה בחורות, בגילי, רק עם אחת באמת הרגשתי שאני מדבר בובה העינייםג ושיש עם מי לדבר.
בחורה יותרת בוגרת? עוד לא נתקלתיי..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2013 20:34 |
|
| |
| tootii2 כתב: |  | כהוכחה לכך שהאישה בוגרת יותר: היא מקבלת עליה עול מצוות בגיל 12 בעוד הגבר רק שנה אח"כ....
|
|
לא בדיוק, גיל חיוב העונשים הוא ממתי שילד/ה הופכים לאנשים/נשים וזה תלוי בבגרות המינית והיא קצת יותר מוקדמת אצל הנשים מאשר אצל הגברים. זה הכל...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2013 23:19 |
|
| |
תיקון: הלוואי להתתחתן עם בחורה מבוגרת יותר.. יצא לי להכיר הרבה בחורות בגילי, רק עם אחת באמת הרגשתי שאני מדבר בגובה העיניים ושאני לא יושב עם איזו ילדה.
בחורה יותרת בוגרת? עוד לא נתקלתיי..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2013 23:40 |
|
| |
אדם הנושא של בגרות מינית והנושא של בגרות מגיעים מאותה הנקודה הבנות מתבגרות מהר יותר מבנים בכל המובנים... אבל מה לא קורה שבנים עוקפים בנות? קורה...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2013 23:42 |
|
| |
| די88 כתב: |  | אדם הנושא של בגרות מינית והנושא של בגרות מגיעים מאותה הנקודה הבנות מתבגרות מהר יותר מבנים בכל המובנים... אבל מה לא קורה שבנים עוקפים בנות? קורה... |
|
לא יודע, עשה רושם של מיתוס כזה.. אה"נ אני חושב שקורה והרבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2013 23:46 |
|
| |
| די88 כתב: |  | אדם הנושא של בגרות מינית והנושא של בגרות מגיעים מאותה הנקודה הבנות מתבגרות מהר יותר מבנים בכל המובנים... אבל מה לא קורה שבנים עוקפים בנות? קורה... |
|
לא תמיד יש קורלציה בין הבגרות המינית לבגרות השכלית לצערי....
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2013 23:53 |
|
| |
אדם בפיגור שכלי אין קורלציה... טוב קצת נסחפתי אבל מה שאמור טכנית להיות שזה הולך יד ביד פעם זה היה יותר ככה...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2013 00:20 |
|
| |
זה כיף להרגיש שהגבר הוא גבר! כתף, משענת, ביטחון.. לא יודעת עד כמה אפשר להרגיש אתזה כשהאישה מבוגרת יותר.
|
|
|
|
|